Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sven Schaap

Reviewer

House of the Dead - Overkill

Conclusie

Overkill is een bijzonder geslaagde lightgun-shooter die heerlijk speelt, er lekker uitziet en opmerkelijk lang leuk blijft. Het grove taalgebruik, het extreme geweld en de vele liters bloed en pus die rijkelijk vloeien zijn zeker niet aan iedereen besteed, maar voel je je enigszins aangesproken na het lezen van deze review dan is Overkill beslist iets voor jou. Er is meer dan genoeg om voor terug te blijven komen, maar de belangrijkste reden waarom je Overkill steeds opnieuw zult willen opstarten, is dat het spel simpelweg zo verdomde leuk is.

Pluspunten

+ Bijzonder vermakelijk
+ Uniek in zijn soort
+ Verrassend tactisch
+ Extreem sfeervol
+ Waanzinnig veel extra’s

Minpunten

- Framerateprobleem bij drukte
- Te grof voor sommige gamers

Cijfer: 8,5

Titel The House of the Dead: Overkill
Platform Nintendo Wii
Ontwikkelaar Headstrong Games
Uitgever Sega
Releasedatum Inmiddels verschenen
hotd overkillhotd overkillhotd overkillhotd overkillhotd overkill

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (50)

Wijzig sortering
Ziet er wel interessant uit.

Weet iemand of deze game een vorm van multiplayer/co op heeft ?


Er bestaan op een of andere reden geen goede wii screenshots...

Tenminste tot nu toe elke screenshot op het internet lijkt elk game echt vreselijk er uit tezien...

Maar ik heb nergens last van tijdens het gamen :)

EDIT:heb de antwoord van mijn vraag zelf gevonden.

link

"Het is mogelijk met twee mensen tegelijk de verhaalmodus door te lopen."

"Bevat: Singleplayer, Multiplayer (4 spelers)"

Dat zijn in mijn ogen 2 extra pluspunten.
Ik vind wii spellen met multiplayer en of co op vaak leuker omdat in "mijn" ogen een console iets voor 2 of meerdere personen is.

Wel jammer dat de multiplayer en co op niet genoemd worden in de review.
Of ik moet er over heen gelezen hebben.

[Reactie gewijzigd door Teutates op 18 februari 2009 18:40]

Ligt het aan mij, of zijn die screenshots van heel slechte kwaliteit? Ik bedoel, de Wii is grafisch al niet de beste, maar dit maakt het er niet echt beter op.
Ligt het aan mij, of zijn die screenshots van heel slechte kwaliteit? Ik bedoel, de Wii is grafisch al niet de beste, maar dit maakt het er niet echt beter op.
Screenshots zijn ge-upscaled en daarom ziet het er erg 'fuzzy' uit. De werkelijke resolutie van de Wii is 720x480 interlaced/progressief of 720x576 interlaced. Even naar de screenshots gekeken, denk ik zelfs dat een Xbox 1 dit spel nog kan renderen. Maar dan nog gaat het om de gameplay. En die is kennelijk wel goed. ;)
Minpunten

- Framerateprobleem bij drukte
- Te grof voor sommige gamers
Elk spel kan 'te grof' zijn voor sommige gamers. Kan ook een pluspunt zijn.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 februari 2009 16:55]

De game ziet er in het echt een stuk beter uit dan op de screenshots. De filters, belichting en effecten zorgen ervoor dat het technisch gezien wel een stuk boven de Xbox games uitkomt. De stijl is echter uniek en nog niet vertoond in videogames, waardoor het totaal geen gedateerde uitstraling heeft. De animaties, camerabewegingen, muziek en schermvullende actie zorgen ook voor een filmische uitstraling die je zelfs op de PS3/360 niet vaak tegenkomt.

Voor de rest is de game inderdaad enorm vermakelijk. Ik snap alleen niet waarom er bij de pluspunten 'Verrassend tactisch' staat. Dat is de game namelijk totaal niet en dat pretendeert het ook niet te zijn. Je kan wapens aanschaffen, maar de automatic shotgun is verreweg het meest krachtig en kan je al vrij snel krijgen. Voor de rest is het gewoon een heerlijk mindless knalfestijn waarbij je hooguit voor een zo lang mogelijke combo kan gaan (niet mis knallen of geraakt worden)

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 19 februari 2009 12:03]

[...]
Even naar de screenshots gekeken, denk ik zelfs dat een Xbox 1 dit spel nog kan renderen.
[...]
Logisch ook. De Wii is qua hardware een opgepoetste Gamecube, zelfde generatie als de Xbox is :)
Alleen is de Game cube al sneller dan de Xbox en de Wii weer sneller als de Cube.
Dus de Wii kan toch echt wel wat mooiers als de Xbox neer toveren
Helaas, de Gamecube is niet sneller dan de Xbox...
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox

Kijk en vergelijk.
Helaas, de Gamecube is niet sneller dan de Xbox...
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox

Kijk en vergelijk.
Inderdaad, als ik die twee wikipedia-pagina's bekijk zijn die twee allebei even snel. Het lijkt haast hetzefde apparaat. :P
Met die resolutie is niets mis, als je een DVD-tje koopt krijg je de zelfde resolutie... Het is vooral de grafische kracht van de wii die er voor zorgt dat je helaas niet fotorealistische games op het scherm kan toveren (wat ook op die resulutie prima kan).
Het lijkt wel een reclame:

+ Bijzonder vermakelijk
+ Uniek in zijn soort
+ Verrassend tactisch
+ Extreem sfeervol
+ Waanzinnig veel extra’s

Behoorlijk subjectief

[Reactie gewijzigd door van der Ende op 19 februari 2009 07:43]

Ik ga niet uitweiden over de sub/objectiviteit van de reviewer, maar als hij het spel nu zo ervoer.. Moet ie dan minder positief schrijven omdat het anders misschien té positief en dus ook subjectief overkomt?

Als eerstejaars student journalistiek worstel ik erg vaak met dit probleem en uiteindelijk kies ik er voor om mijn gewoon mijn gedacht neer te schrijven.
Een review is per definitie subjectief. Het is de mening van een persoon, punt is natuurlijk of deze persoon zijn bevindingen nog een beetje kan beargumenteren. Toch blijft het de mening van een persoon.

Dus ja, het is behoorlijk subjectief. Maar goed, dat wisten we allemaal al.
Een review is steeds subjectief, gezien dat ent het doel van een review is: een tester geeft zijn mening.
- Te grof voor sommige gamers
Naar mijn mening een non-argument. Zoiets stond toch ook niet bij bijv. de review van GTA? En daar kan je ''mensen'' doodschieten/headshotten met liters bloed, etc.

Nee, de wii is een brave console, dus moet er eventjes een waarschuwing bij... sorry maar dat vind ik overdreven. Bij geen enkele console hoeft dit behalve bij de WII. Ouders en ''casual gamers'' (haat dat woord :P) die dit spel in de winkel zien liggen, hebben heus wel door dat je hierbij niet gezellig thee gaat drinken met de zombies neem ik aan.

Kortom, naar mijn mening geen minpunt!

[Reactie gewijzigd door FTI op 18 februari 2009 18:14]

Hoe wreed zou dat zijn? Princess Zombie 2: The Adventures of Toothy & Brainy, en dat het doel is om zo veel mogelijk met je Wii controller te shaken om zo snel mogelijk al je zombie vriendjes te voorzien van thee en koekjes, anders gaan ze de lieve hertjes opeten :Y)

Ja, ik zie het al voor me!
Te grof betekent natuurlijk niet alleen dat er veel zombies op verschillende soorten manieren kunnen worden dood geschoten, ook taalgebruik e.d.. Maar waarschijnlijk is het wel een non-argument bij dit soort spellen...
Beetje offtopic, Ik vind de volgende zin uit de openings alinea van de review wel erg grappig...
Waar zijn de dagen gebleven dat een Nintendo-console nog braaf was, of zelfs als ‘kiddy’ werd bestempeld?
De grootste klacht met de Wii is toch juist dat er teveel family- en kids-games op uitkomen? Komt er een keer een 'hardcore' game op uit dan wordt er weer teruggeblikt op de zoete tijden van nintendo? :S
ik denk dat de reviewe dat juist ook bedoeld,... zo van, eindelijk een game voor de wii die wel gewelddadig is.. dus misschien moet je die zin nemen met een korreltje zout
+1Anoniem: 290609
19 februari 2009 14:48
Erg spannend, eindelijk eens geen kiddy game....werd tijd.....en grof??? t zijn mutans, only one cure, the BULLET.....in gta zijn het ``onschuldige`` voetgangers, nu weet je wat je moet doen, dus als je deze game koopt weet je precies wat je te wachten staat, niet meer niet minder(rating 18, dus verwacht je toch geen pokemon 8)7 ), persoonlijk hou ik veel van railshooters(heb zelf maddogmcree1,2 hotd1,2,3 who shot jhonny rock, crimepatrol 1,2, area 51) is net of je een film speelt, en je loopt nooit vast...heerlijk.
Ik sta te popelen om dit nieuwe spel af te raggen :+
hier wat leuke vids van de makers(making of):
http://www.youtube.com/watch?v=RIOS8pLDb5U
http://www.youtube.com/watch?v=F9ICu3QGDas
http://www.youtube.com/watch?v=ug92Ajzam_w
http://www.youtube.com/watch?v=e4F32O1sZ54
House of the Dead: Pokémon gone mad!

Waarin je als Ash Ketchum alle Pokémon moet afknallen :+ Met als eindbaas Pikachu.
Idd een leuk spel! _O_

Het enige storende is dat je de eerste keer de filmpjes moet kijken, als je ze een keer hebt gezien dan kan je ze daarna door drukken.

Ik heb nog niet kunnen ontdekken waar de nunchuck voor dient, want zonder nunchuck werkt het spel net zo goed. :?
Lees de handleiding eens door. Daar staat het heel duidelijk in waar de chuck voor dient.
En hoe ben jij aan een handleiding gekomen van een spel dat hier nog niet te koop is? ;)
Ow.. ik heb de mijne gewoon bij Bart Smit gekocht.
spijtig dat er niks in de review staat over de multiplayer optie.
House of the dead is zalig om samen te spelen. Met 2 naast elkaar om het meest zombies neerknallen.
Kan iemand daar iets van vertellen? Ik ben namelijk niet echt een 'eenzame gamer'. Maar heb een wii voor samen fun te maken
Ik heb allereerst de Adventure mode uitgespeeld in mijn eentje, om vervolgens de Director's Cut unlocked te hebben voor het Coop gedeelte.

Waar ik het spel aanvankelijk erg terughoudend en saai vond qua fun moet ik bekennen dat vooral de toevoeging van extra zombies (unlocked na uitspelen) en de Director's Cut in Coop mode veel meer fun was om te spelen. Enige nadeel vond ik inderdaad de framedrops nu en dan, vooral wanneer je meer zombies (in Coop) tegenkomt op het scherm.

Overigens kun je ook 'dual mode' unlocken, waarmee je door het spel kunt gaan met een (aparte) gun in iedere hand. Spelen met 2 handen is even wennen, maar het stelt je wel in staat om wat meer afwisselende combo's te maken.

Ik heb maar 2 WiiMotes, dus of dit ook mogelijk is in Coop mode (iedere persoon 2 wiimotes) is voor mij nog de vraag. ;)
Ik dacht heel de tijd dat het een opvolger was van de Sega reeks: http://en.wikipedia.org/w...of_the_Dead_(arcade_game). Maar dat is kennelijk niet zo.

[Reactie gewijzigd door XTREEMRaGE op 18 februari 2009 22:49]

Ach, wat is 'opvolger'... Het omvat ook weer 'Agent G', en zombies (mutants). En het is een rail shooter, met eindbazen. Het heet alleen niet HotD5, maar HotDO. :P

Dus qua franchise gaat het zeer zeker door. :P
Een leuke toevoeging aan de review had een plaatje van die speciale gun geweest. Er wordt wel over gesproken en naar verwezen, maar een foto ervan ontbreekt.

HotD:Overkill lijkt me wel een leuke game trouwens voor de Wii.

[Reactie gewijzigd door spone op 19 februari 2009 00:20]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True