Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Vooruitblik: Killzone 2

Voorlopige conclusie

Als je op 27 februari naar de winkel rent en Killzone 2 koopt, haal je een dijk van een game in huis, zoveel is nu al zeker. De singleplayer zit boordevol actie, de multiplayer is goed uitgewerkt en het spel ziet er prachtig uit. Dit voorproefje smaakt naar meer, en gelukkig hebben wij dat 'meer' op de redactie al, in de vorm van het volledige spel. Voor de review zul je echter nog even moeten wachten tot de week van de release; Killzone 2 verschijnt op 27 februari, exclusief voor de PlayStation 3.

Titel Killzone 2
Platform PlayStation 3
Ontwikkelaar Guerrilla Games
Uitgever Sony Computer Entertainment
Releasedatum 27 februari 2009
killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2killzone 2

Reacties (90)

Wijzig sortering
Hier ook wel interessant stukje met betrekking tot het gebruik van bloom in next gen games:

http://gangles.ca/?p=121

Bloom aims to recreate the optical effect known as the Airy disc. In the real world, when light passes through a circular aperture such as your eye it diffracts, causing flaws that limit the maximum resolution of even a perfect lens. These defects are negligible for normal incoming light, but very bright sources can appear to bleed into surrounding darker objects.

In graphics processing, this effect is simulated by blurring the bright parts of the frame buffer image in post-processing. In simpler terms, the bloom effect is only applied once the objects (3D vectors) have been converted into an image (pixels), a process known as rasterisation. A mathematical function (usually Gaussian blur) is then applied to the bright parts of the image, which blends the brightness into the surrounding pixels. Not only does this simulate the Airy disc, but it often has the added benefit of smoothing out aliasing artifacts (”jaggies”) and particle effects.
Wat mij betreft had bloom nooit bestaan.
Ik vind het tot nog toe het slechtste effect dat voor gfx kaarten bedacht is.

Probleem is dat je bloom in de meeste console games niet uit kunt zetten.

Verder mag de fog meestal ook een paar stapjes minder, vooral in de nabije omgeving.
Ik begrijp best dat het een goede camouflage is van b.v. popup maar vaak is het in onnodige hoeveelheden aanwezig in de actie en daar stoort het me.

Zowel bloom als fog (als andere overdreven smoke effecten) zorgen voor te weinig contrasten in zn algemeenheid.
Als de levels dan ook nog donker zijn en de textures relatief grijs dan wordt het snel een blur.

Ik ben nu de demo aan het downloaden.
Als blijkt dat bloom en fog niet instelbaar zijn dan stel ik voor dat alsnog te doen in de volgende upgrade! :)
Ooh, enne, alles wordt met HDR lampjes gerendiert, toch?
Waarom geen instelbare 'iris' maken zodat je het beeld zelf wat lichter of donkerder kan maken?

Btw, knap AA werk voor zover ik kan zien.
Niet overal aawezig, maar daar waar toegepast ziet het er niiice uit!
Zowel bloom als fog (als andere overdreven smoke effecten) zorgen voor te weinig contrasten in zn algemeenheid.
Onzin, juist bloom zorgt, mits goed toegepast, voor méér contrast, omdat je daardoor een veel warmer plaatje krijgt waarbij felle lichten en specular highlights ook echt daadwerkelijk fel lijken ipv de gematigde kleurverlopen die je anders krijgt. Een mooi voorbeeld hiervan zie je regelmatig in die metamorphose programma's op TV, in zo'n voor en na shot. Voorheen gebruiken ze meestal een kil kleurenfilter alsof het met de handycam geschoten is. In de na-shot gebruiken ze een veel warmer filter waarin ook veel bloom voorkomt.

Bovendien gaat bloom ook hand in hand met HDR. Als je zonder bloom gaat tonemappen dan ziet het er meestal niet uit, omdat edges dan keihard blijven en je dus niet het gevoel krijgt dat het licht erg fel is.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 6 februari 2009 23:58]

Ik zie de relevantie niet helemaal. Bloom wordt al jaren gebruikt in games, op de prev-gen consoles al. Het enige verschil met nu is dat er wat betere blur-kernels gebruikt kunnen worden die meer samples per pixel nemen.

Wat wel relatief nieuw en "hip" is aan Killzone 2 is dat ze gebruik maken van deferred lighting. Traditionele "next-gen" rendering (pun intended ;)) past de lighting toe tijdens rasterization. Om dit efficient te doen moet je van tevoren bepalen welke lichten er allemaal op een bepaald object toegepast moeten worden. Bij deferred lighting is de belichting in feite een post-processing stap waarbij je simpelweg het lichtvolume projecteert op het scherm en dan alle pixels die daarin vallen belicht, waarbij aan de hand van hun diepteinformatie de 3d positie van die pixel wordt bepaald. Deze techniek maakt het mogelijk dat er veel meer lichten kunnen worden gebruikt omdat het veel beter schaalt. Dit zie je waarschijnlijk vooral terug in de rode gloed die uit de maskers komt.
Wordt zeker mooie game, wie het echter al wil spelen, volgens Gamekings.tv komt vandaag de demo uit voor Killzone 2 op het PSN!

Heel snelle edit:
Hij staat nu er nog niet op :-(

[Reactie gewijzigd door Depress op 5 februari 2009 11:29]

Er worden verschillende dingen gezegd op internet.

Sommige zeggen dat je de demo alleen kan downloaden als je pre-ordered

Sommige zeggen dat de demo voor iedereen komt maar pas na de release

Ik hou de Playstation Store in de gaten....
Een demo als je preordered? Bizar dat mensen daarin trappen.

Leuk als je t spel sowieso al wil hebben, maar als je de demo wilt, om de boel uit te proberen dan schiet die z'n doel voorbij.
Het is allemaal onzin. Je kunt hem zo downloaden, zonder pe-order of wat dan ook. Zoals het ook hoort. Kunnen andere bedrijven wat van leren, zonder namen te noemen.
Dat je alleen kunt downloaden als je preoreded geldt alleen voor de VS......
Hier komt ie later op de dag op het PSN te staan
Dan zou ik nu maar snel kijken, hij staat er al op.

Meestal is de Amerikaans store eerder met demo's, maar nu zijn wij eerder aan de beurt.

[Reactie gewijzigd door Lutzer op 6 februari 2009 02:13]

Guerrilla Games is dan ook een Nederlands bedrijf. Vriend van een collega is daar level designer... moet zeggen dat de screenshots er niet om liegen... jammer dat het PS3 only is (logisch omdat Sony eigenaar is van Guerrilla Games.. zou haast een PS3 voor dat spel kopen :s
demo is inmiddels free te downloaden zonder pre order, krijg je twee maps. Ik vermaak me er inmiddels goed mee :P :P

//edit
grappige (voor mij unieke) feature; je kunt je gehele GUI draaien/tilten afhankelijk van de positie van je sixaxis controller :P

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 5 februari 2009 18:32]

vind de graphics in de screens er niet super uitzien. Kan de PS3 geen betere graphics vertonen dat dit?
de screens zijn zwaar gecomprimeerd en op een zeer lage resolutie... Kijk een paar HD reviews en je veranderd echt heel erg van gedachte... Tis overduidelijk de mooiste console game tot nu toe, misschien zelfs beter dan Crysis ben ik van mening...

[Reactie gewijzigd door shadowillusions op 5 februari 2009 17:39]

Sorry maar beter dan Crysis is gewoon absurd.. Als je naar de textures gaat kijken zijn die van KZ2 heel erg geblurred vergeleken met Crysis, en zelfs Gears of War 2. Ik moet wel toegeven dat de developers het goed hebben gedaan om de relatief zwakke PS3 GPU zulk beeld te laten tonen, maar de details komen echt niet in de buurt van Crysis. De textures van GOW2 zien er zelfs beter uit, maar wat KZ2 er over het algemeen "fijn" uit laat zien (in de zin van, het oogt goed) is de betere AA en de blur dan GOW2. KZ2 z'n kracht is niet de details, maar het hele beeld zelf. Alles is nagenoeg verwazigd waardoor het een realistisch gevoel krijgt. Crysis heeft daarna veeeeel meer kleuren en een veel hogere draw distance. Bij KZ2 kun je meestal niet ver weg kijken terwijl dat bij Crysis wel zo is. Om het maar niet over vegetatie en belichting te hebben....

Maar het is eigenlijk ook absurd om ze te vergelijken aangezien een recente PC altijd betere graphics zal vertonen dan welke console dan ook...

In ieder geval, voor een technische uitleg van hoe killzone gerendeerd wordt:
http://www.gametrailers.com/player/43388.html

[Reactie gewijzigd door BlackWolf666 op 8 februari 2009 10:51]

Not true, dat een pc altijd betere graphics zal tonen. Zelf heb ik een review versie van Killzone 2 liggen, en ik kan je vertellen dat ik meer onder de indruk ben van Killzone 2 dan Crysis. En qua textures geef ik je ook ongelijk, want die zijn in Killzone 2 echt veel beter dan in GOW2. De grond textures zijn even indrukwekkend als die in Crysis.

De lightning effecten zijn gewoon zo ongelooflijke mooi! Bliksem effecten en de wolken zijn zo realistisch. Stond echt te kijken met een open mond. Dan nog het geluid erbij van de bliksem en wind en alles, echt heel erg ziek!
Een pc van 3 jaar oud misschien niet nee, maar een recente pc zeker wel. Voor een recente vergelijking van games tussen X360 PS3 en PC, kijk hier maar:
http://www.gamespot.com/features/6202552/index.html

Je kan misschien wel meer onder de indruk zijn van Killzone dan van Crysis, maar dat komt meer door de ervaring dan door de beeldkwaliteit. De developers van Killzone 2 hebben het slim aangepakt door de omgevingen simpel te maken. Geen vegetatie betekent een dikke ontlasting van de GPU. Vegetatie is één van de moeilijkste dingen om op het scherm mooi te vertonen en het spel alsnog soepel te laten draaien. Van grote landschappen is er geen sprake, en nagenoeg alles kan door lijnen gerendeerd worden (weinig tot geen objecten met rondingen), wat eigenlijk de simpelste berekeningen zijn.

Ik denk dat je echt even je roze bril af moet zetten en je objectief moet gaan kijken naar hoe het spel eruitziet. Het spel is superdonker, en daar hebben ze dus bewust voor gekozen. Daardoor kunnen ze textures in de verte verbergen of heel lelijk maken omdat je ze toch niet ziet, minder kleuren nodig (geef toe, het is nagenoeg alleen geel/groen/grijs), weinig belichting etc, waardoor je dus veel minder GPU kracht nodig heb en ze dus kracht overhouden voor de ogen en explosies etc. Al die rook en zooi dat rondvliegt voegt echt toe aan de ervaring van het spel, en ik durf te wedden dat ze die berekeningen grotendeels door de Cell laten doen.

Begrijp me niet verkeerd, het spel ziet er goed uit voor een console hoor, maar de meeste mensen overdrijven van hoe goed het eruit ziet. Vanuit een technisch standpunt is het eigenlijk totaal niet zo indrukwekkend. Vergelijken met Crysis blijft absurd want Crysis heeft in tegenstelling tot KZ2 dus een totaal plaatje qua kleuren, superveel vegetatie, scherpere textures, superieure belichting etc etc. En kan zijn dat je het er niet mee eens bent dat GOW2 betere textures heeft, maar ik vind van wel. De grond niet, en dat is denk ik het enige dat er minder uitziet (behalve de blur en AA natuurlijk..), maar als je kijkt naar de muren, tegels, en vooral de bewegende tegenstanders en je teammates, dan heeft GOW veel scherpere textures. Ook betere belichting imo. Maar goed. Ik wil dit niet veranderen in een fanboy discussie, maar ik pleur hier even twee filmpjes neer en kun je zelf even lekker vergelijken. Beiden een video review van IGN.

Killzone 2:
http://ps3.ign.com/dor/ob...ne2_vidreview_012909.html

Gears of War 2:
http://xbox360.ign.com/do...eos/gears2_vidreview.html

Zeg nou eerlijk welke scherpere textures en betere kleuren heeft... Als KZ2 niet de AA en blur had dat het nu heeft, zou niemand zeggen dat het het mooiste spel op een console is.

En owja, ook maar Crysis Warhead erbij doen..:
http://pc.ign.com/dor/obj...ead_vidreview_091108.html

Lijkt me duidelijk..

[Reactie gewijzigd door BlackWolf666 op 8 februari 2009 23:16]

Vriend ik speel Killzone 2 op een Full HD, in 1080p. En ik weet wel duidelijk beter welke beter textures heeft. Je moet de game echt eens eerst gaan spelen. Belichting is in Killzone 2 echt veel beter gedaan dan in GOW2, textures zien er veel scherper uit.

kijk eens naar de shootouts in GOW2, ze hebben weinig belichting Killzone maakt gebruik van veel belichting van heel veel verschillende objecten. Belichting in GOW2 is een heel stuk simpeler dan Killzone 2.

Gister nog heb ik staan kijken en daar komt GOW2 echt niet in de buurt! Ik heb wat foto's geplaatst die ik zelf heb gemaakt!

http://sonyplaystation3.h...f/fotos/484646445/0/hv29/

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 9 februari 2009 10:42]

Heb je wel gelezen wat ik typte? O.o Je hebt alleen het idee dat Killzone 2 meer belichting heeft omdat alles zo donker is... Dan valt de belichting van explosies etc meer op.. Kijk eens goed naar GOW2, en je ziet dat elke kogel dat afgevuurd wordt ook voor belichting zorgt en die reflecteert van de superhoge textures van de schutter en ook van de muren etc. De poppetjes hebben ook licht op hun armor etc. Maar omdat GOW2 er sowieso wat belichter is, in andere woorden niet zo donker als KZ2, valt dat minder op.

Ennuh, zulke afbeeldingen hebben geen zin. Dan kan ik GOW 1 er zelfs beter uit laten zien. Als je je nou baseerd op die 3 filmpjes dat ik postte en daar een volgorde uit pikt.. Mijne is gebaseerd op textures, kleur en belichting, 1e plaats voor Crysis, 2e plaats voor GOW2 en als laatste KZ2. Maar goed, laat maar, je zult toch niet snappen wat ik bedoel, en ook al snap je het, zul je het nooit toegeven.

En owja, nogmaals, ik wil totaal niet zeggen dat KZ2 er slecht uitziet. Het ziet er heel goed uit voor een console. Wat ik duidelijk wil maken is, dat het technisch niet indrukwekkend is. Vanuit een technisch standpunt is GOW2 in elk opzicht beter dan de eerste GOW, en toch vind ik in sommige gevallen de eerste GOW er mooier uitzien, terwijl dat niet met grafische kracht te maken heeft maar de sfeer. KZ2 heeft een fijnere sfeer dan GOW2 en het oogt gewoon wat lekkerder. Dit wilde ik duidelijk maken door de vergelijkingen met Crysis etc, want ze zijn en blijven absurd vanuit een technisch opzicht.

[Reactie gewijzigd door BlackWolf666 op 9 februari 2009 19:44]

Heb je wel gelezen wat ik typte? O.o Je hebt alleen het idee dat Killzone 2 meer belichting heeft omdat alles zo donker is... Dan valt de belichting van explosies etc meer op.. Kijk eens goed naar GOW2, en je ziet dat elke kogel dat afgevuurd wordt ook voor belichting zorgt en die reflecteert van de superhoge textures van de schutter en ook van de muren etc. De poppetjes hebben ook licht op hun armor etc. Maar omdat GOW2 er sowieso wat belichter is, in andere woorden niet zo donker als KZ2, valt dat minder op.
Niet alles in Killzone 2 is donker, waardoor je een goed beeld krijgt hoe het er ook uitziet met gewoon goed zonlicht. Die elementen die je hier plaatst over kogels die en de flare die uit je wapen komt..dat is allemaal een heel stuk indrukwekkender in Killzone 2. Daarbij hebben de ISA soldaten niet alleen apparatuur bij zich die ze zelf ook belichten (self-shadow)..maar ook de omgeving wanneer ze tegen een muur staan, een andere character, op de grond liggen. Elke lichtbron weerkaatst. Daarbij heeft wind hier ook invloed op het rennen, schieten, en granaten gooien. Zelf objecten gaan met de wind mee als je iets kapot schiet en je kan dan zelfs zien dat Helghast soldaten erdoor geraakt kunnen worden.

Ik snap niet zozeer waar jij je gelijk in probeert te zoeken, want de dingen die je aanhaalt...zitten in Killzone 2 alleen beter uitgewerkt!
Ennuh, zulke afbeeldingen hebben geen zin. Dan kan ik GOW 1 er zelfs beter uit laten zien. Als je je nou baseerd op die 3 filmpjes dat ik postte en daar een volgorde uit pikt.. Mijne is gebaseerd op textures, kleur en belichting, 1e plaats voor Crysis, 2e plaats voor GOW2 en als laatste KZ2. Maar goed, laat maar, je zult toch niet snappen wat ik bedoel, en ook al snap je het, zul je het nooit toegeven.
Die foto's die ik liet zien, heb ik zelf gemaakt! Zelf op die foto's ziet Killzone 2 beter uit dan GOW1/2, dus doe geen moeite. De UE3 is voor een groot deel aardig achterhaald met de nieuwe technieken, die de Killzone 2 engine wel bezit. Het is alleen grappig want ik hoef niks toe te geven, omdat ik hem zelf thuis heb liggen. Denk je nou werkelijk dat jij die vergelijking beter dan mij kan maken?....meen je dat serieus?

Als je roept dat het technisch niet indrukwekkend is, dan vraag ik me af wat er wel zo indrukwekkend is aan GOW2? Ik denk dat zodra je Killzone 2 zelf hebt gezien. Dat je gaat zien dat er zoveel kleine details in deze game zitten waar ze aan gedacht hebben. Alleen de characters al zien er ziek uit qua detail. Nogmaals...GOW2 is allang gebeat! GOW1 was dat al door Uncharted! en op sommige vlakken door Resistance 2 die mij soms ook erg deed verbazen!
*zucht* Die fotos die je hebt gemaakt zijn geen waardige vergelijking want een foto van een scherm haalt alle details weg en zorgt voor een fijner beeld omdat die heleboel dingen samenvoegt als het ware en de kleuren aanpast etc.. Zie deze van GOW 1 bijvoorbeeld:
http://img242.imageshack.us/img242/8961/geo16st8.jpg

Daarom had ik filmpjes gepakt van dezelfde bron en op dezelfde resolutie voor een goede vergelijking. En ik ga hier geen woorden meer aan vuil maken want het heeft geen zin. Crysis is sowieso de winnaar, of je het wilt of niet. Tussen GOW en KZ2 kijkt iedereen maar wat hij zelf vind. Ik kan wel jpg afbeeldingen neer gaan pleuren hier maar dat heeft ook geen zin vanwege kwaliteitsverlies, of het "uptouchen" van afbeeldingen. Ik vertrek nu uit deze discussie want het is nutteloos.
je blijft wel lang volhouden he? Open je ogen is en zie het feit dat Killzone 2 er gewoon beter uitziet dan GOW2... Dit wordt in zeer veel reviews geroepen... Textures zijn scherper, betere belichting, betere animaties, wapens zien er 10x gedetailleerder uit, explosies zijn veel intenser etc etc
Heb jij Gears 2 gespeeld? Als jij dat niet gedaan hebt dan kan ik je ook sturen om die te gaan spelen voordat je KZ2 de hemel in prijst. Maar goed. Ik heb zowel Gears 2 als KZ2 NIET gespeeld, dus ik heb geen voorkeur. Maar, als ik dus videos kijk, van dezelfde kwaliteit, van dezelfde bronnen, dan kom ik tot de volgende conclusie:

Killzone 2 is donkerder
Killzone 2 ziet er realistischer uit
Killzone 2 heeft nagenoeg geen vegetatie
Killzone 2 heeft amper verschillende kleuren
Killzone 2 wordt overladen door blur (bewegend ziet het er mooi uit, stilstaand totaal niet)

Gears of War 2 heeft veel betere character modellen
Gears of War 2 is lichter over het algemeen
Gears of War 2 heeft veel meer scherpere textures (vooral op characters, soms ook omgeving)
Gears of War 2 heeft minder vierkante objecten
Gears of War 2 heeft wat meer kartels ( door minder AA en veel minder blur)

Conclusie: Killzone 2 heeft een fijner beeld om naar te kijken over het algemeen door realisme en blur, en Gears of War 2 oogt minder fijn door een lager realisme in het beeld en kartels, maar heeft scherpere textures en betere belichting.

Dat is wat IK zie in de filmpjes. Kunnen we nu erover ophouden? Je zegt dat dat ik graag gelijk wil krijgen, maar wanneer ik zeg dat ik eruit stap blijf je reageren, en wanneer ik vraag of je Gears hebt, negeer je de vraag. Dit is wel mijn laatste reactie, of je reageert of niet. Ik heb nu wel duidelijk uitgelegd wat ik vind, en als je over die textures er nog steeds niet mee eens bent, dan ga ik me wel afvragen of je weet wat textures betekent. Verder is dit een technische website en niet een debat website. Als je het er niet mee eens, tja, dan niet. Tot ziens en veel plezier met killzone. Ik blijf wel bij dead or alive =) (ik hou niet van shooters)
Ben ik wel met je eens over de screens... maar kijk eens aan trailer of review op gametrailers. Dan is je mening opeens heel anders denk ik zo :) Als je de trailers ziet, zie je, naar mijn mening, wel degelijk dat het spel er heel vet uit ziet :D

Voor dit spel wil ik haast een ps3 aan gaan schaffen.
Ik dacht ook eerst wat lelijk, maar je moet de screens inzoomen, ziet er een stuk beter uit. ;)
Zoals de review al spreekt; het ziet er allemaal érg grijs uit, zelfs geen blauwe lucht of groen grassprietje te zien. Qua sfeer/gevoelswaarde is 't niet bepaald uitdagend of vernieuwend te noemen. Jammer, want technisch ziet het er dik in orde uit!
Zoals de reviewer OOK zegt speelt dit spel zich niet op aarde af, maar op een andere planeet...waar waarschijnlijk vele (burger)oorlogen hebben plaatsgevonden....ofwel er is daar geen blauwe lucht of wel door de vervuiling hangt er zo een dikke laag smog, dat je de blauwe lucht niet meer ziet.
Gras groeit er waarschijnlijk niet meer en het is NIET Super Mario Bros of een of andere leuke familie cartoon...het is een oorlogs shooter, waarbij een grauwe omgeving toevoegt aan het realisme....
maar volgens mij wou/wil je gewoon wat te zeiken hebben over het spel...

ps. ik heb geen PS3....en ben dus ook geen KillZone fan.
waarbij een grauwe omgeving toevoegt aan het realisme....
Juist omgekeerd; een grauwe omgeving is volkomen onrealistisch, ook tijdens oorlogstijd. Dat je de vergelijking met mario bros maakt, maakt mij duidelijk dat je niet begrijpt dat een kleur niet vel hoeft te zijn om toch een kleur te zijn. Niemand verwacht dat in een dergelijk spel alles vrolijk getint is, maar zonder enige kleur oogt gewoon als een mislukte poging om een sombere sfeer neer te zetten die, zoals ik al zei, noch uitdagend noch vernieuwd is. Niet dat elk spel uitdagend of vernieuwend moet zijn, maar hiermee duwt Killzone 2 zichzelf in het 13-in-een-dozijn hoekje, wat een gemistte kans is. 'T zal vast technisch perfect zijn, maar voor mijn smaak zijn de graphics saai.

[Reactie gewijzigd door mvdlee op 5 februari 2009 12:48]

als ik een blauwe lucht wil, groen gras dan haal ik Dora: The Explorer wel tevoorschijn maar als ik lekker wil knallen in een virtuele oorlog dan doe mij dat grauwe sfeertje maar... Mensen hebben op alles wel iets te zeiken he terwijl het een argument is die totaal niet van toepassing is op deze franchise...
inderdaad, in dit soort shooters is heel vaak een grauw tintje sfeerverhogend. Wie denkt er nou ook bij oorlog direct aan een mooi groen landschap en gele blokjes die in de lucht hangen.

Persoonlijk vind ik het grafisch erg goed, de grauwe omgeving zorgt er zeker voor dat je meer in het spel wordt getrokken dan als je een weelderige omgeving had vol met bloemetjes. Je wilt toch bij een oorlog spel dat de actie en ruwheid er van af springen en dat werkt gewoon niet altijd bij een omgeving die in allerlei kleuren is gezet.

iig, ik kijk er erg naar vooruit. Ik heb nog niet me ps3 aangezet om te kijken of er een Demo te downloaden was, maar dat doe ik dan maar even vanavond *hoopt*.
Wat hij bedoelt is contrast om hetgeen dat grauw moet zijn er nog grauwer uit te laten zien. bv: Gebouwen gaan er nog grijzer uitzien als de lucht erachter rood/blauw is.

Maar aan de screenshots vind ik het statement dan weer overdreven.
Het voordeel van grijs/grauwe kleuren in de maps is dat de verschillende licht en kleureffecten nog mooier uitkomen.
Als ik Guerrilla mag geloven hebben ze behoorlijk wat tijd en energie besteed aan de continuiteit van de actie en realistische ruimtelijke verlichting.
Ik denk dat je dat grijze snel vergeet als er een dozijn orange ogen op je afkomen terwijl de kogels en bommen in de rondte vliegen en ketsen :)
Dat is nou eenmaal hoe het thema van de game is. Voor de eerste Metal Gear Solid gold dit ook en dat was ook een dijk van een game.
Prachtig spel, 1 was ook heel erg leuk.
Eindelijk iets wat de moeite waard is voor PS3!
Er zijn wel meer games de "moeite" waard op de PS3. maar dit is natuurlijk geheel persoonlijk.
Dat is tegenwoordig toch de mode? onder het mom van " next gen graphics " één grote mengeling van zwart / grijs / bruin / groen ( zie de nieuwe GTA etc ) Verder ziet het er naar uit dat het weer een prachtige game gaat worden :)

Dit voorproefje smaakt naar meer, en gelukkig hebben wij dat 'meer' op de redactie al, in de vorm van het volledige spel.

worden we hier jaloers gemaakt? :X
VGcats parodieerde dat al vrij treffend :P

http://www.vgcats.com/comics/?strip_id=224


Persoonlijk vind ik wel jammer dat creatieve art direction vaak niet de kans krijgt door de 'real is brown rage'. Dan vind ik dingen als Prince of Persia e.d. er toch mooier uitzien, maar dat vind bij bepaalde gamers juist best wel tegenstand.

Kijk bijv. hoe de "real is brown" liefhebbers reageerde op de eerste diablo3 screens :X
ik ga hem halen als ik hem ergens goedkoop kan halen :) lijkt me zeer toffe game.
Lijkt me wel erg gaaf. Had t liever op de PC gedaan aangezien ik na een jaar een PS3 in mn bezit te hebben shooters met een controller nog steeds erg vervelend vind spelen.
Vooral dat je niet snel kan draaien zonder de sensitivity gigantisch hoog te zetten terwijl nauwkeurig richten met zo'n hoge sensitivity haast niet wil met zo'n pookje.
Toch maar weer es oefenen met de demo vanavond...
Dit soort spellen zijn niet optimaal te spelen op een console.
Is er voor de PS3 geen muis en toetsenbord beschikbaar?
Sommige games ondersteunen ook toetsenbord + muis, maar lang niet alle. Verder is het gewoon puur een kwestie van gewenning, even lastig in het begin, maar het werkt uiteindelijk allemaal prima.

@JoestJoest: usb hoeft niet eens. Je kunt ook Bluetooth toetsenborden & muis gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld het Apple Wireless Keyboard aan m'n PS3 hangen en dat werkt uitstekend (hoewel je daar qua apple keyboard op de internets wat wisselende verhalen over terug kan vinden).
Jawel, je kunt iedere USB muis of toetsenbord op je PS3 aansluiten, maar ik denk niet dat Killzone 2 dit ondersteunt. Zou ook niet eerlijk zijn als je online tegen iemand anders gamed die geen toetsenbord / muis heeft.

T'is een console-shooter, als je de controller gewent bent speelt het net zo makkelijk.
Als je met muis en toetsenbord wilt gamen zul je achter je PC moeten kruipen... zonder Killzone 2 ;)
Er is wel een oplossing hiervoor. dat is de Frag FX van splitfish. Ik kan ook niet echt fps games spelen met de ps-3controller. ik was een echte pc-gamer. muis en toetsenbord is een must. sinds ik dit ding heb speel ik veel FPS games op de PS-3. zo ben ik verslaafd aan de multiplayer Call Of Duty 4. andere games die ik ermee speel of heb gespeeld

call of duty 5
resistance fall of man 1 en 2
half life orange box
far cry 2
battle field bad company

de fragchuck is echt een ideaal apparaat en ik zou m zelfs op de pc willen gebruiken ipv een toetsenbord in fps.

Edit:(lijst met games toegevoegd

[Reactie gewijzigd door Zuluman op 5 februari 2009 14:29]

Waar heb je die gekocht ,als ik vragen mag?(Frag FX )
ik heb m via e-bay uit duitsland gekocht. je kan 'm ook direct kopen bij splitfish de gameshop heeft 'm ook. hij staat alleen niet op de site vermeld. ik heb idd de v.1 zijn zijn uberhaupt moeilijk verkrijgbaar. vraag is groot. daarom heb ik m via e-bay gekocht

[Reactie gewijzigd door Zuluman op 6 februari 2009 15:41]

Tnx;)

De versie 2 is nog op pre-order.
Waarschijnlijk heb je de v1?
Voor mij is het mooie aan kbd+muis dat je met de muis vrij kunt roteren en direct ergens heen kan wijzen.
Kan die Frag FX dat ook??
als je een usb toetsenbord + muis hebt moet dat toch gewoon werken?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True