Door Sven Schaap

Reviewer

Mortal Kombat vs DC Universe

Duister wereldje

Zestien jaar geleden werden de speelhallen opgeschrikt door de komst van een tamelijk bizar vechtspel. In deze game vloeide het bloed rijkelijk en konden spelers hun tegenstanders letterlijk om zeep te helpen. De game werd in korte tijd buitengewoon berucht en zorgde voor opschudding binnen de gamesindustrie. Mortal Kombat was geboren, en niemand kon voorzien dat deze relatief eenvoudige fighter het zo ver zou schoppen als inmiddels is gebleken.

Getest op: Xbox 360
Ook verkrijgbaar voor: Playstation 3

Sinds het eerste deel in de speelhal uitkwam, is de game geëvolueerd tot iets dat slechts in titel en verhaallijn nog enigszins herkenbaar is. De gedigitaliseerde 2d-game van toen heeft jaren geleden al plaats gemaakt voor een semi-3d fighter met tactische diepgang en indrukwekkende personages. Ondanks alle veranderingen bleef de serie echter trouw aan zijn eigen traditie. De nieuwste incarnatie, Mortal Kombat vs DC Universe doet echter iets heel bijzonders. Zoals de titel doet vermoeden wordt de wereld van het duistere Mortal Kombat - MK - lijnrecht tegenover die van het superheldendom van DC Universe - DC - geplaatst, waarin bekende helden als Superman en The Flash thuishoren. Hoewel het idee om zware jongens als Sub Zero, Kano en Raiden uit Mortal Kombat te laten knokken met superhelden als Wonder Woman, Batman en The Green Lantarn intrigerend klinkt, zou een dergelijke crossover wel eens minder goed kunnen uitpakken dan verwacht.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Gewelddadig compromis

Het risico schuilt in het feit dat het befaamde superheldenwereldje van DC voor een heel ander en bovendien veel breder publiek is bestemd. Al zo'n zeventig jaar lezen fans van alle leeftijden vol plezier de comicbook-verhalen van Batman, Captain Marvel, Catwoman, The Flash, en ga zo maar even door. Het zou voor de DC-fanbase volstrekt onacceptabel zijn als Kano het hart van Superman er eventjes uit zou rukken. De man van staal, vermoord door een normaal mens en dan ook nog op zo'n denigrerende manier? Nee, de makers wisten dat ze dat niet hoefden te proberen. Ed Boon, geestelijk vader van de Mortal Kombat-serie, wist dat er maar één ding op zat. Kombat moest uitwijken naar een breder en jonger publiek, en daarmee moesten Boon en zijn team hun grote troef uit handen geven, namelijk de uiterst bloederige fatalities. Zover hoefde het gelukkig niet te komen, goed overleg met de sportieve mensen van DC leidde namelijk tot een interessant compromis.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Smeulende karkassen

Omdat het niet in het straatje van een superheld past om een mens op gruwelijke wijze te slachten, besloot men dat de vechters uit het DC-kamp het vooral van brutalities moeten hebben. Deze brutalities zijn in lijn gehouden met de achtergrond van het personage in kwestie en doen hun naam eer aan. Zodra Superman wint en zijn tegenstander kan finishen, slaat hij zijn tegenstander met een paar flinke stoten de grond in, in plaats van hem op gruwelijke wijze te slachten. Het gewelddadige element is dus zeker wel aanwezig, maar de daadwerkelijke doodslag blijft uit. De vechters van Mortal Kombat beschikken over fatalities, maar deze zijn speciaal voor deze editie erg mild gehouden. Zo kan een superheld worden doorstoken of verbrand, maar verwacht niet dat er smeulende karkassen, kloppende harten of afgehakte ledematen op de vloer achterblijven.

Verbroken traditie

Het besluit om het geweld in de game op deze wijze in te bouwen roept een tweede vraag op. Wat zullen de fans denken? De DC-fans zullen ongetwijfeld vrede hebben met de manier waarop er met hun helden wordt omgegaan. Kombat-fans zouden echter teleurgesteld kunnen raken, over het feit dat voor het eerst in de geschiedenis van 'hun' serie een game minder gruwelijk is dan zijn voorganger. De jarenlange traditie om steeds gruwelijker te werk te gaan wordt immers doorbroken. Een traditie overigens, die in alle delen altijd duidelijk aanwezig is geweest en na al die tijd eigenlijk niet meer weg is te denken. Om antwoord te geven op de vraag of het besluit om uitgerekend het hoofdingrediënt in verminderde mate toe te passen goed uitpakt, moet uiteraard worden gekeken naar wat de game wél te bieden heeft. Dat kan nog wel eens meer zijn dan je zou verwachten.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Verkeerd verbonden

In de storymode wordt uiteen gezet hoe de wereld van DC Universe in contact is gekomen met die van Mortal Kombat. Op exact hetzelfde moment dat Raiden zijn broer Shao Kahn verslaat, wordt in een andere dimensie de bad guy Darkseid door Superman verslagen. In beide gevallen worden de verslagen slechteriken een portal in geramd, wat tot gevolg heeft dat de twee werelden met elkaar worden verbonden. Langzaam maar zeker vermengen de twee dimensies en komen helden en slechteriken van beide werelden met elkaar in conflict. Hoewel het verhaaltje natuurlijk belachelijk klinkt, wordt het ingame opmerkelijk geloofwaardig aan de man gebracht. Zo zijn bijvoorbeeld de voice-overs en de character-modellen van beide kampen goed uitgewerkt. Batman is écht Batman, compleet met brede onderkin, bloedserieuze houding en ziekelijk strikt plichtsbesef en eergevoel. Aan de andere zijde valt vooral Baraka op, door zijn werkelijk gruwelijke voorkomen, zijn dreigende houding en ronduit angstaanjagende mes-armen.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Op het menu

Aan het begin van de storymode kun je kiezen aan welke zijde, DC of MK, je het verhaal wilt spelen. In beide gevallen word je door een aantal hoofdstukken geleid waarin verhitte gevechten worden afgewisseld met interessante filmpjes die het verloop van het verhaal uiteenzetten. Beide versies van de storymode zullen de gemiddelde gamer zo'n drieënhalf uur vermaken, waarna je ze hoogstwaarschijnlijk niet meer hoeft te zien. Dat de beide storymodes aan de korte kant zijn betekent echter niet dat de game slechts voor korte duur boeiend blijft. De arcademode kan bijvoorbeeld met niet minder dan 22 personages worden doorgespeeld, met voor iedere vechter een bijzonder interessant einde. Geloof me, je zult ze allemaal willen zien voordat ook deze mode zijn glans verliest. Dat ook dat moment niet eeuwig op zich laat wachten wordt opgevangen door een erg pittige nieuwe modus, genaamd kombo challenge. In deze modus, die voor de echte diehard-fighter lijkt te zijn gereserveerd, is het de bedoeling met elk van de vechters een tiental in moeilijkheid oplopende combinaties uit te voeren. Die combinaties leiden uiteraard niet alleen tot veel achievements, ze zijn ook een uitstekende oefening voor de laatste uitdaging, namelijk het vechten tegen vrienden, familie en, erger, via Xbox Live.

Hi, Ha, Hori

Zodra je deze laatste 'realm' betreedt komt het duidelijkst naar voren wat de kwaliteiten en knelpunten van de game zijn voor wat betreft de controls. Mortal Kombat vs DC Universe mist misschien de souplesse van Soul Calibur IV, maar zet desondanks een solide, betrouwbare en vermakelijke speelstijl neer. Met andere woorden: kwalitatief is er niets mis met de besturing. De rasechte fans van vechtspellen weten waar ik naartoe wil, maar laat ik het nog maar eens roepen: de Xbox-controller schiet zwaar tekort op het gebied van betrouwbaarheid, snelheid en zuiverheid. Iets wat wellicht minder voelbaar is in een 3d-game als Soul Calibur, maar des te meer in de meer traditionele 2d-fighters.

Mortal Kombat vs DC Universe

'Traditionele 2d fighters'? Ja, want ondanks het feit dat de game in 3d is uitgevoerd, is voorzien van een dynamische - en overigens goed werkende - camera en je een zogenaamde sidestep kunt maken in de derde dimensie, speelt en voelt de game als een 2d-fighter. Naast de vele combinaties bestaan vrijwel alle speciale aanvallen uit kwartdraaien, halve draaien of snelle voor-achter bewegingen. Juist dit soort games wordt nog altijd het best gespeeld met een goede arcadestick. Dat geldt natuurlijk niet voor iemand die nog nooit een dergelijke stick heeft gebruikt, maar ik kon veel meer uit de game halen toen ik bijvoorbeeld de oude vertrouwde Hori-stick van stal haalde.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Goedkope aanvallen

De reden waarom ik de beweging in de derde dimensie schijnbaar nonchalant voorbij loop terwijl deze toch écht aanwezig is in de game, is dat deze in Mortal Kombat vs DC Universe een nogal dubieuze rol vervult. Toegegeven, zodra Liu Kang's vuurballen je om de oren vliegen lijkt het verleidelijk ze uit de weg te gaan, in plaats van ze te blocken. Nu is het probleem dat vuurballen gemiddeld vrij snel zijn en de sidestep minder gemakkelijk is uit te voeren dan mogelijk moet zijn geweest. Je speelt de game overwegend met de D-pad, maar 'sidsteppen' doe je met de linker analoge stick. Er zit een korte, maar wezenlijke tijd tussen de overstap van de D-pad naar de stick, wat een probleem wordt zodra je tegen een onvoorspelbare tegenstander komt te staan. Omdat je nooit precies weet wanneer de projectielen jouw kant op komen, komt het geregeld voor dat je te laat uitwijkt naar de analoge stick en het vuur moet incasseren. Het euvel kan enigszins worden ontlopen door de linkertrigger ingedrukt te houden, wat vrije beweging in 3d met behulp van de D-pad mogelijk maakt. Maar een echte oplossing is dat niet, want je komt op die manier weer in de knoei met veel van de normale bewegingen en met de rage mode - waarover verderop meer. Omdat slechts een enkeling de sidestep echt goed weet te gebruiken, kun je er van uit gaan dat de meeste gamers het spel zullen spelen zonder gebruik te maken van de derde dimensie. Het sidestep-verhaal komt eigenlijk alleen van pas zodra je op de grond ligt en weg wilt rollen voor 'goedkope' stampaanvallen.

Test your might!

Wat heeft deze excentrieke nieuwe fighter verder nog te bieden? Afgezien natuurlijk van de gehele DC-cast, de interessante storymode en kombo challenge, komen we vooral veel innovatie tegen tijdens de gevechten. De makers hebben het sterk teruggeschroefde gruwelgehalte en het uitblijven van écht bloederige fatalities duidelijk willen compenseren door de gevechten intensiever te maken. Zo kunnen vechters in een aantal arena's hun tegenstanders beetgrijpen en ze dwars door een aantal betonnen muren heen werken, waarna het gevecht ergens anders weer verder gaat. Zodra de tegenstander door een muur wordt gebeukt klinken de welbekende woorden 'Test your might' en is het de bedoeling de vier actieknoppen zo snel mogelijk in te drukken, waardoor op een balk een wit pijltje in het nadeel van de pechvogel wordt gedreven. Degene die min of meer op de horens wordt genomen, wordt geacht precies hetzelfde te doen om het reisje door de betonnen muren zo kort mogelijk te houden en de schade te beperken.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Free Falling

Daarnaast zijn er ook tal van arena's waarin het mogelijk is om de tegenstander van een gebouw af te smijten. Op zich niets nieuws, want dat kon in eerdere delen ook. Dit keer is het echter mogelijk om de tegenstander op de weg naar beneden nog eens een afstraffing te geven, en vervolgens het slachtoffer genadeloos tegen de vlakte te smijten, met een flinke krater in de 'nieuwe' arena als gevolg. Bij deze zogenaamde free fall kombat gaat het gevecht tijdens de val gewoon verder en kan er zelfs een speciale aanval worden uitgevoerd, waarmee maximale schade wordt aangericht. Uiteraard zullen critici zeggen dat beide innovaties goedkope en weinig toevoegende extra's zijn, ingebouwd om onze aandacht vast te houden en om te verbloemen dat de game wat 'vriendelijker' is geworden. Goedkoop of niet, het voelt ronduit geweldig om met Batman de Joker dwars door een gebouw te werken, en vervolgens gewoon vrolijk verder te gaan met het ruige knokwerk.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Bloederige close up

Eenmaal dwars door of juist van een gebouw af gewerkt, wil de enigszins sadistische gamer het laatste beetje health bij de tegenstander wegstompen. Ook dat kan. Door op de linkerbumper te drukken duikt de cameraman bovenop het gevecht en komen we in klose kombat terecht. De vechter van degene die de bumper een mep gaf grijpt zijn tegenstander vast, terwijl in de hoek van het scherm wordt aangegeven welke knoppen zo snel mogelijk moeten worden ingedrukt om de vijand ervan langs te geven. Uiteraard moet de tegenstander soortgelijke commando's uitvoeren, in een wanhopige poging de aanvallen af te weren en zich los te rukken. Deze toevoeging is erg vermakelijk, maar in wezen doet hij niets meer dan het toch al intense gevecht van een extra adrenaline-injectie voorzien. Wel leuk is trouwens dat gevechten gescheurde kleding en dikke ogen opleveren, wat met name in klose kombat duidelijk zichtbaar wordt. Op tactisch vlak is er tot slot nog de rage mode, die van al de eerdergenoemde in-game innovaties de meest interessante is.

Grenzeloze woede

Onder de krachtbalk van beide vechters is een kort en aanvankelijk leeg balkje te zien, dat langzaam volloopt naarmate je schade toebrengt of incasseert. Zodra de balk halfvol is kun je door naar voren te drukken met de block-knop een zogenaamde kombo breaker uitvoeren. Dit is maar al te vaak een bijzonder handige manier om de soms extreem pittige combo's die de tegenstander op je loslaat vroegtijdig te onderbreken en de schade te beperken. Hoeft er niet op dergelijke wijze te worden ingegrepen dan loopt het balkje al snel helemaal vol, waarna het gelijktijdig indrukken van de beide triggers tot gevolg heeft dat jouw vechter in rage mode komt. Zodra dat gebeurt, begint hij of zij te gloeien en vanaf dat moment is het mogelijk krachtigere en niet te onderbreken kombo's uit te voeren. Time je het indrukken van de triggers trouwens goed, dan kun je vrijwel iedere aanval die de tegenstander heeft ingezet alsnog teniet doen, om vervolgens zelf op volle kracht los te gaan. Deze toevoeging maakt gevechten veel interessanter en houdt ze bovendien tot het eind toe spannend.

Mortal Kombat vs DC Universe

*Tot het bittere eind

Hoewel deze innovaties voor de hardcore Kombat-fan vast niet helemaal goedmaken wat er is afgenomen, zijn de makers er bijzonder goed in geslaagd de game tot een vermakelijk spektakel te maken dat de serie geen afbreuk doet. Na een paar uurtjes heb je er vrede mee dat je tegenstanders niet in tweeën kunt hakken en zul je zien dat de game voldoende heeft te bieden in de vorm van pittige uitdagingen, een interessante storymode en tactische gameplay. Zodra alles is uitgespeeld kun je uitwijken naar menselijke tegenstanders en zul je erachter komen dat uitgerekend dit aspect de game doet schitteren. Omdat de gevechten tot het bittere eind spannend blijven, vechters over voldoende stamina beschikken om na de zwaarste aframmeling weer op te staan, en menselijke tegenstanders lekker onvoorspelbaar kunnen zijn, zal de game in twoplayer lange tijd leuk blijven. Mortal Kombat is er bovendien de game naar om binnen korte tijd een fanatieke en toegewijde online community op te bouwen. Zodra je vriendenkring is uitgemoord kun je je bloederige konquest dus online voortzetten.

Mortal Kombat vs DC Universe

Conclusie

Mortal Kombat vs DC Universe is een geslaagde fighter die iets toevoegt aan de MK-serie, en dat terwijl het belangrijkste ingrediënt uit de serie - grof geweld - slechts gedeeltelijk aanwezig is. Ik had liever Mortal Kombat vs Killer Instinct zien arriveren, maar de mannen en vrouwen van DC houden zich prima staande in de game. Sterker nog, ze mengen zich zonder moeite tussen de MK-lineup en horen er na verloop van tijd gewoon bij. Er is voor Mortal Kombat-begrippen bar weinig vrij te spelen, wat juist in deze niet alledaagse Kombat misplaatst is. Gelukkig wordt dit goed gemaakt doordat de game in de basis sterk, geloofwaardig en uitdagend is. Verder is de game zeer vermakelijk en prima speelbaar. Iedereen die ook maar een beetje fan is van MK of DC moet dit opvallende stukje software gespeeld hebben!

Mortal Kombat vs DC Universe

Pluspunten:

+ Heerlijk origineel
+ Explosieve gevechten
+ Indrukwekkende fighter-lineup.
+ Bijzonder vermakelijk

Minpunten:

- Te lief voor MK
- Weinig vrij te spelen

Cijfer: 8,0

TitelMortal Kombat vs DC Universe
Box Mortal Kombat vs DC Universe
PlatformXbox 360, Playstation 3
OntwikkelaarMidway Amusement Games
UitgeverMidway Games
ReleasedatumInmiddels verschenen
Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC Universe Review Mortal Kombat vs DC UniverseReacties (32)

32
25
7
2
1
1
Wijzig sortering
Anoniem: 223487
23 december 2008 13:18
Allereerst een zeer goeie review. Uitgebreid, duidelijk en goed omschreven wat het spel allemaal inhoud. Ben al sinds MK1 een trouwe fan en heb dan ook bijna alle delen gespeeld. Dus ook deze aangeschaft voor de PS3

Wat ik juist zo fijn vind van deze MK game is dat iedereen dit spel gemakkelijk kan spelen omdat de special moves heel eenvoudig uit te voeren zijn. Overigens kan dit voor de diehards dus wel weer wat sneller gaan vervelen.

Wel zijn er toch wat bugs op te merken in het spel met name sommige camera acties bij snelle special moves. (Raiden die ineens een torpedo achteruit doet terwijl je tegenstander in de hoek blijft hangen)
Wat ik ook vind is dat niet elke karakter altijd even goed uitgebalanceerd is qua special moves en snelheid. Zo zijn Scorpion en The Flash net iets te sterk dan andere karakters en als je dus niet tijdig blockt dan kan Scorpion je bijv. nog raken door het vuur aan je schenen te leggen wat niet te blocken is. In combinatie met de teleport en de speer
is dit soms zeer frustrerend bij spelers die vaak Scorpion kiezen en je voor de zoveelste keer verliest. Overigens baart oefening kunst maar dan nog.

De special moves zijn daarentegen zeer cool. Nog nooit heb ik zulke brute moves gezien in een game die je kan uitvoeren op je tegenstander. Zo kan sub zero zichzelf bevriezen en als je tegenstander je raakt zal subzero met een zwaard vanuit de lucht je naar de grond slaan. Ook de joker is zeer fun. 'Give me a hand' en je tegenstander zal onder stroom komen te staan als die je slaat. Echt humor. Ook spelen de superhelden echt als een superheld omdat het gewoon goed aanvoelt. Superman beweegt ook als superman en het ziet er ook stoer uit als die je tegenstander oppakt en meters hoog in de lucht naar de grond beukt. Het is dan ook geweldig om met een superheld te mogen spelen zoals een Batman of Captain Marvel.

Het spel is niet zo diepgaand zoals in Soul Calibur of Tekken maar het speelt wel verdomd lekker weg. Iedereen kan het direct spelen en er zit veel humor in het spel.
Het spel ziet er verder prima uit met name de karakters en helaas zal dit tenkoste moeten gaan van de omgevingen die er gewoon iets minder mooi uitzien.

Een 8 is daarom een prima cijfer.
Anoniem: 278041
23 december 2008 13:02
Ik mis een PC uitvoering... Iemand tips voor een mooie brutale fighter beschikbaar voor PC?
Binnenkort komt Street Fighter IV uit en die komt ook op de PC volgen de winkels waar ik games haal. Afwachten wat dat gaan worden dan.
Anoniem: 284822
23 december 2008 15:05
Als fan van mortal kombat games ben ik wel lichtjes teleurgesteld eigenlijk. Ik had het geheel toch nog iets ruiger verwacht, het lijk wat te braaf nu.... maarja, daarmee kan ik nog leven.
Het enigste echte probleem met deze game is de D-pad van de xbox360, ik ben niet de enige die vind dat de besturing echt onmogelijk is. de D-pad registreert constant bewegingen die ik niet (bewust) maak. Hierdoor maak ik de helft van de tijd een dwaze sprong in de lucht ipv de aanval dat ik wou doen, dit haalt voor mij toch wel alle fun uit het spel...ook de kombo challenge wordt hierdoor enorm moeilijk.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet lang een xbox 360 heb, misschien moet je wat wennen aan de D-pad? Alleszinds heb ik dit probleem nooit gehad op een playstation.
Nee, die D-pad is gewoon slecht uitgevoerd. Daar zul je niet aan wennen.
Ik ben het over het algemeen ook eens met de review. Ik stond als echte MK-fan van het eerste uur ook wat sceptisch tegenover de uitwerking met superhelden. Maar na een informatieve rondvaart op het Internet ben ik eind november toch overstag gegaan en tot de aankoop overgegaan (vooral omdat ik ook vakantie en iets te gamen wou hebben tussen mijn levelsessies in WoW door :p). En ik heb er geen spijt van.

Zonder het te beseffen was de ganse namiddag voorbij en had ik beide story-modes doorgespeeld. Nu heeft de reviewer wel gelijk en ben je daar in een namiddagje wel voorbij en heb je niet de behoefte meer om daar naar terug te keren, maar daarna heb je de arcade-mode om je mee uit te leven en voor de hardcore-mensen: de kombo challenges, waarbij bepaalde combo's echt wel moeilijk om uit te voeren zijn.

Grafisch vind ik het spel best ok (PS3-versie) en het speelt weer zoals het een goede MK-titel betaamt lekker weg. Dit is de perfecte titel om op een verloren moment in je console te rammen en een half uurtje op de knopje te steken (of misschien is het andersom). Je gaat dit spel geen dagen/weken achtereenvolgens spelen, maar hij keert wel op geregelde tijdstippen terug in mijn console. Ook als er bezoek komt die even met de PS3 willen spelen is dit een ideaal spel (als ze voor het genre zijn natuurlijk).

De afgezwakte fatalities storen mij eerlijk gezegd totaal niet. Ze zitten erin: twee stuks per personage en da's lekker voldoende voor mij.

Bij het online vechten moet ik wel een kanttekening maken. Blijkbaar kan je met The Flash vrij makkelijk winnen als je een bepaald trukje onder de knie hebt om constant dezelfde aanval uit te voeren waar je niets tegen kan beginnen. Dus de personage zijn zeker niet perfect uitgebalanceerd.

Voor mij hoefden die superhelden niet, maar ze storen eerlijk gezegd ook niet. Er is een mooie cast aan MK karakters beschikbaar en persoonlijk vind ik het ook wel leuk om karakters als The Joker en Batman aan de slag te gaan.
Er is vrij veel aliasing in de graphics, maar verder vind ik het vrij crisp eruitzien allemaal. Sowieso: mensen moeten echt eens nokken met altijd meteen zeggen "blegh wat een graphics". Door dat soort ongefundeerde uitspraken krijgen wij namelijk brakke games die puur op graphics opgetrokken zijn en dus minder tijd over houden voor belangrijkere zaken. Gamen gaat niet om showen aan je vrienden "check die graphics man" ...

Het gaat om lol hebben met een goede gameplay ... het grafische is detail wat het ow zo mooi af kan maken. Maar in het eerste geval is het een SPEL dat lekker moet SPELEN :/ . En voor zover ik de review lees brengt de game fun en is hij goed speelbaar als 2D beuker - prima cijfer.
ben ik mee eens

ik vind CS1.6 nog steeds leuk om te spelen (niet meer als vroeger maar zo nu en dan) terwijl ik SOURCE varianten van CS en DOD enzo geen bal meer aan vind. heel de gameplay is er uit
Maar goede graphics wil niet zeggen dat de gameplay meteen zuigt, ik noem een Gears of war :9
Ik vond het juist helemaal niks...
 • Grafisch tamelijk beroerd, op de PS3 in ieder geval
 • Te weinig moves
 • Beroerd verhaal, ook al speel het daar niet voor
Mortal Kombat heb ik vroeger veel gespeeld en ik vind dit geen waardige opvolger.
In het cijfer kan ik me dan ook totaal niet vinden.

Maar als ik dit cijfer vergelijk met Metacritic dan zitten jullie aardig goed ;)

[Reactie gewijzigd door Grozno op 23 december 2008 14:51]

- Grafisch beroerd? Als ik de screenshots hier mag zien en die zijn in-game, dan is het toch heel aardig, wat is er beroerd aan?

- Moves, ok

- Een verhaal bij MK... zoals je zelf zegt... die is er niet

Ik heb inderdaad meer problemen met de karakters zelf. Het leuke van de DC-helden is juist de mystiek rondom ieder karakter apart, om ze dan in 1 spel bij elkaar te proppen... dat is leuk voor 1x, maar wat moet je dan weer verzinnen. Je melkt de karakter en dito verhalen erachter zo wel erg uit.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 23 december 2008 12:29]

Dit is inderdaad een van de beste mortal kombat games uit zijn reeks na Mortal Kombat 2. Ik ben alvast heel blij met mijn exemplaar!
Het is een typisch MK button bash spel zoals iedereen gewend is van ze. Simpel op de knopjes rammen. Erg leuk voor een avondje multiplayer, maar het mist behoorlijk wat diepgang voor de lange duur. Rage mode is wel een grappige toevoeging, maar het is een beetje te simpel in gebruik.

Crossovers zijn altijd leuk, zolang ze allebei de franchises in hun waarde laten. Mortal Kombat in hun waarde laten houdt voor mij "finish him" in met een onthoofding. Aangezien dat eruit gehaald is hebben we in mijn ogen niks minder dan een matige beat um up in een modern jasje.

offtopic:
Yellow heeft gekozen voor Naruto Ultimate Ninja Storm om de kerstdagen door te komen, vergelijkbare gameplay qua vecht moelijkheid.. simpel hersenloos, maar wel grappig

[Reactie gewijzigd door Yellow|A op 23 december 2008 12:56]

Ben het met je eens dat het eigenlijk een beetje te simpel is ingebruik maar dat was MK1/MK2 ook en dat was juist de kracht van het spel omdat het uiterst gebalanceerd was.

Ik ben het overigens niet met je eens dat spel een button basher is.
Persoonlijk vind ik een Soul Calibur eerder een button basher omdat de truucjes die je kan uitvoeren onoverzichtelijker zijn maar das mijn mening. :)
Dit had makkelijk op de Wii gekund.. jammer dat ik er niet van kan genieten.
Ik speelde MK altijd voor de fatalities, brutalities etc.
Virtua fighter speelde ik voor het realisme. MK vs DC doet me een beetje denken aan Street Fighter.

Ik wacht op een combinatie van VF en MK! :9
of wat dacht je van SF vs MK :p

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee