Door Tomas Hochstenbach

Redacteur

Intel NUC 13 Extreme Review

Deze krachtpatser is in niets een NUC

Conclusie

De Intel NUC 13 Extreme heeft weinig meer met het oorspronkelijke NUC-concept te maken, dus als je hier kwam in de verwachting een schattig mini-pc'tje aan te treffen, zul je even moeten kalibreren. Nee, je hebt te maken met een compact, maar zeer krachtig gamesysteem dat zelfs de nieuwste high-end videokaarten kan huisvesten.

In ons testexemplaar zat een Core i9 13900K-processor en die produceert eigenlijk gewoon te veel hitte voor dit systeem. Ten opzichte van de benchmarkscores in onze reguliere cpu-reviews lever je bij een allcorebelasting ongeveer een kwart van de prestaties in, waarmee Intel poogt het systeem nog enigszins binnen de perken te houden wat energiegebruik en geluidsproductie betreft. Dat geldt gelukkig amper voor de door ons geïnstalleerde RX 7900 XTX-videokaart, die praktisch net zo snel is als op onze gebruikelijke testbench. Specifiek voor gaming is dat een stuk relevanter.

De NUC 13 Extreme is er ook met Core i7- of zelfs i5-cpu en dat lijkt ons een stuk beter te passen bij de mogelijkheden die deze formfactor biedt op het gebied van koeling. Met een prijs van 1349 euro voor de i7-versie of zelfs maar 1199 euro voor de i5 wordt het totaalplaatje dan ineens een stuk interessanter.

De onderdelen die het vaakst voor een upgrade in aanmerking zullen komen - het geheugen, de ssd en de videokaart - kun je zelf uitzoeken en dus ook vervangen. In theorie geldt dat ook voor de processor en het complete Compute Element, maar in de praktijk lijkt Intel afscheid genomen te hebben van dat concept, want losse Compute Elements worden voor zover wij konden vinden, nergens verkocht.

Het oorspronkelijke modulaire concept lijkt daarmee grotendeels overboord te zijn gegooid en dat betekent dat we de NUC 13 Extreme moeten beoordelen op zijn merites als krachtige gamingbarebone. Dit apparaat is dan al snel je enige optie. Andere kleine pc's, zoals de Corsair One i300, zijn er nog niet met de nieuwste generatie processors, en zelfbouw met al deze inbouwmogelijkheden binnen 14 liter wordt érg lastig; dat vereist op z'n minst stevig inlezen. Toch zou de deels onbenutte i9-cpu van specifiek het door ons geteste model aan ons blijven knagen; de i7- en i5-versies zijn vermoedelijk de betere koop.

Getest

Intel NUC 13 Extreme Kit NUC13RNGi9 (EU stroomkabel)

Prijs bij publicatie: € 1.549,-

Vanaf € 1.549,-

Vergelijk prijzen

Reacties (70)

70
70
34
4
0
20
Wijzig sortering
Een NUC met het formaat van een kleine mid range pc, de hitteproductie van een bakoven en dat het geluid maakt van een straaljager (wel bijna dan). Waarom zijn de chipbakkers altijd zo goed in het om zeep helpen van een duidelijk concept? Het concept NUC leek zo duidelijk... Zowel bij Intel als AMD heb je door de rebranding en hernummering geen idee meer met wat voor CPU en iGPU je nou eigenlijk mee te maken hebt zonder je er in te verdiepen of eigenlijk pas nadat je er reviews over gezien gelezen hebt.

Persoonlijk verwacht ik van een mini-pc een klein kastje met voldoende prestaties* gebaseerd op zuinige of laptop componenten met vooral een laag verbruik en een goede performanc/watt.

Eigenlijk jammer dat Tweakers dit model test in vergelijking tot mini-pc's, want dit is er duidelijk geen

[Reactie gewijzigd door vladimirN op 11 maart 2023 07:40]

tel daar nog eens bij dat de goede gaming-resultaten quasi niets met de NUC zelf te maken hebben, maar volledig op het conto van de 7900XTX te schrijven zijn en je blijft met een duur gehandicapt systeem zitten.

Hoe mooi het concept ooit was, door een CPU te designen die constant tegen de thermal limit mag zitten (zie deze video van der8auer met Mark Gallina, Senior Thermal analyst/architect van Intel) krijg je een dure broodrooster als die cooling capacity zoals in dit kastje zwaar ondermaats is.
Ik vraag me af of je die geluidsproductie wel op conto van de CPU kan schuiven.

Kijk je immers naar de geluidsmetingen zie je dat de NUC bij de zwaarste last voor de CPU (blender, waar je het grootste verbruik voor de CPU verwacht, en dus ook de koeling van de CPU het zwaarst belast ongeveer gelijk of zelfs beter presteert als de concurrentie (alleen de minisforum en de Nuc 12 zijn beter dan de hier getest Nuc 13).

Terwijl juist in een workload waar de CPU relatief weinig belast wordt (F1 2020), en dus ook niet al te zwaar gekoeld zal moeten worden, maar waar juist de GPU de zwaarste belasting zal zien doet de Nuc 13 het relatief slecht. Op basis van de workload zou je echter verwachten dat dit vooral aan de GPU keuze te wijten is dan aan de CPU keuze.

Als de CPU koeling de 'herrie' zou veroorzaken zou je juist bij Blender (een workload die de CPU langdurig voor 100% belast) herrie verwachten, terwijl juist onder gaming, wat een stuk lichter is voor de CPU, juist veel minder herrie van de CPU koeler zou verwachten, maar meer van de GPU, die nu ineens 'vol gas' moet.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 11 maart 2023 11:26]

Maar voor gaming moet je helemaal geen 13900k in je pc duwen.

Dan hooguit de i7 maar de i5 13600 is bij de normale resoluties al ruim voldoende.
Ik zou zelf geen probleem zien om een 13600k te koppelen aan een 4090. Er van uitgaande dat je op 4K gaat gamen.

Je koopt deze dikke cpu om cpu dingen te doen. Daarom is het raar dat het niet kan.
Je koopt deze dikke cpu om cpu dingen te doen. Daarom is het raar dat het niet kan.
Waaruit zou dan blijken dat dit niet kan? Juist in de workstation achtige tests zijn de resultaten qua temperatuur en geluidsproductie net zo goed of beter dan de concurrentie, terwijl kijkende naar de duurtest grafiek, deze machine stukken sneller is in de duurtest dan de geteste concurrentie.

Enkel in de gaming test is er sprake van een vreemd test resultaat op gebied van geluid, maar dat lijkt, zoals ik al aangeef, eerder veroorzaakt te worden door de GPU dan door de CPU.
kijkende naar de duurtest grafiek, deze machine stukken sneller is in de duurtest dan de geteste concurrentie.
het is dan ook een appels en peren vergelijking. andere cpu, gpu, voeding, ssd, cooler, ...

als je iets wilt vergelijken, dan moet dat de enige parameter zijn die anders is en daar is in dit geval absoluut geen sprake van. Teveel variabelen zijn anders waardoor dit eerder losse cijfers zijn ipv een vergelijking.
Dat hoeft natuurlijk niet, het is immers geen CPU review (waar je dat inderdaad wel het liefst hebt), maar een systeem review. Die kan je best testen tegen andere systemen in de markt die je eerder rereviewed hebt, als dat maar onder dezelfde testmethodiek gedaan is, ook al zit daar andere hardware in. Je kan immers een AMD of Intel based NUC achtige prima reviewen tegenover een originele Intel NUC, terwijl koeling, CPU, moederbord, geheugen (mogelijk), SSD en GPU anders is in beide systemen.

Nu denk ik niet dat ik hetzelfde vergelijkingsmateriaal zou hebben gekozen, maar ik denk dat Tweakers hier niet direct anders kon omdat ze op dit gebied niet heel veel vergelijkingsmateriaal lijken te hebben. Meer van dit soort reviews, zodat ze een bredere basis krijgen in vergelijkingsmateriaal lijkt daarin wel handig te zijn.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 12 maart 2023 00:24]

het is een review van een mini-barebone, dan zou dat de variabele moeten zijn die je test en in die productcategorie zijn er te weinig van (laat staan in het huidige speelveld), dus meer vergelijkingsmateriaal gaat inderdaad een duidelijker beeld opleveren. Niet alleen voor zijn sterktes, maar ook zijn zwaktes en ook die van de concurrentie.

Als referentie zijn een paar andere systemen wel handig, maar ze overheersen hier en da's niet de bedoeling. Het beeld dat nu uit de compute en gaming-tests naar boven komt is dat dit bij uitstek het beste systeem is dat er is, terwijl we allemaal weten dat dat niet het geval is.

De review zelf is wel volledig en geeft goed weer wat je wel en niet moet verwachten, dus het totaalplaatje is in evenwicht. Het gevaar loert in de verleiding om het cijfermateriaal te herbruiken, want dan ben je de context kwijt die de rest levert.
Concept nuc is toch goed, ik heb macmini. Mijn keuze van nuc. Maar intel heeft ook brede lijn Dell ook en er zijn ook AMD alternatieven.
Dit is de gek die ultieme game performance in classieke NUC formaat moet hebben.
Meeste hebben die eis niet en laten dit gedrocht in sku lijn links liggen.
Als er markt voor is genoeg gekken dan voldoet intel aan vraag met hun aanbod.
Ik vind het een beetje onzinnig dat alle reviewers de i9 krijgen. Deze nuc met i5 of i7 kan de koeling veel beter aan en is een completer pakket in mijn ogen.
Totaal gelijk, maar helaas focussen de meeste review sites op max performance ipv op max performance/Watt of powerefficiency en dan krijgen ze dus een i9 thuisgestuurd. Dat heeft er dus toegeleid dat we nu Intel desktop CPU's zien met een totaal gestoord stroomverbruik (13900 series) en dat AMD in eerste instantie de 7000X serie gelanceerd heeft, terwijl je bijna dezelfde prestatie kan krigen bij 40% minder stroomverbruik in de 7000 non-X lijn.
Je kan de review-sites weinig verwijten. De K- en X-series komen nu standaard als eerste uit dus daarmee wordt de grote review van een nieuwe CPU-serie gedaan. Het extreme stroomverbruik krijg je op nagenoeg alle mobo's met de standaardinstellingen, zeker ook omdat eerst de high-end chipsets uitkomen. Dat hebben AMD en Intel toch allemaal zelf in de hand.

Jammer, wel want ik vind de X- en K-versies dus ook nooit interessant, maar van de non-X- en non-K-versies zijn maar weinig benchmarks en reviews te vinden.
En waarom worden de K- en X- series als eerste uitgebracht? Precies omdat ze boven kunnen staan pronken in de max performance plaatjes. Als iedere review headline zou pronken met "we hebben DE nieuwe performance/watt" kampioen ( en o ja en het is er ook eentje die ruim voldoende prestaties biedt ) dan zouden ze vermoed ik in een hele andere volgorde uitgebracht worden.

Persoonlijk voorbeeldje: M'n thuis-set up gebruik ik vnl. voor remote werk waarbij het systeem 2 32" 4K schermen aanstuurt. Dat vergt natuurlijk weinig performance v.e. systeem. Tot voor kort deed ik dat met m'n sterk verouderde mid-range gaming rig (i7-2600K + GTX 1060). Voor het thuiswerk trekt die continu tussen de 160-250W. Dezelfde workflow vraagt met 68-75W op een Minisforum HM80 met een 4800U tussen de 90-170W minder vermogen, waarbij het leeuwendeel voor rekening van de schermen komt. Qua CPU performance is de 15W 4800U ook nog eens meer dan voldoende voor 99.9% van de mensheid (en blaast de oude 95W 2600K volledig uit het water). Voor licht 1080p gaming werk (denk aan Roblox, Minecraft voor de kids ) is de 4800U met oude Vega architectuur ook og eens prima geschikt. Qua perf/Watt vind ik die 4800U echt geweldig (zeker in de tijd dat die uitkwam). Echter zou Zen 4 dit makkelijk moeten kunnen overtreffen.

edit: Voor ik mensen op het verkeerde been mocht zet. Onder max belasting blijft de HM80 (dus zonder de monitoren) net onder de 65W. zie ook de test op Guru3D

[Reactie gewijzigd door vladimirN op 11 maart 2023 12:49]

Hier in t bezit van een non X 7900. En daar zijn best wel wat reviews over te vinden, daarom ook aangeschaft :). Niet zoveel als van de stroom vretende paradepaardjes van beide fabrikanten , maar toch voldoende. ( gamers nexus is hier altijd de standaard wat betreft reviews )
Zat eerst en eigenlijk sec omdat ik altijd intel had te kijken naar de 13 serie van hen.
Maar dat stroomverbruik icm koeling en dus lawaai als je luchtgekoeld gaat deed mij toch 3 x nadenken en wachten tot er iets kwam wat wel +10 cores heeft, en een hoge klok, en dan zunnig.
En wat betreft deze NUC, dit is een 12 cilinder 8 liter turbocharged motor in een canta prakken, en dan genieten van de PK specs. Prima , er zal vast een markt voor zijn :)

[Reactie gewijzigd door DIKKEHENK op 11 maart 2023 13:09]

Holy cow, 95W idle... Dan is wat voor mij het NUC concept inhoudt, compleet om zeep. Kleine efficiënte computers.
Ik snap niet wat ze hier nou willen bereiken. Een i9 is al niet klein te krijgen, laat staan in een kleine kast. Meerwaarde is nihil hier lijkt me.

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 11 maart 2023 10:00]

Ik vraag me af wat er bij die Idle meeting fout gegaan is, immers kijk je naar de 13900K review van Tweakers, zie je dat hun 13900K + moederbord idle 'maar' 11W verbruikt. review: Intel 13th Gen Core Raptor Lake - Core i5 13600K, i7 13700K en i9 139...

Ik vraag me dan ook af of ze hier niet tegen de AMD 7000 series bug aanlopen, waarbij die kaarten in IDLE veel verbruiken wanneer een bepaald type scherm is aangesloten: Iets dat maanden na release nog altijd in de release notes staat:

https://www.amd.com/en/su...e-notes/rn-rad-win-23-3-1
High idle power has situationally been observed when using select high-resolution and high refresh rate displays on Radeon™ RX 7000 series GPUs.
Misschien gedeeltelijk. Maar:
Alleen al de cpu blijft, afgaande op de package power zoals uit te lezen met software, continu een watt of 40 verbruiken.
Ik vind 40w voor de cpu in idle al absurd...
Punt is daar natuurlijk dat een load op de GPU, die hoog verbruik in idle veroorzaakt, ook load op de CPU kan veroorzaken. Ik heb hier even een topic gemaakt voor wat meer duiding. forumtopic: Intel NUC 13 Extreme Review

Het is immers zeer vreemd dat dezelfde CPU in op een onzuinig high end ATX bord (zie de review die ik al linkte) 11W verbruikt (voor mobo en cpu samen) en dat diezelfde CPU hier, op een moederbord dat veel zuiniger moet zijn ineens 40W verbruikt voor alleen de CPU package, zonder het moederbord mee te nemen. Daar gaat simpelweg iets fout, alleen de vraag is wat, immers je moet dan ook de andere 55W nog verklaren.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 11 maart 2023 12:23]

Kan zijn maar feit is wel dat Intel het zo uitlevert, vóórdat de benodigde bios / driver updates er zijn. Kwalijk imho.

Maargoed het kàn aan de GPU liggen. Ben dus wel erg benieuwd bij bv Nvidia of misschien zelfs Intel ARC.

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 11 maart 2023 13:02]

Dat is nu net de vraag, vandaar ook mijn vraag aan Tweakers naar extra duiding of het idle verbruik ook 40w is voor de cpu als de 7900xtx niet in het systeem zit.

Als dat het geval is kan het inderdaad een firmware issue zijn, is dat niet het geval is een issue in de firmware minder waarschijnlijk. Daarnaast kan het ook nog altijd een software issue zijn, waarbij de meeting niet goed gaat, dat is immers ook waarom je normaal gesproken idle verbruik van de cpu test door de daadwerkelijk op de kabels te meten en niet met software. Nu heb ik geen Intel systeem, dus ik weet niet hoe goed de software monitoring daar is met 13th gen, maar als ik kijk naar de diverse monitoringstools op mijn AMD Ryzen 5800X3D zie je daar bijvoorbeeld ook ruime verschillen tussen de diverse tools op hetzelfde moment waardoor ik niet het idee heb dat deze tools altijd betrouwbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 11 maart 2023 14:53]

Misschien zit er een controlled koelsysteem in dat niet goed is in niks doen? Ik kan me voorstellen dat die kast nogal wat vereist om gelijkwaardig te presteren als een grote standaard PC-kast. Proberen om idle zuiniger te krijgen gaat misschien ten koste van het ontwerp van de koeling, dat uiteraard op full load is afgestemd.

[Reactie gewijzigd door blorf op 11 maart 2023 13:47]

Dat zou geen packagepower van 40W opleveren in idle, daar gaat simpelweg iets fout. Zelfs op een voor verbruik slecht getuned systeem zou package power in Idle zo'n 7W moeten zijn. Daarnaast zullen die 2 fans in het koelsysteem nooit zoveel kunnen verbruiken, dat mag niet meer zijn dan een paar watt en de rest van het CPU koelsysteem is passief, dus dat kan het ook niet verklaren.
Als die energie nergens voor wordt gebruikt moet het naar buiten in warmte. Zit die koeling in een cirkel door verkeerd geplaatste sensoren?
Ik had een HP Xeon die iets vergelijkbaars had bij bepaalde activiteiten. Slaat de voeding op hol omdat de warmte uit de behuizing daarvan het CPU/mb temperatuur-regelsysteem raakt.
Wat ook zou kunnen is dat er een fout in de chipset zit waardoor de boel onnodig veel stroom trekt. Maar, Intel? Ze maken nog steeds grappen over die floating point fout in een 486. Dat willen ze vast niet meer.

[Reactie gewijzigd door blorf op 11 maart 2023 14:37]

Doet mij denken aan desktop P4 in laptops accu duur 1,5 uur.
OEF! 14L en dan nóg zoveel beperkingen :X

Pak dan een NR200, iets groter maar mogelijkheid tot flinke CPU koeling, royale ruimte voor GPU en overall betere koeling.
Of ga met enige concessies voor een stuk kleiner maar dit is niet eens heel klein maar je bent wel gebonden aan zeer beperkte CPU koeling, SODIMM, geen makkelijk vervangbare voeding, beperkte upgrade mogelijkheid van die insteekkaart en matige algehele koeling :X
Helemaal eens! Er zijn ook genoeg ITX behuizingen onder de 14L waar je volwaardig systeem in kwijt kan Bijvoorbeeld de Lian Li H2O met 11L, SSUPD Meshlicious met 14L of Phanteks Evolv Shift XT met 13L waar je praktisch dezelfde specs in kwijt zou kunnen.
Heb zelf laatst een systeem gebouwd met custom case 11 liter 2 dual socket EATX (4 cpu’s totaal) moederborden erin, 2 voedingen, en 6 3.5” schijven.
Compactere systemen dan dat ben ik nog niet tegen gekomen.
ik ben benieuwd naar de foto's van dit systeem.
heb je ergens fotocs van je systeem staan?

en welke mobo en cpu gebruik je?
Ik heb in me public library 2 fotos toegevoegd toen ik bezig was met de kast te bouwen.
Ben nog van plan om een oled display in front panneel te plaatsten.
Moederborden zijn van een ouder type. Cpu is een AMD Opteron.
Heb een hoop oud spul vandaar de built
Maarja, heeft dat ook dezelfde kracht icm dus ook met nieuwe GPU's? Denk het dus niet, nog niet een bietje?
Nee, een 20 jaar oude setup kun je moeilijk met een hedendaagse computer vergelijken.
Maar kwa the energie gebruik heb je dus wel iets wat in de buurt komt
Ik heb zelf de Meshlicious 14L met een volwaardig m-ITX bord, een 3090FE een hele hete AMD 3900 en een 280mm AiO koeler. Hij zit he-le-maal vol, maar het past allemaal wel. Het zijn allemaal normale onderdelen voor een normale prijs, en hij maakt geen herrie.

De meerwaarde van dit "NUC" systeem is imo 0.0 en helemaal voor die prijs.
Nee, alleen ITX moederborden
Kan de Dan A4 H20 van Lian Li ten zeerste aanbevelen!
Of stop er geen i9 in die niet te koelen is.. problem solved
Ja de grootste 65tdp model erin. Met uper midrange g-kaart in goede mini tower.
Prijs vind ik ook aan de hoge kant. Dan kun je beter een zelfbouw gaan maken met dikkere specificaties voor hetzelfde geld. Kijk naar het formaat. Valt dit nog wel onder het concept NUC?
https://youtu.be/ObtVLjOIUxw
“Valt dit nog wel onder het concept NUC?”

Als Je kijkt op de site van intel zie je dat er voor vele smaken een NUC variant is. Zelfs een laptop. Dus ja dit. Valt gewoon onder de NUC line.

https://www.intel.com/con...products/details/nuc.html
Idd. Dat vond ik ook wat raar aan de review. De hele NUC lijn is er om nieuwe/niche form-factors te pushen. Het staat voor Next Unit of Computing. Een systeem met compute element past dus zeker binnen de NUC lijn. Maar het is dus inderdaad de vraag of we in de toekomst compute elements in de losse verkoop gaan zien zodat je ook echt makkelijk een nieuwe in dit systeem kan prikken. Daar zit hem de vernieuwing. Het zijn juist de mini pc's die eigenlijk de NUC naam niet meer zouden moeten dragen als je naar het originele idee achter NUC kijkt, die zijn nu namelijk redelijk gangbaar.
Inderdaad, die lijn volg ik ook meer. Op zich is het logisch dat iedereen bij NUC ook denkt aan de inmiddels wel bekende '10 bij 10' systemen zoals in het artikel genoemd. Maar NUC is natuurlijk meer dan enkel die specifieke formfactor, NUC's zouden dus inderdaad zoals je al aangeeft moeten blijven experimenteren met andere formfactors om de naam eer aan te doen. Die '10 bij 10' formfactor doet immers de naam 'Next unit of computing' niet echt eer meer aan, aangezien deze denk ik inmiddels een jaar of 10 op de markt zijn?
Tsja, nuc was ooit next unit of computing. Ze kunnen het beter nut noemen in dit geval: next unit of thermals.
Er zijn voor zelfbouw weinig keuzes als je 2,5 en 10gbit poorten wilt. Deze nuc heeft ze wel.

Maar wil je echt gamen dan is dit inderdaad geen goede optie. Neem dan gewoon een volwaardige kast en je hebt gelijk ook geen last meer van teveel warmte waardoor je CPU gelimit wordt.

[Reactie gewijzigd door Luchtbakker op 11 maart 2023 06:28]

Er zijn voor zelfbouw weinig keuzes als je 2,5 en 10gbit poorten wilt.

je kan er altijd nog een extra PCIe kaart in stoppen of keuze maken om een duurder mobo te kopen
Maar zelfbouw met deze prestaries is ook meteen een veel grotere kast, en ik vindt deze NUC 13 exteme al veel te groot.
Zou graag wat meer foto' s willen zien. Binnenkant, mobo poorten. Kabel management. Videokaart in en uit. Voor de rest vermakelijke info.
Dus voor die prijs geen videokaart en geheugen? Dat is wel erg prijzig.
Bij het zien van de maten van deze Nuc leek mij er geen grote videokaart in te passen. Even op de site van Intel gekeken: "313 mm length, triple-slot cards", een 3090FE past i.i.g. niet. De populairste 4080 past ook niet, 4090 ook niet, 4070 Ti nog wel.

[Reactie gewijzigd door miser op 11 maart 2023 11:51]

De uitspraak "... de i7- en i5-versies zijn vermoedelijk de betere koop..." moet wat mij betreft onderbouwd worden. Ik daag de redactie uit bij Intel (of een webshop) ook de i5 en i7 versie los te peuteren voor eenzelfde test. De verwachte betere efficiëntie en lagere prijs spreken mij meer aan, maar dat gevoel wil ik dan graag gesteund zien met metingen.
Ik heb al meer dan een maand een NUC 13 extreme i7 13700K.
Zeer tevreden van. Tenzij je gamet voldoende stil.
Ik ga nog een Noctua 92mm fan op het CPU koelelement gezet.
Extra koeling die je op lage snelheid kan zetten.

Jammer dat jullie dat niet getest hebben. Had in januari nochtans een bericht verzonden met die suggestie.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee