Door Jurian Ubachs

Redacteur

Lord of the Rings Online - Mines of Moria

Donkerder en grimmiger

Na een ontelbaar aantal updates en patches, waarbij ook een paar keer een nieuw gebied aan Eriador werd toegevoegd, is het tijd voor de eerste 'echte' uitbreiding van The Lord of the Rings Online. In Lotro: Mines of Moria gaan de poorten van het dwergenrijk Moria open, net als die van de eerste gebieden ten westen en ten oosten van Moria, Eregion en Lórien. Bovendien introduceert de uitbreiding nieuwe klassen, nieuwe instances en een level cap op level 60, in plaats van de oorspronkelijke 50.

Gespeeld op: pc (exclusieve titel)

*Hallen en mijnen

Waarschijnlijk weet iedereen die interesse heeft in dit spel wel ongeveer wat Moria is. Het oude dwergenrijk is vooral bekend van de passages uit The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, waarin Frodo en consorten hun weg zoeken door de verraderlijke hallen van de oude dwergenkoningen, hetgeen leidt tot het tijdelijke verlies van Gandalf. Hoewel de sfeer van de hallen in het boek en de films aardig uit de verf komt, kreeg je maar een fractie mee van de gigantische omvang van het stelsel van hallen en diepe mijnen.

Lotro Mines of Moria

In Lotro: Mines of Moria is dat absoluut anders. Moria bestaat uit verschillende gebieden, die allemaal een eigen thema hebben. Zo is er een gebied dat gebaseerd is op vuur, een ander op water, enzovoort. Uiteraard kom je verspreid door Moria verschillende veilige plekjes tegen, maar er loopt ook heel veel gespuis rond. Niet voor niets is het gebied nauwelijks nog in handen van de dwergen, maar overlopen door orcs en trollen. Dit geeft meteen de algemene sfeer aan, die in de Mines of Moria heerst. Waar veel van de gebieden uit het eerste Lord of the Rings-online deel een vrolijke uitstraling hadden, is de sfeer in Mines of Moria donkerder en grimmiger. Zoals al in The Fellowship of the Ring wordt aangehaald: dit is geen mijn, maar een graftombe. Bereid je dus voor op een sfeervol, maar weinig vrolijk avontuur.

*Lórien

Dit verandert een klein beetje als je de andere kant van Moria bereikt. Hier vind je Lórien, het elfenrijk waar Galadriel over heerst en waakt. In de film zorgde Lórien, of Lothlórien, voor enkele van de meest sfeervolle plaatjes en ook in The Lord of the Rings Online komt het bos goed uit de verf. Door de hele uitbreiding heen zullen verschillende leden van de Fellowship weer opduiken, wat de fans van de originele The Lord of the Rings-trilogie goed zal doen.

Nieuwe quests, wapens en klassen

Met de Mines of Moria wordt er echter meer aan The Lord of the Rings Online toegevoegd dan simpelweg wat nieuwe gebieden. Met de uitbreiding schroeven Turbine en Codemasters de level cap op naar 60, wat een verhoging is met tien levels. Om dat te bereiken is er uiteraard een groot aantal quests, waarvan de structuur vaak overeen komt met die van de quests die je eerder in The Lord of the Rings Online tegenkwam. Reken dus weer op de nodige fetch-quests.

*Fellowships

Toch is dat niet waar Mines of Moria in grote lijnen over gaat. Als er in de gameplay iets is veranderd, dan is het wel dat het algemene spelbeeld van de uitbreiding wat meer naar het spelen in Fellowships, oftewel groepen, is verschoven. Het is nogal pittig om Moria in je eentje te doorkruisen, dus doe je er goed aan om dat samen met een maatje te doen. Dat geldt voor algemene vijanden, maar vooral ook voor de instances, die een stuk pittiger zijn dan die in Shadows of Angmar. Dit leidt tot een climax als je Durin's Bane tegenkomt, de Balrog waar de Fellowship het ook mee aan de stok kreeg.

Lotro Mines of Moria

Een interessante vernieuwing, die goed van pas komt in de moeilijkere instances, is de introductie van de Legendary Weapons. Deze wapens, die je kunt laten identificeren door de Forge Master, zijn trainbaar. Naarmate je het level van het wapen verhoogt, worden er meer bonussen actief en wordt het wapen uiteraard sterker. Ik heb nog geen legendarisch wapen ontwikkeld, maar onder meer Got-lid MueR beschikt er wel al over. Hij gaf het voorbeeld van zijn Hunter; waar die in het origineel niet verder kwam dan een boog die 31,6 damage per second uitdeelde, heeft hij in Mines of Moria een boog die goed is voor ongeveer 60 dps. Toch een klein verschilletje.

*Klassen

Behalve dit unieke wapensysteem introduceert Mines of Moria ook een meer gangbare vernieuwing, in de vorm van nieuwe klassen. De Warden is een goed gebalanceerde klasse waarvan het specialisme is verdeeld tussen het incasseren van aanvallen, oftewel 'tanken', en het uitdelen van damage. De klasse is vooral origineel door de manier waarop de echt sterke aanvallen worden gebruikt: deze stel je als speler zelf samen, door beschikbare aanvallen te combineren. Dit maakt de Warden overigens ook een vrij lastige klasse om mee te spelen.

Lotro Mines of Moria

Hetzelfde kan worden gezegd van de Rune-keeper. Een Rune-keeper kan, kort gezegd, heel hard aanvallen en heel hard healen. Naarmate je meer aanvallende spreuken gebruikt, verschuift de attunement naar die kant en worden die spreuken sterker. Andersom werkt dat hetzelfde met helende spreuken. Het is dus aan de Rune-keeper zelf om te bepalen wat voor rol hij of zij speelt in een groep; Rune-keepers kunnen zowel goede damage dealers zijn, als sterke healers. De Warden en de Rune-keepers zijn in ieder geval duidelijk anders dan de bestaande klassen, en ze introduceren iets nieuws bij het vechten, wat het spelen met deze klassen de moeite waard maakt.

Conclusie

The Lord of the Rings Online: Mines of Moria voldoet aan alle eisen die je aan een goede uitbreiding kunt stellen. Het is echter wel een uitbreiding pur sang, dus vond je Lotro niks, dan zal dat met Mines of Moria niet veranderen, ook al biedt het misschien wel de meest imposante omgeving die je ooit in een mmo-game hebt gezien. Voor gamers die Lotro niet aanspraken is Mines of Moria echter helemaal niet bedoeld. Juist de spelers die al een of meer personages op level 50 hebben en alle hoeken en gaten van Eriador hebben verkend, zaten te springen om iets nieuws. Dat is er nu, en niet alleen in de vorm van een nieuw gebied. Het is goed om te zien dat Turbine de moeite heeft genomen ook de gameplay onder handen te nemen, wat heeft geleid tot een iets hogere moeilijkheidsgraad. De uitbreiding biedt inhoudelijk minstens zoveel als wat de Wrath of the Lich King-uitbreiding heeft toegevoegd aan World of Warcraft. Je kunt dan ook op je vingers natellen dat Mines of Moria voor elke Lotro-speler verplichte kost is.

Met dank aan MueR en botoo voor de nodige extra informatie.

Pluspunten

+ Moria is immens en overweldigend
+ Meer uitdaging
+ Legendary weapons
+ Nieuwe klassen geven meerwaarde

Minpunten

- Behoorlijk moeilijk
- Wat last van bugs

Cijfer: 9

TitelThe Lord of the Rings Online: Mines of Moria
Lotro Mines of Moria pack
PlatformPC
OntwikkelaarTurbine
UitgeverCodemasters
ReleasedatumInmiddels verschenen
Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review Lotro: Mines of Moria review

Reacties (30)

30
29
10
8
2
1
Wijzig sortering
Leuk dat er nu een review op tweakers.net staat. Echter is deze review toch wel wat aan de korte kant en wat mij betreft verdient deze uitbreiding een review die een stuk dieper gaat. Got member MueR heeft op zijn tweakblogs uitgebreide beschrijvingen staan van de legendary weapons en de nieuwe classes.

Overigens is er behalve Moria en Lothlorien nog een ander gebied geopent dat helemaal niet genoemd wordt in de review, namelijk: Eregion. Ook dit is een prachtig gebied dat heel erg mooi uitgewerkt is en qua sfeer een stuk vrolijker dan de mijnen.

Persoonlijk vind ik de Mines eigenlijk niet veel moeilijker dan de voorgaande content. Er zijn wel uitzonderingen op: het laatste hoofdstuk van Volume 1 (dat de epic story line van het originele spel afsluit) is écht moeilijk en vereist de nodige tactieken.

Ook iets wat een aandachtspunt verdient zijn de solo-instances. Er zijn een stuk of wat in de Mijnen en je kunt er experience points voor je legendary weapon mee verdienen. Deze solo instances zijn erg leuk en je kunt ze in ongeveer een half uurtje afronden (en je mag ze iedere dag opnieuw doen). Behalve de solo instances zijn er ook andere groeps instances bij gekomen zoals de Grand Stairs en Forgotten Treasury (en volgens mij nog een paar, maar daar ben ik nog niet geweest). Deze zijn ook ontzettend mooi uitgewerkt.

Verder is het craften uiteraard weer uitgebreid, er is nu een hogere crafting tier die je kunt bereiken en er zijn nu crafting guilds waar je reputatie kunt verdienen, waarna je mooie recepten voor het craften kunt kopen.

Mijn indruk van de nieuwe uitbreiding is dan ook dat deze subliem uitgewerkt is. Als je Lord of the Rings online: the shadows of Angmar leuk vond, dan is deze uitbreiding zonder meer zijn geld waard. Hoewel deze review wat kort en weinig diepgaand is, kan ik me helemaal vinden in het cijfer dat gegeven is door de reviewer. De mijnen zijn zéér indrukwekkend, grafisch gezien absoluut een pareltje. Overigens heeft de gehele grafische engine een kleine update gekregen, alles ziet er net weer wat beter uit.

Kortom een absolute aanrader! Over de genoemde bugs in de review: vandaag wordt de eerste patch toegepast die een enorme lijst van bugs aanpakt. Het meeste zou na vandaag verholpen moeten zijn. De meeste bugs waren overigens niet heel erg hinderlijk, vele waren van het type: niet een hele duidelijke quest beschrijving, of een kleine grafisch glitch.

Nog een kleine tip: bij Bart Smit werd de compilation pack verkocht voor 25 euro, dat houdt in: het originele spel + mines of moria. Een koopje mocht je het origineel nog niet hebben!

[Reactie gewijzigd door The Flying Dutchman op 11 december 2008 11:40]

Toch nog even een uitgebreide reactie :)

Waar in de conclusie de moeilijkheidsgraad als minpunt genoemd wordt, is dit enkel het geval in de hogere regionen, waar Moria zich op richt. Een nieuwe speler heeft nog steeds dezelde moeiljkheidsgraad in de begingebieden. Het niveau gaat pas een paar tikken omhoog in de nieuwe gebieden Eregion en Moria.

Een grote hoeveelheid bugs zijn er nog zeker. Ontwikkelaar Turbine heeft ondertussen al een patch klaar, met een additionele hotfix. Deze zijn al uitgerold op de servers van Turbine, helaas is voor ons in Europa het wachten nog op Codemasters. Lang niet alle bugs zullen zijn opgelost met deze patch, maar toch hopelijk wel de meest storende. De patch gaat vandaag in Europa uitgerold worden, dus over een paar uur zijn we van een hap bugs af.

De nieuwe classes zijn zeker een erg goede toevoeging. Voor mensen die al zijn begonnen met een Rune-keeper of Warden, toch een woordje van waarschuwing. Momenteel zijn deze classes nog niet goed gebalanceerd. Ze zijn behoorlijk wat sterker uitgevallen dan goed is voor de balance, dus ik verwacht nog wel een paar wijzigingen.
Vooral de combinatie van de twee classes in een Fellowship (groep) is een bijzonder sterke combinatie, en vormt een bijna onverslaanbaar duo.

Legendary Weapons zijn een geweldige toevoeging, maar het kan wat moeite kostten om dit volledig te begrijpen. Gelukkig heeft Turbine veel aandacht hieraan geschonken en wordt alles goed en stapsgewijs uitgelegd terwijl je voor het eerst een legendary weapon in je handen gedrukt krijgt. Dit is rond level 50 het geval. Onlangs heb ik nog een zeer uitgebreid stuk over legendary weapons op mijn blog geplaatst, en een stuk in de topicstart van het lopende topic op GoT.

Overigens moet vermeld worden dat Lothlorien is teruggetrokken uit het spel. Aan de oostzijde van Moria ligt momenteel enkel een klein gebeid wat leidt naar de rand van Lothlorien. Daar is Haldir wel te vinden. Lothlorien is teruggetrokken omdat een groot deel van de inhoud aldaar niet naar tevredenheid was. Voor mensen die reikhalzend uitkijken naar Lothlorien is het dus nog even wachten. Verwachting (van mij, niet officieel) is eind januari.

edit:
Doe eens allemaal niet zo snel typen :+

[Reactie gewijzigd door MueR op 11 december 2008 12:02]

Mooie review. LotRO heb ik inderdaad een tijdje gespeeld, en het bevalt me wel. Maar waarom moet de 'moeilijkheid' perse een minpunt zijn? Dat is toch juist de uitdaging van zo'n spel? :)

Ook de prijs werkt lekker mee, want hij kost maar 25 euro. Dat is 10 euro goedkoper dan WotLK ( 35 euro ).
Anoniem: 75041
@Iekozz11 december 2008 18:05
Maar waarom moet de 'moeilijkheid' perse een minpunt zijn? Dat is toch juist de uitdaging van zo'n spel?
Het klinkt misschien erg kinderachtig, maar als een spel te moeilijk is, dan krijg je een splitsing in de spelers. Enerzijds heb de het werkloze tuig, dat de hele dag niks anders doet dan spelen. Anderszijds heb je de mensen die gewoon een baan hebben en maar een paar uurtjes per avond kunnen spelen. De eerste groep, die hun echte leven behoorlijk aan het verwaarlozen zijn, zijn in het spel de man. De andere groep, die het spel gewoon willen spelen voor hun plezier, lopen dan tegen het probleem aan dat ze dat niveau van de eerste groep nooit kunnen halen en een permanente achterstand oplopen.

Persoonlijk heb ik dat in diverse mmorpg's (WoW en UO) als erg frustrerend ervaren. Kennen meer spelers dat?
in WoW komt dit doordat de developers encounters aanpassen aan de mensen die het spelen, blijkt het allemaal te makkelijk te zijn dan krijgen de bosses meer hp en dmg, zijn ze te moeilijk vice versa. Doordat de high-end in bizar veel betere gear rondloopt word nu dus weer een deel moeilijker gemaakt.

Dit, gecombineerd met mensen die praktisch al hun tijd in de game steken zorgt ervoor dat de kloof vergroot word tussen de casuals en de hardcore.

(Je generalisatie over 'werkloos tuig' daargelaten, er zijn genoeg werkenden die hun sociale leven ervoor opgeven, vermoedelijk een stuk meer)

[Reactie gewijzigd door Vyo op 11 december 2008 19:09]

Dat is toch net hetzelfde als in het echt? De mensen die er voor gààn zijn de man, de mensen die wat aanmodderen bereiken veel minder. Als je iets wil moet je er voor werken, zeker? Als je dergelijke sociale voor- en nadeen niet wilt ervaren moet je maar geen mmorpg spelen, denk ik.
Misschien dat ik licht bevooroordeeld ben, maar LOTRO is zeker niet TE moeilijk. En persoonlijk speel ik ook helemaal niet heel vaak, ik heb dagen aan een stuk dat ik niet speel en als ik dan wel weer een keer speel is het vaak ook redelijk kort, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het spel is makkelijk onder de knie te krijgen. Je wordt namelijk in de beginlevels werkelijk aan de hand genomen waarbij duidelijk zat wordt verteld hoe je het spel nu eigenlijk speelt.

Dat vervolgens bepaalde quests, instances of dat soort zaken een uitdaging vormen lijkt me alleen maar goed. Je weet hoe je het spel spelen moet, dan is het vervolgens aan jezelf om je niveau te verleggen. Dan is het wat mij betreft dus ook logisch dat het na verloop van tijd moeilijker wordt.

In tegenstelling tot games als WoW is het hebben van de beste gear bij LOTRO niet ontzettend belangrijk. Dat neemt weer niet weg dat het best leuk is om betere gear te vinden, maar je kunt een moeilijke quest ook best doen met wat mindere gear.
Misschien een correctie nodig? Misschien dat Lotro dit zo probeert te doen voorkomen, maar Thorin is niet de koning van Moria. Thorin Eikenschild was voor korte tijd de heerser onder de berg, maar dat is een episode uit de Hobbit, en gaat om een totaal andere berg. Durin was de grote naam verbonden met Moria, en Balin de laatste "heerser". Dit laatste tussen aanhalingstekens, want hij heeft zich er met pijn en moeite gevestigd, en is uiteindelijk gesneuveld, dus je kunt niet echt zeggen dat hij echt de heer over geheel Moria is geweest.
Thorin Oakenshield heet die beste dwerg. De Nederlandse vertalingen zijn brak imho :P. Thorin was inderdaad de King under the Mountain, maar dan wel de Lonely Mountain, een stukkie verder naar het noorden. De laatste koning in Moria was inderdaad Durin IV, gesneuveld en verloren in Moria door een Balrog, later Durin's Bane genoemd.
Anoniem: 181786
@MueR11 december 2008 11:56
Zoals overigens ook mooi verwerkt is in het spel. :) Ook dat is nog niet verwerkt in de review, maar zo nu en dan ga je terug in de tijd om de geschiedenis van Khazad-dûm om de gebeurtenissen met eigen ogen te aanschouwen. Erg mooi gedaan.
Leuk stukje. Speel ook alweer een tijdje en moet zeggen dat ik persoonlijk de nieuwe uitbreiding erg leuk vind. Er zijn trouwens nog een aantal dingen niet genoemd in deze review, bijvoorbeeld de nieuwe 3 man instances die erg leuk zijn om te doen, de nieuwe solo instances, Guild Crafting en nog wat veranderingen.
Al met al, er is weer een hoop leuks te beleven.

En voor de mensen die nog wat meer info willen over deze game, uiteraard loopt er op GoT ook nog een draadje hierover: The Lord of the Rings Online - Deel 10
Ik heb deze game (zonder de uitbreiding nog) een aantal weken geleden even gespeeld bij een vriend van mij en heb er gemengde gevoelens over, waar de game er over het algemeen erg goed uitziet zijn er ook elementen die er uitzien alsof ze nog niet eens af zijn. Hele slechte houterige animaties, textures die in verhouding met de rest van de omgeving erg 'blurry' zijn. Nu kijk ik naar de screenshots en krijg weer exact hetzelfde gevoel, het monster van de middelste sshot ziet er bijvoorbeeld erg goed uit imo, maar dan zie ik rechtsboven het sshot met het karakter wat erg op Gimli lijkt uit de films en dat ziet er weer ontzettend crappy uit...
Die ene screenshot ziet er inderdaad niet zo geweldig uit. Zo heb ik het ingame nog niet gezien. De houterige bewegingen hangen af van je instellingen. Bij een lagere instelling krijg je inderdaad houterige bewegingen, maar het draait dan misschien wat beter.

Over het algemeen vind ik het er fantastisch uitzien, maar mijn pc heeft het er wel vrij zwaar mee als ik omgevingen kom waar vrij veel mensen rondlopen (AMD Phenom X4 9750, 4Gb geheugen, AMD Radeon HD4870, Vista Ultimate 64 bits, 1680x1050 alle details op maximaal). Normaal gesproken zit ik rond 40-50 fps.

Zie bijvoorbeeld hier een screenshot die ik genomen heb in Eregion terwijl het vreselijk slecht weer was ;)

plaatje
Dat is echt afhankelijk van je systeem en de details die je hebt ingesteld. Bij een DX10 systeem met alles op High tot Ultra-High details is het wel kwijlen hoor. Als ik het Gimli-achtige karakter moet beoordelen lijken me dit ongeveer Medium settings.
Die screenshot zijn toch niet op allemaal verschillende systemen gemaakt? Er is dus wel degelijk een flink verschil in afwerking, het ene karakter ziet er gelikt uit, de ander heel rommelig. Tevens heb ik de game draaiend op een flink overklokte q9400 met een 4870x2 x2 (crossfire) opstelling gezien... die zal toch wel de hoogste instellingen draaien? ;)
Een aantal zijn stock shots die voor de release zijn uitgegeven door Turbine.
hmmm, de screens zijn wat wazig naar mijn idee, en ook niet op Ultra-high op Dx10 gespeeld. Ik heb mijn comp daarop draaien en het ziet er werkelijk waar heerlijk uit!
Die wazige screens komen mij ook helemaal niet bekend voor, ik weet wel dat de game op medium of lager snel lelijk eruit gaat zien(is heel lang terug inmiddels voor mij :Y)
Houterige animaties ben ik ook niet tegen gekomen, wel door lag.
Anoniem: 218701
11 december 2008 12:37
We hebben er lang op moeten wachten, maar dan toch eindelijk een recensie van Mines of Moria. :)

Persoonlijk ben ik nog maar even kort in Eregion geweest, nog niet in Moria of verder en ik heb de intro van Volume 2 dus ook nog niet afgerond. Wel heb ik al zowel een warden als een rune-keeper die ik allebei met veel plezier speel. Ik zal niet zeggen dat MoM een perfecte uitbreiding is, maar ik moet zeggen dat het wel verdraaid goed uitgewerkt is en dat in ieder geval voor mij de fun alleen maar groter is geworden.

Ik ben heel blij dat ik een life-time membership heb genomen vorig jaar, want ik ga dit spel nog heel lang spelen.
Oh je hebt nog geen idee van wat er je te wachten staat. Eregion is slechts het topje van de ijsberg. Je merkt pas hoe groot de uitrbreiding is, eens je die eerste hal in moria bent doorgelopen. Enorm veel content daar!

Ik vond de review ook wat aan de korte kant, maar een 9 lijkt me zeker een goed cijfer! Het is een zeer goede uitbreiding, hier en daar een bugje wat met de release van patch 1 al voor 90% is opgelost. (met de +- 2 maandelijkse gratis updates zal uiteindelijk dit ook allemaal in orde zijn).

Ik heb moria sinds release date gespeeld en het is echt geweldig. De extra moeilijkheid is voor mij eigenlijk een pluspunt, want het werd erg gemakkelijk de laatste maanden voor moria. Turbine heeft er goed aan gedaan het combat systeem wat dooreen te gooien.

Ik merk dat ik elke avond als ik thuis ben, direct weer lotro (met dus moria) weer op zet. Zeker een aanrader, al lijken die eerste levels heel saai voor sommige mensen.
Ik krijg weer zin in Lotro als ik dit zo lees :9~ Heb het spel 2x gekocht: direct bij de launch, helaas waren er toen veel server problemen en heb ik alleen de eerste gratis maand gespeeld.
En een half jaar geleden opnieuw, omdat ik m'n wachtwoord enzo kwijt was, moest ik het spel opnieuw kopen. Ook toen weer gestopt nadat ik het begingebied van de hobbit en het gebied daarna (namen vergeten, iig oost van de hoofdstad en human startgebied). Had op dat moment niet echt een idee van waar ik heen moest. Hetzelfde had ik met AoC, nadat ik conals valley klaar had.
Anoniem: 279971
@Moortn12 december 2008 21:23
Ik had hetzelfde ....

Maar de tweede keer dat ik begon, was de game rock stable, en nu denk ik persoonlijk dat het de beste MMO ooit gemaakt is....

Way beyound WoW
Voor mij persoonlijk is de moeilijkheid juist een pre; met het dichterbij komen van de eerste expansion hebben we bergen nerfs gehad waardoor de beschikbare content ook voor mensen die wat minder tijd in het spelen steken, of veel solo doen, beter te doen werd. Ik verwacht dat met Moria hetzelfde zal gebeuren; de content is nu redelijk tot goed te doen voor georganiseerde groepen, voor PUGs valt het soms niet mee en solo... tja... het is een MMO toch? }>
Om een populaire term te gebruiken:
Playing MMOs is like having sex. Some people might do it solo, I prefer to group.
:)
Het is voor mij iig zeker een plus.

[Reactie gewijzigd door MueR op 11 december 2008 11:52]

Damn...ik wil een nieuwe PC. Heb LotrO wel gespeeld, maar een 6800GT trekt het niet icm een 3400+ processor en 1GB intern :( Ik heb nog steeds goede hoop dat er een Xbox360 versie komt, die dan ook deze uitbreiding bevat. Op zich is het verleidelijk om een nieuwe PC aan te schaffen (lang leve best buy guide voor complete PC's), maar dat is dan misschien ook weer een beetje overdreven.
Koop anders gewoon een nieuwe grafische kaart. denk dat je al héél wat verder zou staan.
Al je alleen een nieuw mobo+proc+geheugen+graka koopt is het goed te doen hoor...
(100+150+50+150=450€, grof geschat) en kan je weer ff mee
Alleen? dat is op een hd, behuizing en optische spelers in principe een volledige pc... denk niet dat iedereen zo maar even 450,- uit de zak trekt om een upgrade te doen... tevens voor maar een paar tientjes meer zet ik een complete pc inelkaar waar je deze game heel prima mee kan spelen. Mijn eigen pc heeft exclusief kast 480,- gekost. Heb een MSI p45 Neo, e8400. Buffalo 4GB 800mhz cl4 ram, ati eah3650, coolermaster 520 watt voeding, multicard lezer, 500GB Samsung Spinpoint F1...
Upgrade je videokaart en RAM, en het moet lukken. Ik heb een 3800+, 7600GT en 2GB RAM. Ik speel LotRO met veel plezier.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee