Door Simon Zijlemans

Reviewer

Resistance 2

Conclusie

Het einde van de allereerste missie voorspelde dat Resistance 2 veel goeds in zich heeft, maar je weet pas hoe goed het spel precies is als je elk facet ervan hebt ervaren. Ben je klaar met de grootse en intense singleplayer campagne, dan wachten online talloze uren verslavend en kwalitatief uitstekend vermaak. De schoonheidsfoutjes en ruwe randjes die Resistance 2 heeft verdwijnen nooit, maar al het goede in de titel zorgt ervoor dat de weegschaal volstrekt doorslaat naar de positieve zijde. De vraag of het een system seller wordt laten we dit najaar door het winkelend publiek beantwoorden, dat ook bij de concurrentie veel kwaliteit vindt. Hoe die veldslag ook moge uitpakken, Resistance 2 blinkt hoe dan ook uit in kwaliteit. Viva la Resistance!

Pluspunten

+ Groots
+ Gevarieerde wapenset
+ Veelzijdig
+ Uren vermaak online

Minpunten

- Fysieke beleving ontbreekt soms
- Af en toe trial-and-error gameplay

Cijfer: 9,0

TitelResistance 2
Resistance 2 pack
PlatformPlaystation 3
OntwikkelaarInsomniac Games
UitgeverSony Computer Entertainment
Releasedatum28 november 2008
Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2 Resistance 2

Laagste prijzen voor: Resistance 2, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (19)

€ 14,50

€ 14,50

Bekijk

Reacties (41)

Wijzig sortering
Iemand directe game ervaring mee?
Heb van 't weekend COD5 gekocht, maar vind deze toch net niet helemaal de 65euro waard welke ik d'r voor afgetikt heb.
Bij de eerste resistance vond ik de MP erg onder de maat, hoe is deze opgepoetst?
Ik speel het spel al een dikke week (lang leve ebay) en het is echt de moeite. Het ziet er goed uit, speelt super etc. Als je deel een vet vond is dit een aanrader, en als je gewoon van goede shooters houdt helemaal. Wel mooi dat deze PS3 exclusive wel de waardering krijgt die het verdient (in tegenstelling tot de LBP review)

Trouwens wat de reviewer op een moment schrijft over de fysieke feeling, dat je niet genoeg ziet als een vijand wordt geraakt, is wel weer realistischer. In het echt vliegt ook niet iemand twee meter naar achter als ie door een kogel wordt geraakt. Simple physics ;)

@ Hieronder, geen idee, heb COD5 overgeslagen.

[Reactie gewijzigd door Markofnikoff op 1 december 2008 14:22]

kun je mij aangeven hoe deze game staat op gebied van MP tegenover COD5?
De multiplayer doet me heel erg veel denken aan Unreal Tournament. De originele wapens en de fijne snelheid van het spel, daarnaast is het level design ook erg goed, zo heb je vaak dat als je een enemy tegenkomt maar je hebt het gevoel dat je de battle niet gaat winnen, dat je gauw om kan lopen om zo de tegenstander alsnog te verrassen. Dat vond ik in ieder geval erg leuk gedaan.
0Anoniem: 166898
1 december 2008 14:43
of 45 euries inclusief verzendkosten bij gamehubs.com

http://www.gamehubs.com/PS3/resistance-2.html
hij licht bij de media markt voor 49euro in het schap.
online winkels zijn overpriced de laatste tijd in Nederland, ik koop niet eens meer online binnen Nederland (alles buiten .NL).

maar het klopt dat PS3 spellen regio code vrij zijn, ik heb een golf game uit japan en die is ook nog eens gewoon engels.
en ik heb 2 dual shock's besteld in amerika voor de prijs van eentje in nederland...

[Reactie gewijzigd door stewie op 2 december 2008 02:11]

Ja dat kan allemaal wel zijn. Maar het feit blijft dat de inkoop van dit product gewoon 15 euro hoger ligt dan normaal. En als de mediamarkt ze voor 49 euro verkoopt dan moet je er wel heel erg veel van hebben ingekocht. Of ze hebben iets verkeerd berekend.. of ze verkopen het onder kostprijs.

Mediamarkt heeft dezelfde leverancier als ik en de inkoopprijs is echt 54 euro. Laten we zeggen dat mediamarkt meer inkoop korting krijgt dan ik dus inkoop voor 50 euro.. Dat is dan ook weer ex btw dus 49 is onder inkoop.

Maar goed mijn vraag ging dus over het feit waarom dit spel duurder is.
0Anoniem: 166898
@pgerrits2 december 2008 11:48
Ik betwijfel of Mediamarkt wel inkoopt bij micromedia, al hun ps3 prijzen zijn aan de hoge kant.

a) Mediamarkt is als Europese onderneming groot genoeg om zijn eigen distributeur te zijn (of ze dat ook zijn weet ik niet)

b) lang geleden een andere distributeur gevonden maar daar moest je een grote minimale jaarlijkse order plaatsen wou je daar kunnen bestellen (nog niet gevonden via google, om gek van te worden)
Wie zegt dat ik het over micromedia heb? ;)

MIcro is idd soms wat duur maar ook daar heb ik wat goede afspraken. En besides that, ik weet zeker dat Mediamarkt niet bij Micro in koopt.

a) Volgens mij verkopen gameproducenten hun games alleen aan groothandels (ivm distrubutie)

b) Die jij zoekt staat niet op google idd. Weet wel waar je het over hebt Kan even niet op de naam komen.
Jup krijg je wel een mooie japanse versie :)
0Anoniem: 166898
@pgerrits1 december 2008 15:39
nope, een amerikaanse versie of aan aziatische versie MET engels

leuk toch, zo'n regiovrije ps3? ;)
Je kunt hem beter bij www.videogamesplus.ca bestellen, ook 45 euro. Zit gewoon Nederlandse voice acting en ondertitels bij. Ik had daar zelf de Limited Edition besteld inclusief verzendkosten voor 68 euro :) (binnen 1 week binnen).
Heb deel 1 ook gespeeld maar dan in coop. Helaas mist hier de coop en baal ik en mijn zoon hier heel erg van!!
He ? gisteren gamekings gekeken en daar werd de coöp geroemd
Er is wel een co-op modus, maar deze bestaat niet uit de singleplayer (levels, verhaal). Is overigens te spelen met maximaal 8 personen. Het verhaal van de coop mode loopt parallel aan die van de singlelayer, maar legt meer focus op de flow van de levels, in plaats van de presentatie van echt verhaal. De spelers bestaan daarnaast uit verschillende classes.

[Reactie gewijzigd door kingnbajam op 1 december 2008 12:52]

Ik ben het met dit punt 100% met je eens.
Ik had geen reviews gelezen omdat ik mezelf wou laten verassen samen met een vriend van me en ging er standaart van uit dat ze de coop niet hadden weggehaalt.
Zure domper dus toen we het spel aanzette en er achter kwamen dat single player totaal anders is dan de coop.

Ik vind zelf coop juist 10X leuker dan single player spellen als Gears of War 1 en 2 HALO 3 en Army of Two hebben we hier helemaal grijs gespeelt ook Resistance 1 jammer dat deel 2 alweer in de kast staat zonde van het geld

Edit juist vergeten interpunctie :) alle games die ik ook opnoemde hadden een super coop

[Reactie gewijzigd door HADES2001 op 2 december 2008 20:34]

"single player spellen als Gears of War 1"

Gears of War had anders een prachtige Coop hoor! Multiplayer was naar mijn mening niet geweldig, maar de Coop toch echt wel.
Volgens mij is hij gewoon de interpunctie vergeten:

"Ik vind zelf coop juist 10X leuker dan single player. Spellen als Gears of War 1 en 2, HALO 3 en Army of Two hebben we hier helemaal grijs gespeeld, ook Resistance 1. Jammer dat deel 2 alweer in de kast staat zonde van het geld."

Ik was ook al aan het reageren dat HADES2001 beroerde voorbeelden gaf, maar als je het zo leest als hierboven klopt het :)
Toch ziet dit er wel dusdanig uit dat ik een PS3 zou willen overwegen, sfeer, detail, mooi, niet te makkelijk... very nice. Als dat ook klopt (review zegt niet alles zoals we nu weten) ga ik eens een kijkje nemen.
Een klein tipje. Kijk als je een game overweegt, ff op youtube.
Daar vind je altijd wel filmpjes van gamers die laten zien hoe het ECHT is, in plaats van enkel af te gaan op de gelikte trailers ;)

http://www.youtube.com/re...tance+2&search_type=&aq=f

En natuurlijk kun je ook nog eens de demo van PSN downloaden :D

[Reactie gewijzigd door musiman op 1 december 2008 14:32]

Als je nog niet overtuigd bent, ik weet niet of je van het genre houd, maar Ratchet & Clank: Tools of Destruction en Quest for Booty zijn ook geweldige games die misschien meehelpen om een PS3 te kopen :)
Eerst maar eens de demo downloaden. Deel 1 zat in mijn PS3-pack. Daarmee ben ik binnen een uur afgehaakt, simpelweg omdat ik de besturing k*t vond.
Resistance 1 was een top game en daar hebben ze bij Resistance 2 nog een grote schep bij op gedaan... Multiplayer is echt geweldig van dit spel...
Echt een superspel, ik heb hem uit amerika geimporteerd dus al veel hands-on ervaring.
Single-player is leuk en ook lang genoeg. Besturing werkt imho erg lekker.
Over het ontbreken van coop, ik mis dit niet echt, vooral omdat je met zijn 8-en online coop kan spelen in een alternatieve verhaallijn, en dit is echt heel erg tof, leuker dan tegen elkaar spelen.
Ben erg onder de indruk van de screenshots, die zien erg erg gedetailleerd en sfeervol uit. Als ik het zo zie een van de mooiere shooters die er te vinden is op een console imao. En met 60 mensen tegelijk online, zeker voor een console game echt super, ultimate chaos en carnage! Erg jammer dat het een ps3 exclusief titel is, want voor de pc had ik deze game zonder nadenken aangeschaft
0Anoniem: 166898
1 december 2008 12:11
Heel mooi spel (ook via ebay) en de multiplayer een aanrader. De 8player co-op nog niet gedaan. Ik vind trouwens de AI redelijk debiel.

Het is geen makkelijk spel maar de moeilijkheidsgraad in de singleplayer zit hem in dat ze je recht-toe-recht-aan bestormen ipv je flanken of watdanook. Niet zo erg als in Mass Effect maar toch.

Desondanks erg mooi spel, zeer vermakelijk en in totaal zekers een 9.
0Anoniem: 274478
1 december 2008 13:25
goede review, mee eens. Ik heb zowel deel 1 als 2. Zeker een 9 waard inderdaad !

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee