De Zenbook 17 Fold OLED heeft van de twee apparaten het grootste scherm, afkomstig van de Chinese fabrikant BOE. Uitgevouwen heeft het een diagonaal van 17,3", een beeldverhouding van 4:3, een resolutie van 2560x1920 pixels en een pixeldichtheid van 185 ppi. Als je het ding als laptop gebruikt en het meegeleverde toetsenbordje over het onderste schermdeel plaatst, heb je daarvan nog 12,5" over met een 3:2-verhouding.
Net als het oledscherm van de Lenovo Thinkpad X1 Fold, en aanraakschermen in het algemeen, glimt het scherm van de Zenbook 17 Fold uitbundig. Zoals blijkt uit de foto's, wordt de afleesbaarheid in de volle zon daarmee een probleem, al geldt dat vermoedelijk ook voor het apparaat van Lenovo. Het oppervlak voelt ietsjes stroever dan een normaal glazen touchscreen, maar lijkt niet gemakkelijk te beschadigen. Zoveel vertrouwen als Lenovo heeft ASUS nog niet in de krasvastheid van het scherm: de concurrent laat je met een styluspen op het scherm tekenen, maar de Zenbook 17 Fold heeft daarvoor geen ondersteuning. Ten opzichte van Samsungs foldable smartphones, met het kenmerkende gootje in het midden van het scherm, valt de zichtbaarheid en voelbaarheid van de vouw erg mee.
Het scherm van de Zenbook 17 Fold OLED wordt omgeven door een vrij brede, ietwat verhoogde bezel met een rubberachtige afwerking, net als de rand rondom het scherm van Lenovo's eerstegeneratie-Thinkpad X1 Fold uit 2020. Over de scharnieren zit ook een stukje rubber, dat de bovenste en onderste bezels met elkaar verbindt. Tijdens het in- en uitvouwen zie je dit deel ook een stukje uitrekken. De scharnierbeweging voelt soepel aan, waarbij beide delen goed op zijn plek blijven staan in een bepaalde stand. Dichtgeklapt houden magneetjes de delen bij elkaar. ASUS legde in zijn presentatie veel nadruk op de duurzaamheid van het scharnier; dat zou zijn getest op 30.000 keer vouwen, ofwel vijf jaar gebruik.
De constructie van de Zenbook 17 Fold heeft wat weg van de gemiddelde smartphone of tablet, met een metalen rand aan de zijkant en glasplaten aan de achterkanten van ieder gedeelte. Rondom de rug van het boekvormige apparaat heeft ASUS een kunstlederen kaft geplaatst. Aan de kant die in laptopmodus op tafel staat, zit die kaft vast bevestigd. Vanwege de vouw was aan de andere kant een uitschuifconstructie noodzakelijk, waarvan ASUS op zijn beursstand ook het binnenste laat zien. Door het zachte en relatief dikke materiaal bij de vouw, houdt de Zenbook 17 Fold bij het meenemen prettig vast. Als we het systeem even op zijn staart trappen, ontdekken we nog een ander voordeel: de hardware zit precies onder dit lederen gedeelte, dat goed isoleert, waardoor je het apparaat in de hand nauwelijks warm voelt worden. In de kaft van het apparaat zit ook de ingebouwde kickstand verwerkt, waarmee je het apparaat in landschapsmodus op tafel kunt zetten. Rubberen nokjes voorkomen krassen op de zijkant. Zonder extra accessoires is het niet mogelijk om de Zenbook 17 Fold uitgeklapt in portretmodus neer te zetten.
Uitgeklapt is de Zenbook 17 Fold slechts 8,7mm dik, maar het apparaat vouwt niet erg strak op. Dat zie je ook al in de laptopmodus; het onderste stukje scherm, ongeveer ter hoogte van de startbalk, buigt een klein stukje naar het toetsenbordje toe. De minimale buigradius van het gebruikte oledscherm lijkt een stuk groter dan het scherm dat Lenovo gebruikt, en ASUS heeft het scharnier ook niet voorzien van een speciale teardropconstructie om de vouw kleiner te maken. Zonder het toetsenbordje zit er zo een brede opening aan de achterkant van het apparaat. Je kunt het meegeleverde, losse bluetoothtoetsenbordje tussen beide gedeelten plaatsen en de opening verkleinen, net zoals Lenovo deed bij zijn eerste Thinkpad X1 Fold. Ook dan zijn er nog wel wat kieren aan de zijkant te zien. Het toetsenbordje heeft een kunstlederen afwerking, toetsen van normaal laptopformaat, een prima travel en een duidelijke aanslag. Het touchpad aan de voorkant is noodzakelijkerwijs aan de kleine kant, maar reageert prima.
Naast een 5-megapixelwebcam heeft de Zenbook 17 Fold ook nog een aparte infraroodcamera voor gezichts- en aanwezigheidsherkenning. Bovendien heeft ASUS een kleursensor toegevoegd, waarmee het apparaat zijn kleurtemperatuur automatisch zou kunnen aanpassen op het omgevingslicht. Daarmee kan het scherm er in theorie meer uitzien zoals een stuk papier, maar hoe goed dat werkt, hebben we in de korte tijd op de beurs niet kunnen zien.