Door Friso Weijers

Redacteur

Samsung Galaxy Z Flip4 Review

Inklappen en wegwezen

Conclusie

Erg veel sjeu zit er in Nederland niet in de markt voor foldables. Bij gebrek aan concurrentie heeft Samsung praktisch een monopoliepositie. Wellicht door dat gebrek aan concurrentie, worden de wijzigingen tussen verschillende toestelgeneraties haast net zo klein als bij normale, niet-vouwende toestellen. Je zou haast zeggen dat het algehele concept van Samsungs klaptelefoon, de Galaxy Z Flip4, daarmee uitgekristalliseerd moet zijn. Dat wagen we toch te betwijfelen. Het ontwerp heeft nog genoeg haken en ogen, zoals het kwetsbare scherm met de scherpe vouw, het scharnier dat niet helemaal plat kan dichtklappen, en het kleine en in functionaliteit beperkte coverscherm. Chinese fabrikanten laten zien dat dat beter kan, maar die brengen hun telefoons niet in Nederland uit.

Aan de vormgeving zitten misschien nog verbeterpunten, maar dat betekent niet dat de Galaxy Z Flip4 een slechte telefoon is geworden. Met beperkte middelen lost Samsung een paar van de grootste nadelen op waarmee de Galaxy Z Flip3 te kampen had: de gebrekkige accuduur en de matige camera. In plaats van de absolute hekkensluiter in onze accutests, blijkt de Flip4 een redelijke middenmoter waar je (met enig beleid) de dag mee doorkomt. Is hij toch leeg, dan is het toestel bovendien veel sneller op te laden dan de Z Flip3. De camera van de nieuwe Flip is met dank aan een nieuwe sensor en goede beeldverwerking ook een succes. Op veel testonderdelen houdt de Z Flip4 de Galaxy S22+ bij of presteert hij zowaar beter. Video's schieten en ver inzoomen zijn nog de enige dingen die Samsungs klassieke topmodel echt beter kan. Het is ook jammer dat de foldable geen goede macrofunctie heeft, maar dat geldt ook voor het Galaxy S-toestel.

Met zijn vanafprijs van bijna elfhonderd euro is de Galaxy Z Flip4 niet voor iedereen weggelegd, maar het toestel is ook niet veel duurder dan een normaal topmodel als de Galaxy S22+. Dankzij de verbeteringen is het op een aantal belangrijke punten niet veel slechter. Net als het Galaxy S-toestel heeft de Z Flip4 een mooi 120Hz-oledscherm, een van de snelste smartphonesocs van dit moment en een waterdichte behuizing. Er staat ook dezelfde software op, met een aantal handige extraatjes voor het vouwscherm en een even uitstekende updatebelofte.

We zijn kortom toch enthousiast over de Galaxy Z Flip4. Of jij dat ook moet worden, hangt af van de vraag of je het foldable concept echt leuk vindt, de hoge startprijs kunt betalen en kunt leven met de compromissen wat duurzaamheid op de lange termijn betreft. Voor wie de saaie afgeronde rechthoeken van tegenwoordig zat is geworden, is deze vouwbare telefoon een verfrissend alternatief.

Getest

Samsung Galaxy Z Flip4, 128GB opslag Zwart

Prijs bij publicatie: € 1.099,-

Vanaf € 793,-

Vergelijk prijzen

Reacties (85)

85
82
31
6
0
35
Wijzig sortering
Over de telefoon zelf: ik heb hem nu 2 weken en het is voor mij een enorm voordeel dat mijn telefoon nu in mijn broekzak past, in plaats van dat je altijd een tas mee moet, of hij voor de helft uit je zak steekt. (FYI: broekzakken in broeken voor vrouwen zijn enorm klein.) De telfoon voelt degelijk aan en is in specificaties ruim voldoende. Zelf heb ik niet echt last van de vrouwlijn, die je wel kunt zien en voelen.

Ik was iets bang voor de batterij en camera, maar beide vallen reuze mee zoals ook te lezen is in de review. De eerste dagen kwam ik wel op een verbruik van 95% per dag, maar ondertussen zit ik op 65-75%. Dit zal altijd persoonlijk zijn natuurlijk, maar de software 'leert' blijkbaar hoe hij de batterij het beste kan optimaliseren. Ook heb ik bij de batterij instellingen het prestatieprofiel op licht gezet, waarbij ik persoonlijk geen verschil merk in snelheid.

Edit; enkel de duurzaamheid van het scherm is nog een zorg, het blijft nieuwe tech. Maar voor de eerste 2 jaar heb je garantie en hopen op een beetje geluk.

[Reactie gewijzigd door Sanny1987 op 26 augustus 2022 09:46]

Heb nu een jaar de Fold 3 en nog geen enkel krasje op het binnenscherm! Als man kan ik wel mijn linker broekzak voor mijn toestel reserveren, dus zit hij nooit met sleutels in een zak of tas.

Het enige wat ik gehad heb is dat de geleverde screenprotector op het binnenscherm los kwam langs het scharnier na een maand of 10, maar die is toen kosteloos binnen een paar dagen vervangen door Samsung.

Al met al super tevreden over de foldables.
Is het ook mogelijk om een selfie te maken met de hoofdcamera terwijl je jezelf blijft zien op het foldable scherm? door het klapmechanisme zou dit moeten werken lijkt me.
Ja, je kan jezelf zien op het 2e scherm aan de buitenkant!
Eigenlijk zonde dat er überhaupt een tweede camera op zit.

Dat geld hadden ze misschien aan andere upgrades kunnen besteden.

[Reactie gewijzigd door DLSS op 26 augustus 2022 15:40]

Je wilt toch ook kunnen videobellen bijvoorbeeld?
Oh ja natuurlijk. Had ik niet aan gedacht (ik doe dat nooit.)
Dat gaat je echt niet lukken, maar het kleine scherm op de buitenkant is meestal genoeg om te zien of jezelf redelijk in het beeld staat.
Dat kan inderdaad met beide hoofdcamera's (je kunt switchen door naar links/rechts te swipen) en ook bij een video

Met volledig schermvulling van het coverscherm is layout precies andersom. Je ziet een liggende deel-uitsnede voor een staande foto zegmaar, dus erboven en eronder heb je nog extra foto die je niet in het scherm ziet. Je kunt dubbelklikken en dan zie je wel de volle fotokaders en dan zie je de volledig staande foto op het liggende scherm, maar dan wordt het beeld op het coverscherm wel heel klein met links en rechts veel zwarte pixels

[Reactie gewijzigd door Sanny1987 op 27 augustus 2022 06:43]

Ook heb ik bij de batterij instellingen het prestatieprofiel op licht gezet, waarbij ik persoonlijk geen verschil merk in snelheid.
Mag ik vragen hoe je dat gedaan hebt? Ik heb een s10e en de batterij daarvan is ook net aan genoeg om de dag door te komen. De s10e heeft ook OneUi 4.1 dus die instelling zou ik ook moeten hebben?
androidpolice concludeert dat het op dit moment enkel beschikbaar is op de Fold 4 en Flip 4.
It’s currently unclear if this feature will come to other Samsung phones as part of One UI 4.1.1 or the upcoming One UI 5 update.

[Reactie gewijzigd door Sanny1987 op 26 augustus 2022 18:57]

Sorry ik moest toch lachen om de "vrouwlijn". :)
Ik heb deze nu ook een paar weken (roze variant) en een welkome en frisse afwisseling. Ik heb niet veel schermtijd per dag en eind van de dag sta ik nog boven de 50% batterij. Mijn S21 haalde dit bij lange na niet, die was <20% in de avond.
Het toestel is lekker snel, scherm is verrassend mooi en helder (alweer beter dan de S21) en de foto's zien er goed uit. Ik vind het scherm aan de voorkant wel iets toevoegen aan meldingen en snelle bedieningen. Het formaat in je broekzak vind ik fijn, lekker compact, en ik kan zowel opengevouwen als dichtgeklapt draadloos laden. Hij is wel weer lang - ik heb kleine handen dus 2 handen nodig voor bediening van elementen boven in het scherm.
De v(r)ouw is goed voelbaar maar niet echt zichtbaar. Ik ben zeker benieuwd hoe lang dit goed gaat en mooi blijft, maar doorgaans gebruik ik een toestel toch niet langer dan 2 jaar. Scherm wordt wel wat stoffig in je broekzak omdat deze niet geheel plat dicht gaat, maar dat vind ik ook wel weer prima met beetpakken en openklappen. Net iets meer grip. Tot nu toe - fijn toestel!
haha oeps, mooie typefout! Eens, tot zover erg tevreden met het toestel!
Voor de hoge prijs lopen er nu nog mooie acties.

Tot 4 september heb je bij vrijwel alle winkels aanspraak op 150,- extra inruil bij het inleveren van oude hardware. Eventueel koop je tweedehands iets uit die lijst wat je in kunt leveren voor 20-30 euro met bijvoorbeeld een stuk scherm, en heb je daarmee 120-130 minder kosten.

Ook was de prijs van het toestel bij abonnement verlenging bij mij slechts 870 euro, en loopt er via Tele 2 en T-mobile er een mooie actie dat je de nieuwe Galaxy Watch 5 LTE krijgt, mits je hem voor 2 oktober 2022 koopt en aanmeld. Deze heeft een nieuwprijs van 350,- en kun je vast voor een mooi bedrag verkopen.

Zo heb ik mijn telefoon geupdate naar de flip 4 voor 390 euro. 870 - 120 (inruil actie, hiervoor iets gekocht voor 30,-) - 250 (horloge) -110 (oude telefoon los verkocht) = 390 euro.

[Reactie gewijzigd door Sanny1987 op 26 augustus 2022 06:58]

Extra toevoeging voor de Belgen:
Je kan als Telenet klant de Z Flip 4 kopen voor 849€ en heb je ook "recht" op 150€ extra inruilwaarde.
Link: https://toestellen.telene...ht-violet-tn-2126587.html
Zo heb ik mijn telefoon geupdate naar de flip 4 voor 390 euro. 870 - 120 (inruil actie, hiervoor iets gekocht voor 30,-) - 250 (horloge) -110 (oude telefoon los verkocht) = 390 euro
Wat een rare rekensom. -120 inruil actie (wat eigenlijk -90 is want je hebt iets van 30 gekocht om dat mogelijk te maken) vervolgens heb je een horloge plus telefoon verkocht (dus ook je eigen geld) om een te kunnen verlengen. Maw de enige korting die je hebt gekregen ja 90e (nog steeds substantieel) maar niet de 480 die jij claimt. Dus je betaalt nog steeds 780e voor het toestel + de kosten van een (2?) jaar abonnement. Maw nog steeds ver boven de 1000e


Ook komt je reactie als een AD over

[Reactie gewijzigd door er0mess op 26 augustus 2022 07:04]

De inruilactie is 150 euro, dus daar voor 30 iets van kopen houd je nog 120 euro over. En gezien je de horloge gratis bij de telefoon krijgt lijkt die 250 euro me ook meer dan terecht.

Je kan het verkopen van je eigen telefoon discutabel vinden in de rekensom, maar genoeg mensen die bij het kopen van een nieuwe telefoon ook nog kijken naar de restwaarde en hun oude eerst op marktplaats gaat voor er een nieuwe komt.

Al met al geen rare rekensom om te laten zien wat het Sanny uiteindelijk gekost heeft
Die van die 150 had ik idd verkeerd gelezen. Maar om nou de prijs van het horloge van je telefoon af te halen vind ik raar want je betaalt nog steeds die prijs (of je nou het horloge er bij neemt of niet)
Ik geef enkel aan wat het mij uiteindelijk gekost heeft.

De eerste actie kan iedereen van profiteren , de tweede slechts een groep.

Voor mijn uiteindelijke kosten reken ik inderdaad verkoop van een nieuw horloge wat je gratis krijgt, wat een significant bedrag waard is. 100 euro onder nieuwprijs is daarvoor vrij redelijk en realistisch. Je hebt hooguit een punt op dat je het inderdaad wel eerst voor moet kunnen schieten.

Mijn oude telefoon van 3 jaar oud heb ik in mijn eigen berekening meegenomen, dat is natuurlijk voor iedereen anders en kun je voor jezelf invullen.

Ook had samsung via hun site enorm goede actie zonder abbo, maar die VIP codes kun je niet meer aan komen, dus heb ik buiten beschouwing gehouden als actie-tips voor mensen die het overwegen om een Flip (of Fold) aan te schaffen

Verder heb ik de abonnementskosten altijd al gehad, dit is niet veranderd.

[Reactie gewijzigd door Sanny1987 op 26 augustus 2022 07:27]

Die abbo kosten zit een lening bij ingerekend, dat vergeet je even!
Hoe bedoel je?
Ik had een abonnement van 25 euro per maand voor onbeperkt data, sms en bellen die ik wel maandelijks op kon zeggen, of verlengen.

Nu verlengd voor hetzelfde pakket en bedrag en zit er wel weer 2 jaar aan vast. Ik heb echter geen telefoonkosten in het abonnement, die heb ik in 1x volledig afgekocht voor 870.

Dus het enige verschil is voor mij dat ik er weer 2 jaar aan vast zit, maar ik ben tevreden met dat abonnement die ik ook al een ruim jaar kon opzeggen of verlengen. Ik wou het sowieso verlengen bij de juiste telefoon en actie.
Tele2 kan je na 1 maand al opzeggen, kost je € 11.
Een cashback actie haal je er toch ook vanaf als je een product koopt? Het horloge (twv 350 euro) dat je GRATIS krijgt bij de telefoon is hetzelfde, alleen dan met de extra stap dat je deze nog even moet verkopen voor je de cashback hebt.

Sanny rekent alleen maar voor hoe hij uiteindelijk maar 390 euro heeft ingelegd (na verkoop van zijn eigen telefoon) voor een flip4. Veel minder dan ik dacht dat het zou kosten. Waardevolle reactie, dankjewel Sanny.

[Reactie gewijzigd door darkpluisje op 26 augustus 2022 07:17]

Dat horloge krijgt ie gratis bij aankoop van de flip4 (en zit dus in die prijs), het staat echt goed en duidelijk uitgelegd en zijn rekensom klopt gewoon.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 augustus 2022 09:15]

Je hebt de reactie niet gelezen
Erg mooi en indrukwekkend om te zien als iemand zijn telefoon flipt. Echter zolang de vouw en krasgevoeligheid zo blijft ga ik nog niet instappen.
Ik heb een klein jaar een Flip 3 (en Fold 3) gehad en ik kan er vanalles over zeggen maar ik had geen kras op het hele scherm en ik was er niet extra voorzichtig mee. Zolang er niets hards en scherps tussenkomt als je hem dichtvouwt krijg je er minder snel krassen op dan een telefoon zonder protector. En als de protector vervangen is, is het scherm weer zo goed als nieuw.

Vervelender is dat je dan het toestel moet wipen, opsturen, 3 dagen zonder zit en dan alles weer opnieuw moet instellen (ondanks de goede Smart Switch software. De vouw is zichtbaar maar dit is niet zo vervelend als mensen zeggen en dat is wat je van de meeste gebruikers en reviewers hoort. De techniek is gaaf, iedereen vindt het een gaaf ding maar na een poosje raak je het continu openvouwen wel beu.

Ik in ieder geval wel, niet altijd, maar als je veel berichtjes krijgt is het snel lastiger dan leuker. Dicht is het toestel mooi compact maar wel 2x zo dik als een iPhone Mini die maar net iets langer is. Het elke keer moeten opnemen door gebrek aan functionaliteiten van het buitenscherm en de problemen met de protector (scheurtjes in de vouw) hebben mij doen besluiten een iPhone 13 Mini te kopen.

De Fold heeft een werkbaar buitenscherm maar de problemen met de protector (loslaten en scheuren) waren ook hierbij voor mij reden om de Fold ook weg te doen....
Een vouwbarw Flip 3 is een verademing. Ik kan mij letterlijk niet meer voorstellen dat je een plaat in je broek wilt.

Opvallend vind ik ook dat het scherm als kwetsbaarder wordt gezien. Dit terwijl je deze dichtvouwt en dus daarmee niet kwetsbaar is itt het glas dat altijd en overal krassen kan oplopen. De reviewer lijkt daarmee mi zelf geen gebruik te maken dagelijks van een vouwbaar scherm. Oftewel. Het is eerder een voordeel.

Twijfel nog of de upgrades naar versie 4 het waard zijn t.o.v. versie 3 die nu naar een jaar nog puntgaaf is bij mij.
Je hebt duidelijk het toestel nooit in de echte wereld vastgehouden (of de fotos/video's goed bekeken)

Daar waar het scherm dubbel vouwt zit het niet aan de behuizing vast en is het heel dun en dus kwetsbaar. Qua krassen... Nooit bedacht dat er door het vouwen dus geen gorillaglass/screenprotector op kan zitten?
Het scherm kan niet krassen zolang het dichtgevouwen zit. Dat in tegenstelling tot de normale telefoons waarbij het scherm onbeschermd is.
Een screenprotector is ook bij een fold mogelijk, maar dan moet je hem warm aanbrengen en bij de vouw iets uitrekken door hem even om een potlood oid te trekken. De protector raakt in de vouw uiteindelijk wel los. Je kan er ook voor kiezen om de vouw niet van een screenprotector te voorzien. Dat deel krast ook minder omdat het mee veert en er minder kracht op komt te staan.

Mensen die over de kwetsbaarheid van het scherm van de flip klagen hebben hem echt nooit serieus bekeken of uitgeprobeerd. In de praktijk valt het krassen namelijk reuze mee. Groot voordeel van het flexibele glas is dat het niet breekt. Gezien het grote aantal telefoons waarbij ik een barst door het scherm zie is dat een serieus voordeel.
Ik heb de Fold 4 nu een week en ik heb al een krasje. Klein maar lijkt wel redelijk diep. Hoe je het ook draait of keert (of plooit), het blijft een veel zachter scherm waar veel minder nodig is om toch al schade toe te richten. Ik heb mijn vorige smartphone (Samsung S20) nooit met screen protector gebruikt en na 2 jaar is er hier en daar een heel licht krasje te zien als je echt gaat zoeken.
Ik heb de eerste fold al 4 jaar. Het scherm begint wel wat doffe plekken te vertonen en er zit een diepere kras in. De Fold is in de praktijk ook iets kwetsbaarder, voornamelijk omdat het scherm groter is.

Natuurlijk is het scherm zachter en daardoor kwetsbaarder, maar bij normaal gebruik hoeft dat geen probleem te zijn.
Sorry maar nee, juist als het toestel dichtgevouwen is met een korrel zand ertussen kan dat schuren.
Wat betreft prutsen met een protector en een potlood is precies dat, prutsen.

Ik zeg niet dat het toestel zwak/slecht is, maar wel dat het door het ontwerp het altijd zwakker/slechter is dan een niet vouwbaar model.
De schermdelen sluiten niet tegen elkaar aan. Kleine zandkorrels kunnen er daardoor tussenuit rollen. Grotere zandkorrels worden vastgeklemd en blijven netjes op dezelfde plek. Dat levert een putje op, maar dat verdwijnt na een tijdje weer.
Het is geen toestel om mee naar het strand mee te nemen. De eerste fold kon je zelfs beter helemaal niet buiten gebruiken.

Een kant en klare screenprotector is ook gewoon te koop. https://www.gsmpunt.nl/samsung/galaxy-z-fold-4/display-folie
Sorry, met een screenprotector bedoel ik tempered glass, geen folie. Tuurlijk biedt ieder laagje extra bescherming, maar plastic is nu eenmaal veel zachter dan glass.

Nogmaals, ik zeg niet dat het slecht is, of dat dit model niet weer beter is dan de vorige, alleen dat het door het ontwerp er altijd bepaalde beperkingen en kwestbaarheden zullen zijn die een normaal model telefoon niet heeft.
Een foldable is kwetsbaarder. Dat ontken ik ook niet. Je moet het echter ook niet overdrijven. Voor veel mensen is het ontwerp en materiaal inmiddels goed genoeg om als dagelijkse telefoon te kunnen worden gebruikt.
Een screenprotector met tempered glas en een flexibel deel daartussen bestaat overigens wel. In Korea is die gewoon te koop. Het geeft wel twee lelijke naden op de overgang tussen glas en plastic.
Probleem is dat de meeste krassen ontstaan doordat er iets tussen de schermen zit na het dichtvouwen.
Het scherm van de Fold series is gewoon een stuk zwakker en zachter. Je kunt hem zelfs al krassen met je nagels. Glas kun je heel hard maken (bestand tegen krassen) maar dan breekt het sneller. Heel dun en zacht glas breekt minder snel, maar is heel erg gevoelig voor krassen.

Juist als ie dichtgevouwen wordt en er zit iets tussen heb je gelijk schade.

Wat je hierboven typt is gewoon onzin.
Je moet een Foldable ook altijd in de hand dichtklappen en pas daarna in je zak steken. Je moet een foldable ook nooit dichtklappen met iets er tussen. Je klapt je laptop toch ook niet dicht met je sleutelbos ertussen? Zelfs bij normaal gebruik zie je na verloop van tijd de afdruk van de toetsen in het scherm.
Dichtvouwen met iets ertussen vindt ik geen normaal gebruik. Een telefoon hoort ook niet in een broekzak samen met een sleutelbos. Een normale telefoon kan daar net zo goed schade door oplopen.

Vanaf de Fold 3 is het scherm wel wat harder geworden. Krassen veroorzaken met je nagels kan nog steeds, maar vraagt wel meer kracht dan nodig is om het toestel te bedienen. Als je ban bent voor "nagel krassen" kan je ook gewoon een screenprotector gebruiken. Die kan je gemakkelijk vervangen als er teveel krassen in komen.

Een foldable is een type device waar je wel wat voorzichtiger mee moet omspringen dan een bar met gehard glas, maar binnenshuis, in de auto of OV of desnoods op een terras is een foldable prima bruikbaar, Op de fiets, in de natuur of op het strand kan je gewoon beter geen foldable gebruiken.

Ik heb gisteren een stuk gefietst met zowel een Flip 4 (op het stuur) en een Fold 4 (in de achterzak). Daarbij heb ik een flinke plens sproeiwater over mij heen gehad en beide telefoons hebben geen krimp gegeven. Op het punt van waterdichtheid (sproeiwater en zweet) zijn de foldables dus al helemaal niet zo kwetsbaar meer. Ze krijgen ook gewoon een IPx8 rating mee.

Ik verdedig de foldables niet (ze zijn gewoon kwetsbaarder), maar de kwetsbaarheid wordt wel vaak overdreven.
Het scherm kan wel breken op de vouwlijn. Je ziet dan een hele fijne breuk lopen over de gehele hoogte/breedte van het scherm en een zwarte balk in het midden. Maar dit meer materiaalmoeheid dan dat het breekt door een val o.i.d.
Ik weet dat er rond de laatste jaarwisseling een batch slechte schermen is geweest die zowel voor de Flip 3 als de Fold 3 is gebruikt. Die schermen konden inderdaad breken (niet alleen bij het scharnier). Verder is het heel uitzonderlijk dat een scherm in het scharnier breekt. Het scherm moet 40 000 keer zonder schade open en dicht geklapt kunnen worden. Dat is dus vier jaar lang gemiddeld 25 keer per dag.
Ik had die van mij vrij snel na de release gekocht, dus een andere batch. Aangezien ik mijn telefoon al meerdere keren had laten vallen (zonder hoes), valt het niet meer onder de garantie en heb ik de gratis verzekering (+eigen risico) moeten aanspreken. Wellicht dat het vallen heeft bijgedragen aan het kapotgaan van het scherm.

Wel interessante info, want ik had er weinig vertrouwen meer in vanwege de vele verhalen op het internet (ik weet dat daar een bias mee speelt). Hopelijk hebben ze het dan opgelost.

[Reactie gewijzigd door altijdprijs op 27 augustus 2022 13:42]

Je geeft me de indruk dat jij zelf geen gebruik maakt van een Z Flip. Ik gebruik deze nu ruim een jaar.
Nee, hij is mij veel te duur, maar heb uitgebreid de reviews van de 3 gezien waarin dit duidelijk werd uitgelegd.

Het ligt natuurlijk ook aan wat voor leven je leidt, als jij de hele dag op kantoor zit is dat anders dan wanneer je regelmatig in de buurt van een zandbak, bouwput of het strand te vinden bent.
je regelmatig in de buurt van een zandbak, bouwput of het strand te vinden bent.
Als je daar regelmatig te vinden bent, is het misschien een goed idee om geen folding telefoon te nemen, maar eentje die tegen dat soort omstandigheden kan

Bouwvakkers lopen ook niet rond met een Fold4 maar eerder met een CAT :P
Helder. Geen ervaringsdeskundige. :+
Ik weet niet precies hoe je dit nu bedoelt, maar er zit dus wel Cornering Gorilla Glass op mét een screenprotector. So far so good, na 2 weken nog geen kras.
Conclusie: "Scherm heeft duidelijke vouw en krast gemakkelijk".
Dat is toch wel een enorme dealbreaker hoor. Voor mij dan. Samen met de prijs die je ervoor neer moet leggen. Maar zou het scherm niet krassen en net zo aanvoelen als een normaal scherm, dan wordt die prijs al ineens veel minder belangrijk.

[Reactie gewijzigd door Tweddy op 26 augustus 2022 11:41]

Een screenprotector maakt dat de krassen niet op het scherm zelf komen, maar op een folie die gemakkelijk te vervangen is.
Mijn Samsung Galaxy S10 had binnen 1 jaar meer krassen (rond de 4 diepe en kleine schuurplekjes) dan mijn Samsung Z Flip 3 5G, dit komt omdat je hem over het algemeen dicht in je broekzak stopt en er geen sleutels of contact met andere objecten kan voorkomen.

Wat ik wel heb ondervonden is dat (net als Anakin Skywalker) Zand zijn grootste vijand is,
Als er maar een zand korrel tussen het scharnier komt dan kraakt hij flink wanneer je hem dicht en open klapt. Ik kan mij voorstellen dat dit op termijn wel voor problemen kan zorgen.
Ik blijf het een grappig concept vinden maar het is niet voor mij.

Benieuwd of de prijzen gaan dalen.
Eigenlijk zit ik teveel op m'n telefoon om dat ding steeds open te moeten klappen. Ja dat is slecht ik weet het maar het is nu eenmaal zo ;)

Het zou dus zeker ook niks voor mij zijn, hoewel wie weet is dit misschien een extra drempel :P
als ik hem veel gebruik leg ik hem open op het bureau of op de bank, niemand dwingt je hem elke keer dicht te klappen ;)
Hebben jullie ook niet dat het een beetje zonde voelt als je dingen doet op je telefoon waarvan de experience en effectiviteit 10x beter zou zijn achter een pc?

Ik heb bijvoorbeeld vaak dat ik iets uit loop te zoeken op mijn telefoon terwijl als ik twee kamers verderop achter mijn pc ga zitten het 10x zo snel zou kunnen doen. Toch doe ik dat dan niet…
haha, zeker heel henkenbaar, vooral als je iets doet waar je meerdere browser tabs nodig hebt. Iets wat de Fold zou moeten verbeteren met meerdere apps naast elkaar op het grote binnenscherm, maar die telefoon is me wat te lomp :)
Stiekem moest ik er wel om lachen.
Mooie review en leuke toestel de Galaxy Flip4. Ik vind hem erg leuk vooral het vouwen ervan. Goed dat er vooruitgang is geboekt en er betere hardware in zit en camera's.

Ik zou zelf eerder voor een Galaxy Fold kiezen en kijk erg uit naar de reviews van de Fold 4.
Je kunt de review voor de Fold 4 bijna kopiëren. De upgrade van de hoofdcamera is echter kleiner omdat de Fold 3 al een betere camera had.
Het grote voordeel van het vouwen is dat het een kleiner toestel oplevert. Dat voordeel is bij de Fold4 niet aanwezig, tenzij je altijd met je tablet op stap bent (hoor mij nou eens 2008 praten).
Ik vind het ook een erg leuk toestel, zeker nu de camera en acuurduur gewoon prima zijn geworden. De Flip5 zou wel eens mijn nieuwe telefoon kunnen gaan worden.
Bij gebrek aan concurrentie heeft Samsung praktisch een monopoliepositie. Wellicht door dat gebrek aan concurrentie, worden de wijzigingen tussen verschillende toestelgeneraties haast net zo klein als bij normale, niet-vouwende toestellen.
In feite concurreert Samsung juist met de niet-opvouwbare markt. Maar ondertussen is het maar een hele kleine groep mensen die ze heeft. Ik zie ze eigenlijk alleen in Koreaanse drama (sponsored content), haast nooit in het echt. Prijs is een factor, maar ook mensen die een hoop geld aan een telefoon uitgeven stappen niet allemaal over.

Ik denk dat het deels ook te maken heeft dat de telefoon (voor die prijs) voor een hoop mensen nog niet goed genoeg is. Die vouwlijn is net optimaal en beschaving gevoelig. Een andere reden is dat voor die prijs andere features belangrijker gevonden worden dan het kunnen vouwen.
Ik vind het een knappe innovatie van Samsung, maar ik vind dit nog geen product waar ik enthousiast van word. Dat hangt niet af van of ik het concept leuk vind, maar omdat ik het breukvlak van het scherm nog echt niet goed vind.
In de praktijk merk je de vouw nauwelijks op. Als je films gaat kijken is de vouw overigens wel hinderlijk.
Dus content doet het slecht op een fold. Een smartphone.
Content is niet per definitie film. Tekst en foto's gaan prima. Bij film zit de vouw net in het belangrijkste deel van het scherm.
Tja, films kijken op een telefoon. Het scherm kan daarvoor niet groot genoeg zijn, maar hoe krijg je ‘m vervoerd? Een vouwtelefoon is dan een optie. Maar waarom wordt er dan geen vouwtelevisie ontwikkeld? Van 85” of zo…
Ja leuk. Maar wat je ook doet, hij past niet in je broekzak….😂
Hij oogt als een Gameboy SP. Stiekem genoeg wil ik hem daarom wel hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee