Door Jurian Ubachs

Redacteur

Saints Row 2

Conclusie

Saints Row 2 lijkt de vergelijking met Grand Theft Auto IV uit de weg te willen gaan, maar de vergelijking blijft als een zwaard van Damocles boven het spel hangen. De gelijkenissen blijven uiteraard, maar Saints Row 2 doet voldoende zijn eigen ding. Ruw omschreven zou je GTA IV kunnen nemen, het realisme er uit kunnen slopen, een flink 'over the top'-verhaal kunnen implementeren met veel mogelijkheden om content naar je hand te zetten, en dan houd je ongeveer Saints Row 2 over. Dat is niet negatief bedoeld, want Saints Row 2 zorgt waarschijnlijk voor meer spelplezier dan GTA. Stilwater biedt enorm veel opties om je sadistische kant de vrije loop te laten, zeker omdat je dit relatief ongestoord kunt doen. Helaas wordt Saints Row 2 gehinderd door tegenvallende kunstmatige intelligentie, niet meer dan redelijke graphics en, als je het spel in het Nederlands speelt, houterige vertalingen.

Pluspunten

- Humor
- Vrijheid
- Mogelijkheid tot co-op
- Goede soundtrack

Minpunten

- Grafisch niet bij de tijd
- Houterige vertaling
- AI niet overtuigend

Cijfer: 8,0

TitelSaints Row 2
Saints Row 2 pack
PlatformXbox 360, Playstation 3, pc
OntwikkelaarVolition Inc.
UitgeverTHQ
Releasedatum Inmiddels verkrijgbaar
SaintsRow2 SaintsRow2 SaintsRow2 SaintsRow2 SaintsRow2 SaintsRow2


Laagste prijzen voor: Saints Row 2, Xbox 360
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

bol.com Plaza

Score: 3 (19)

€ 39,90

€ 39,90

Bekijk


Reacties (45)

Wijzig sortering
Dit spel heb ik zelf nog niet echter de humor spreekt mij erg aan.
Net als dat alles net over the top is en niet TE realistisch daar houd ik wel van.
De vergelijking met GTA 4 is deels niet terecht omdat dit een compleet ander spel is imo.. wat ik er her en der over lees is het gewoon alles behalve GTA 4 achtig..

Ik ga hem zeer zeker kopen voor de PC,
Ben het alleen niet helemaal eens dat de graphics niet bij de tijd zijn.

Ze zijn minder dan GTA 4 maar als ik het zo bekijk ziet het er nog steeds erg goed uit hoor.
Dan word er gezegd het zijn redelijke graphics? nee absoluut niet het zijn goede graphics.
Dus om te zeggen dat de graphics niet van deze tijd zijn is zwaar overdreven natuurlijk van de reviewer..

Maar goed het is ook maar zijn mening 1 mening natuurlijk.. iedereen kijkt er anders tegen aan

Daarbij de vertaling als je NL aanzet, dan noem je ook wat
Bij zo goed als geen 1 spel dat van oorsprong engelstalig is is die vertaling helemaal goed gedaan is mijn ervaring of klopt alles exact
Dat is meer standaard dan uitzondering ( vind ik zelf dan)
Dus om daar zo zwaar aan te tillen, ik zou het niet doen.

Nederlands is nou ook niet de grootste wereldtaal die er is he..
Dus ik kan wel begrijpen dat niet alles perfect is..
Dit is ook in films vaak zo

Al met al vind ik dat 2 minpunten beetje overdreven zijn, het punt over de NL taal en de graphics en dat dit spel wel meer verdiend dan een 8 , eerder een 9-


http://www.budgetgaming.nl/game-profile/saints+row+2_PC.html
http://www.budgetgaming.n...saints+row+2_Xbox360.html
http://www.budgetgaming.n...896s+edition_Xbox360.html ( collector's edition)
http://www.budgetgaming.n...ile/saints+row+2_PS3.html


Even een wat completere aanvulling van de prijzen die hierboven staan,
Deze vallen nog lager uit

[Reactie gewijzigd door pino85 op 6 november 2008 18:13]

Ik zou zeggen, voeg ze toe aan de pricewatch!
Al met al vind ik dat 2 minpunten beetje overdreven zijn, het punt over de NL taal en de graphics en dat dit spel wel meer verdiend dan een 8 ;)
Eén cijfer geven voor een spel is sowieso geen goede manier van beoordelen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik vind dat T.net hem niet moet gebruiken, maar je zou er gewoon niet teveel uit moeten halen (veel mensen hechten er onterecht teveel waarde aan).

Bovendien hoor ik de laatste tijd steeds meer mensen die vinden dat de cijfers die door de reviewers van T.net gegeven worden gemiddeld iets te hoog uitvallen (dat is iets wat ik zie, maar ik weet niet in hoeverre anderen dit zien).

En even offtopic: Ik weet dat ik hier kritiek om ga krijgen, en het gaat me waarschijnlijk zelfs een -1 beoordeling kosten, maar kun je alsjeblieft even op je grammatica letten? Het is gewoon bar en boos, en ik kan me niet voorstellen dat je dat niet op kunt poetsen door je eigen verhaal even door te lezen (NOFI).
Vertalingen zijn wel degelijk houterig:
Druk op A om Sieraden kopen
Yeah, right. De ontertiteling van cutscenes zijn echter wel vaak juist vertaald.
Anoniem: 278794
6 november 2008 10:32
Ben zelf alleen bekend met de GTA serie.
Saints Row lijkt me ckers wel leuk........vooral dat je lekker makkelijk sadistisch door een stad kan heen banjeren.
Kan iemand mij iets vertellen over de voertuigen die je tot je beschikking hebt.
Ben namelijk een groot aanhanger van de gevechtshelikopter in San Andreas....
En deze vond ik GTA4 weer heel erg tegenvallen.......... :( :(
Er zit in SR2 in ieder geval een side missie met een attack helocopter met railgun, en homing missiles. In die missies moet je targets opsporen en afmaken, of een homie beschermen door zijn belagers vanuit de lucht te elimineren, terwijl hij een route aflegt.
okay.......nice.....thnx
kan je deze heli dan ook voor jezelf houden zoals in GTA......??
Je kan hem vrijspelen door een bepaalde missie te doen of om hem te stelen en op je landingsplaats te zetten (als je die hebt)
@hades2001
Kijk dat maakt he weer super aantrekkelijk!!!!!
Thnx voor de reactie.........
denk dat ik um wel ga kopen dan!!!!!
Ik snap zowieso niet dat mensen die dit spel spelen, Nederlands willen instellen... We zijn toch geen Duitsers O-) (tis maar een grapje he mensen)

Besturing is een stuk beter dan de vorige versies en ook mijn collega's zijn het eens dat ze side missions veeeel leuker zijn dan die in GTA..

Saints Row is een spel apart, en om het weer een GTA kloon te noemen is erg kort door de bocht.. Need for Speed is ook geen Gran Turismo kloon....

Graphics zijn gewoon goed.. Tis geen film nee, maar het gaat zich hier echt om de gameplay en die is goed..

[Reactie gewijzigd door Deurges op 6 november 2008 10:20]

ik snap het ook niet, dit spel is duidelijk gericht op volwassenen. die gaan toch geen spel in het Nederlands spelen? (of hebben we het hier over Nederlandse ondertiteling, daar kan ik nog iets bij voorstellen...?)
Als je Xbox staat ingesteld op NL, krijg je die ondertiteling. Het is geen keuze, tenzij je je dashboard op UK/USA local zet.
Als 't autorijden wat verbeterd is, koop ik deze game binnenkort ook maar weer. in Saints Row I kon ik mij echt heel erg storen aan de debiele wijze waarop auto's bestuurd werden. Geen accelartie, gewoon of stil of full speed. Besturing compleet irreeel etc.
Dat is nog steeds zo. Ik heb deze game 2 dagen in bezit gehad, gelijk weer op Marktplaats gezet. Wat een absolute bagger, vergeleken met GTA IV.
Saints Row 1 heb ik niet gespeeld. 2 heb ik wel.
Dat full speed of stil komt me niet bekend voor. Je snelheid is enigsins wel aan te passen. Er zit zelfs cruise control op de auto's.

De wegligging zelf is in ieder geval alles behalve realistisch.
Met de handrem kun je nog op volle snelheid op een bocht afrijden, handrem erop, en een mooie haakse bocht maken.

De game is technisch minder goed dan GTA4 en heeft redelijk wat bugs, maar dat neemt niet weg dat ik veeel meer plezier heb met saints row 2 dan ik met gta4 had.

Wat SR2 heeft en ik bij GTA4 mistte zijn alle sidemissions en extra dingen die je kunt doen. En het feit dat de extra missies ook echt beloont worden. Ik GTA4 kon je duiven jagen, maar je had er geen bal aan.
Het is gewoon geen GTA maar persoonlijk vond ik deel 1 wel vet... Overigens kan je door de controller (x360) instellingen te veranderen de gas op je trigger gooien en wel langzaam rijden.... Al rij ik in GTA IV ook nonstop vol gas... ;)
ik dacht dat de pc versie uitgesteld was? :?
Balen zeg, inderdaad. Op de ene website staat dat hij verwacht wordt op 1 januari 2009, op een ander 5 februari 2009, op weer een ander 31 december 2009 en op nog een andere 19 februari 2009. Beetje gaar dat ze allemaal een andere datum geven.

Het gaat iig nog eventjes duren.
"Helemaal bizar is dat je onder de ogen van de politie een hokje in kunt rijden dat je naam zuivert, waarna de dienders je van het ene op het andere moment ineens niet meer zien staan, ook al kleefden ze vlak daarvoor nog aan je bumper. We gingen ons niet teveel aan realisme hechten in het spel, maar dit gaat toch wel erg ver"
Daar werden anders nooit problemen overgemaakt in de vorige GTA's... Beetje gekleurd hier in het voordeel van GTA?
Nee, als je in GTA een spray shop binnenrijdt terwijl de politie je ziet, hou je je wanted level en krijg je de opmerking "The police saw you enter".
Maar in vorige afleveringen was dit niet zo.
In GTA SA bleef je wanted level nog even knipperen zodat je in die tijd geen domme dingen moest doen, de cops kwamen echter niet achter je aan, dus het idee is hetzelfde.
Zoals MrSnowflake zegt, was nooit een probleem. Het is beetje van, we weten nu beter, dus moet het anders. Daar kunnen de makers van SR verder ook niets aan doen.
Nee, in GTA ging er nog een garagedeur dicht dus kon de politie niet zien wat daar achter gebeurde. Dan is het dus heel logisch als ze het niet meer kunnen volgen als je er opeens met een ander kleurtje uit komt. Dat is veeeeel realistischer! :+
Precies.. Die "lowering wanted lvl" icoontjes door de stad heen dan? Nee dat is realisme... Ook GTA heeft/had z'n "oplossingen" hiervoor..
Anoniem: 274478
6 november 2008 10:47
ik heb zelf zowel GTA 4 als Saints Row 2, en ik moet zeggen dat Saints op een paar punten toch echt beter is. Zoals het richt systeem voor het wapen (wat in gta4 matig werkt) en het feit dat er niet zoveel bloom / omscherpte in zit. De auto's rijden wat makkelijker in saints.. al met al dus betere gameplay, iets mindere graphics.
Ik heb de laatste dagen/weken niets anders gelezen dat Saints Row 2 een game is die meer fun is als GTA 4, maar toch vinden ze GTA 4 beter. Ik dacht dat gamen ging over plezier maken (in het geval van dit soort spellen toch). Het enigste argument dat ik dan kan bedenken in het nadeel van Saints Row zijn dan bugs, maar als het meer fun is dan GTA, dan is het toch ook beter?!
Ik denk dat het meer de vergelijking is tussen een komische actiefilm (bijv. "True Lies") en een meer "serieuze" actiefilm (bijv. "The Bourne Identity"). De eerste is meer "fun" in de zin van lachen, gieren, brullen of heftige explosies; in de tweede zit misschien een beter verhaal, iets geloofwaardiger personages, iets realistischer gevechten/achtervolgingen e.d.

Dan kan de tweede dus best beter zijn, terwijl de eerste meer fun is.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 6 november 2008 15:06]

Ik heb ook beiden, nadeel van SR2 vind ik dan weer juist het onrealistische rijgedrag. Past absoluut bij het spel, ik vond de besturing van auto's in GTA4 alleen erg bruut.

Maar daarom heb ik ook beiden denk ik. GTA4 voor het realisme, als je dat zo kunt stellen, en SR2 om heerlijk te lachen en coop alles door te lopen.
Voor de rest gaan veel vergelijkingen mank, daar ze allebei iets anders proberen te doen.

Het enige dat gelijk is is het genre *free roaming/sandbox* en het gangster/missie gebeuren. Inhoudelijk doen de games andere zaken. Fifa vergelijk je ook niet met NBA.
Persoonlijk vind ik de nederlandse vertaling een groot nadeel van dit spel. Je gaat er toch wel van uit dat mensen die een 18+ spel spelen wel een beetje fatsoenlijk Engels spreken? Zie ook deze blog :)
Taal kun je veranderen naar Engels.
Zie ook de reacties in die Blog.

[Multi] Saints Row 2

[Reactie gewijzigd door nFo op 6 november 2008 12:09]

Saint Row is inderdaad meer fun dan GTA. In GTA liet je je vooral meeslepen door het verhaal en worstelde je soms echt wel door de saaie missies. In Saint Row speel je echt voor de missies, want iedere keer hebben ze wel iets leuks gevonden zodat het afwisselend blijft. Wel een beetje spijtig van graphics, AI en vervelende bugs, maar het blijft een game om te spelen :)
Ben blij dat er geen irritante bezigheden inzitten zoals bowlen met je cousin e.d. wat (voor mij) een hoop andere vervelende verplichte minigames.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee