Door Willem de Moor

Redacteur

LG 42LG7000 getest

Introductie en specificaties

Voor onze tweede serie reviews van platte beeldschermen stelde LG de 42LG7000 beschikbaar. Deze lcd-televisie is voorzien van een beeldschermdiagonaal van 42", ofwel 107cm, waarmee deze tv een middenmoter uit de Scarlet-serie is. De televisie biedt onder meer bluetooth en een usb-poort om met de buitenwereld te communiceren. De 42LG7000 is vanaf oktober verkrijgbaar en moet dan ongeveer duizend euro kosten.

LG 42LG7000

* Specificaties

Merk en Type
MerkLG
ProductserieScarlet
Type42LG7000
TelevisietypeLCD
Beeld
Scherm Diagonaal42"
Resolutie (TV)1920x1080 (Full HD 1080p)
Kijkhoek178°
Beeldverhouding16:9
Beeldhelderheid500cd/m²
Contrastverhouding (dynamisch)50.000:1
Reactietijd 5ms
Progressieve scanresolutie1920x1080 (Full HD 1080p)
BeeldoptimalisatieDual XD Engine 2008
Verbinding
Verbinding (Video Uit)Component Video (YPbPr), D-Sub (VGA), 4x HDMI, S-Video, 2x Scart, USB 2.0, bluetooth
Tuner typeAnaloog, DVB-T
Geluid
SpeakersIntern Stereo
Speaker vermogen20W
Uiterlijk
Televisie kleurZwart, rode rand
KleureigenschapGlans
Afmetingen
Breedte1026,2mm
Diepte293,4mm
Hoogte734mm
Gewicht22,4kg
Energie
Stroomverbruik220W
Stroomverbruik (stand-by)1W
Overig
Televisie Eigenschappen24p, Full HD
Teletekst pagina's in geheugen1000
Introductiejaar2008

Nader bekeken

De 42LG7000 wordt in een doos met afneembare bovenkant geleverd. Als die is losgemaakt, kan de doos van de tv gelicht worden. Dan moet de voet geassembleerd worden, waarna de tv over de voet kan schuiven en vastgeschroefd kan worden. Een afstandsbediening, een handleiding in zestien talen op papier en op cd, en een schoonmaakdoekje worden meegeleverd. Een kabelbinder is in de behuizing geïntegreerd.

LG 42LG7000 - ingangen achterkant

LG heeft in deze Scarlet-televisie vier hdmi-poorten geïntegreerd, waarvan er een bedoeld is als dvi-aansluiting voor een computer. Een pc kan ook via de sub-D-aansluiting op de tv aangesloten worden. Drie hdmi-poorten bevinden zich aan de achterkant, de vierde poort is aan de zijkant geplaatst. Aan de achterkant zijn ook beide scart-poorten, de analoge antenne-ingang en component-aansluitingen te vinden. Audio kan via een minijack aan de televisie gevoerd worden; voor de uitvoer naar bijvoorbeeld een versterker is een optische uitgang beschikbaar .

LG 42LG7000 - ingangen zijkant

Aan de zijkant bevindt zich het secundaire aansluitgebied met - naast de vierde hdmi-poort - een usb-aansluiting, een s-video-poort en een composiet-aansluiting. Ook zijn hier de ingang voor een dvb-t-kaartje en enkele elementaire bedieningselementen te vinden.

LG 42LG7000 - bediening zijkant

Nadat de 42LG7000 middels de tiptoets rechtonder de voorkant van het toestel is ingeschakeld, kan de tv met behulp van vijf tiptoetsen bediend worden. De vijf knoppen laten de gebruiker het kanaal kiezen, het volume harder of zachter zetten, acties met de 'OK'-knop bevestigen, het menu activeren en ten slotte van input veranderen. Deze toetsen zijn in de rode, van glitters voorziene rand van de Scarlet verwerkt.

LG 42LG7000 - aan/uit-knop

Een aardig detail van de tv is de mogelijkheid om apparatuur via usb aan te sluiten. Zo kunnen bijvoorbeeld foto's of muziek die op een usb-drive staan, met de tv afgespeeld worden. Jammer is dan weer wel dat de foto's niet fullscreen weergegeven worden. Ook is het mogelijk met een bluetooth-stereoheadset naar het geluid van de tv te luisteren.

LG 42LG7000 - afstandsbediening

Een ander aardigheidje is de mogelijkheid om de led die aangeeft of de tv standby is of aanstaat, uit te schakelen. Zo stoort het blauwe lichtje niet tijdens het bekijken van een film. Ook het batterijklepje van de afstandsbediening biedt een kleine verrassing: dankzij een plastic kabeltje kan deze niet van de afstandsbediening gescheiden worden en dat maakt het kwijtraken van het klepje tijdens het wisselen van de batterijen zo goed als onmogelijk.

Kalibratie

Net als de tv's uit de eerste serie tests werd ook de 42LG7000 via een hdmi-kabel met een computer verbonden. Na het instellen van de juiste beeldverhoudingen liet het scherm zich met behulp van de Spyder-hard- en software kalibreren. Hoezeer dat nodig is, blijkt uit de presets die LG fabriekshalve instelt. Tijdens de setup kan niet alleen de gewenste taal, maar ook een gebruiksprofiel gekozen worden: de gebruiker kan kiezen tussen instellingen voor thuis of voor in een winkel.

*Kalibratieresultaat

Hoewel de thuis-instelling ingetogener is dan de winkel-preset, moest de kalibratiesoftware nog altijd flink wat werk verzetten om een toonbaar resultaat af te leveren. Na de rgb-kanalen tweemaal gekalibreerd te hebben, blijken de gemeten curves echter vrijwel identiek aan de ideale lijnen. Het beeld oogt dan ook rustiger en een stuk minder schreeuwerig.

42LG7000 - kalibratiecurve rood 42LG7000 - kalibratiecurve groen 42LG7000 - kalibratiecurve blauw
De resultaten na de tweede keer kalibreren

*Kijkhoek en backlight bleeding

Na de kleurenkalibratie werden de kijkhoek en de mate van backlight bleeding bepaald. De kijkhoek van de tv is alleszins acceptabel te noemen: vanaf de door de fabrikant opgegeven horizontale hoek worden de kleuren nog steeds vrij egaal weergegeven en ook de verticale kijkhoek is meer dan voldoende.

LG 42LG7000 - kijkhoek

De hoeveelheid achtergrondverlichting die het scherm doorlaat, is helaas fors te noemen. Met name in de hoeken vertoont de LG een flinke hoeveelheid licht. Daarmee is direct het oordeel over de achtergrondverlichting gegeven: die variëert relatief sterk en donkere scènes zullen dan ook niet volledig egaal worden weergegeven.

LG 42LG7000 - backlight bleeding

Ten slotte werden de contrastverhouding en de helderheid onder de loep genomen. De werkelijke, statische contrastverhouding van de 42LG7000 blijkt 289:1 te bedragen, wat uiteraard niet met de kunstmatig opgekrikte dynamische contrastratio moet worden vergeleken. De gemeten helderheid bedroeg 112,5cd/m² en dat is laag. De zwartwaarde bedroeg 0,39cd/m².

Benchmarks en televisiekijken

Met de kalibratie en het meten van de karakteristieken achter de rug, vonden we het tijd om de prestaties van de 42LG7000 proefondervindelijk vast te stellen. Allereerst werden hiertoe de tests van HQV ingezet: aan de hand van een blu-ray-disc met een aantal testpatronen kunnen de prestaties van de televisie geanalyseerd worden.

*Video resolution loss test

Als eerste kwam de video resolution loss test aan bod: deze test toont hoe goed de tv 1080p-beelden kan weergeven. De LG slaagde hier met vlag en wimpel, want het volledige beeld werd dankzij de 'Just scan'-techniek weergegeven. Desgewenst biedt de televisie ook de mogelijkheid de positie van het beeld handmatig af te regelen. Wat wel opviel is dat de weergave van lijnen van 1 pixel breed af en toe voor artefacten zorgde. Het beeld staat echter als een huis: alle blokken werden trillingsvrij weergegeven.

LG 42LG7000 - artefacten
Artefacten in de 1pixel-blokken

*Film resolution loss test

Met 1080i-beelden bleek de LG iets meer moeite te hebben: lijnen werden wat onrustig en vertoonden enige trillingen. Het stadiondeel van de test liep ietwat schokkerig, maar deze kleine schokjes werden opgevangen zodra de speciale Tru Motion-techniek van LG werd ingeschakeld. Deze instelling zorgde echter voor een onprettig beeld in het testbeeld met de balken. De Cinema-mode van de tv voegde weinig aan de beeldkwaliteit toe.

*Ruisonderdrukking en diagonaalfilter

Het diagonaalfilter van de LG werkt uitstekend. Bij het tonen van de testbeelden die de zogenoemde 'jaggies' - de kartelige weergave van diagonale lijnen - aan het licht moeten brengen, deed de LG het meer dan prima. In bijna alle gevallen werden de getrapte lijntjes netjes gladgekamd. Pas wanneer de lijnen bijna horizontaal liepen, werden jaggies zichtbaar.

LG 42LG7000 - jaggies

De ruisonderdrukking van deze Scarlet-tv lijkt daarentegen weinig nut te hebben. Beide Noise-tests van de blu-ray lieten weinig verbetering zien als het noise-reductionfilter van de lcd werd ingeschakeld. Aangezien soms wel iets van de scherpte van het beeld verloren ging, lijkt het beter dit filter uit te laten staan.

*Interlaced sd-beelden

Met de weergave van interlaced beelden van een dvd-speler werden de beeldverwerkingscapaciteiten van de tv onder de loep genomen. De beelden werden via de hdmi-poort zonder upscaling aan de LG aangeboden. De lcd gaf de kleuren goed weer en de zwartwaarden waren, waarschijnlijk geholpen door de lage luminantie na kalibratie, vrij diep. Het beeld van de testscene was stabiel te noemen, en de ruisonderdrukking was nauwelijks nodig. Het beeld leek met de laagste stand ruisonderdrukking net iets mooier, terwijl de hogere standen te veel scherpteverlies opleverden. De Trumotion-techniek werd op 'Laag' ingeschakeld, maar zou bij zeer snelle actiescenes wellicht beter op 'Hoog' kunnen staan.

*Stroomverbruik

De tiptoetsbediening van het beeldscherm is gebruikersvriendelijk, maar kent ook een belangrijk nadeel: de tv kan niet echt 'uit'. Wanneer de tv wordt uitgeschakeld, staat het toestel in werkelijkheid in standby-modus. Dit betekent dat het apparaat continue zo'n 0,7W verstookt. Wanneer de tv volledig wordt ingeschakeld, stijgt het verbruik naar gemiddeld ongeveer 108W. Dat is voor een scherm met een diagonaal van 42" alleszins acceptabel: het verbruik per vierkante meter komt uit op 197W/m².

*Extra's

De optie om een usb-drive of een bluetooth-apparaat aan te sluiten, is een aardig extraatje. Het tonen van foto's die op een usb-drive staan of het beluisteren van muziek is eenvoudig: een kwestie van de drive in de poort steken en op 'USB' in het hoofdmenu klikken. Vervolgens kunnen foto's bekeken worden, desgewenst als slideshow en met begeleidende muziek. Het beeldvullend tonen van afbeeldingen is wat lastiger: foto's worden immers meestal in een 4:3-verhouding geschoten, terwijl het scherm een beeldverhouding van 16:9 heeft. Ook wanneer de tv op 4:3 wordt ingesteld, wordt het scherm niet volledig gebruikt.

De bluetooth-functionaliteit werkt net zo eenvoudig als de usb-optie. Na het pairen met de tv kunnen foto's uit een fotogalerij naar de televisie gestuurd worden. Hiervoor is een aanwezige usb-drive overigens niet noodzakelijk: afbeeldingen worden blijkbaar in een intern geheugen van de tv gebufferd. De bluetooth-verbinding kan ook gebruikt worden om met een stereo-headset in alle privacy en zonder storende kabels naar de tv te luisteren.

Conclusie

Met de 42LG7000 levert LG een knappe lcd-televisie voor een zeer betaalbare prijs. De beeldkwaliteit is goed te noemen, waarbij met name opvalt hoe prettig de diagonaalfilters gehoekte lijnen wegwerken. Ook het gebrek aan een overscan en de legio aansluitmogelijkheden, waaronder extra's als usb en bluetooth, maken de tv tot een prima exemplaar om de huiskamer mee op te sieren. Enkele minpunten, zoals de artefacten die het toestel met zeer fijne details vertoonde en het weinig effectieve ruisfilter dienen echter ook genoemd te worden, maar die zullen het kijkplezier weinig nadelig beïnvloeden. Wie zelf wil oordelen hoe deze televisie presteert, kan meedoen aan onze prijsvraag: Tweakers.net geeft deze 42LG7000 namelijk weg aan de winnaar.

Reacties (32)

32
29
6
4
0
5
Wijzig sortering
Plasma heeft ook bij mij nog zwaar de voorkeur:
Details in het zwart zijn ongeevenaard
Refreshtime van ruim onder de 1ms!

Over de opmerking over de "maar" hdready plasma: wel 's gehoord van motion resolution?
Daarin worden bewegende testpatronen over het scherm getoond en dan meten ze hoeveel van die 1080 testlijnen daadwerkelijk worden getoond (de lijnen zijn dus genummerd van 1-1080.
Mijn hdready laat er 720 zien, de full hd lcd van Samsung (LE40A656) liet er maar 300-650 zien, afhankelijk van de ingeschakelde beeldopties.
De heilige overtuiging van velen met een full hd lcd ( de lcd's scoorden allemaal bar slecht, de led lcd was wèl erg goed) dat hun tv een scherper en gedetailleerder beeld laat zien dan een hdready plasma is niet alleen niet waar, het is absoluut onmogelijk!
Sterker nog: een hdready plasma heeft meer detail en is scherper bij bewegende beelden.
Maar hé, het staat zo stoer om te zeggen dat je een full hd hebt toch?!

En dan heb ik het nog niet eens over een veel belangrijker aspect: de werkelijke contrastratio!
Anoniem: 244049
2 oktober 2008 16:47
Waarom gebruiken de LCD TV'S zeer veel stroom ? deze gebruikt 200Watt vind ik persoonlijk veel.... Kunnen ze de tv's niet zuiniger maken ?
Uit het artikel (deze pagina):
Wanneer de tv volledig wordt ingeschakeld, stijgt het verbruik naar gemiddeld ongeveer 108W. Dat is voor een scherm met een diagonaal van 42" alleszins acceptabel: het verbruik per vierkante meter komt uit op 197W/m².
Oftewel gemiddeld zo'n 108 Watt.
De laatste opmerking laat ook meteen zien waarom een 42" meer verbruikt dan de oude TV's.
Het oppervlak is een stuk groter, dus om dat met dezelfde hoeveelheid cd/m² te verlichten heb je gewoon meer vermogen nodig.
Een andere oorzaak zit 'm erin dat je met LCD's licht aan het blokkeren bent, wat natuurlijk een niet heel erg zuinige manier van werken is.
Hij verbruikt 108W omdat het scherm geen vierkante meter groot is (en 197W/m²)

@ Who Am I, nee hoor, ik noemde het alleen maar even zodat Darko kon zien in welke context dat getal genoemd werd :)

[Reactie gewijzigd door nWn op 2 oktober 2008 17:08]

Als je de review leest, zie je dat de TV geen 200W maar 108W gemiddeld gebruikt. Die 200W wordt alleen gehaald met de backlight op max en het vollume op max.

Erg nice dat Tweakers.net deze TV mag weg geven. Hij is helemaal gekalibreerd en alles!

@nWn Music,
Denk je echt dat de fabrikant de W/m² op de doos gaat zetten? Dat schrikt consumenten alleen maar af. Tot een bepaalde diagonaal kun je beter het werkelijke verbruik er op zetten ;)

2 @nWn Music,
Ik noemde het omdat in de specificaties op de eerste pagina 220W als stroomverbruik wordt gemeld. :)

[Reactie gewijzigd door Who Am I? op 2 oktober 2008 17:19]

Dat valt nog wel mee, een plasma van de zelfde afmeting gebruikt 2,5 tot 3x zo veel.
Ligt eraan hoe je 'm instelt of calibreert. De meeste plasma's die ik ken staan vaak niet hoger afgesteld dan 40% contrast en 50% brightness of hebben een speciale cinema-mode. Hierdoor is er veeel minder energie nodig om beeld weer te kunnen geven en in een aantal gevallen is het verbruik per vierkante meter dan gelijk aan deze LG.
Onzin. Ja, het verbruik dat op het apparaat zelf staat ligt wellicht hoger, maar een plasma verbruikt dat alleen als het scherm 100% wit is. Bij een willekeurige film of tv-uitzending is dat niet het geval.

Kijk bijvoorbeeld eens naar reviews: Platte televisies roundup - Inleiding en uitleg bij de tests , daar scoort de 50" LG plasma beter dan een JVC LCD en vergelijkbaar met de Samsung LE40 (ook LCD) qua stroomverbruik.

Kom liever met wat bronnen in plaats van wat iets te roepen dat bij dagelijks gebruikt totaal niet klopt.
Ik krijg deze morgen geleverd, is het mogelijk aan de kalibreer waarden te komen ?
Alvast bedankt
Waar denk je de waardes in te voeren dan? Het gecalibreerde kleur profiel staat op de PC die ze aan de TV geknoopt hebben. Enkel het signaal vanuit de PC is dus gecalibreerd, de TV zelf niet.
Daar heb je niets aan, want dit verschilt per apparaat. Als het één standaard waarde zou zijn, dan stelde de fabrikant die zelf al in lijkt me ;)

Duurdere schermen (Lacie, Eizo) worden vaak wel voorgekalibreerd in de fabriek, maar dat moet dus per scherm apart gedaan worden en daarom zijn die merken ook een stuk duurder.
Dit betekent dat het apparaat continue zo'n 0,7W verstookt.
Nou, stel je kijkt nooit TV en je laat hem altijd op standby staan, dan verstook je rond de 6 kWh per jaar. Is dat niet 1.20 euro? Stel je kijk 1/6 van de tijd TV, dan ben je 1 euro per jaar kwijt aan standby-lek-stroom.

Daar kan ik wel mee leven eigenlijk... :)
Eén apparaat valt misschien mee, maar een gemiddeld gezin zal 20 apparaten op stand-by hebben staan. Dan heb je het over 120kWh, nogal onzinnig.

Ook al kijk je niet naar het geld, het komt neer op je magnetron 6 uur lang op vol vermogen aanzetten zonder dat je er iets mee opwarmt. Niet echt nuttig lijkt me, ook al kost het maar een paar euro.
Minder dan 1W standby is acceptabel, ook al heb je 20 apparaten. Het probleem zijn de apparaten (settopboxen bijv) die rustig 40W verstoken in standby. Het vervelende is dat dergelijke apparaten er vaak ook nog eens erg lang over doen om op te starten, zodat stroomloos maken ook niet echte een optie is.

Bij apparatuur die je gezamelijk inschakeld kan een master-slave stopcontact trouwens een goede optie zijn. Dan gaan de tv, dvdspeler en console bijv pas aan wanneer je de versterker van standby haalt.
Kunnen jullie nog de gemeten zwartwaarde plaatsen? Bij de vorige batch tv-reviews kon dat ook nadat ik erom had gevraagd ;) Uiteraard kun je het zelf uitrekenen ( 0,38cd/m2), maar het is een stuk handiger om het meteen erbij te zetten.

Voor mij is het in ieder geval een heel belangrijke waarde en de reden waarom ik voor tv's nog steeds voor plasma kies in plaats van LCD. Het is vreselijk irritant als je in een verduisterde kamer het zwart licht ziet geven.. Dit scherm valt dus weer af, ik vind mijn pc LCD met een zwartwaarde van 0,2cd/m2 al afgrijselijk.

[Reactie gewijzigd door Gizz op 2 oktober 2008 16:17]

De Spyder2 colorimeter is onder de 0,4 cd/m2 niet betrouwbaar.
Dus lijkt me dat dat niet heel erg goed te vergelijken is.
De gemeten zwartwaarde bedroeg 0,39cd/m². Inmiddels toegevoegd op pagina 3 :)
Speciaal voor jullie geven we daarom een gloednieuwe 42" LG7000-lcd-tv weg. Dit model is zelfs zo nieuw, dat hij in Nederland nog op de markt moet komen.

Volgens mij kan die claim wel geschrapt worden ;)
edit: moest een reply zijn op TD-er..

Daar ben ik niet van op de hoogte. In eerdere reviews werden de zwartwaardes wel genoemd, met daarbij de opmerking dat de meter een nauwekeurigheid heeft van 0,01cd/m2.

Mocht het waar zijn wat jij zegt, dan moet de contrastratio ook weggehaald worden. Deze kan dan ook 10x zo hoog zijn als alleen de lichtste waarde betrouwbaar gemeten kan worden.

Nog even over de tv zelf: voor bijna hetzelfde geld heb je van hetzelfde merk een 50" plasma zonder kijkhoek of backlightbleeding geneuzel. Ik zou het wel weten :z

En:
nkele minpunten, zoals de artefacten die het toestel met zeer fijne details vertoonde en het weinig effectieve ruisfilter dienen echter ook genoemd te worden, maar die zullen het kijkplezier weinig nadelig beïnvloeden
Misschien ben ik pietluttig, maar één van de grootste nadelen wordt hier dus niet genoemd en het backlightbleeding verhaal beïnvloedt bij mij het kijkplezier zeker wel nadelig.

[Reactie gewijzigd door Gizz op 2 oktober 2008 16:41]

Ja lekker ding, de 50" waar jij het over hebt is dan ook niet full HD, maar HD ready... :z
Neemt niet weg dat de gemiddelde HD Ready plasma (ik ga ervanuit dat je een plasma bedoelt van 720P/1080i) een flink aantal FullHD LCD-schermen voorbij streeft op technisch vlak en vaak ook op beeldkwaliteit. Als je dat combineert met de opmerking van Gizz, hebben zowel hij als jij gelijk over de opmerking omtrent de 50" plasma.
En uit vele test, berekeningen en ook de vorige reeks tv-reviews hier op t.net blijkt dat het bij deze formaten en afstanden (in de huiskamer zit je vaak op 2 meter afstand of verder) Full HD totaal geen voordeel biedt boven HD ready. Je zit gewoon te ver weg om profijt te hebben van de veel kleinere pixels, je ziet ze niet.

Lekker ding :|
Nou, daar ben ik het uit eigen ervaring dan toch niet mee eens.

Wellicht is het afhankelijk van de kwaliteit van de TV, maar ik merk duidelijk op mijn 50" HD Ready Plasma scherm (toevallig ook een LG) dat er nog ruimte is voor verbetering.

Ik zit 3,5 meter van het scherm af en zie regelmatig bij HD content (Blu Ray, HD DVD) dat de TV bij het down scalen fouten maakt. En dat er dus ruimte voor verbetering is.

Dat is ook de reden dat ik nu aan het sparen ben voor een KURO Full HD scherm :)

Hoe dan ook, ik denk dat de perceptie per persoon anders is. Net zoals sommige mensen het verschil horen tussen twee dure CD spelers bijvoorbeeld.
Ja, lekker zeg, dit is een TV, voor TV kijken, en soms blueray misschien?
90% is nog geen HD content, en gezien de kijkafstand is het feitelijk alleen maar een (jammer genoeg succesvol) verkoopargument, geef mij maar plasma!
"backlightbleeding"

Dit zie je alleen op een bepaalde afstand van het scherm. Als ik verder van de tv ga zitten verdwijnt de 'bleeding'. Het is niet zoals bij sommige TFT computer monitoren dat de backlight echt er tegenaan gedrukt zit waardoor je dat effect krijgt.
Jammer dat de usb functie niet gebruikt kan worden om divx of xvid af te spelen. Voor muziek en foto's gebruik je ik een tv namelijk niet echt.

[Reactie gewijzigd door dfr0st op 5 oktober 2008 12:21]

Jammer dat er niet wordt gerefereerd naar de resultaten van de eerste test.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee