Net als de tv's uit de eerste serie tests werd ook de 42LG7000 via een hdmi-kabel met een computer verbonden. Na het instellen van de juiste beeldverhoudingen liet het scherm zich met behulp van de Spyder-hard- en software kalibreren. Hoezeer dat nodig is, blijkt uit de presets die LG fabriekshalve instelt. Tijdens de setup kan niet alleen de gewenste taal, maar ook een gebruiksprofiel gekozen worden: de gebruiker kan kiezen tussen instellingen voor thuis of voor in een winkel.
Kalibratieresultaat
Hoewel de thuis-instelling ingetogener is dan de winkel-preset, moest de kalibratiesoftware nog altijd flink wat werk verzetten om een toonbaar resultaat af te leveren. Na de rgb-kanalen tweemaal gekalibreerd te hebben, blijken de gemeten curves echter vrijwel identiek aan de ideale lijnen. Het beeld oogt dan ook rustiger en een stuk minder schreeuwerig.
:fill(white)/i/1222868655.jpg?f=thumb)
:fill(white)/i/1222868667.jpg?f=thumb)
:fill(white)/i/1222868681.jpg?f=thumb)
Kijkhoek en backlight bleeding
Na de kleurenkalibratie werden de kijkhoek en de mate van backlight bleeding bepaald. De kijkhoek van de tv is alleszins acceptabel te noemen: vanaf de door de fabrikant opgegeven horizontale hoek worden de kleuren nog steeds vrij egaal weergegeven en ook de verticale kijkhoek is meer dan voldoende.

De hoeveelheid achtergrondverlichting die het scherm doorlaat, is helaas fors te noemen. Met name in de hoeken vertoont de LG een flinke hoeveelheid licht. Daarmee is direct het oordeel over de achtergrondverlichting gegeven: die variëert relatief sterk en donkere scènes zullen dan ook niet volledig egaal worden weergegeven.

Ten slotte werden de contrastverhouding en de helderheid onder de loep genomen. De werkelijke, statische contrastverhouding van de 42LG7000 blijkt 289:1 te bedragen, wat uiteraard niet met de kunstmatig opgekrikte dynamische contrastratio moet worden vergeleken. De gemeten helderheid bedroeg 112,5cd/m² en dat is laag. De zwartwaarde bedroeg 0,39cd/m².