Door Jurian Ubachs

Redacteur

Vooruitblik: Gears of War 2

Voorlopige conclusie

Ons voorproefje van Gears of War 2 smaakte absoluut naar meer. Niet voor niets zijn er nu al gamers die 7 november met een dikke marker hebben aangestreept in hun agenda. Gears of War 2 heeft alles in huis dat je verwacht in de opvolger van een succesvol spel; uitdieping van de personages en het verhaal, nieuwe wapens en mogelijkheden, nieuwe multiplayer-modi om het online gedeelte nieuw leven in te blazen en flink opgepoetste techniek waarmee de lat op het gebied van graphics en de dingen die ermee samenhangen weer wat hoger wordt gelegd. De impact zal niet zo groot zijn als die van Gears of War deel één, maar desondanks staat vast dat Gears of War 2 een van dé spellen van deze winter wordt.

TitelGears of War 2
Gears of War 2 pack
PlatformXbox 360
OntwikkelaarEpic Games
UitgeverMicrosoft
Releasedatum 7 november 2008
Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview Gears of War 2 preview

Reacties (62)

62
54
6
1
0
1
Wijzig sortering
Wat ik me afvraag hoeveel ze hebben aangepast in de online play.
Als host heb je bepaalde voordelen en nadelen, hoop dat ze dat hebben aangepast zodat alles gelijk is...
Het spel ziet er gelikt uit, tenminste van wat ze hebben losgelaten natuurlijk. Moet het eerst maar met eigen ogen zien.
Waar ik ook benieuwd naar ben is in campain of ze deze langer hebben gemaakt, want in GoW loop je er binnen 3 uur doorheen en dat is erg jammer.

Dus de verwachtingen zijn hoog :D
Maar dat is ook niet gek het vervolg heeft wel eventjes op zich laten wachten...
Anoniem: 80466
1 oktober 2008 14:43
Deze game is samen met Fable II toch wel de grote kanshebber om de grootste hit van het holliday season te worden en Gears is waarschijnlijk ook nog de game die na GTA IV de hoogste 1st day sales van 2008 gaat scoren.
Goede previews alom voor een game die toch al populair is.
Dus veel preorders en misschien dus ook wel wat schaarste in het vooruitzicht ?
En wat denk je van Fallout 3? Dat is ook zeker een veelbelovende game die zeer snel uitkomt.
Fable II zal sowieso super worden en Gears of War 2 zal denk ik ook zeker niet in mijn collectie gaan ontbreken.
"Desalniettemin passen zulke lange tussenfilmpjes eigenlijk niet bij een shooter als Gears of War, waarin het tempo doorlopend hoog ligt en ieder moment waarop je niet als een dolle aan het knallen bent eigenlijk een moment teveel is."

Raar, ik vind het nou juist erg langzaam gaan. Het duurt zowat een uur om door een straat te rennen. Dat logge rennen schiet gewoon niet op.

Ik ben blij dat ze wat meer aan het verhaal doen. Dat geeft tenminste het gevoel dat je midden in het avontuur/ de actie zit. Als alle spellen net als HALO het moeten hebben van alleen online gamen ben ik zo uitgekeken op gamen .
Ik vond de single player geweldig - echt een op hol geslagen adrenaline rit - alleen het verhaal liet wel te wensen over dus ben blij dat ze daar nu wat mee gedaan hebben..
Ben benieuwd naar de nieuwe Unreal3.5 engine en zijn physicsafdeling...
Maar we hadden toch afgesproken geen "Cliffy B" meer te gebruiken ;)
Wat er aan physics mogelijk is wordt bepaald door de computational limit van de Xbox360 CPU. Daarnaast of wat beschikbaar is ook game verrijkend wordt toegepast.
PC heeft iig veel meer computational power optioneel ter beschikking als een extra Gkaart voor PhysX. Of shared.
Ik verwacht dus niet zoveel van die PhysX op 'n Xbox360.
Op PC is meer mogelijk met PPU of nV GPU's
Lekker kortzichtig, optimalisaties van code kan zorgen dat er meer physics berekeningen mogelijk zijn. De Xbox 360 heeft meerdere cores die hiervoor goed gebruikt kunnen worden. Uiteraard worden deze ook voor de andere game elementen gebruikt. Het voordeel van de console is dat er maar 1 hardware specificatie is, en daar kunnen ze op in spelen. Als je een pc game maakt ga je niet veel meer objecten in je level plaatsen als je weet dat een low end pc waar die ook op moet draaien dat niet goed trekt. Oftewel je moet een gemiddelde nemen. Hoogstens zou je de physics vloeiender kunnen laten lopen (meerdere cycles).

Je argument is dus deels waar, maar zit er ook deels naast.
De havoks engine en euphoria engine draaien anders prima op een xbox360 hoor. Niks mis met de physics op een xbox360. Zelfde geld voor de unreal engine die perfect op een Xbox360 draait. Het zal echt niet zo zijn dat de pc straks vettere physics heeft als Gears of war 2 daar eventueel op uitkomt in de toekomst.

[Reactie gewijzigd door Kaasje123 op 1 oktober 2008 18:50]

Dat was iig wel het geval met GoW 1 op de PC. Die was net weer wat mooier dan de 360 versie. Ze verbeteren de engine continu, dus áls ze aan een PC versie gaan werken, zullen ze die waarschijnlijk overzettten met de meest recente build van de U3 engine.
een 360 elite kost nog maar 250 euro (na de 50 euro cashback actie van M$)...De arcade iets van 150 euro geloof ik... Dus de drempel om een 360 te kopen is stukken lager dan een jaar terug! Heb m'n 360 premium destijds (2 jaar geleden) gekocht voor 300 euro..

ik ga GOW2 iig ook wel aanschaffen :9

[Reactie gewijzigd door Kire op 1 oktober 2008 14:41]

hij kost 269euro bij de mediamarkt en daar krijg je ook 50 euro op terug dus is die 210euro :P
maarja de elite is volgend jaar toch te koop voor 180euro.
http://www.gamehubs.com/XBOX360/gears-of-war-2.html
Scheelt erg veel geld met de shops die hierboven aangegeven staan..
Misschien dat dit dus voor mensen erg interesant kan zijn.

Het spel is gewoon regio vrij als je daar orderd dus daar hoeft men zich ook geen zorgen om te maken.
Ik heb er al vaker georderd en ben zeer tevreden over deze webwinkel.

Ik ga hem inieder geval daar vast pre-orderen, kan niet wachten om dit spel te spelen!
Het word zoals in de tekst al stond een epische speelervaring daar ben ik van overtuigt

[Reactie gewijzigd door pino85 op 1 oktober 2008 15:17]

Heb je die spellen ook een beetje snel want ik heb al gehoord dat het soms 2 weken kan duren vooraleer je ze in handen hebt.
Ik had ze binnen 1 week ongeveer
Dan leg je 7 Euro extra neer voor UPS Express; bij mijn laatste bestelling waren ze binnen 48 uur op het lever-adres (waar op dat moment niemand was) maar UPS komt netjes de volgende dag weer aanbieden.

En dan nog; 32 Euro voor spel + 7 Euro shipping is over het algemeen nog steeds zo'n 15 Euro goedkoper dan de gemiddelde Nederlandse winkel.
Ik kan nu al niet wachten om deze game in co-op uit te spelen.. Dat heb ik in GoW 1 ook gedaan met 2 verschillende gamevrienden, echt heel gaaf.. En ook deel 2 gaan we weer op insane proberen.. :P

Hopelijk komt MS wel eerst met de beloofde herfst dashboardupdate, zodat ik GoW2 in de native resolutie kan spelen van mijn 22" PC monitor (Samsung 226BW) waar ook mijn Xbox 360 aanhangt.. Het ziet het er een stuk strakker uit dan..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 1 oktober 2008 15:47]

Deze staat bovenaan mijn verlanglijstje!! + Saints Row 2 + Fifa09 + PES2009....pfoeh ff sparen :)
"Unreal Engine 3.5"?
Daar heb ik nog nooit van gehoord. Het is gewoon UnrealEngine 3, geen "3.5".
'n 200 builds verder en 'n zooi nieuwe features of verbeteringen. Doen ze er 'n .5 erbij.
Geen probleem mee.
Wie is "ze"? De media?
Epic heeft er in ieder geval geen .5 bij gedaan. De enige reden waarom er een UnrealEngine2.5 is geweest kwam doordat er ver door ontwikkelde branch was ontstaan.
wel. zie de site van epic en het nieuws maar. er zaten zoveel nieuwe features in dat hij nu bekend staat als 3.5 (zo genoemd door epic)

[Reactie gewijzigd door freaq op 5 oktober 2008 10:44]

Anoniem: 244049
1 oktober 2008 19:16
Hey,

maak je maar geen zorgen deze spelletje komt heus wel op de pc ;)

Van de volgende spellen zeiden ze ook dat ze alleen op de Xbox uit kwamen: Halo, Halo 2, Gears of War en er zijn nog zat andere dat erop stond only for x box :+

Ik snap niet waarom ze zoiets erop zetten terwijl ze toch naderhand op de pc uitkomen 8)7
Ik snap niet waarom ze zoiets erop zetten terwijl ze toch naderhand op de pc uitkomen
om de xbox verkopen te stimuleren

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee