Lenovo ThinkPad X1 Carbon (N3N2SMH) Review

DDX
24 september 2012, laatste update op 24 september 2012, 3.399 views

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (N3N2SMH)

Ik heb de X1C aangeschaft als vervanging van mijn X60s Van de X60s begon de cpu (core duo 1.6ghz) toch de beperkende factor te worden en ik wou ook een wat hogere resolutie. Aangezien ik perse een trackpoint wil hebben kwam ik eigenlijk automatisch weer uit op een lenovo. (dell was eventueel ook een optie, maar de trackpoint daarvan bevalt mij wat minder) Opties waren of een X201s, X210s 2e hands aanschaffen. (want 1440x900 en nieuwste x230 is max 1366x768). Alleen 2e hands lastig te vinden en tja dan heb je toch weer een 2e hands laptop. Knoop dus doorgehakt en vrijdag de dure X1C gekocht. Specs: i5-3427U 1.8GHz 8GB memory 256GB SSD WWAN 14" 1600x900 Eigenlijk wilde ik de 4GB memory /128GB ssd bestellen, maar dit model was het...

Pluspunten

• trackpoint
  • gewicht
  • hoge resolutie

Minpunten

• prijs

Ik heb de X1C aangeschaft als vervanging van mijn X60s

Knoop dus doorgehakt en vrijdag de dure X1C gekocht.

Specs:
i5-3427U 1.8GHz
8GB memory
256GB SSD
WWAN
14" 1600x900

Eigenlijk wilde ik de 4GB memory /128GB ssd bestellen, maar dit model was het goedkoopst bij bluelink.nl (geen idee waarom) :

Ik heb er direct 5 jaar onsite garantie bijgenomen. (inclusief thinkpad protection (gooi en smijt garantie zegmaar))
Ben van plan hier weer minimaal 5 jaar mee te doen. (is met de x60s ook gelukt)

Even wat direct verlijk tussen de x60s en de x1c :
x60s 1353 gram (met 4cell batterij)
x1c 1360gram (met ingebouwde batterij)

Ongeveer zelfde gewicht dus, maar wel stukje groter.

Scherm kan stuk helderder wat vooral fijn is als ik in zon wil zitten.
Was bij de x60s soms best wel lastig om dan nog wat te kunnen zien.

Even wat foto's met beide modellen naast elkaar (met zelfde tweakers pagina geopend, waar duidelijk de extra ruimte te zien is)
Scherm van de X1C heb ik met een spyder gecalibreerd vandaar het kleurverschil.

Toestenbord is even wennen ivm andere indeling, grijp dus nog wel even mis maar dat is kwestie van tijd.
Typt iig prima. (mag alleen binnenkort even de onsite garantie aanspreken omdat de 8 niet helemaal ok zit, gaat maar aan 1 kant naar beneden)

Ook nog even 2 benchmarks van de SSD schijf :

Leuk extra is de ingebouwde wwan kaart, met standaard een lenovo sim.
Waarmee je zonder abonnement online kan gaan, ik kon helaas alleen nog geen prijzen hiervoor vinden.
Toen ik mij vanmorgen probeerde aan te melden kreeg ik error van de lenovo website. (maar ik had wel connectie via kpn/lenovo netwerk)

Vanmiddag heb ik er direct Windows 8 opgezet, nog even wachten tot alle drivers/tools gereleased worden voordat ik dit weer kan testen.

Heb jij ook een Lenovo ThinkPad X1 Carbon (N3N2SMH)?

Werk jij met deze op je schoot? Indien ja, wordt hij warm?
Tot nu toe nog geen last van gehad. al is de cpu niet vaak boven de 10% belast.
(waar de x60s al hard stond te blazen)
Kun je misschien wat meer vertellen over het toetsenbord, zeker in vergelijking met die van je X60s?
Om te typen prima, alleen de indeling...
Begin er inmiddels aan te wennen, maar home/end zit niet meer bij pgup/pgdn er lastig.
Kun je me vertellen hoe het uithoudingsvermogen is van de accu?
Met gewoon beetje rondhangen op tweakers, soms even youtube filmpje kijken etc zo'n 6 uur.
Volgens windows 8 battery report :

Current estimate of battery life based on all observed drains since OS install: 5:49:02
Is dat met of zonder zo'n extra batterij-attachment-geval aan de onderkant?
Is met alleen de ingebouwde batterij.
(zover ik weet is er geen extra batterij mogelijk trouwens)
Dit is een ouder model maar ook een X1, kwam ik tegen toen ik naar reviews zocht:

Hier spreken ze van 4 uur interne accu, 10 uur met externe geval (ligt ernaast in het filmpje)

[Reactie gewijzigd door Sando op 23 juli 2024 04:25]

Dat is idd oude model X1, daar kon je nog batterij wisselen en extra batterij toevoegen.
Bedoel je dat er standaard een sim kaart in zit die werkt op het KPN netwerk? Hoe betaal je dan?
Je betaalt aan ibm, die via roaming op kpn network zit.