Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Sapphire Radeon X1950 GT 256MB DDR3 (AGP, 2x DVI) 11112-00-20R Review

0
F4RR3L 24 november 2007, laatste update op 21 september 2008, 1.877 views

Sapphire Radeon X1950 GT 256MB DDR3 (AGP, 2x DVI) 11112-00-20R

Pluspunten

  • goede overclockbaarheid
  • zeer mooie beeldkwaliteit(komt o.a. door AVIVO), en HDCP
  • wordt niet extreem heet (vriend van mij heeft XT versie, word mega warm)
  • niet heel lawaaierig, wel luider dan me vorige kaart mjaa, das wel logisch
  • 2x DVI
  • lekker veel dingen van Sapphire meegeleverd, de powecable,2x DVI>VGA, HD
  • composiet kabel voor aansluiten op (HD)-TV
  • Crossfire ondersteuning (niet heel bijzonder bij een AGP kaart, mja)
  • nog altijd verbluffende kwalteit tijdens gamen (ook de nieuwere games)

Minpunten

  • DX9 geen 10 verder niets

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Overklokbaarheid Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
INLEIDING / WAAROM
ik heb deze kaart aangeschaft omdat ik op zich best veel game en omdat mijn oude VGA gewoon ECHT niet meer kon (NV GeForce FX5500/128MB). ik wilde niet al te veel uitgeven aan m'n nieuwe V-kaart maar wilde wel het beste voor m'n geld.

WAT EN WAAR
heb dus gekozen voor een Sapphire ATI Radeon X1950GT, en ik tot zover (ik heb de kaart nu al een maand of 2) ben ik zeer tevreden over mijn aankoop:
prijs, ik heb er 131,50 voor neergeteld incl. verzendkosten en iDeal kosten (gekocht bij 4Launch)

'DE KAART'
warmte: ong. ~53 Graden IDLe en tot nu toe een max. ~68 graden STRESSED en dan heb ik m overclockt, als ik m stock laat staan dan komt ie IDLE zo rond de ~43 graden en STRESSED op (wat ik als max. gezien heb) een max. van ~56 graden.

OC-baarheid: loopt nu op Clock621Mhz/MEM.1592Mhz effectief --> stock= Clock 500Mhz/MEM. 1200Mhz effectief dus dat zit wel ok.

prestaties: ik ben zeer te spreken dus over m'n X1950GT, 't is niet 'tha best of tha best' maar met die insteek heb ik de kaart ook niet gekocht,
(ik wil nl. volgend jaar een nieuw comp. maar ik w8 ff tot AMD het volledige phenom gebeuren uitbrengt en op de VGA kaarten met DX10.1 ondersteuning)
maar goed, ik kan nog steeds redelijk wat spellen zonder lag op maximum settings spelen, Battlefield 2 en 2142/ NFS Carbon en Pro Street/ ET:QW bijv.
3dmark03 score tot nu toe: 14605

CONCLUSIE
al met al, een HEEL goede kaart voor dat geld, en voor degene die nog AGP hebben (zoals ik) is dit zeker een aanrader als je niet veel geld wil uitgeven wel een goede kaart wil of binnekort een nieuwe computer wilt kopen maar (zoals ik) niet kan wachten en gewoon wilt gamen.
er is natuurlijk ook een X1950PRO, toen ik mijn kaart kocht lag dat net iets te ver boven me budget dus was dat geen optie. Maar goed de GT is met gemak op dezelfde, of zelfs hogere, snelheden dan de PRO te klokken dus dat boeit me eigenlijk niet echt
(volgens mij is de PRO wel wat minder 'POWERCONSUMPTIVE' dan de GT, voor de GT word een eis van minimaal 450W gesteld volgens mij was dat voor de PRO 400 maar dat weet ik niet zeker. maar de GT draait prima op m'n 400W :))

>sapphire heeft hier een mooie kaart op de markt voor dit geld! ;)


comp. config nu>CPU:
AMD Athlon 64 3000+ S754 @2276.6Mhz
PSU: Codegen 400W
MOB: MSI MS-7010, Chipset=VIA K8T800 (VT8383)
MEM: 1024MB DDR-SDRAM PC3200 (2x512)
VGA: Sapphire ATI Radeon X1950GT 256MB-GDDR3 @ 621/1592(effectief)
HDD: Samsung IDE 400GB/7200RPM/16M Cache
TFT: Medion 17'' (1280x1024:75hz)


3Dmark03: 14.605, link naar online analyzer
3Dmark05: 8.467, link naar online analyzer
3Dmark06: 4635, link naar online analyzer


EDIT(23-11-.07-21:16)> ga zo ff '05 en '06 lopen en dan komen die scores nog
EDIT(24-11-.07-1:35 )> 3dmark '03 '05 en '06 toegevoegd + pics.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Sapphire Radeon X1950 GT 256MB DDR3 (AGP, 2x DVI) 11112-00-20R?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (12)

Wijzig sortering
Welkom op GoT ;)
Leuk dat je een review schrijft, maar ik zou eens kijken bij andere mensen. Het is misschien handig om een indeling te maken. De informatie is goed, alleen de indeling is wat onoverzichtelijk. Succes verder, en veel plezier op Tweakers! ;)
klopt indeling is onoverzichtelijk, maar kan je vermelden wat voor systeem je had, en wat voor grafische kaart je had, en misschien een paar extra benchmarks (de resultaten) van 3DMark06 en 05 opslaan dit keer ;) en evt en foto
thnks, idd niet egt lekker leesbaar, hopelijk ist zo wat handiger;)
3dmark05 en 06 ga ik nu doen dus die staan er ook straks op (incl. pics;))
o en voor de info: oude systeem>CPU: AMD Athlon 64 3000+ S754 @2004.6Mhz
PSU: 350W (merk niet bekend)
MOB: MSI MS-7010, Chipset=VIA K8T800 (VT8383)
MEM: 512MB DDR-SDRAM PC3200 (1x512)
VGA: NV GeForce FX5500 128MB-DDR Vram
HDD: Seagate IDE 120GB/7200RPM/16M cache
TFT: Medion 17'' (1280x1024:75Hz)
(3dmarks heb ik hier niet van maar dat zal niet veel goeds zijn:P)
Een heel stuk beter!!
Echt een mooie review, hier kunnen zelfs tweakers die al een paar jaar lid zijn een voorbeeld aan nemen! ;)
IMO zijn er betere reviews van mensen die al een paar jaar lid zijn.

Nee, daarmee doel ik niet op mezelf :+
Is die overclock echt goed stabiel, zonder artifacts?
Ik zit hier tijdelijk met een X1950 pro.. welke ik wil overclocken.. ook van Sapphire, maar ik kom echt niet hoger dan 600/1430 ... is dit een compleet andere chip/geheugen?
Gewoon een gedownclockte Pro toch?

[Reactie gewijzigd door Vosje267 op 24 november 2007 11:51]

ja hij is 100% stabiel, heb nergens last van.
jap, de GT heeft een andere chip, de R580 nog dacht ik de PRO heeft al een R600 ;)
dus het is niet direct gewoon een gedownclockte PRO. ik heb verder geen ervaring met een PRO dus kan daar verder niet veel over zeggen, weet alleen dat de PRO een R600 based GPU is en de GT een R580 Based GPU.
ik heb wel ervaring met een X1950XT van een vriend(PCI-e) maar die klokt ook niet heel soepel over dus kan aan de chip liggen maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.


F4RR3L
De X1950GT en X1950PRO hebben gewoon dezelfde core hoor. ;)
Hoezo kan de fx 5500 "Echt" niet meer.
Ik heb een ti 4200 128 mb en speel moeiteloos FIFA 08, UT 2004, CoD2. (op 1280x1024)
(alleen battlefield kan ik niet spelen en tegewoordig Crysis)
Niet dat ik binnenkort geen nieuwe computer ga kopen. :P Maar deze blijft zeker m'n 2de gamepc.

Voor de rest nette review! (gebruik wat meer punten en hoofletters)

[Reactie gewijzigd door Fleximex op 24 november 2007 13:01]

??? nou ik niet.
bij mij laggede zo'n beetje alles. UT2004 ging dan nog maar wel op low quality 800x600
:9 zal wel aan liggen dan het een medion/cybermax computer is ;)

maar ja boeit ook eigenlijk niet egt. ik kan nu weer alles spelen op (nja bijna alles) hoogste instellingen, ok, crysis is dan al wel weer te zwaar maar dat is voor een XT al zwaar. voor een beetje eyecandy bij crysis word volgens mij ook een NV GF8800GTS 640MB op DX10 aangeraden (een vriend van mij die heeft dat is idd mega mooi)

maar het zal dus wel aan die kaart liggen (FX5500) want de MX440/64MB van me pa die kon UT2004 nog altijd op medium/1024x768 aan :? :9

(die computer van me vrien bestaat uit: AMD Athlon 64 X2 6000+ Black Edition
2048MB DDRII PC6400/800mhz van kingston (HyperX)
ASUS M2N-SLI deluxe (NF570)
PSU: triopower 650W (das een ANTEC geloof ik)
VGA: XFX GeForce 8800GTS 640 XXX edition
HDD: 400GB Samsung SATA-II/7200RPM/16Mcache)

F4RR3L

[Reactie gewijzigd door F4RR3L op 24 november 2007 13:58]

Ik heb deze kaart ook. Ik kan uit je review niet precies opmaken hoe je hem hebt overgeclockt: processor op ? en je memory op 621?
nette review trouwens
CPU= AMD Athlon 64 3000+ @ 2276.6Mhz (of ~2.3Ghz als je dat fijner vindt) de stock snelheid van de cpu=2004.6mhz (~2.0Ghz)

VGA= Sapphire ATI Radeon X1950GT 256MB AGP8x @ VPU clock=621Mhz en het MEM=796Mhz (of 1593Mhz Effectief,(796.5x2))

hopelijk is ie zo duidelijk ;)
en ik heb hem gewoon overclockt met ATI CCC, en de CPU met ClockGen

F4RR3L


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*