Leuk, sfeervol en zeer verslaafdmakend spel in het thema uit de Dragon Quest serie.
Pluspunten
- Sfeervol
- Herspeelbaarheid
- Bouw-besturing
- Achtergrondmuziek
- Verhaallijn
Minpunten
- Gevecht-besturing
- Verslaafdmakend
- Graphics niet zoals albumhoes
- Na aantal jaar nog steeds €45 a €50 euro
Gameplay
Stabiliteit
Score: 3
Prijs
Score: 2
Al een tijdje op de markt maar toch een review waard.
Ontwikkelaar Square Enix kwam in 2016 met dit leuk, sfeervol en zeer verslaafdmakend spel in het thema uit de Dragon Quest serie. Deze was beschikbaar voor de PlayStation 4. In 2018 kwam het spel tevens voor de Nintendo Switch op de markt.
De
prijs van de Switch-versie bedraagt hedendaags (zo'n 3 jaar later) nog zo'n €45 a €50 euro. Op dit moment waarschijnlijk wat duur voor de geïnteresseerden...
De
graphics zijn niet hoogstaand, zoals de hoes van het spel misschien wel doet vermoeden. Maar voor de kenners van de serie lag dit hoogstwaarschijnlijk wel in de verwachting. Zelf ben ik allang tevreden dat dit spel niet met opzet als een pixelvolle Indie-game werd aangekondigd.
De
muziek geeft het spel de welverdiende sfeer die de makers bedoeld hadden. Geen overmatig opzwepende audio maar Zelda-achtige stukjes muziek die af en toe de rust doen wederkeren.
De
verhaallijn is goed en bevat tevens humor die goed wordt vertaald naar het Nederlands. De story mode is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. Na het uitspelen van het eerste hoofdstuk wordt er een zogenaamde 'sandbox mode' vrijgespeeld waar men naar gelieve kan klooien met alle blueprints en/of recepten die tijdens de story mode zijn behaald.
Nadelen zie ik voornamelijk in de besturing; en dan voornamelijk in de gevechten met monstertjes etc. De vrijheid in loopbewegingen tijdens zo'n gevecht blijkt dan opeens zeer beperkt. Het bouwen daarentegen werkt prettig. Vooral als je doorhebt hoe automatisch blokken aarde, klei of gehard staal in 1 ruk te deponeren.
Verder kunnen de dag- en nachtcycli aardig wat irritaties opwekken maar dit is vooral een essentieel deel van het spel. Bij een verloren gevecht, dat vaak 's nachts gebeurt, verlies je een deel van je goederen uit je inventaris. Na het herrijzen ontstaat dan vaak de wil je achtergebleven goederen op de plek van het tragisch ongeval weer op te pikken.
Samenvattend lijkt dit spel een mix van Minecraft/Zelda/Lufia en volgens mijn kinderen Animal Crossing. Het spel is de eerste game uit een serie van twee delen. Zelf ben ik niet bekend met het vervolg maar dat kan nog veranderen. Vertaald naar een cijfer geef ik het spel persoonlijk een 8.
Gebruikt in combinatie met: