Hoi welkom bij mijn review,Ik heb deze quest 2 nu iets meer dan 2 weken in bezit. Het kan dus zijn dat mijn meningen nog gaan veranderen. Ik zal hiervoor ook de review aanpassen naar verloop van tijd. Een beter achtergrond: Ik heb hiervoor ervaring gehad met diverse headsets.
Pluspunten
- Licht
- Tracking werkt erg goed
- Desktop streaming werkt prima
- Laad snel op
- Mensen werken prima
- Immersive
- Goeie lenzen
- Veel updates
Minpunten
- Het blijft Facebook..
- Batterijduur aan de korte kant
- Hoofdband is niet fijn.
- Elite strap is een must en wordt niet bijgeleverd
- Geen draagtas,
- Fan maakt vervelend geluid
- Bugs
Prijs
Featureset
Design & bouwkwaliteit
Beeldkwaliteit
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit van de oculus is erg goed, ondanks het veelvuldig gebruik van plastic voelt deze solide Stevig aan. De meegeleverde headband is van stevige kwaliteit. Wel vind ik de plaatsing van sommige knoppen zoals de aan en uit knop niet echt handig aan de zijkant. Dit zorgt er immers voor dat je dit indrukt als je hem in een koffer stopt. Ik had dit liever aan de bovenkant gezien. De controllers voelen stevig aan en passen goed in je hand. Niks op aan te merken.wel hoor je regelmatige de ventilator voorin de headset, ik heb hem de eerste keer omgeruild omdat het geluid ondragelijk was en vervanger heeft dit minder maar je hoort het nog steeds tijdens langere game sessies. Oordoppen dragen is een must als je net als ik hier niet goed tegen kan. Als laatste wil ik melden dat de headset komt zonder draagtas, ik heb er eentje gekocht van oculus maar die is de €50 niet waard.. ik zou een alternatief kopen maar wel iets. De lenzen zijn erg kwetsbaar.
Draagcomfort
Voor mij is dit een van belangrijkste punten. Bij de vorige headsets die ik geprobeerd heb zijn ze voornamelijk erg zwaar aan de voorkant. De enige die dit erg goed voor elkaar was de PlayStation vr en hololens.Deze meegeleverde hoofdband lijkt erg op wat geleverd werd bij de gear vr wat niet echt een pluspunt is. Ik heb hierom de elite strap gekocht die duidelijk zijn inspiratie weg geeft bij de PlayStation vr. Deze werkt erg goed en zorgt voor een goede verdeling van het gewicht. Over het gewicht gesproken, deze is beduidend lichter dan vorige headsets wat erg prettig is. Ik kan de headset enkele uren dragen zonder problemen. Ik wacht echter nog op een nieuwe face cover want de meegeleverde zorgt voor irritatie op mijn hoofd.
Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit is zonder twijfel erg goed te noemen. De lenzen geven een helder beeld en zorgen ervoor dat je filed het scherm kan zien. Het enige wat ik zelf graag minder zou willen zien is de randen van de lenzen, hierdoor voelt het toch niet 100% immersive. Dit is echter een lastig probleem om op te lossen, iedereen heeft immers wimpers die anders tegen het scherm aankomen. De beeldverwerking van 90hz helpt voor een soepele ervaring. Ik ben erg benieuwd naar de verwachte 120 hz. Draadloos streamen vanaf mijn computer naar de headset werkt prima met virtual desktop.
Software
De software can de quest is erg goed, de software updates komen regelmatige binnen. Wel ervaar ik veel bugs met de software. Drifting van de headset, camera’s die niet aan gaan, ventilator die niet meer uit gaat en zwarte schermen, ik hoop dat dit over tijd beter wordt. Uiteraard moet je ook rekening houden met het feat dat deze headset van Facebook is. Je data zal hierdoor ongetwijfeld worden gedeeld. Zelf is dit een afweging die ik gemaakt heb, er zijn op dit moment geen goeie alternatieven al lijkt het alsof we binnenkort een nieuwe headset krijgen van HTC. Dit zal dan de betere keuze zijn wat betreft privacy.
De headset bevalt in de eerste paar weken naar aankomst. Wel hoop ik dat de software updates gaan verbeteren en dat er meer games komen.