Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Sapphire Radeon X1900 XTX 512MB DDR3, (PCI-e, 2xDVI) Review

Sapphire Radeon X1900 XTX 512MB DDR3, (PCI-e, 2xDVI)

Pluspunten

  • Prestaties
  • ATi
  • Ziet er erg gelikt uit met m'n VF700Cu LED erop.
  • De beste videokaart van het moment
  • Beeldkwaliteit
  • Dual Link DVI

Minpunten

  • Word zeer heet, als ik tijdens een potje CoD2 mijn hand op de printplaat leg verbandt ik mijn vingers.
  • Geluidsprodcutie tijdens de boot, vergelijkbaar met die een stofzuiger van 2000 Watt.
  • Installering Catalyst 6.4 liep niet ideaal en het ligt waarschijnlijk aan m'n kaart .
  • Omvang, 231mm lang.
  • Gewicht
  • Stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Modbaarheid Score: 3
Warmte en geluid Score: 2
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
Sapphire Radeon X1900XTX review door Chrono Trigger

De Testsysteem
-Processor: AMD Athlon 64 X2 3800+
-Geheugen: OCZ EL 1024MB(2512MB) DDR400 Platinum CL2-3-2-5 1T
-Moederbord:Asus A8R32 MVP-Deluxe
-Videokaart: Sapphire Radeon X1900XTX 512MB GDDR3-RAM
-Harddisks: Samsung SP2504C 250GB S-ATAII
-Maxtor DiamondMax 9 80GB 8MB ATA133
-Power Supply Unit: Enermax Liberty 500 Watt

-Operating System: Microsoft Windows XP NL SP2
-DirectX Version: 9.0c
-Graphic Drivers: Catalyst 5.8
-Chipset Drivers: 2.58

Edit:MSI RD480 Neo2 veranderd naar DFI LANParty UT RDX200 CF-DR, deze weer veranderd naar Asus A8#32 MVP-Deluxe

Inleiding
Ik ben al sinds 2002 toe aan een nieuw systeem, omdat mijn Pentium III toen al was verouderd, maar het kwam er pas van in Maart 06'. Toen had ik mijn bestelde onderdelen opgehaald bij Alternate, de videokaart had ik apart besteld bij Com4. Toen ik deze videokaart had genstalleerd kon ik beginnen.

Featureset
Deze is zeer goed aangezien de kaart beschikt over maar liefst 512MB GDDR3-RAM welke loopt op niet minder dan 1550MHz. Tevens zitten er 2 Dual Link DVI sloten op die ik middels een converter heb geconnect aan mijn VGA CRT Monitor. De S-Video zit er ook op, maar dat is niet meer dan gebruikelijk, verder is de Bezel Sticker er gelikt, dit staat er op :"Fueled by Sapphire, Graphics by ATi". Deze stikker staat natuurlijk erg "blits" naast mijn Zalman en AMD Athlon 64 X2-stickertjes :9. Verder zitten er een paar leuke games bij maar deze zijn niet zo extreem interessant: Tony Hawk Underground 2, Prince of Persia: Warrior Within, Richard Burns Rally en Brothers in Arms : Road to Hill 30. De kaart is ook AViVo :D.

Prestaties
En dan nu... The moment you've all been waiting for :P. Dit is natuurlijk het onderdeel waar jullie tweakers met smart naar uitkeken, de prestaties! Ok. Ik zal beginnen met 3DMark-resultaten.
3DMark-resultaten met:
AMDX2 3800+ @ 2201MHz
X1900XTX @ 690/1600



3DMark01SE
1024x768: 0xAA 0xAF: 29523
Carchase Low Detail: 344,5 fps
Dragothic Low Detail: 481,7 fps
Lobby Low Detail: 305,4 fps
Nature: 399,7 fps

1600x1200 6xAA 16xAF: 21332
Carchase Low Detail: 328,0 fps
Dragothic Low Detail: 355,6 fps
Lobby Low Detail: 277,7 fps
Nature: 110,6 fps

Nog geen screenshot

3DMark03
1024x768 0xAA 0xAF: 18779
Wings of Fury: 341,7 fps
Battle of Proxycon: 158,7 fps
Troll's Lair: 113,0 fps
Mother Nature: 124,7 fps

1600x1200 6xAA 16xAF: 7323
Wings of Fury: 199,2 fps
Battle of Proxycon: 41,2 fps
Troll's Lair: 36,9 fps
Mother Nature: 67,4 fps

http://media.insidegamer.nl/userfotos/3145.jpg


3DMark05
1024x768 0xAA 0xAF: 10773
Return to Proxycon: 41,5 fps
Firefly Forest: 32,9 fp"
Canyon Flight: 58,6 fps

1600x1200 0xAA 0xAF: 7577
Return to Proxycon: 32,9 fps
Firefly Forest: 23,0 fps
Canyon Flight: 36,7 fps

[OPMERKING!: De Score van 3DMark05 bij settings "1600x1200 6xAA 16xAF" is hoger dan bij 3DMark03 met dezelfde settings!]

http://media.insidegamer.nl/userfotos/3144.jpg


3DMark06
1024x768 0xAA 0xAF: 6322
SM2.0 Score: 2613
HDR/SM3.0 Score: 3003
CPU SCore: 1617
Return to Proxycon: 19,642 fps
Firefly Forest: 23,910 fps
Canyon Flight: 29,417 fps
Deep Freeze: 30,641 fps

1280x1024 0xAA 0xAF: 5629
SM2.0 Score: 2351
HDR/SM3.0 Score: 2488
CPU Score: 1616

[OPMERKING!: Opvallend genoeg is mijn score bij deze settings hoger dan bij een beter systeem (FX57/2GB OCZ etc.) met dezelfde videokaart en er waren geen fps-metingen genoteerd]

1600x1200 4xAA 16xAF: 4054
SM2.0 Score: 1759
HDR/SM3.0 Score: 1486
CPU Score: 1616
Return to Proxycon: 13,132 fps
Firefly Forest: 16,187 fps
Canyon Flight: 16,774 fps
Deep Freeze: 12,948 fps

http://media.insidegamer.nl/userfotos/3143.jpg

FPS-Metingen bij F.E.A.R. (min. fps/avrg. fps/ max. fps)
Minimum Settings:
1024x768: (125/186/262)
1280x960: (125/184/257)
1600x1200: (125/183/258)

Maximum Settings:
1024x768: (40/83/190)
1280x960: (31/65/153)
1600x1200: (27/52/125)

http://media.insidegamer.nl/userfotos/3142.jpg




3DMark-resultaten met:
AMDX2 3800+ @ Stock
X1900XTX @ Stock


3DMark2001SE
-1024x768: 24861

3DMark03
-1024768: 17607

3DMark05
-1024x768: 9974

3DMark06
-1024768: 5860

Losse 3DMark resultaten

3DMark-resultaten met:
AMDX2 3800+ @ 2,6GHz (FX60)
X1900XTX @ 710/1690


3DMark05
1024x768 0xAA 0xAF: 13014

3DMark-resultaten met:
AMDX2 3800+ @ 2,51GHz (FX62)
X1900XTX @ 690/1600


3DMark2001SE
-1024x768: 28361

Lager dan ik had verwacht, ik hoopte de 35000 te halen, maar de geheugen limiteerde enorm.



CoD2 loopt op 16001200, Dx9, Extra Textures, High DL, Everything HQ Smoke, 6AA en Aniso op gemiddeld 48 fps. Soms loopt de kaart op 110 fps, soms zakt hij wat naar 60 fps, maar lager dan 30 fps komt hij nooit.

Battlefield 2 Ingame (Jet/Helicopter/Tank/ 3rd Person)Map: Strike at Karkand
1600x1200 6xSAA 16xHAF:
Map laadtijd: 55,8 seconden
Max.:65
Avrg.:39,3
Min.:14

1280x960 4xAA 8xAF:
Map laadtijd: seconden
Max.:
Avrg.:
Min.:

1024x768 4xAA 8xAF:
Map laadtijd: seconden
Max.:
Avrg.:
Min.:



Doom 3 Timedemo
Nadat ik de Timedemo had geladen (met Ctrl+Alt+~) had ik een aantal tests gedaan op verschillende settings. Deze waren allemaal op Ultra High en Alles opties behalve Vsync aan. Deze tests zijn gedraait met de CPU en GPU op standaard kloksnelheden.

1600x1200 6xSAA(Super Anti-Aliasing) 16xHAF (High Quality Anisotropic Filtering Rendering):
2148 Frames rendered in 51,3 seconds. 41,9 fps

1600x1200 4xAA 8xAF:
2148 Frames rendered in 44,1 seconds. 48,7 fps

1600x1200 0xAA 0xAF:
2148 Frames rendered in 34,4 seconds. 62,5 fps

1280x1024 6xSAA 16xHAF:
2148 Frames rendered in 40,4 seconds. 53,2 fps

1280x1024 4xAA 8xAF
2148 Frames rendered in 35,3seconds. 60,9 fps

1280x1024 2xAA 2xAF:
2148 Frames rendered in 32,7 seconds. 65,7 fps

1280x1024 0xAA 0xAF
2148 Frames rendered in 32,0 seconds. 67,1 fps

1024x768 4xAA 8xAF:
2148 Frames rendered in 31,8 seconds. 67,6 fps

1024x768 0xAA 0xAF:
2148 Frames rendered in 30,9 seconds. 69,5 fps

800x600 4xAA 8xAF:
1213 Frames rendered in 21,0 seconds. 57,8 fps

800x600 0xAA 0xAF:
1213 Frames rendered in 20,8 seconds. 58,5 fps

640x480 (Low Quality) 6xSAA 16xHAF:
1213 Frames rendered in 15,6 seconds. 78,7 fps

640x480 (Low Quality) 0xAA 0xAF:
1213 Frames rendered in 13,3 seconds. 91,2 fps

In de benchmark log van Fraps worden er deze framerates weergegeven:
Minimum fps: 0
Average fps: 902,211
Maximum fps: 3

Omdat er nogal rare, onverwachte resultaten kwamen bij de resoluties lager dan 1280x1024 raadt ik je aan om vooral het van de resultaten in de hogere resoluties te nemen.

Doom 3 loopt op 16001200 Ultra Quality 6x Super AA 16x HQ AF op 42fps. Zeker niet slecht voor een ATi-kaart
Ik ga zeker nog heel veel meer benchmarks draaien zoals: 3DMark99, 3DMark2000, AquaMark, PCMark2002, PCMark04, PCMark05, Codecreatures, UT2004 Bench en dit op elke resolutie met/zonder (5/8/10%) overklok en met/zonder Anti Aliasing en/of Anisotropic Filtering, maar dit doe ik als ik een middag vrij heb, want daar heb ik nu de tijd niet voor. Maar wees in iedergeval niet bang, deze Survey is nog lang niet af!

Overclockbaarheid
Heb een enkele test gedaan, en ik ging overklokken met stapjes van 1,33MHz die ik om de 3 seconden verder klokte. Dit heb ik echt in 2 minuutjes gedaan en na 678/1567 kwamen er artifacts. Word vervolgt.

Ik ben er nu mee verder gegaan, ik heb ze eerst voorzichtig met ATi Control Centre op 690/1600 gezet en ze dan 1h30m geprimed (90 minutes 3DMark06 loop). Er kwamen uiteindelijk wel artifacts, maar geen storende. Dit is dus voor mij de max, maar dit is niet meer dan geweldig goed!

Beeldkwaliteit
Zeer goede weergave en opvallend genoeg een hoge kwaliteit S-Video. Verder weinig over te zeggen, de beeldkwaliteit is gewoon uitstekend en scherp, de kleuren zijn realistisch, maar dat kan ook aan m'n puike CRT-monitor liggen ;).

Edit: Het ligt aan de AVIVO op m'n kaart. Ben er nu pas achter dat ik dat ook heb :P.

Modbaarheid
Iets minder, er valt niks te unlocken en de koeler vervangen betekend de dood van je GPU of je bent een middagje bezig je high-end watercooler te installeren, zonder zulk soort koelers raad ik iedereen af een andere te installeren. Ik had een VF700Cu LED voor deze kaart gekocht, maar met deze koeler viel het systeem al uit toen ik 6 minuutjes CoD2 speelde. Ik heb nu de stock koeler erop met op de achterkant de VF700Cu bevestigd voor extra koeling ;).

Driver Ondersteuning en Compatibiliteit
Voldoende, niet meer niet minder. Games zoals Doom 3 zijn met deze "gewone" drivers nog niet optimaal, maar met Catlayst 6.2 erover is het zo verholpen :). (Edit:) Ware het niet dat mijn computer gaat tegenstribbelen als ik Catalyst 6.4 wil installeren. Het is me nu nog niet gelukt :(.

Warmte en Geluidsproductie
Weer een interessant onderwerp. Dit is eigenlijk overduidelijk met 5 letters duidelijk te maken S-L-E-C-H-T. Oh dat waren er 6, my mistake :). Dit is natuurlijk niet slecht, omdat ATi en Sapphire re lui waren om hier iets aan te doen, maar iets anders is neit mogelijk, high-end kaarten worden nou eenmaal warm, zijn zwaar, groot, zuipen te veel stroom en maken te veel geluid (met een stock koeler). Ik heb niks echt kunnen meten, maar uit schattingen maak ik dit op:
Geluidsproductie tijdens boot: 67dB, oorverdovend.
Geluidsprodcutie Idle: 33dB, laag genoeg en prettig om op te gamen
Warmte Idle: 48C
Warmte Stressed 91C
Gewicht (wel gemeten met een elektrische weegschaal): 684 gram.
Stroomverbruik Stressed: ~280W
Lengte kaart: 23,1cm hij is gigantisch en neemt ook 2 sloten in.
Dit is natuurlijk erg extreem en slecht maar niet meer dan gewoon.

Edit: Na 4 uur gamen op de zwaarste settings (CoD2) komen er artifacts op (als ik overklok) en is hij circa 91C. Als ik niet overklok komt er na 9 uur bijna onzichtbare artifacts en pas na 11 uur op volle toeren iets meer.

Prijs:
Lange tijd kostte de goedkoopste veriant van de X1900XTX boven de 600 euro. Ik heb erg op de prijzen gelet, zeker toen de prijs dropte naar 520 euro. Op Woensdag 5 April zag ik dat hij bij Com4 voor 463,- te koop was, dit was de directe aanleiding voor mij om hem te bestellen. 9 uur nadat ik de factuur gemailt had gekregen, het geld had overgemaakt en een akkoordmail kreeg was de prijs weer gestegen naar 515,-. Ik had (van een medewerker van Com4 gehoord) samen met 2 andere klanten gebruik gemaakt van deze extreme korttijdige prijsdrop. Maar dit was buitengewoon goed voor zo'n High-End kaart. Buiten dat is en blijft 463,- een hoop geld, vandaar dat ik geen Zeer Goed bij prijs stel.

Conclusie
Een puike kaart waar je zeker nog een aantal jaar mee door kan. Ik raad iedereen deze kaart aan die wat geld over heeft om extreme performance te verkrijgen. Good job ATi! :Y)

[13/4/06 18:55] Edit: Toevoeginkje aan overclocks.

[14/4/06 1:01] Edit: Een hele rij benchmarks geplaatst bij prestaties.

[14/4/06 11:24] Edit: BBL-foutje en ik was vergeten de 3DMark score van 3DMark06 op 16001200 op 4AA 16AF te plaatsen ;).

[14/4/06 14:22] Edit: Ik heb met ATi Control centre gemeten wat voor tempraturen m' n kaart onder Idle en stressed haalt. Idle is dit 48C en Stressed (Na 2 uur benchmarken) 81C. Kan ik er nu wel een eitje op bakken? :)

[15/4/06 2:04] Edit: Morgen krijg ik m'n DFI moederbord en die vervangt m'n oude crap RD480 Neo2 ;). Hiermee verwacht ik zeker 2,7GHz stabiel te halen en dan is het verhaaltje een stuk minder CPU limited, de VF700Cu LED laat ik dan op 2350rpm draaien en dan probeer ik de 750/1800 te halen en te kijken wat ik dan met 3DMark05 haal. Ik hoop tevens wat informatie over de featureset toegevoegd.

[15/4/06 2:12] Edit: OC-baarheid neutraal gelaten, omdat ik morgen ga kijken wat deze kaart echt kan halen, prijs is veranderd naar zeer goed, omdat ik deze kaart meer voor z'n prijs ben gaan waarderen en Driver Compatibliteit verlaagt naar voldoende ivm problemen met installatie nieuw catalyst drivers, word nog geadd.

[15/4/06 20:33] Edit:Ik heb m'n DFI UT LanParty CF-RD , maar ik zit nu op de LANParty zonder 3,3/5V-stekker voor m'n mobo :'(. DFI heeft een 4 pins stekker nodig en ik heb een 3 pins uit m'n enermax?

[16/4/06 14:20] Edit: OC'aangepast.

[19/4/06 7:03] Edit: Het is al weer lang geleden, maar vanmiddag krijg ik mijn nieuwe voeding en ga ik een paar uurtjes kijken tot hoe ver mijn X2 3800+ kan (ik hooprichting de 2,8GHz primeunstable/3dmark stable :P ). De videokaart krijg zowieso ook een dikke overclock, want bij die voeding koop ik gelijk wat UV-lampjes en een VF900Cu :D. (Edit aan de Edit:) Toeving voor Driverondersteuning & Compatibiliteit.

[3/5/06 0:43] Edit: Moederbord omgeruild voor een Asus A8R32 MVP-Deluxe dus het overklokken kon niet uitgebreid worden getest, toch een toevoeging gedaan aan een test die ik heb gedraaid op OC'settings en wat aan de warmteproductie.

[9/5/06 17:06] Edit: Testresultaten van Doom 3 en Battlefield 2 toegevoegd.


[23/7/06 5:21] Edit: Toevoeging aan beeldkwaliteit.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Sapphire Radeon X1900 XTX 512MB DDR3, (PCI-e, 2xDVI)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (47)

Wijzig sortering
ik hoor ik geen enkele review terug dat je met de xtx dual screen ook 2 verschilende resoluties kan draaien was me met de 7800 serie niet gelukt,niet iedereen heeft 2 dezelfde monitoren (zoals ik) en dit kan heeel veel verschil maken bij de aanschaf.(kan ook aan mij liggen)
p.s weet niet of de 7900 het wel kan
(een tevreden xtx bezitter zonder voorkeur voor nv of ati)
Simpel : JA! Dat kan elke videokaart vanaf de GF3 of GF4 en vanaf de Radeon 8500 dacht ik :)

Trouwens ik kan het wel aardig eens zijn met de Survey schrijver : Ding maakt een kabaal kwa voeding gewoon tijdens booten en af en toe tijdens het gamen !!!

Maar toch ben ik er super tevreden mee O+ Mijne is alleen een ASUS maar dat maakt niks uit uit kwa performance enzo... heb wel 616 ervoor betaalt en de Sapphire koste toen 636 (8>

Wat dat betreft : Way to go kwa aanschaf prijs bij die winkel !! Ik had hem graag gekocht voor die prijs een maand geleden ongeveer :D
350 watt voor de kaart lijkt me wel erg overdreven ;) Ik heb getallen van 120 en 135 watt gelezen. Misschien kun je het even aanpassen of verduidelijken dat dit voor je hele systeem geldt.

Het voordeel 'ATI' uit het pluspuntenlijstje snap ik ook niet helemaal, ik heb juist het idee dat NVIDIA in het algemeen net iets beter z'n zaakjes voor elkaar heeft (bv opengl en linux drivers), misschien kun je beter specifieke punten noemen waarin ATI beter is, bv AVIVO dat in vergelijking met NVIDIA PureVideo net wat beter zou moeten zijn.

Afgelopen week heb ik tijdens de pricedrop ook een dergelijke kaart aangeschaft (het Club 3D model voor 455 euro bij 4launch), en ben er tot nu toe tevreden mee. Na alle verhalen uit de verschillende reviews en forums viel de geluidsproductie me niet eens echt tegen. NVIDIA heeft de zaakjes alleen wel wat beter voor elkaar op dit gebied, aangezien de 7900GTX een stukje zuiniger is en een veel betere en stillere standaardkoeler heeft.

Op het forum van Anandtech las ik dat zowel de Zalman VF700 als de VF900 de kaart niet zo goed kunnen koelen als de standaardkoeler. Met de arctic cooling accelero x2 had men meer succes, net iets betere koeling dan standaard, maar met veel minder geluid. Misschien kun je die eens proberen.
Dat ding gebruikt echt geen volle 350W stressed hoor. No way.

Overigens denk ik ook dat ie wel warmer wordt als 55-65 graden Stressed, met een stock-cooler notabene. Mijn 6800 GT, die vast minder warmte produceert, komt met een Zalman VF700Cu en op 5V met m'n casefan's en CPU fan's op z'n laagst rond de 70 idle.
Met 12V uiteraard beter.

Met stockcooler kwam het ding tot de 89 graden!!! (Wel stressed) Ik denk niet dat deze het 25 35 graden beter doet!
Want ook die stockcooler van m'n 6800GT, die nu in de doos ervan stof verzamelt, maakte veel lawaai -> gevolg van hoogtoerental (5500 RPM) Waarbij je een goeie koeling verwacht.

high-end GPU's worden veel heter als CPU's!


Mja goed het is mss wat moeilijk te beoordelen, doe eens echte metingen..
Hmmm, zo ongeloofwaardig vind ik het toch niet, mijn x850 xt pe komt met een vf700cu (wel m.b.v. fancontroller op 12V tijdens gamen) niet boven de 60 graden uit... en dat met een paar uur Oblivion spelen...
640x480 omfg :D
das ook zwaar cpu limited he :)
btw install cat 6.4 ff
@ Luite, die ATi-pluspunt is puur fanboyism :P

Overigens is 350W idd voor het hele systeem en de geluidsproductie valt inderdaad erg mee. De VF700 heb ik nu op de achterkant (in mijn kast de bovenkant) lost geplaats om de achterkant en die regelaartjes te koelen, en dat werkt erg goed, sinds ik die VF700 op de achterkant heb draait de stock koeler zelfs tijdens de zwaarste spelen niet hoger dan de laagste stand.

@ Freek538, Dank U. Deze survey word gelukkid wel meer gewaardeerd dan die van mn FX5200 :9
@ Luite, die ATi-pluspunt is puur fanboyism
ok, dat zal ik dan maar door de vingers zien ;)
De VF700 heb ik nu op de achterkant (in mijn kast de bovenkant) lost geplaats om de achterkant en die regelaartjes te koelen, en dat werkt erg goed, sinds ik die VF700 op de achterkant heb draait de stock koeler zelfs tijdens de zwaarste spelen niet hoger dan de laagste stand.
Ah goed om te horen. Was niet helemaal duidelijk uit de survey, ik dacht dat je echt de andere kant van de kaart bedoelde, waar dus helemaal niks zit, misschien kun je dit even verduidelijken door te vermelden dat je nu de vrms koelt :)

Ik vind alleen zelf de koeler nog net wat te lawaaiig op de laagste stand, het geproduceerde geluid is ook wat onregelmatiger, en daardoor merkbaarder dan ik zou willen. Ik heb de rest van m'n systeem (ook X2 3800+) al aardig stil gekregen met een Scythe Ninja cpukoeler, Nexus Technology fans op lage snelheid en een Sea Sonic voeding. De ATI koeler is hierboven duidelijk hoorbaar. Zelf ga ik binnenkort wel even experimenteren met die Accelero X2, binnenkort wel te vinden in een survey als ik het de moeite waard vind :P
lage 3dmark score?
ik haal 11.5k stock speeds met een winchester op 2600mhz..
Daar geloof ik weinig van. Ik haal stock met x2 4400 en 7800gtx maar iets van 8000 3d marks..
Jij kijkt zeker naar je 3dmark03 score ;)
Ik haal 11,000-11,300 met mn X1900 XT.. FYI..

Bewijs linkie

Dus vraag ik me af waar jij eigenlijk naar kijkt? >.>

EDIT : Trouwens, XTX scoort om 1 of andere beter in 3DMark06 dan in '05 vergeleken met een XT.
;) De XT's scoren zowieso veel hoger dan een 7800,een enkele XTX scoort al beter dan 2X 7800 in SLI,dus kijk ook eens naar andere reviews en niet enkel naar een user review.
Is die er al? 0_o Ik dacht dat Catalyst 6.2 de nieuwste was. Of is die 6.4 een beta? :P Morgen heb ik alle tijd en ga ik de overclockpotenties van CPU en GPU (gecombineerd) uitgebreid testen.
Doom 3 loopt op 640480 Ultra Quality No Aniso No AA op 40fps.

wat tegenvallend ;)????

klopt die resolutie??? of meen je dit ?
Dit meen ik, zal wel aan liggen dat ik die ATi-optimalisation patch voor Doom 3 nog niet heb, of bestaat die niet? Ik ben trouwens wel van plan om die 3dmatk05 scoren te veranderen naar 11500+
Er klopt iets niet op jouw systeem... ik kon Doom 3 met mijn ATi X800 Pro draaien op 1152x864 met 2xAA met gemiddeld iets van 35fps.

Met een ATi X1900XTX moet je zeker meer kunnen halen dan een magere 40fps bij 640x480.
ik kon doom3 zelfs op hoge kwaliteit draaien op een x850xt pe.
Logisch, Doom 3 is niet zo extreem zwaar. In menig review lees ik dat een X1900XTX bij Doom 3 op 16001200 4AA 16AF Ultra Quality gemiddeld 90 fps haalt, kijk dan zijn nog een cijfers die de naam van mijn kaart rechtvaardigen, maar die heeft geen nut als ik op UQ 0AA 0AF 640480 niet eens gemiddeld 40fps haal :'(
draai dan nog eens op hogere res. :s
Wacht even, eerst ff m'n nieuwe settings testen. Ik heb eindelijk m'n X2 3800+ op 2,42GHz gekregen :D (ondanks deze kutbord, MSI i.c.m. RS480 =kut :P)
CoD2 loopt op 12801024, Dx9, Extra Textures, High DL, Everything HQ Smoke, 4AA en Aniso op gemiddeld 71 fps. Dit heb ik nog niet goed kunnen testen, omdat ik ingame met fraps de Fps bekijk. Soms loopt de kaart op 110 fps, soms zakt hij wat naar 60 fps, maar lager dan 60 fps komt hij nooit.


Je kan ook ff ~ drukken, en dan ff de cheat intoetsen voor het aantal fps te laten weergeven door het spel zelf;) lijkt me iets makkelijker en duidelijker, en zoals hierboven al word gezegd, instaleer ff de nieuwere drivers. Dat doet vaak wonderenO+ Voor de rest is het een super survey!
CoD2 loopt op 12801024, Dx9, Extra Textures, High DL, Everything HQ Smoke, 4AA en Aniso op gemiddeld 71 fps.
Bij loopt CoD2 op 16001200, Dx9, Extra Textures, High DL, Everything HQ Smoke, 4AA en Anisotropic op gemiddeld 91 fps ;). Daar niet van, maar ik kan de catalyst 6.4 drivers niet eens installeren :(. Iemand die trouwens iets wil op merken over de benchmarks? :P


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*