Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 5
4 reviews

Denon HEOS 3 HS2 Zwart

Prijs
Specificaties Mono-speaker met Bluetooth/WiFi (netvoeding) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Denon HEOS 3 HS2 Zwart Review

+2
Dutchiee 6 februari 2019, 2.771 views Product geleend

Denon HEOS 3 HS2 Zwart

Nadat ik pas geleden een nieuwe versterker aan diende te schaffen kwam ik de Denon x6400h tegen. Na het Googlen wat Heos nou zo inhield, werd ik erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van deze draadloze speakers. In deze review ga ik dieper in op de aspecten van Heos!

Pluspunten

  • Zeer helder geluid voor een relatief kleine speaker
  • Hoop bass in de kleine speaker
  • De HEOS 3 is gemakkelijk via de software in te stellen
  • Erg gemakkelijk in gebruik
  • Meerdere audiobronnen!

Minpunten

  • Aan de prijzige kant

Eindoordeel

Score: 4
Denon HEOS 3 HS2

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-40.jpg

Inleiding

Nadat ik pas geleden een nieuwe versterker aan diende te schaffen kwam ik de Denon x6400h tegen. Na het Googlen wat Heos nou zo inhield, werd ik erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van deze draadloze speakers. In korte tijd had ik de Heos 3 en 7 op mijn deurmat liggen. In deze review ga ik dieper in op de aspecten van Heos!

Kenmerken

Laten we deze review eerst even aftrappen met een filmpje en de kenmerken, gevolgd met de specificaties!

Voeding
100~240 volt AC, 50~60 Hz, automatisch schakelende voedingsadapter

Inhoud van de verpakking
HEOS 3 HS2 luidspreker, wisselstroomsadapter, 3,5 mm installatiekabel, ethernetkabel voor bedrade LAN-verbinding, snelstartgids.

Bedieningselementen & indicatoren
Volume omhoog/omlaag
Dempen / Muteknop ledindicator
meerkleurige ledstatusindicator
‘Verbinden'-knop netwerk (achterzijde)
‘Verbinden'-knop Bluetooth (achterzijde)

Gewicht
1.9 kg

Meerdere talen ondersteund
Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Russisch, Zweeds, Noors, Deens, Pools

Afmetingen (H x B x D)
128 x 275 x 156 mm (horizontaal)
272 x 130 x 165 mm (verticaal)

Bedrijfstemperatuurbereik
5 °C~35 °C

Productafwerking
Zwart, wit

Ideaal voor
kleine tot middelgrote ruimtes zoals slaapkamers, werkkamers en keukens.

Drivers
Dubbel full-range

NIEUW Geschikt voor Bluetooth
Ja

NIEUW Ondersteuning voor audio met hoge resolutie
Ja

Luidsprekerkastdesign
met poort

Versterkerkanalen
2

Aansluiting voor 3,5 mm audiolijningang
Ja (1)

USB-poort voor directe verbinding met opgeslagen muziek
Ja (1)

Bedraad netwerk
Ethernetuitgang (1)

Draadloos netwerk
802.11b/g/n-netwerken op 2,4 GHz en 802.11a/n/ac op 5GHz-frequentie

3,5 mm hoofdtelefoonuitgang
Nee

Inclusief schroefgat voor bevestiging aan muur/op stander
Ja

Plaatsing
Verticaal of horizontaal

Uitpakken

Vanuit Denon ontving ik de Heos 7 en HS2. Zo te zien is de Heos 3 vele slagen kleiner dan de Heos 7. In deze review ga ik verder in op de Heos 3, de 7 komt in een andere review terug!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-1.jpg

Tijd om de Heos 3 HS2 uit te pakken!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-3.jpg

Uiteraard levert Denon met de Heos 3 handleidingen mee, daarnaast wordt er een ander opzetstuk voor de adapter meegeleverd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-8.jpg

Naast de adapter worden er ook een audiokabel (3.5mm jack - 3.5mm jack) en UTP kabel meegeleverd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-9.jpg

In eerste opzicht, wauw. Klein, handzaam speakertje!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-11.jpg

Met de rubberen stukjes op de zijkant van de speaker kan de Heos 3 ook horizontaal worden neergelegd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-13.jpg

Voordeel aan de Heos 3 is dat deze ook kan worden opgehangen. Via de website van Denon zijn opzetstukjes te kopen waardoor de Heos 3 bijv. netjes aan een muur kan worden gehangen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-14.jpg

Voor een dergelijk kleine speaker zijn de aansluitingen ook niet mis! Zo is er gebruik te maken van bluetooth, WiFi, Aux dmv de audiokabel, USB en netwerk via de utp kabel.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-17.jpg

De drie knoppen zorgen ervoor dat het geluid harder/zachter kan worden gezet en de (in dit geval) onderste ‘losse’ knop, zorgt ervoor dat de speaker op mute kan worden gezet. Bij het langdurig indrukken van deze knop, schakelt de speaker uit/of in.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-17.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-24.jpg

Zelfs horizontaal ziet de speaker er netjes uit. Het ontwerp is rustig en vooral ook zeer stabiel. De speaker rolt niet weg.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-25.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-27.jpg

Aan de onderkant van de Heos 3 zit een soort van rubberen afwerking die er voor zorgt dat de speaker ook verticaal stabiel staat.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-29.jpg

Eenmaal ingesteld en aangezet heeft de speaker een blauwe led aan de onderkant. De Heos 3 ook nog een geel of groen ledje laten zien. Deze verschillende kleuren helpen bij het oplossen van problemen met het connecten van de speakers, waar in de app weer duidelijk op wordt ingegaan - wat welke kleur betekent en welke stappen dienen te worden genomen om de speaker te connecten. Over het instellen kom ik bij software op terug..

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-33.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-34.jpg

Wanneer de speaker uitstaat, is er geen led te zien. Dit is vooral erg fijn wanneer de speaker op een slaapkamer komt te staan.
Via de app kan ook worden ingesteld om het ledje voor altijd uit te laten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-32.jpg

Muziek

Tijdens het gebruik van de Heos 3 en 7, heb ik via mijn Audio Technica AT-LP5 platenspeler een mooie oude plaat opgezet van The Oscar Peterson Trio - We get requests. Ik had één speaker in mijn slaapkamer en één in de keuken gezet. Tijdens het opruimen/rondlopen in huis vielen mij een aantal dingen op. Het geluid was kristalhelder en nog eens sync ook. Tot op de milliseconde! Ik zou mij echt enorm gaan storen wanneer je van de ene ruimte de andere ruimte inloopt en net van beide ruimtes nog muziek meekrijgt - die niet eens sync is. Dat is met de Denon Heos oplossing helemaal niet van toepassing. En dat verdient wat mij betreft een pluim!
Mocht je aan de andere kant van het huis staan en het geluid staat te hard op één van de speakers. Geen zorgen, deze valt via de knoppen op de speaker zelf te beheren, daarnaast is er een mogelijkheid het geluid harder/zachter te zetten via de app.

De hogere tonen waren bij de Heos 3 voor mijn gevoel wat vlakker, midden en lage tonen kwamen erg goed naar voren.
Via de Heos app en bluetooth speelde ik redelijk wat nummers af. Via de Heos app zelf is een mediaserver te selecteren, zet daar wat Flacjes op en je kan uren genieten.
De Heos 3 vond ik heerlijk klinken met de podcasts van Oliver Heldens, Noisia Radio, Isaac’s Hardstyle sessions, Above & Beyond en Chainsmokers. Ondanks dat de hoge tonen wat vlakker zijn speelde het kerstalbum van Andrea Bocelli heerlijk af!
Terugkomende op de plaat van The Oscar Peterson Trio (mocht je er nog één hebben liggen en deze niet meer gebruiken, laat dit gerust weten - of soortgelijk), deze plaat is redelijk vaak op beide kanten afgespeeld tijdens het schrijven van deze en andere reviews. Waar ik achter mijn pc in een andere kamer zit, staat mijn platenspeler in de woonkamer. Even het huis door huppelen om de naald van mijn platenspeler te verplaatsen en weer verder genieten, leverde in dit geval een hoop plezier op. Het Heos systeem is in mijn optiek geweldig. Het is dat de speakers weer terug moeten, ik weet in iedere geval wat ik ga zoeken!
Muziekbronnen
Denon geeft ook nog extra info over de Heos 3 die ik jullie uiteraard niet wil ontnemen!

Muziekabonnementsdiensten
Met de HEOS-app kunt u kiezen uit populaire streamingdiensten zoals Spotify, TuneIn, SoundCloud, TIDAL, Deezer, Napster en Mood:Mix. Meer diensten volgen binnenkort.

Internetradiozenders
Streamen: AAC, mp3, WMA (via de TuneIn-dienst)

Ondersteunde muziekbronnen
Ondersteunde audioformaten:
WMA: tot wel 192 kbps.
AAC en mp3: tot wel 320 kbps.
WAV, ALAC en FLAC: tot wel 24-bit/192 kHz.
DSD: 2.8MHz, 5.6MHz

Bluetooth wordt ondersteund
afspelen op één luidspreker of andere HEOS-luidsprekers toevoegen in de Party-modus.

Ondersteunde beeldformaten
De HEOS 3 HS2 ondersteunt de beeldformaten JPG, PNG, BMP en GIF album art.

Ondersteunde USB-stations
De HEOS 3 HS2 ondersteunt USB-sticks via de ingebouwde USB-poort. Muziekinhoud op een USB-station kan zowel lokaal als op alle HEOS-spelers op je netwerk worden afgespeeld.

Muziek op telefoon/tablet
Muziek van iTunes die lokaal opgeslagen is op je iOS-apparaat of muziekbestanden op je Android of Kindle Fire.

NAS (netwerkopslag)
Afspelen vanaf DLNA-compatibele muziekservers.

"De beschikbaarheid van muziekdiensten kan per regio verschillen. Mogelijk zijn op het moment van de aankoop niet alle diensten beschikbaar. In de loop van de tijd kunnen diensten worden toegevoegd of beëindigd. Dit is de keuze van de aanbieders van de muziekdienst of van anderen. Ga naar www.denon-hifi.nl voor aankondigingen en meer informatie."

Software

Om de Heos 3 HS2 te gebruiken heb ik mijn iPhone 8 gebruikt. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de Denon Heos app en een lightning kabel.
Via de Heos app ga je linksboven naar het tandwieltje.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-4.jpg

Klik de eerste optie “Apparaat toevoegen”.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-5.jpg

In dit geval had ik ‘gelukkig’ een Lightning-adapter liggen waardoor ik via de 3.5 kabel kan connecten. Anders gaat dit via het netwerk of via WPS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-6.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-7.jpg

In dit geval had ik de lightning-kabel in de iPhone gestopt met de audiokabel.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-11.jpg

Het is eigenlijk kind eenvoudig, klik op de connect knop op de de speaker - zoals wordt aangegeven en druk op de volgende stap.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-12.jpg

In dit scherm vul je het wachtwoord in van je geselecteerde WiFi netwerk.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-14.jpg

Via de instellingen dient ook te worden aangegeven of de Heos 3 rechtop staat of ligt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-32.jpg

De Heos 3 kan een naam krijgen als bibliotheek, slaapkamer e.d. om deze makkelijker te groeperen binnen een woning. Dit is vooral fijn als er gebruik wordt gemaakt van meerdere Heos 3’en. In dit geval kies ik voor ‘Bibliotheek’.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-34.jpg

De Heos 3 slaat alles op en is binnen enkele seconden klaar voor gebruik.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-15.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-17.jpg

Zoals eerder aangegeven kan ook het status-led worden uitgezet via het instellingen menu - of wat minder fel worden ingesteld.

Binnen de Heos app staat linksonder het icoontje voor de ‘ruimtes’ binnen een woning.
De Bibliotheek (Heos 3) dient in dit geval naar de Denon te worden geschoven om er voor te zorgen dat deze synchroon muziek af gaan spelen. Staat deze erbuiten, dan werkt dat namelijk niet - dit duurde bij mij even om hierachter te komen - waardoor mijn LP’s niet synchroon afspeelde. Wanneer ik eenmaal dit allemaal onder één groep zette, was het bijzonder synchroon. Ik kon de gehele set-up niet op een fout of lag betrappen. .

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-37.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-38.jpg

Desondanks dat de speakers zelf ook knoppen hebben om het geluid harder en zachter te zetten, is er via de app rechtsonder in de app per speaker in te stellen hoe hard deze staan. Ook het muten kan door via de app!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/2-39.jpg

Conclusie

Heos, wat moest ik er van verwachten? Ik had geen idee en stond er neutraal in, totdat ik ook uiteindelijk daadwerkelijk met de Heos 3 en Heos 7 aan de slag kon. Ik was aangenaam verrast door het gemak van installatie en gebruik. En daarna al helemaal met hoe het klonk. Wel moet ik bekennen dat in dit geval mijn voorkeur naar de Heos 7 HS2 gaat.

Denon heeft met Heos een fijn systeem neergezet. Niet alleen het systeem wat alles aanstuurt, ook de software werkt fijn. Wel kwam ik er pas na 10 minuten achter dat alles onder een zelfde groep moet horen om een synchrone audio te hebben. Wanneer deze uit de groep worden gezet, dan kan er per speaker weer een ander afspeelbron of dergelijke worden gekozen/afgespeeld. Toch hoop ik dat Heos dit net iets makkelijker gaat maken door een soort van optie te geven wanneer er een nummer wordt afgespeeld via de Heos app een keuze te geven over welke speakers deze nummers moeten gaan.
Het voordeel van Heos is dat Denon ook updates in de software blijft stoppen, dus dat blijft zeker nog doorontwikkelen.

Daarnaast dien ik nogmaals op te merken dat de Heos 3 HS2 speaker ook aan een tweede te koppelen is, zodat hier een stereoset van te maken is.

Het geluid van de Heos 3 HS2 zelf is best indrukwekkend, zeker wanneer je je realiseert dat het een eigenlijk maar een klein speakertje is. Het geluid van de Heos 3 is in mijn optiek vele malen beter dan de B&O M3! In mijn optiek een factortje 3 keer beter zelfs.
Als ik moest kiezen, zou ik toch zelf voor de Heos 7 gaan in de andere kamers, omdat deze net wat meer power heeft. Mocht je in een kleinere kamer of slaapkamer een kleine speaker zoeken, dan zou ik zeker voor de Heos 3 HS2 gaan - en al helemaal wanneer je een stereoset zoekt!

De Heos 3 HS2 krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/heos3-hs2/1-40.jpg

Heb jij ook een Denon HEOS 3 HS2 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (14)

Wijzig sortering
Dit zijn inderdaad hele fijne speakers met een geweldig geluid. Alleen jammer dat je deze HEOS speakers niet tot een 5.1 of 7.1 surround set kan maken. Dat was wel waarvoor ik ze in eerste instantie samen met de Denon AVR 6400 versterker had gekocht. Kan wel alle speakers natuurlijk groeperen in bv huiskamer, maar het mist toch. Ik heb ze daarom weer terug gestuurd en dan toch maar een bekabelde set aangeschaft voor de surround. De Heos staan in de slaapkamer en keuken.
Heb sinds kort ook een Heos enabled receiver, enkel opgezet als 3.1 opstelling. Als ik het dus goed begrijp kan ik niet twee Heos 3 toevoegen als surround left en right? Dat is toch wel een grote tekortkoming van het systeem wat mij betreft.
Jawel hoor dat kan. Daarvoor is de HEOS 3 juist perfect voor. Heb zelf de 5.1 opstelling voor een langere tijd, eindelijk ben ik er tevreden over. Sinds de laatste firmware en app updates werkt het echt goed ivm disconnect issues, app bugs etc.. Heb zelf de HEOS Bar + HEOS Sub + 2x HEOS 3. Zou wel alles HS2 (2e versie met alle opties) nemen als ik jou was. Alle HEOS speakers kunnen gekoppeld worden met HEOS enabled receivers of de HEOS Bar zelf. Zou ook niet voor HEOS 1 gaan, dit speakertje is echt te zwak (blikkerig geluid) voor zelfs in kleine ruimtes.

[Reactie gewijzigd door TvR 85 op 8 februari 2019 12:29]

ze bedoelen dat je de Heos 3/5/7 als rear speakers zou willen gebruiken in een 5.1 setup met een Denon Heos enabled Receiver. Dat kan dus niet en is inderdaad een gemiste kans.
Top, thanks! M'n wederhelft wil niet aan de bekabelde speakers want 'dat staat niet mooi'. Dus dan is een draadloze plug-and-play set het enige dat overblijft om toch surround te creëren.
Als je de Bar als basis neemt kan je dit instellen als een surround set.
De bar doet links, center, recht en dan kan je bijvoorbeeld de heos 1,3,5,7 of zelfs de heos Amp. Verder hebben ze er ook een subwoofer bij.
Mooie speaker alleen jammer dat alles zijn eigen app heeft tegenwoordig.
Tevens lijk het mij een product waar je als je volledige ervaring meerdere speakers moet kopen en evt een hub.
Zou mooi zijn als producten eens universeel(ler) waren. wel fijn van ethernet kabel, ook POE toevallig ?
Hi Patrick,
Bedankt! Ja, dat is wel één nadeel. Maar is het natuurlijk ook onmogelijk alles over de hele wereld in één universele app te zetten. Zo lang dat er nog niet is.... :)
Alhoewel, om de speaker via bluetooth te gebruiken is er geen app nodig, en kan je fijn muziek wegspelen.
Nee, de lan-poort gaat helaas niet over POE. Wel een goed punt trouwens! Zo had ik het nog niet gezien. Zou wel uniek zijn om dat door te voeren in de speaker.
Je kan hem in de basis gewoon besturen via Spotify Connect weet ik toevallig. Vergeet alleen niet uit te zetten dat je alleen speakers in je netwerk wilt gebruiken in de Spotify App, andersheb je de kans dat je de speaker ergens anders aanzet, zonder het door te hebben ;)
Wat ik zelf jammer vind is dat de heos niet met Spotify free werkt, alleen betaald abonnement werkt hij mee. Chromecast werkt wel met free abonnement waarom ze vanuit Spotify deze beperking hebben opgelegd weet ik niet.
Heb zelf een heos1 met x4500 versterker. Spotify speel ik nu af via een omweg, en omdat het misschien 2x per maand is kan ik dat prima mee leven
Omdat er anders erg weinig motivatie overblijft om Spotify premium te nemen denk ik ;-)
Maar ze bieden wel Chromecast support, lijkt erop dat wellicht Google een duit in het zakje stopt daarvoor?
Ik heb een Denon 1500h versterker zou ik zo ook als atmos speakers kunnen gebruiken? Dat kan ik nergens terug vinden heeft iemand dat geprobeerd?
Wat is het vermogen eigenlijk van deze speaker ? Of wat kan de adapter leveren ?


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True