Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
2 reviews

Gigabyte Aorus M3 USB Gaming Mouse Black (M3) - Reviews

Prijs
Specificaties Bedrade muis met USB aansluiting en 6.400dpi sensor - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Gigabyte Aorus M3 USB Gaming Mouse Black (M3) Review

+2
Consigliere 1 maart 2018, laatste update op 1 maart 2018, 120 views Product geleend

Gigabyte Aorus M3 USB Gaming Mouse Black (M3)

De M3 van Aorus is een goed muis met leuke rgb functies die te combineren zijn met andere Aorus producten. Voor een kleine 40 euro heb je dit exemplaar met de pixart 3988 sensor en 6400dpi.

Pluspunten

  • RBG-Fusion die het mogelijk maakt om alles met elkaar te syncen qua verlichting
  • Uitgebreidde software om je muis zo in te stellen zoals jij wilt en up-to-date te houden
  • 6400 Dpi met omron switches met Pixart 3988 sensor voor de lange game uurtjes
  • Drie soorten griphoudingen voor ieder wat wils omtrent het beste vast houden van de muis

Minpunten

  • Had groter gemogen voor de gebruiker met de grote hand. Dit komt bijna altijd terug als je iemand vraagt met grote handen
  • Voelt licht aan. Maar dit is ook te wijten aan de prijs en instapmodel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Drivers / support Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185621-600x339.jpg

Intro:

Na een groot aantal muizen in bezit en getest te hebben is het deze keer aan de M3 de beurt om zich te bewijzen. De M3 is zoals verwacht aan de M te zien de muis van de Aorus familie samen met de K7 en de H5 maakt deze onderdeel uit van de Aorus gaming familie van Gigabyte. De muis is op 3 manieren vast te houden waardoor dit wel een erg uitspringende muis is.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185134-1-600x339.jpg

Specs:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/M3-specs-600x494.jpg

Verpakking en bevindingen:

De M3 van Aorus word net zoals de andere familieleden voorzien van een gave verpakking waar je meteen alles word voorgeschoteld wat je wilt weten van de M3. Bij het open slaan van de flip over zie je meteen de muis zitten en kun je deze beetpakken op de manieren zoals links staan aangegeven aan de binnenkant. Deze word geleverd met de extra teflon zooltjes die ik nog nooit heb vervangen overigens, bij geen 1 muis. Maar altijd fijn als dit wel het geval zou moeten zijn. Verder heeft de M3 van Gigabyte een 1,8m lange kabel die voorzien is van een goud vergulde connector. Aan de zijkant zit de verlichting die aangeeft in welke "stand" de m3 zich bevindt.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185146-1-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185212-1-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185216-1-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185709-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185611-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185707-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_185703-600x339.jpg

Software:

De software die gedownload kan worden spreekt aardig voor zich. Hier is de software te downloaden. De software zelf wijst zich wel duidelijk de weg. je kunt de firmware updaten als je wilt en eventueel het een en ander aan instellingen. voor zowel de M3 muis als de K7 toetsenbord of de H5 Headset mocht je die ook bezitten. Zo kun je ook de sync functie aanzetten om al je Aorus producten te kunnen syncen qua verlichting.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Mouse1-600x525.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Mouse2-600x525.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Mouse3-600x525.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Mouse4-600x525.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Mouse5-600x525.jpg

Na de software installatie is het trouwens aan te raden even de firmware te checken van je M3 aangezien er in de K7 een beestje zat die je toch niet graag in je product wilt.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Updatemouse1-600x418.jpg

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Updatemouse3-600x418.jpg

Conclusie:

Na een dozijn aan muizen al eens vast gehad te hebben grip, claw en palm, is deze M3 weer een stapje verder qua grips.. je kunt ze namelijk alle 3 toepassen bij deze muis hierdoor is hij voor een ieder geschikt is. Helaas heb ik als grote handen man wat last om de duimknoppen goed te bedienen en vind ik hem zelf wat licht en "goedkoop" niet in de zin van cheap onderdelen gebruikt maar het licht en wat onstuurbaar aanvoelen. Voor de rest is hij zeker zijn geld waard en in combinatie met de K7 en H5 en eventueel een Gpu en moederbord een heel gaaf geheel. 

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Gigabyte Aorus M3 USB Gaming Mouse Black (M3)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True