Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
2 reviews

Gigabyte Aorus K7 - Reviews

Prijs
Specificaties Bedraad Qwerty met Cherry MX Red switches - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Gigabyte Aorus K7 Review

+2
Consigliere 28 februari 2018, laatste update op 28 februari 2018, 242 views Product geleend

Gigabyte Aorus K7

Aorus K7 die door zijn brushed aluminium look zeker niet misstaat op je bureau. Door de CherryMX switches en de leuke effecten is het een lust om lekker met dit toetsenbord aan de gang te gaan.

Pluspunten

  • Net toetsenbord. maar aardig aan de prijs voor wat je krijgt
  • CherryMX
  • RGB met sync functie voor de andere Aorus producten
  • Aluminium toplaag maakt het geheel af

Minpunten

  • Aardig aan de prijs voor wat je krijgt.
  • Randen iets wat scherp afgewerkt.
  • Software iets wat bugged

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 3
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_183559-1-600x339.jpg

Intro:

Na een aantal toetsenborden in de handen gehad te hebben is het deze keer de Aorus K7 van Gigabyte. Voor de tweede keer dat ik een toetsenbord van Gigabyte vast heb. De eerste keer betrof het een K83 die ik gewonnen had en snel wilde verkopen, vond het maar niets die hoge toetsen en hoorbare aanslagen. Bij dit toetsenbord weet ik inmiddels allang wat mij te wachten staat maar toch de RGB, strakke afwerkingen en cherryMX red switches maken het bij elk toetsenbord toch weer spannend wat je kan verwachten.

Specs:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Specs-Aorus-600x437.jpg

Verpakking en bevindingen:

Nette duidelijke verpakking met speerpunten hoe en wat met het toetsenbord doet het altijd goed in mijn ogen. Toetsenbord zit netjes verpakt in een mooie bijgeleverde hoes
.http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_183607-1-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_183617-1-600x339.jpg

Zoals vanzelf sprekend een boekje en een manual voor als je niet weet welke toets waar te vinden is op toetsenbord. ( leuk foutje op onderstaande foto.. die muispads / voetjes horen er niet bij )

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_183836-1-600x339.jpg

Altijd fijn om erbij te hebben is de keycap puller die je makkelijk de toetsen los laat halen zonder lepeltjes of stokjes.

 http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_183804-1-600x339.jpg

Bij de K7 krijg je 8 keycaps bijgeleverd. 4 voor de qwerty rij en 4 voor eronder. Zelf snap ik niet waarom je deze op je toetsenbord wilt hebben. Aangezien er geen LED licht meer zichtbaar hebt op die plekken. Persoonlijk vind ik het nog lelijk staan ook, maar er zullen vast mensen zijn die het er graag op hebben.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184514-600x339.jpg

De voetjes die je al draaiend kunt verstellen geven je de positie die jij wilt hebben. Niet het wel of niet openklappen van de voetjes. Maar echt zoals jij wilt iets hoger of lager.. of net even ongelijk om  zo het oppervlak gelijk te krijgen. Het maakt bij de K7 niet uit, want dit is makkelijk bij te stellen.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184656-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184658-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184714-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184735-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184810-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171130_184821-600x339.jpg

Onder de voetjes vind je dikke rubberen zooltjes om zo je toetsenbord lekker stevig op zijn plek te houden.

Software:

Wat betreft de software kan ik kort en bondig zijn. Werkt zoals het zou moeten. Voorzien van leuke effecten die je de kleuren kan geven. is er ook een mogelijkheid om met het zelfde programma zowel het toetsenbord, muis, headset als ook de Aorus grafische kaart de kleuren te synchroniseren. Echter krijg je wel een melding dat 1 of meerdere apparaten sommige effecten niet aan kunnen.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screen1-600x526.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screen2-600x526.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screen3-600x526.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screenkeyassigment-600x618.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screenled-600x619.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screenledeffect-600x619.jpg

Het mooie macro gedeelte die er altijd wel word in gebouwd. Al vraag ik mij af of dit door iemand gebruikt word? en zo ja waarvoor. Mocht iemand iets hebben of een toelichting erop hebben. laat het mij weten.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Screenmacro-600x609.jpg

Wat ook erg netjes is, In het zelfde programma kun je alles aanpassen maar ook voor elk onderdeel de firmware updaten. zonder aparte bestandjes te zoeken of naar een website te gaan.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Settings1-600x463.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Settings2-600x463.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Settings3-600x463.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Settings4-600x463.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Updatekey1-600x418.jpg

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/Updatekey4-600x418.jpg

Zonder opnieuw opstarten van de pc kun je on the fly alles updaten zonder gestoord te worden . Wel handig om even te doen zodra je hem aangesloten hebt want er zitten een paar kleine beestjes in de F16 software. 

Conclusie:

Na de K83 snel verkocht te hebben is de K7 Aorus wel een erg mooie tweede Gigabyte toetsenbord die ik in de handen heb gehad en heb mee kunnen werken. Door zijn brushed aluminium look staat het als een plaatje op zijn plek. Door de CherryMX switches en de leuke effecten is het een lust om lekker met dit toetsenbord aan de gang te gaan. Door de Anti ghosting typ je elke letter waar deze hoort. Met de huidige prijs van 109 euro zijn er zeker ook goede alternatieven te vinden. Echter als de M3 en de H5 bij jou combo zit dan is het zeker wel een goede aankoop.

Heb jij ook een Gigabyte Aorus K7?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True