Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Xiaomi Mi Notebook Pro Review

+1
dikkiedik 20 november 2017, laatste update op 21 november 2017, 9.930 views Product gekocht

Xiaomi Mi Notebook Pro

zeer goede notebook voor weinig geld. Zeer solide bouw, vlot en mooi display. Geluidskwaliteit is ook uitstekend

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit verhouding
  • uitstekende speakers + koptelefoon audio
  • dolby atmos
  • 8th gen i5 processor
  • zéér goede bouwkwaliteit en design
  • mooi IPS display met goede kleuren
  • accu duur (8u+ bij normaal gebruik)
  • dedicated GPU MX150

Minpunten

  • 1080p scherm ipv 1440p
  • US adapter
  • chinese windows
  • gewicht +- 1,95Kg

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Aangekocht van Gearbest uit china. Ik had geluk en ik hoefde géén invoerrechten te betalen wat uiteindelijk neer kwam op een ludieke 770 euro geshipt naar mijn deur (door een coupon).

De bouwkwaliteit viel meteen op dat deze extreem goed is. Zeer fraai design, goede connectiviteit door USB en USB-c, SD card reader en HDMI. Na het opstarten meteen een Engelse windows 10 geinstalleerd en de drivers e.d.

wat meteen opviel is dat het scherm uitstekend is, ondanks de 1080p resolutie. Goede kleur reproductie en contrast. Ook de maximale helderheid is erg goed. Dik in orde dus. Een 1080p scherm heeft namelijk ook als voordeel dat de batterij extreem goed is (kom ik later op terug)

Wat bij het typen en normaal gebruik merkaar was is de kwaliteit van het toetsenbord en trackpad + fingerprint sensor. De fingerprint sensor was snel opgezet en werkt altijd, wat inloggen een stukje sneller maakt. Verder is de trackpad zeer precies en voelt erg goed, vergelijkbaar met de macbook Pro 15 trackpad. Verreweg de beste trackpad die ik ooit gebruikt heb op een windows machine. Ook nog een stapje beter dan de XPS 15 die ik recent geprobeerd heb in de winkel. De fingerprint sensor zit op de trackpad wat in eerste instantie een beetje lijkt alsof deze in de weg zit, maar de fingerprint sensor is ook gewoon 'gevoelig' en je kunt dit stukje trackpad ook gewoon gebruiken als tracker. Verder is er backlit op het keyboard wat het makkelijk maakt in het donker.

De snelheid van de laptop is prima, met een i5-8250 en een MX150 heb je zelfs bij lichte games en video/foto bewerking geen enkel probleem. Zelf heb ik Sony vegas, Adobe lightroom en CS6 geprobeerd en draaien allemaal prima met grote RAW files en zelfs 4k kan bewerkt worden met deze laptop. 8GB RAM is voor mij ook gewoon meer dan genoeg, anders kun je altijd voor de i7-8550 met 16GB RAM, maar ik vond daar de prijs/kwaliteit verhouding al wat minder.

De speakers verbaasde me zéér in positieve zin. Deze xiaomi heeft als weinige de dolby atmos drivers en samen met harman kardon speakers produceren ze een gedefinieerd en warm geluid. Ook de maximale volume is zeer hoog. Verder met koptelefoon of oortjes heb je voordeel van dolby atmos. Klinkt een stuk beter met de plug-in aan.

van de ene positieve verrassing naar de andere, want ook de batterij duur is geweldig voor een windows machine. Tussen de 8 en 10 uur is vrij makkelijk haalbaar bij browsen/word/excel en spotify op de achtergrond via wifi. Als je het een klein beetje push kan je nog wel over die 10u heen.

wat betreft de nadelen. Een 1440p scherm was welkom geweest om het de ultieme fotobewerking laptop te maken, maar eerlijkgezegd mis ik het ook niet heel erg, zeker niet met het bijkomende voordeel van de batterij duur.

De lader is van goede kwaliteit, maar wel met een US/chinese plug, dus je moet een adaptertje gebruiken om deze om te zetten wat er een beetje gek uit ziet, zeker icm zo'n premium laptop.

Verder moet je windows opnieuw installeren om een nederlandse of engelse versie te krijgen. De windows product key kan je overigens wel opnieuw gebruiken om gewoon een legale versie te krijgen

Het gewicht van 1,95Kg kan ook als sommige gezien worden als nadeel, vergeleken met 13 inch modellen. Maar ik vind zelf de winst op oa het keyboard, accuduur en grotere scherm die 500 gram extra meer dan waard. Persoonlijke afwegingen.

Overall ben ik zeer happy met de aankoop en kan iedereen deze laptop aanraden die een portable, en trendy notebook zoekt voor relatief weinig geld.

Heb jij ook een Xiaomi Mi Notebook Pro?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (71)

Wijzig sortering
Hoi, ik heb dezelfde als jij eergisteren ontvangen Ik ondervind echter problemen met het aansluiten via HDMI naar een extern scherm. Vandaag als eerst gemerkt bij een beamer en nu thuis kan ik hem ook niet aansluiten op een extern scherm. Ik vroeg me af of jij dat probleem ook hebt. Ben bang dat mijn HDMI poort stuk is.
as we speak typ ik dit nu op een extern scherm. Dus mijn HDMI poort werkt gewoon naar behoren.
al uitgebreid geprobeerd met kloon/uitbreid functies van windows?
Je bedoelt de windows+p knop? Ja dat heb ik geprobeerd. Bij de eerste beamer kreeg ik alleen dit scherm te zien: een klein stukje van de bovenkant van mijn scherm, daaronder een zwarte balk en daaronder een witte balk met aan de rechterkant grijze pixels. Bij een andere beamer kreeg ik met de extend functie wel een signaal, maar met de duplicate functie hetzelfde probleem als de eerste beamer. En nu thuis aangesloten op mijn Samsung syncmaster B2230HD monitor, die geeft de volgende melding: 'De resolutie wordt niet ondersteund op deze TV, Kies een andere resolutie'. Ook bij een lagere resolutie blijft hij die melding geven.
Het kan inderdaad een kapotte HDMI poort zijn. Wellicht toch nog een driver probleem? Ik neem aan dat je windows ook opnieuw geinstalleerd hebt. Je kunt kijken naar de Nvidia en intel HD graphic card drivers. Kijk eens naar de Xiaomi driver pack die ook te vinden is online. Hopelijk lost dat je probleem op, het is inderdaad anders vervelend omdat de laptop voor reparatie wss terug moet naar china.

andere optie is wellicht een beeldscherm aansluiten via USB-c als tussenoplossing?
Ik heb eerdere versies van de driver geïnstalleerd, geen resultaat. Van welke datum (of welke versie) is jouw laatste Intel driver? Die van mij 8/13/2017. Er zijn nieuwere versies, maar die kunnen niet geïnstalleerd worden.

Ik heb Windows geïnstalleerd met behulp van dit filmpje. Een Windows 10 bootable USB. Heb jij het anders gedaan?

Misschien kan ik Windows nog een keer helemaal opnieuw installeren.
Morgen maar even een usb-C naar hdmi verloopstukje kopen.

Ik baal nu als een stekker, want het laatste waar ik zin in heb is dat ding inderdaad weer helemaal naar China te versturen.
ja snap ik. vervelend.

mijn drivers zijn ook van 8/13/2017
vandaag voor het eerst via hdmi op mijn TV gezet en ik kreeg het zelfde probleem. Raar dat die op mijn PC monitor geen problemen geeft.
In deze thread had iemand met een Mi AIR 13 hetzelfde probleem. Hij vertelde mij dat hij het opgelost had met een BIOS-update, maar goed dat is een ander model. Ik heb tot nu toe nergens op internet iets over dit probleem kunnen vinden, vreemd he? Heb een ticket bij Gearbest ingediend, moest daarbij een video opnemen om het probleem te laten zien. Binnen twee werkdagen krijg ik als het goed is antwoord.

[Reactie gewijzigd door VL10 op 26 november 2017 20:32]

Heb je de FN key (sneltoets) drivers wel geïnstalleerd na de herinstallatie van Windows 10?
Kan ook nog het probleem zijn namelijk..
ja lijkt toch op een driver probleem. Het probleem lijkt zich alleen voor te doen wanneer er gedownscaled moet worden wat met monitor met meer dan 1080p heb ik het probleem gek genoeg niet.

Weet jij of het met de xiaomi usb-c hub opgelost kan worden? want opzich sluit ik mijn laptop toch niet vaak aan op een aparaat met lagere resolutie dan 1080p. dan zou wat mij betreft dat al een oplossing zijn, gearbest zal daar ook vast wel aan mee willen werken.
Mijn monitor is 1080p, dus wellicht licht het probleem aan downscalen. Ook bij de beamers wordt dat gedaan.
Ik heb het nog niet uitgeprobeerd met een usb-c verloopstuk, die zou ik moeten aanschaffen. Ikzelf vind dat geen oplossing voor het probleem. Je koopt immers een premium product en dan wil ik niet met verloopstukjes gaan lopen emmeren.
Ik wacht eerst op een antwoord van Gearbest. Ze hebben de vraag bij de technische afdeling neergelegd. Verwacht binnen een dag een reactie te hebben.
Hoe verwijder je reacties? Per ongeluk twee keer gereageerd.

[Reactie gewijzigd door VL10 op 28 november 2017 15:41]

heb jij al inhoudelijk een reactie van Gearbest? Ik heb ook een ticket aangemaakt, samen met het zelfde probleem sta je sterker.
Ja vanochtend. Er staat geen verklaring bij over het probleem, dus ik weet nu niet of het een hardware of software probleem is. Ze zeggen dat ik kan mijn laptop kan terugsturen en een vervangende laptop of mijn geld kan terugkrijgen.
Ik twijfel nu wat ik zal doen. Stel ik krijg een nieuw exemplaar, hoe weet ik dan dat die het wel goed doet? Een iemand met een AIR 13 die hetzelfde probleem had, kon het oplossen met een bios-update. Dus het lijkt me een software verhaal.
Op dit forum zijn er meer mensen die met precies hetzelfde te maken hebben.
Ik heb een mail verstuurd naar service.global@xiaomi.com met de vraag hoe ik dit op kan lossen.

[Reactie gewijzigd door VL10 op 30 november 2017 12:37]

terugsturen lijkt me inderdaad een erg drastische oplossing. Ik zelf kan namelijk gewoon de laptop aansluiten op mijn primaire scherm (1440p). Alles lager dan 1080p geeft problemen gek genoeg.

ik ben erg benieuwd of het dus wel werkt via die USB-c hub. Dan is het wat mij betreft op die manier voor mij een oplossing die goed genoeg is. Maar wat je al zei over een premium product, dat verwacht je niet natuurlijk. Maarja, het is en blijft chinees haha.
heb jij inhoudelijk inmiddels een reactie gekregen op het probleem?
Alleen dat ik hem kan opsturen voor een ander model (of mijn geld terug krijg) of dat ik 30USD 8)7 krijg voor een reparatie. Iedere keer als ik hen vraag om uit te weiden over het probleem, negeren ze de vraag.

Ik heb bij mediamarkt een USB-c hub gekocht en op die manier werkt de HDMI wel. Als ik hem terugstuur voor een ander model zijn we 2 maanden verder, dus ik neig naar die 30 hele dollars.
oke goed om te horen dat via USB-c het wel werkt. Ik heb het zelfde aanbod gehad dus ik ga gewoon die 30 USD pakken en met dat geld van Xiaomi een dongeltje kopen voor USB-c naar HDMI. Kost geloof ik 13 euro.

Hopen dat Xiaomi zelf een keertje met een update gaat komen, maar tot nu toe werkt de HDMI gelukkig wel op mijn computer scherm die ik het meeste gebruik. Alleen met 1080p of lagere resoluties doet die raar.
De vraag blijft of het hardware- of software gerelateerd is. Een groot nadeel van een dongel is dat die in de poort moet waar je ook je oplader insteekt. Dus je kunt niet tegelijk opladen en op een extern scherm aansluiten.
kan de dongel niet in de tweede USB-c poort?
mmm, okay. thanks voor de info in elk geval!

en het lijkt met software matig een probleem omdat ik wel op 1440p of 4k schermen HDMI kan gebruiken

[Reactie gewijzigd door dikkiedik op 7 december 2017 11:55]

als ik trouwens naar dit product kijk staat er expliciet bij dat je tegelijk kan chargen tijdens het gebruik van de andere functies van de dongel

https://www.gearbest.com/cables-connectors/pp_466690.html
Je hebt gelijk, ik had het niet goed getest.
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1708317/last

Hier stond ook iemand met een Xiaomi met hetzelfde probleem.
Heb even niet gelezen of er ook een oplossing bij stond.
Hey bedankt voor de link. Zo te zien nog geen oplossing voor gevonden. Het gekke is dat ik nergens op internet wat over dit probleem kan vinden.
Ik zag dat er een oplossing is gepost op het miui forum. Heb het zelf niet getest.

Quote van het bericht op het forum:
You must manually uninstall the Intel UHD graphics driver in device manager, and manually reinstall the latest version from https://downloadcenter.in...ows-15-60-?product=128199 (I had to use the zip version of the driver).

Here is the steps I followed:
1.- In device manager, right-click on Intel UHD graphics 620 and hit uninstall device (make sure to check the delete driver checkbox).
2.- restart when requested.
3.- Right click on Intel UHD graphics 620 and hit update driver
4.- Browse my computer.
5.- Click on browse... and select the folder where you unzipped the driver
.your Path.........\Downloads\win64_15.60.01.4877 (check the include subfolders checkbox).
6.- Wait for the update finish. It may take a while.
7.- Conect the HDMI cable and enjoy.

Based on the information found in the post:
https://www.reddit.com/r/...notebook_pro_hdmi_issues/

[Reactie gewijzigd door Goodbye op 15 december 2017 12:47]

Ik heb zelf die topic aangemaakt, die oplossing werkt bij mij niet. Maar bedankt voor het meedenken.
Hoe lang duurde de levering ongeveer, en is gearbest betrouwbaar?

Ik ben zelf namelijk ook geïnteresseerd in deze laptop om voor school te halen (ik neem echter wel de i7/16gb versie), dus ben al +-1,5 maand aan het nadenken of ik het zal doen aangezien 1100 euro toch wel veel geld is om uit te geven aan een Chinese website waar ik nog nooit iets besteld heb. Aliexpress doe ik vaker maar is ook een stuk duurder.

Alvast bedankt voor je tijd.
levertijd was 4 weken ongeveer. Het eerste stuk was niet te traceren, het gaat denk ik in een container naar Europa. Vanaf daar was het traceerbaar met DPD UK. Vanaf birmingham naar Nederland had ik gewoon een track&trace code.

Ik koop veel liever van Gearbest dan van Aliexpress! ik heb zeer goede ervaringen met gearbest, ook een keertje met een kapotte oortjes die keurig en snel werden gerefund. Ze hebben zelfs nu Nederlandse klantenservice via een Facebook groep (Gearbest coupons & klantenservice). Ik koop dus zelfs een laptop met volle vertrouwen bij onze chinese vrienden.

Gearbest biedt nu zelfs een garantie dat er GEEN invoerkosten betaald hoeven te worden. Als dit wel betaald moet worden geeft Gearbest een refund van dit bedrag. Dit loopt oa via die Facebook groep, dus ik adviseer je contact op te nemen daar en dan krijg je een link en vaak ook een goede kortingscoupon. Zo ben ik ook aan een hele vorse korting gekomen voor deze notebook.

A.s. Vrijdag met black friday sale zullen er ongetwijfeld ook weer goede deals voorbij komen, ook van deze laptop. (black friday)
Je kan trouwens een lader kopen van lenovo (waarschijnlijk ook andere merken) met exact dezelfde specs wat misschien wat handiger is zodat je geen adapter hoeft te gebruiken.
Indien je dit een erg probleem vindt natuurlijk :D.
Klopt het dat deze enkel met een glanzend scherm verkrijgbaar is? En naar repairability, gezien je hem in China gekocht hebt kan je je moeilijk op garanties beroepen, maar ziet het er een gemakkelijk repareerbare laptop uit? Vind je schroeven terug of is het een dichtgelijmde doos?
De laptop is heel makkelijk repareerbaar verwacht ik. 4 schroeven aan de onderkant en de hele achterklep komt er uit. Ziet er allemaal heel goed repareerbaar uit.

het scherm is glanzend ja en dat is ook de enige manier hoe je 'm kan verkrijgen. Het is gewoon een glasplaat voor het scherm. Niet super hinderlijk vind ik persoonlijk omdat de helderheid van het display vrij goed is.
Is het mogelijk om ook een NL-versie van Windows 10 te installeren op zo'n laptop?
zeker. Ik ben ongeveer een uurtje bezig geweest om alles in mijn gewenste taal te zetten. Zelf heb ik een Engelse windows 10 geinstalleerd.

Het is wel een single language windows 10 code die met de laptop komt, dus dan moet je deze versie ook instaleren (engels dus). Wat je wel kunt doen is een windows 10 code kopen ergens en dan die windows installeren.
Met een windows 8 key gaat t ook.
https://www.youtube.com/watch?v=Rv3EWrlPLvc

Hier is nog een video over de laptop mocht je die niet gezien hebben. Hij veranderde ook de Windows op de laptop
Ik heb zojuist de taal omgezet van Chinees naar Nederlands. Nu is het zo dat ik hem niet meer kan verbinden met het wifi én mijn fingerprint scanner wilt niet activeren.
Als ik naar Apparaatbeheer ga dan staat er dat er geen stuurprogramma voor beschikbaar is.

Heeft iemand een oplossing?
Als je in de instellingen naar Bijwerken gaat en Windows laat zoeken op nieuwe updates, neemt hij meteen de drivers mee als het goed is. Werkt dit misschien?
Het is inmiddels gelukt.
Drivers gedownload vanaf andere PC en vervolgens met USB geïnstalleerd.
Toch bedankt!
Even snel een ander vraagje.
Kan je niet gewoon in Windows zelf de taal veranderen?
Of moet het echt opnieuw geïnstalleerd worden?

En raden jullie nog steeds deze laptop aan?
Complimenten voor de review @dikkiedik

Iemand ervaring met Linux op deze laptop?
hoe bevalt de laptop nu je hem al een tijdje hebt? Zijn er dingen kapot gegaan of werkt hij nog prima?
werkt nog altijd uitstekend, zeer tevreden ermee.
Ik heb inmiddels ook de gok gewaagd en deze laptop besteld (mede na de review van @dikkiedik ). Net een paar dagen in gebruik. Nederlandse windows erop gezet en alle drivers updaten via windows update ging allemaal erg makkelijk.
Is een prachtig apparaat, alleen de batterijduur valt erg tegen. De 8-10 uur die @dikkiedik noemt haal ik zeker niet. Ik hang hem net aan de oplader (vanaf 9%) en hij ging met een volle lading een krappe vier uur mee. Ik heb voltages niet aangepast (overclocken etc) en gebruik de standaard batterijschema's (gemiddelde prestaties en prefereer batterij boven prestaties). Volgens windows heeft google chrome het grootste batterijverbruik.
Iemand tips/ideeën? Ik heb zelf geen idee meer namelijk.
Hoor het graag!
Moest je invoerrechten betalen? en waar had je hem besteld?
Geen invoerrechten als je besteld via de link van Gearbest nederland op facebook. De coupon die zij gaven gaf niet heel veel korting, maar google even (twitter was het dacht ik trouwens) dan kom je op een coupon van rond de 700 euro uit voor de i5-variant.
Duurde ivm feestdagen wel erg lang, 37 dagen
damn! Ik baal. Sinds vandaag het eerste probleem met de laptop helaas, ik hoop eentje die snel oplosbaar is. Want denken mensen hier?

de laptop laat niet meer op, zowel het groene LED als windows 10 geeft aan dat er niet geladen wordt en de accu leeg loop (zit nu rond 25%).

via device manager kom ik er achter dat UCSI USB manager een code 10 foutmelding geeft. power naar de device geeft problemen... hopelijk doet die het nog zometeen wel als de laptop 0% batterij heeft, anders ben ik helemaal screwed!
Ah oh! Klinkt wel als een driver failure?
Anders kun je het of course altijd nog bij Gearbest neerleggen.
en de ergste nachtmerrie is werkelijkheid. Ik heb van alles geprobeerd om de driver werkende te krijgen. Verwijderen, driver updaten t/m windows recovery aan toe. Niets mocht baten.

ik had gehoopt dat wanneer de batterij leeg was de laptop nog aan kon blijven doordat er verder niets mis is met de lader (getest). Helaas, de laptop viel uit. Dus nu heb ik niets meer!

Ik zit midden in mijn afstuderen en solliciteren dus ik heb ASAP weer een werkende laptop nodig. Terugsturen naar china is dus eigenlijk geen optie op dit moment.

Iemand met goede raad? Of wellicht een écht heel handig mannetje in Noord-Holland die laptop reparaties doet? mag wat kosten, dit moet gewoon heel snel gefixt worden.
Heel zuur inderdaad.
Wat je misschien nog kan proberen is de batterij verwijderen en kijken of hij start als hij aan de oplader hangt? Dan zou het misschien nog door de batterij kunnen komen.
Sowieso Gearbest nederland op facebook even een bericht sturen, gaat het mogelijk wat sneller dan via gearbest klantenservice
Zou dat uitmaken door de batterij te verwijderen? Dat de batterij als voorkeur gekozen wordt ook al is die helemaal leeg? Is het proberen waard voor als tijdelijke oplossing.
Precies. Kan in ieder geval geen kwaad. Dat je geen lampje naast de oplader ziet, voorspelt eigenlijk al niet veel goeds maargoed de laptop openmaken is wel goed te doen als ik de filmpjes mag geloven.
Ben zelf nog aan het uitzoeken of mijn batterij gewoon slecht is of dat er iets anders veel stroom vraagt.
Jij haalde wel altijd die 8-10 uur? Ik heb BIOS versie 401, mogelijk ligt het daar aan.
Ja 10u wel als ik gewoon word deed zonder iets anders. 8u met mixed use. Enkele keer 7. Daaronder heb ik nooit gezeten geloof ik.

Ik zet de laptop wel op extreme spaarstand altijd, en pas helderheid aan aan de situatie. Merk weinig van prestatie verschil
Heb je ook andere laders geprobeerd??
woops, perongeluk een comment

[Reactie gewijzigd door Dennisdk1 op 19 januari 2018 21:51]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True