Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

TP-Link AC1750 Draadloze Dual-band Gigabit Access Point Voor Plafondmontage EAP245 v1 (set van 1)

Prijs
Specificaties Access Point, WiFi max. 1,75Gbps - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Bekijk alle reviews

TP-Link AC1750 Draadloze Dual-band Gigabit Access Point Voor Plafondmontage EAP245 v1 (set van 1) Review

+1
recombinator 16 juni 2017, laatste update op 26 juni 2017, 3.022 views Product gekocht

TP-Link AC1750 Draadloze Dual-band Gigabit Access Point Voor Plafondmontage EAP245 v1 (set van 1)

Mooie access-points van klein formaat. Simpel te configureren maar mist wel een aantal opties die zeer prettig zouden zijn.

Pluspunten

  • Klein formaat
  • Voelen robuust aan
  • LED kan uit
  • Multiple SSID's
  • Vlan ondersteuning
  • Radio Scheduling
  • Super simpele GUI
  • Heb ik al gezegd dat de GUI super simpel is? :-)

Minpunten

  • 5GHZ channels gelimiteerd
  • Geen regio selectie
  • Geavanceerde tweak setting gelimiteerd
  • Geen Beamforming
  • Geen DFS channels in de huidige firmware
  • dus op 5Ghz slechts 4 kanalen beschikbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Onlangs heb ik 2 van deze AP's aangeschaft. Een aantal reviews her en der waren zeer lovend over het bereik,de ondersteuning voor multiple ssid's en vooral de prijs.
Dus na wat kort getwijfel (lees: minuut of 5 :) ) besloten om een setje te bestellen ter vervanging van al het oude.

De montage was vrij simpel. Er zit een wit metalen bracket bij waarbij je aan 2 schroeven/pluggen genoeg hebt om 'm aan de muur (of plafond) te hangen. Ik moest ze aan de muur ophangen, het systeemplafond krijg ik er nog niet door thuis ;) .

Configuratie is echt zeer simpel en de GUI is echt "clean". Goed begin dus....
[img]V9Fh48e1[/img]

Ook voor de LAN poort hoef/kun je geen gekke instellingen te doen. Hij kletst Dot1Q out-of-the-box en je kunt bij je verschillende ssid's gewoon een vlan-tag kiezen die hij dan automatisch kletst richting je netwerk.
Ik gebruik er thuis 3, 1 voor al mijn devices en die van moeke, 1 guest-netwerk en 1 aparte ssid voor m'n dochter haar devices.
Met de scheduling in de gui kun je heel makkelijk een SSID uitschakelen op bepaalde tijden dus zo kan ik m'n dochter d'r SSID uitschakelen zodat we die "discussie" in ieder geval niet iedere dag hoeven te voeren :-).
[img]Ax483ca1[/img]

Maar toen kwam het dingetje wat me echt tegenvalt en dat is het gebrek aan extra kanalen op de 5GHZ-band. Ik kon hier in de specs,reviews etc ook niets over terugvinden. Normaal gesproken kun je meestal een "regio" instellen en op basis daarvan je 2,4G of 5G kanalen. Dat gaat hier dus niet. 5Ghz heeft alleen de keuze uit channel 36-40-44-48. Als je dan 80Mhz channel-bonding doet ben je ze meteen alle 4 kwijt en je zit gegarandeerd met je buren te "knokken". Het had fijn geweest als je op je 2e AP kanaal 52-56-60-64 kon kiezen om die op 80Mhz te bonden.
[img]OWhW92f1[/img]

Voorheen had ik 1 SSID over 2 ap's lopen op verschillende kanalen. Maar al mijn oude ap's ondersteunen ook de kanalen 52 en hoger en sommige zelfs de DFS kanalen boven de 100. Nooit gezeur en zeker niet met 80Mhz.

Ik heb de vraag gesteld op het TP-Link forum maar nog geen antwoord gehad of dit bijvoorbeeld een software limitatie is.

Het bereik verder is wel erg goed, zeker op de 2,4Ghz. Op zo'n 60 meter vanaf huis heb ik buiten nog steeds aardig bereik op m'n telefoon.

Verder had ik ook nog een dingetje met dat er geen WOL-pakketjes over het wifi meer lijken te gaan. Dat werkte voorheen prima maar met deze ap's ook niet meer. Van het weekend maar eens met Wireshark aan de gang.......

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een TP-Link AC1750 Draadloze Dual-band Gigabit Access Point Voor Plafondmontage EAP245 v1 (set van 1)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (6)

Wijzig sortering
"5Ghz heeft alleen de keuze uit channel 36-40-44-48. "

Je had voor de aankoop beter even een blik kunnen werpen op WLAN routers met DFS/TPC, meld ze hier ;) , DFS lijkt hier te ontbreken, of het moet alsnog later toegevoegd zijn d.m.v. een firmware update ..... Nope, zo te zien niet.

[Reactie gewijzigd door Raven op 16 juni 2017 12:10]

Ja daar kwam ik "later" dus ook achter ;( 8)7 8)7
Op de site van TP-Link en in de manual staat er dus helemaal niets over. Maar goed, er zijn pas 2 firmware releases geweest en anders is misschien dd-wrt nog een oplossing met der tijd.

[Reactie gewijzigd door recombinator op 16 juni 2017 12:53]

Helaas, TP-link heeft zojuist ook bevestigd dat regio selectie opzettelijk niet is toegestaan. Geen ondersteuning op DFS en ook niet bekend of dit in nieuwere firmware nog wel komt.
Hi Recombinator,
Je geeft aan dat er al 2 firmware updates zijn voor de EAP245. Ik zie op de TP Link website alleen de initiele firmware versie: EAP245(EU)_V1_160924.
Groetjes, Dave

[Reactie gewijzigd door TapeRobot op 25 juli 2017 17:37]

Hier staat wel een nieuwere firmware:
http://www.tp-link.com/en/download/EAP245.html#Firmware
EAP245(EU)_V1_161116

Het vage is dat de firmware version van mijn EAP245 is:
1.0.0 Build 20160924 Rel. 55726(4555)

Dat staat tenminste onder Monitoring / device information/ firmware version als ik inlog op mijn EAP
Deze review is sindsdien oud, maar mocht iemand ervan beetje angstig voelen tegenover de EAP245, bij mijn V3 versie van de EAP245 kan ik gewoon op 5Ghz kiezen uit DFS ondersteunde kanalen 52-128.
https://i.postimg.cc/13ct...ot-20201005-230037-01.jpg

De TX power was wel gelimiteerd van 0-23, toen ik de Omada Android app gebruikte om iets in te stellen op de EAP245v3, kon ik daarna vanaf de web config TX power van 0-28 instellen...?
Ik had nog geen firmware updates geïnstalleerd, mocht je dat willen weten.

VLAN's aan SSID's koppelen werkt uitstekend met pfSense, alleen als je de standaard/eerste SSID met een VLAN gebruikt, komt de web config van de EAP245v3 niet op je netwerk, dus als je de web config wilt blijven bereiken, moet de eerste SSID untagged/zonder ingesteld VLAN.

Mocht je je afvragen waarom op je Android phone een fysieke linksnelheid van 866Mbps krijgt, in plaats de 'beloofde' 1300Mbps, let dat je telefoon zeer waarschijnlijk 2x2 MIMO heeft, om 1300Mbps te krijgen moet je 3x3 MIMO hebben.


Met instelling op 5Ghz, kanaal op 'Auto', 802.1ac en 80Mhz, zie ik bij het kopieren van FreeNAS (op 1Gbit LAN via pfSense naar EAP245v3) bij het downloaden van 2 bestanden van bij elkaar 4,11GB, een snelheid van 35-40MB/ps met direct zicht en ongeveer 5 meter afstand, kopieer tijd was 1:43.
Bij het uploaden naar FreeNAS van dezelfde bestanden, zie ik een snelheid van 21-23MB/ps, de kopieert tijd was 2:57.

Ik maak hier gebruik van Android 10 op een OnePlus 7T en SMB via de app genaamd CX File Manager.


De 2de poort op de EAP245v3 geeft geen POE door (geen passthrough), is vooral gewoon een bridge om verbinding door te geven.
Als je POE passthrough moet hebben, heeft de EAP235-Wall dat...


Hopelijk helpt dit je of was het interessant om te lezen...alhoewel zou ik dit misschien in een eigen review moeten doen denk ik...

[Reactie gewijzigd door TweetCu op 6 oktober 2020 00:01]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True