Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties WiFi - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Google Chromecast (2015) Zwart Review

+2
jordiv30 14 april 2017, laatste update op 19 april 2017, 4.123 views

Google Chromecast (2015) Zwart

Als je op zoek bent naar een goedkope oplossing om van je domme TV een smart TV te maken, is dit je oplossing. De minpuntjes neem je meteen voor lief als je ziet wat deze kleine hockeypuck je kost.

Pluspunten

  • Zeer goede prijs
  • Makkelijke installatie
  • Alles wat je wil is te streamen
  • Eenvoudig in gebruik
  • Klein formaat

Minpunten

  • Geen fysieke afstandsbediening en dus geen echte smart TV
  • Bediening via Mac of PC is beperkt
  • Google Home app ziet er rommelig uit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Featureset Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5
Design Score: 4

Conditie van de review

Aangeschaft op: 09-04-2017
Reviewdatum: 14-04-2017
Laatste aanpassingsdatum: 14-04-2017
Software in deze review: 1.23.84839 (Android 6.0.1 en iOS 10.3.1)
Verwachte update: Screenshots verbeteren en meer foto's bijvoegen.De foto's in deze review zijn niet van de beste kwaliteit. Excuses daarvoor. Ik hoop dat de foto's het lezen van de review niet beïnvloeden.

Inleiding

Al langere tijd vond ik het irritant dat ik boven geen YouTube en NPO Gemist kon kijken. Het gemak van de smart TV en Apple TV beneden mistte ik boven, dus ik ging op zoek naar een goedkope mediastreamer voor een schappelijke prijs. Daarnaast moet het makkelijk te bedienen zijn door de rest van het gezin, dus zelfbouwoplossingen zoals een Raspberry Pi vallen ook af. Dan kom je al snel uit bij de Chromecast. In deze review deel ik mijn bevindingen over dit kleine apparaatje.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB3700Ackif.jpeg

Waarom een Chromecast?

De eisen heb ik in de inleiding al benoemd, dus die zijn duidelijk. Op diezelfde slaapkamer heb ik ook al een Chromecast Audio aan een Sony surround setje hangen, dus ik ben al bekend met het casten. In de woonkamer staat een Apple TV, maar om nog een keer ¤179,- uit te geven om een paar keer per week video’s te streamen werd me iets te duur. Dan kom je snel uit bij de Chromecast, een klein apparaatje voor maar ¤40,-.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB30GKhwNRT.jpeg

Verpakking

Even een disclaimer vooraf: ik heb om onduidelijke redenen een Frans doosje gekregen waar de Chromecast in zit, met ook een Franse ‘handleiding’. Het Nederlandse doosje is precies hetzelfde leert internet mij, dus als je de Franse woorden even vertaald naar het Nederlands zie je hoe jouw doosje er waarschijnlijk uit zou zien.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB1vL7hFiSy.jpeg

De Chromecast komt in een klein doosje, maar clean en fris wil ik heb niet noemen. Hij ziet er weliswaar mooier uit dan het doosje waar Google de Chromecast eerst in leverde, maar hij is alsnog een beetje druk. Voordeel is wel dat je in een oogopslag ziet wat je met het apparaat kan. Aan de voorkant zien we een paar voorbeelden van apps die je naar je Chromecast kan casten, waaronder YouTube en Netflix. Aan de zijkanten en achterkant vinden we informatie over hoe te casten. Als je Chromecast eenmaal is opgestart wijst dit zich vanzelf.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB1nb4hEnSx.jpeg

Als we het kartonnen omhulsel van de doos af schuiven en de doos vervolgens open maken, zien we als eerste de Chromecast zelf liggen. Als we onder de Chromecast kijken vinden we daar de korte startersgids en de stroomkabel en adapter. Door naar Chromecast.com/setup te gaan activeren we de Chromecast.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB1k9YhqN5L.jpeg
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB3DhGuuczs.jpeg

Installatie

De Chromecast is nog net niet plug & play, maar met een paar handelingen ben je klaar om te streamen. Zoals ik net al zei begint het door naar chromecast.com/setup te gaan, wat ook staat aangegeven op je TV (bij mij dus in het Frans). Deze site laat je de Google Home app downloaden. In mijn geval had ik deze app al vanwege de Chromecast Audio, dus ik kon meteen beginnen bij het openen van de app.

Je ziet hier een nieuwe Chromecast verschijnen en door op ‘configureren’ te drukken start je de installatie van je Chromecast. Eerst wordt gevraagd of de code op je TV hetzelfde is als de code op je telefoon. Daarna schakelt je telefoon over op de hotspot van de Chromecast en vraagt welk WiFi-netwerk je wilt gebruiken. Je TV laat op dit moment het volgende scherm zien.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB15sPCnNdA.jpeg

Hierna voer je de naam van de Chromecast in, begint hij (in mijn geval) met updaten en dan ben je klaar om te casten. Tijdens de installatie wordt ook nog gevraagd of je de gastmodus graag aan zou willen hebben, zo dat anderen in de ruimte kunnen casten naar je Chromecast. Bij mijn Chromecast Audio stond dit al uit en ik heb dit bij mijn Chromecast ook uitgezet, zo dat ik niet zo maar wakker wordt van een YouTube video van een vreemde in mijn straat.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB2WQaCQWAz.jpeg

Design en ontwerp

De Chromecast is klein. Heel erg klein. Hij wordt vaak vergeleken met een hockeypuck als formaat, en dat heeft een groot voordeel: hij kan makkelijk weggewerkt worden. De voorkant is van glimmend plastic gemaakt en een echte vingerafdrukkenmagneet, al zal je daar weinig van zien als hij eenmaal hangt. Aan de achterkant staat informatie als het serienummer en dergelijke. Er is een micro-usb aansluiting voor stroomtoevoer. Ook zit een knopje om je Chromecast opnieuw in te stellen; dit knopje zal je niet vaak gebruiken. Daarnaast zit er nog een statuslampje die gelukkig niet te fel brandt als het donker is in de kamer (als het licht is ook niet trouwens). De HDMI-kabel zit vast aan de Chromecast. Voor de meesten (inclusief mij) zal dit geen probleem zijn aangezien je Chromecast toch vlak bij de TV hangt. Als je je Chromecast verder weg wil leggen heb je een verloopstekkertje nodig, de HDMI-kabel is namelijk niet te vervangen.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6vw4hLE87WH2.jpeg

Stroomtoevoer is mogelijk door de usb-aansluiting in de bijgeleverde adapter te steken, maar als je nog een usb poort vrij hebt op je TV kan de usb kabel in de TV worden gestoken. In mijn geval loopt er geen constante stroom door die aansluiting, dus de Chromecast wordt bij het starten van de TV opnieuw opgestart. Hij is dus ook niet zichtbaar in de Home app en bij YouTube als cast apparaat. Pas als je de TV aan zet kun je casten. De meegeleverde kabel is overigens vrij lang, waardoor het wegwerken achter de TV moeilijker wordt. Ik heb hier maar even plakband voor gebruikt. Dit is hoe het er nu achter de TV uit ziet.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6vwQH3DOYhS4.jpeg

Hardware

Veel specs over de Chromecast zijn er niet te vinden en dus vertel ik hier ook niet veel over de specs. Maar wat maakt het eigenlijk uit? Ik heb nog geen apps gevonden om te gamen op de Chromecast zoals Real Racing op de Apple TV, uitgezonderd van kleine quizjes. Het streamen van video’s zal ook niet veel kracht van de processor vragen, dus het lijkt mij niet nodig om al deze specs naar buiten te brengen.

Wat we wel weten is wat de maximale beeldkwaliteit is. Google heeft onlangs de Chromecast Ultra uitgebracht om 4K video’s te streamen, terwijl deze ‘oude’ Chromecast het tot Full HD (1080P) schopt. De oude Chromecast is wel de helft goedkoper en als je 4K niet nodig hebt is dit een goede keuze. Beelden zien er gewoon goed uit zoals je van Full HD mag verwachten.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6JFy5SUX68yR.jpeg

De Chromecast schopt het tot Dolby Digital Plus en dat is voor deze prijs acceptabel. Voor echte filmfanaten met een Dolby Atmos set zal de Chromecast qua audio tekort schieten, maar voor mijn doeleinde (slaapkamer met Sony 5.1 versterker) is dit prima.

Nieuw bij deze Chromecast is de mogelijkheid om te streamen over 5 GHz netwerken en hier maak ik dan ook gebruik van, al dan niet via een extra accespoint op zolder. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met de vorige Chromecast en kan dus ook niet vertellen of hij daadwerkelijk beter streamt over 5 GHz. De video’s worden bijna altijd op de hoogst beschikbare kwaliteit gestreamt en ik heb nog niet het idee gehad dat er haperingen of iets dergelijks waren vanwege een slechte wifiverbinding.

Dagelijks gebruik en aanbod

Als de Chromecast het gebied van gadget voorbij is, wat hij overigens redelijk snel was, is het tijd om te kijken hoe hij in het dagelijks gebruik bevalt. Laat ik vooropstellen dat ik hem gebruik met een TV van al een aantal jaartjes uit, een nog oudere Sony set en ik op mijn slaapkamer minder hoge eisen stel aan dergelijke zaken als beeld- en geluidskwaliteit.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6vw1BomlmpYv.jpeg

Ik gebruik deze Chromecast vooral ’s avonds om nog even snel een paar filmpjes te kijken. Standaard zie je een van de screensavers verschijnen als er niks gecast wordt. Via de optie ‘Backdrop’ worden er foto’s uit je Google Foto’s gepakt en getoond als er geen video actief is. Later in deze review leg ik hier meer over uit. Door bijvoorbeeld de YouTube app te openen en een video te kiezen begint het casten. Je drukt op het cast icoontje en kiest je Chromecast uit het lijstje. In mijn geval heb ik maar een cast apparaat (smart tv is niet verbonden met internet), dus hij schakelt automatisch naar mijn Chromecast. Vanaf het moment dat er een video speelt wordt je telefoon een afstandsbediening. Je kan gebeld worden, muziek opzetten, je telefoon uitzetten enzovoort, het filmpje blijft gewoon doorspelen. Je kunt in de YouTube app een wachtrij maken, zo dat je niet na elk filmpje je telefoon hoeft te pakken. Je wachtrij speelt gewoon door.
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1CZ6vw348tKaewh.jpeg

Ik heb deze streamer aangeschaft voor YouTube dus ik gebruik hem ook niet met andere diensten. Ik heb zelf geen Netflix abonnement, maar ik heb even het account van een vriend uit mogen proberen en dit werkt zoals ik had verwacht even goed als met YouTube. Je kiest je apparaat uit het lijstje en casten maar Helaas heb ik hier geen screenshots van beschikbaar.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6vwyWbVUdJC4.jpeg
Screen mirroring is met Android ook mogelijk, maar dit werkt niet door deze optie op je apparaat zelf te kiezen. In de app is een aparte pagina met de mogelijkheid om je scherm te delen. Als je deze optie aan zet, werkt het, afhankelijk van je WiFi-netwerk, redelijk. Er zit natuurlijk altijd wat vertraging tussen, maar de kwaliteit ziet er goed uit en er zijn weinig haperingen. Dit is bij mijn smart TV beneden wel anders. Video’s kijken via screen mirroring ziet er simpelweg niet uit, omdat er te weinig refresht wordt. Maar waarom zou je dat willen als bijna alles wat je wil gecast kan worden?
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6JF3WCPd4okI.png

Verder zijn er nog wat streaming apps beschikbaar op de Chromecast, zoals Videoland, Plex, TED, Google Play Movies, Red Bull TV, NPO Gemist, KIJK en nog wat apps. Daarnaast zijn er nog veel apps die niet door Google gepromoot worden maar wel cast functionaliteit hebben.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6JFKwJQYTACQ.jpeg

Ook zijn er nog wat muziek apps die werken met de Chromecast, maar omdat ik ook een Chromecast Audio aan mijn versterker heb hangen op dezelfde kamer gebruik ik deze functionaliteit niet. Toch heb ik even een paar foto’s genomen om te laten zien hoe het eruit ziet als je deze apps streamt. Voorbeelden van deze apps zijn Spotify (alleen premium), Deezer, Tuneln en Google Play Music. Zelf heb ik alleen Spotify Premium en Tuneln kunnen uitproberen. Het werkt hetzelfde als dat ik al gewend was van de Audio, alleen wordt er nu ook getoond welk liedje er afgespeeld wordt. Voor de rest ga ik deze functies niet gebruiken op mijn Chromecast.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6JFOeKj0qYAk.jpeg

Inderdaad, het is Google en Google is Android. De meeste mensen verwachten dan ook dat de bediening met iOS beperkt is. Gelukkig valt dit reuze mee. Ik gebruik een Android telefoon en een iPad, en ik ben nog niet iets tegen gekomen wat ik alleen met mijn Android kon streamen, uitgezonderd screen mirroring. Via de PC of Mac is het een ander verhaal. Zonder de Chrome browser te installeren kan je niks met je Chromecast. Ik weiger om deze browser te installeren om mijn MacBook, dus dan maar geen cast functionaliteit via de computer. Gelukkig gebruik ik mijn computer niet vaak in de slaapkamer.

Mag ik dan nog eventjes heel erg zeikerig doen? Ik mis af en toe toch een afstandsbediening om de Chromecast even snel aan te slingeren en een video te kijken, iets wat ik bij mijn Apple TV beneden wel heb. Ik heb thuis niet altijd mijn telefoon in mijn zak en ik merk toch dat echte knoppen fijner zijn dan telefoon zoeken, ontgrendelen, app openen, video zoeken en casten. Een beetje zeikerig misschien, maar het is toch iets wat ik mis in vergelijking met mijn Apple TV. Misschien geen eerlijke vergelijking omdat de Apple TV meer dan vier keer zo duur is, maar het is gewoon jammer in het dagelijks gebruik. Geen groot issue, gewoon jammer.

Andere features

Bij een apparaatje van 40 euro kan je niet teveel verwachten qua features. Meestal doet het wat je ervan verwacht en dat is het. Bij deze Chromecast zijn wel wat features. Voor sommige zullen ze nuttig zijn, voor mij meer een mooie toevoeging die ik niet vaak gebruik.

Een van die toevoegingen is HDMI-CEC. Dit betekent kort dat je je normale afstandsbediening van de TV kunt gebruiken om je Chromecast te bedienen. Onder andere de play, pause en return knop werken met de Chromecast. Ik gebruik het niet omdat ik niet de afstandsbediening van de TV gebruik, maar die van KPN.

Wat ik op mijn Apple TV een handige toevoeging vindt, is dat de TV automatisch aan gaat als je AirPlay start. De Chromecast heeft dezelfde functie: als je iets cast, gaat de TV aan. Helaas werkt dit bij mij niet omdat mijn TV geen constante spanning doorgeeft over de usb aansluiting.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6Y42CzLid9Ms.png

Nog een grappig puntje is Backdrop. Via BackDrop worden er foto’s uit je Google Foto’s gehaald en getoond op het grote scherm als screensaver. Grappig om je foto’s te laten zien, maar ik heb het uitgezet omdat er ook nog andere via mijn Chromecast kijken en ik niet wil dat ze al mijn foto’s zien. En daarnaast zijn de standaard afbeeldingen ook gewoon zo mooi. :P
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6JF2nD6GFUjJ.jpeg

Verder komt er op internet vaak het woordje ‘Fast Play’ voorbij. Dit zou betekenen dat je Chromecast alvast bedenkt wat je wil gaan kijken, zo dat video’s sneller worden geladen. Ik heb geen idee of deze functie al is geactiveerd, maar ook al zou het nog niet zijn geactiveerd heb ik nog geen last van haperende video’s. Wat mij betreft hoeft deze functie dus niet te komen en ik ben ook wel benieuwd of het werkt als je Chromecast niet constant op stroom zit.
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1CZ6JFpQxT1wRds.jpeg

De app geeft je aanbevelingen over apps die geschikt zijn voor je Chromecast. Toen ik nog alleen een Chromecast Audio had stonden hier hoogstens drie apps, nu is het een hele pagina vol. Helaas zijn het veel dezelfde apps die worden getoond en ik krijg het idee dat er alleen apps staan die gesponsord worden. Om echt apps te ontdekken voor je Chromecast is het helaas nog niet goed genoeg, dan zouden er eerst meer apps uit moeten komen.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ6JF28gucwGbf.png

Conclusie

Een media streamer van 40 euro die bijna elke populaire dienst kan streamen: dat lijkt te mooi om waar te zijn. Toch blijkt dat het kan met deze Chromecast en het concept lijkt ook goed uitgewerkt. Nog nooit ben ik echte vastlopers tegen gekomen en alles wat ik graag zou willen streamen is te streamen. Tot op zekere hoogte natuurlijk.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1CZ5GB30GKhwNRT.jpeg

Toch had ik van tevoren niet gedacht dat ik een fysieke knop om te beginnen met spelen zo zou missen. Het klinkt erg zeikerig aangezien we tegenwoordig alles met de telefoon doen, maar in huis heb ik mijn telefoon niet altijd bij me en even snel een filmpje kijken doe ik ook niet met de Chromecast. Daarnaast is de functionaliteit met de PC zeer beperkt, zeg maar gerust dat die er niet is als je geen Chrome browser wil installeren. Meer een marketing stunt aangezien dit makkelijk in Windows ingebouwd had kunnen worden.

Maar deze punten lijken opeens een stuk minder belangrijk als je bedenkt wat je er voor hebt betaald. Voor 40 euro haal je gewoon een heel goed apparaatje in huis. Dan komt natuurlijk de vraag: zou je de Chromecast nog een keer aanschaffen? Mijn antwoord is zonder te twijfelen; ja. Geen afstandsbediening is jammer, maar als je bedenkt dat je voor een Apple TV ¤179.- betaalt is dat toch te veel voor in de slaapkamer. Het gemak om een wachtrij te maken en nog even lekker YouTube te kijken voor het slapengaan zou ik niet willen missen en mocht er iets met de Chromecast gebeuren zou ik niet wakker liggen om de prijs. Voor 40 euro haal je een erg goede streamer in huis waar je waarschijnlijk nog jaren mee vooruit kan.

Een opmerking over deze review? Ik hoor het graag via PB of in de reacties!

Editlog:
14-04-2017: Review inclusief foto's online
19-04-2017: Inhoudsopgave toegevoegd

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Google Chromecast (2015) Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Vraag & aanbod

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (10)

Heb twee van deze apparaatjes in huis,en ben zeer tevreden!Alleen jammer dat Spotify geen screensaver heeft,inbranden is dus mogelijk op je tv.Mooie review van de Google Chromecast.
Thanks! Ik zat hier ook al aan te denken toen ik Spotify opstartte via de TV. Gelukkig heb ik zoals vermeld ook een Chromecast Audio, dus heb ik hier geen last van. Maar jammer is het wel.

Edit: Dit is overigens niet alleen bij Spotify het geval, maar bij alle muziekpaps die ik heb getest bleef het beeld stilstaan. Denk aan Tuneln, Google Play Music en nog wat minder bekende apps die ik weleens gebruik. Niet specifiek voor Spotify dus.

[Reactie gewijzigd door jordiv30 op 16 april 2017 19:37]

Voor Google Music en andere audio heb ik daarom apart Chromecast Audio aangeschaft, minder bekend maar net zo handig en erg hoge kwaliteit geluid (qua technische specs in ieder geval), https://www.cnet.com/products/chromecast-audio/
Klopt, zoals je op sommige punten in de review kunt lezen heb ik inmiddels al meer dan een jaar een Chromecast Audio. Erg fijn apparaatje die goed klinkt en het is toch een stuk fijner dan je tv aanzetten. :)
De audio kwaliteit van Spotify (premium) is via de chromecast niet in te stellen. Het is bij lange na ook niet premium kwaliteit. Ik heb de chromecast via HDMI rechtstreeks op mijn versterker aangesloten net als mijn airport express (alleen dan via optische kabel). Het verschil in audiokwaliteit is immens. Ik kocht de chromecast 1,5 geleden mede ook om de airport express dan weg te kunnen doen of bij mijn vakantiespullen te leggen maar deze doet nog iedere dag dienst. Dat vind ik wel een serieus aandachtspunt en dik minpunt voor mensen die Spotify willen gaan streamen via de chromecast. Of dit bij de audio versie vd chromecast ook zo is, dat weet ik niet maar gezien de hardware lijkt me dit haast wel.

[Reactie gewijzigd door joeri_berg op 18 april 2017 10:15]

Ik heb de Chromecast alleen getest op mijn TV en om daarmee een oordeel te geven zou oneerlijk zijn :) . De Chromecast Audio heeft waarschijnlijk grotendeels dezelfde hardware, maar deze heeft wel een functie (volgens mij heette het volledig dynamisch bereik) waarmee de hoge en lage tonen versterkt worden. Naar mijn weten heeft de Chromecast dit niet en het zou de reden kunnen zijn dat je muziek bagger klinkt. Bij mijn Audio klinkt het ook nergens naar als ik deze optie uit zet.

Hier kun je er meer over lezen.
Prima review,

Voor 40 euro is/was het inderdaad een koopje.

Even vraag buiten de review om als je het niet erg vind.

Heb je inmiddels al last van niet kunnen verbinden met de chromecast?

Heb beneden nog de stick versie en die werkt altijd perfect.
In de slaapkamer de nieuwe puck geplaatst, één groot drama.
Start netjes op geeft het netwerk aan en dat was het dan kan niet casten en er niet meer mee verbinden.
Wel krijg ik inderdaad de mooie screensaver te zien.
Als hij het dan een keer doet dan stopt hij er random mee en is het weer klaar. Diverse keren gereset maar het blijft een drama.
Heb jij dit ook meegemaakt en zo ja heb je er toevallig een oplossing voor?
Als dit mijn eerste chromecast was geweest had ik hem uit pure frustratie iedereen afgeraden.
Ik heb nu een paar maanden al een AirPort Express als extra accespoint in de slaapkamer staan waar de Chromecast mee verbind. Deze staat bijna naast de tv en ik heb dus ook geen problemen met het casten naar de Chromecast. Toen ik de Chromecast Audio vorig jaar in mijn slaapkamer installeerde was ik juist verbaasd over het WiFi bereik dat dit kleine apparaatje had. Ik heb hier dus geen last van, maar ik zal kijken of ik hem dit weekend even kan loskoppelen van de AirPort boven, om te testen of het casten dan ook nog goed werkt.

Ik had de laatste maanden overigens wel last van haperingen in het geluid van de Audio. Soms ging het weken goed en dan was het daarna weer een paar dagen drama. Het signaal blijkt dus erg wisselend te zijn. Best irritant als hij elke keer hapert als je net lekker in het liedje zit. :P
Ik heb gisteren de AirPort Express boven losgekoppeld en tot vanmiddag zo laten zitten. Tussendoor verschillende video's gecast en ook muziek geluisterd via de Audio. Ik merk wel dat er een vertraging zit tussen op het casticoontje drukken en het beginnen met afspelen. Daarnaast was de kwaliteit aan het begin van de video vaak nog erg slecht, maar na zo'n 15 seconden verbeterde hij zichzelf en deed hij het wel goed.

Ik heb de hele tijd het casticoontje op mijn telefoon gezien en hij is ook niet verdwenen uit de Google Home app. Volgens mij is de verbinding dan wel goed te noemen, uitgezonderd van wat kleine puntjes die logisch zijn voor deze afstand. Dat heeft mijn telefoon ook.

Ik ben nogmaals verbaasd over het bereik en heb dus geen last van de problemen die jij opnoemt. Heb je thuis 5 GHz WiFi en staat de Chromecast daarop? Dat helpt ook nog weleens, bij mij wel tenminste. Anders moet je gaan kijken of je een extra acces point kan toevoegen op je slaapkamer of van die power adapters gebruiken. Of een alternatief zoeken natuurlijk. :+

Succes verder! :)
Denk niet dat het iets met bereik te maken heeft eerlijk gezegd, met een Wi-Fi analyse heb ik gewoon volle bak bereik. Zal wel een foute chromecast zijn. Het stomme is ook dat als er 2 apparaten zijn die de chromecast kunnen bedienen de een het wel doet en de andere weer niet. Zal wel gewoon pech hebben met mijn 2e chromecast. Bedankt voor het proberen in iederr geval.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Samsung Galaxy S8+ LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One (Scorpio) Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*