Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 1920x1080 video • 27 min. accu • met remote - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Xiaomi Mi Drone 1080p - Wit Review

+3
kanem0chi 11 september 2016, laatste update op 6 maart 2017, 13.549 views

Xiaomi Mi Drone 1080p - Wit

Een zeer stabiele drone die gemakkelijk te besturen is met een fantastische camera voor een zeer interessante prijs..

Pluspunten

  • Batterij gaat lang mee en de 25 minuten worden met gemak gemaakt
  • Stabilisatie van de drone zeer goed, ook met veel wind
  • Drone is zeer gemakkelijk in gebruik, besturing is snel onder de knie
  • De camera maakt fantastische plaatjes en videos
  • Extra onderdelen zijn te koop waardoor je extra lang kan vliegen of onderdelen vervangen
  • Aantrekkelijk prijs waardoor meer personen een drone zouden kunnen aanschaffen
  • App is overzichtelijk en makkelijk in gebruik, ondanks het Chinees
  • Batterij heeft dubbel veiligheidssysteem

Minpunten

  • Geen GoPro support wat wel leuk zou zijn geweest
  • App alleen in het Chinees (voor nu), waardoor eerste set-up wat lastiger was
  • Aantallen leverbaar zijn zeer beperkt
  • 5 uur minimale vliegtijd nodig voordat de beperking van 100 meter ophoudt

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gebruiksgemak Score: 5
Beeldweergave Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Features Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
De review bevat meer dan 80 afbeeldingen. Kan enige tijd duren voordat alle afbeeldingen zijn geladen. De review is gericht op beginnende drone gebruikers, daarom word niet te diep ingegaan op de technische kant van de drone, maar op de gebruiksvriendelijkheid.

Mijn dank gaat uit naar Gearbest.com voor het super snelle leveren van dit fantastische mannen speelgoed!

Tijdens een eigen event en via de livestream wat meer dan 195.000 kijkers had, werd op 25 Mei 2016 de Xiaomi Mi Drone geÔntroduceerd, waarbij de CEO, Lei Jun zei dat het ‘it’s not just for rich kids’. In deze review leren we niet alleen vliegen, maar ook Chinees, aangezien de bijbehorende App volledig in het Chinees is.

http://i.imgur.com/dVdnfNu.jpg


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/intro.jpg

Op 25 Mei had Xiaomi eindelijk hun Mi Drone geÔntroduceerd, na meer dan een aantal weken van teasers plaatsen. De prijs die Xiaomi hanteert zal er misschien voor zorgen dat er eindelijk wat serieuzere competitie komt, omdat naar JDI nog geen andere grote en serieuze spelers op de markt zijn.

In vergelijking met andere Xiaomi producten, maak Xiaomi de Mi Drone niet zelf. Inplaats daarvan werkt het samen met het in China gebaseerde ‘Flymi’, welke de drone voor Xiaomi maakt. Vanwege de samenwerking plakt Xiaomi dan ook alleen hun merknaam en logo erop, en verkoopt deze via haar eigen online store en via hun officiŽle verkoop kanalen.

De Drone is stukken goedkoper dan de concurrentie, zoals we ook met de telefoons van Xiaomi gewend zijn en verkoopt high-end toestellen voor een fractie van de high-end prijzen die Samsung en Apple vragen. De Mi Drone heeft in China een prijskaartje van 2499 CNY (ongeveer $380/E350) voor de 1080p versie, en voor de 4K versie word ongeveer 80 euro meer gevraagd, terwijl bijvoorbeeld JDI ongeveer $800 vraagt voor een 4K drone. Al met al zeer aantrekkelijke prijzen mocht je deze zelf in China aan kunnen schaffen, anders zal een internationale reseller er een stukje aan willen mee verdienen.

http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/inhoudsopgave.jpghttp://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/unboxing.jpg
Gearbest had de Mi Drone via DHL verzonden en omdat de doos toch best wel grote afmetingen heeft, is het bijna 100% zeker dat er belasting over betaald moest worden. Via de website van DHL kon ik makkelijk het bedrag van net geen 110 euro betalen om zo mijn Drone in ontvangst te nemen. De Drone werd verstuurd op 30 Juli, en 3 dagen later op 1 Augustus kon ik de Drone in ontvangst nemen. Ik heb de drone nu net iets meer dan een maand in mijn bezit en alle ervaringen zijn dan ook hier op gebaseerd.

Net als veel andere Xiaomi producten, komt ook nu weer het product in een witte doos met daarop niet meer dan een foto van het product en een sticker met daarop de barcode en wat specificaties. Zo is er onder andere af te lezen dat de drone 3.6 kilo weegt inclusief camera en batterij. Maar zijn ook de afmetingen van de drone te vinden: 436 x 365 x 160 mm.

http://i.imgur.com/bh85TKN.jpghttp://imgur.com/xHdufHt.jpg

Als we doos openmaken dan komen we eigenlijk bij een klein, maar makkelijk bouwpakketje tegen. De drone is direct zichtbaar, alsook het logo wat er door Xiaomi op is laten zetten. De armen van de drone zijn goed beschermd doordat er een piepschuim achtig materiaal om de rotoren zit. Hierdoor ligt de drone helemaal vast in de doos en is het dus makkelijk om deze veilig te vervoeren. As we de eerste verdieping eruit halen, komen we bij 5 kleinere doosjes / pakketjes tegen.

http://imgur.com/CsKcW8A.jpghttp://imgur.com/HZi2qsw.jpg
http://imgur.com/RMlfP12.jpghttp://imgur.com/0uniZjx.jpg
  • 1. Het eerste pakketje bevat 2 sets van vleugels, zodat mocht de landing verkeerd gaan, dan is het mogelijk om deze te vervangen.
  • 2. Vier rode bescherm ringen zitten in dit pakketje welke vast te bevestigen zijn zodat als er in drukkere gebieden gevlogen word je hierdoor minder snel bezeerd.
  • 3. De remote controller vanzelfsprekend
  • 4. Hier bevindt zich de batterij oplader, schroefjes om de rode ringen te bevestigen en een schroevendraaier.
  • 5. Een welkomst informatie envelop met daarin veiligheid instructies, uitleg hoe de drone te installeren en meer, maar vanwege een taal barriŤre is dit niet gemakkelijk te lezen.
http://imgur.com/LiKHwKY.jpghttp://imgur.com/bfxEfvO.jpg
http://imgur.com/ZXWzhQZ.jpghttp://imgur.com/qnDsClC.jpg


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/drone.jpg
Als de drone eenmaal uit de doos is gehaald, dan kunnen de poten worden uitgeklapt zodat de drone netjes en stabiel kan staan. Aan de zijkanten zitten schuifknoppen welke je de mogelijkheid geeft om de poten naar beneden te klappen. Dit ging nogal stroef, waardoor het nogal fragiel aanvoelde in het begin. Om de drone gereed te maken hoeft er niet veel gedaan te worden. Nadat de poten uitgeklapt zijn kunnen de rotor bladen erop gezet worden. Deze worden er handmatig zelf opgezet en eenmaal aangedraaid is dit goed genoeg.

http://imgur.com/ujBATRT.jpghttp://imgur.com/BwykxwT.jpghttp://imgur.com/B5bkN0g.jpg

De rotorbladen hebben twee kleuren, grijs en rood/oranje. De rotorbladen moeten overeenkomen met de kleur die op de arm van de drone staat. Dit is ook de enige mogelijkheid om ze vast te zitten, omdat het schroefdraad de andere kleur niet kan pakken.

http://imgur.com/zv2uW1s.jpghttp://imgur.com/JMz3DWO.jpghttp://imgur.com/5y5l9b9.jpg

Om de Drone aan te zetten druk je eerst 1 sec op de rode knop, en druk je daarna nogmaals ongeveer 3 seconde en zullen alle lampjes gaan branden. Hierna zien we dan ook dat er 2 witte lampen zijn aan de onderkant, en een rode en groene. Dit is om te vliegrichting op afstand makkelijk te kunnen zien.

http://imgur.com/LYGGFmZ.jpghttp://imgur.com/MSxg6vn.jpghttp://imgur.com/g11pKs2.jpg

De drone zelf weegt ongeveer 3.5 kilogram als alle overige onderdelen er aan zitten. Zo is er aan de onderkant ook een zwart oogje te vinden. Dit is de sensor die ziet hoe ver de drone boven de grond is. Hierdoor kan de drone gemakkelijk terug naar huis vliegen en zelfstandig veilig landen.

http://imgur.com/9jNKM5J.jpghttp://imgur.com/k05Gq0q.jpghttp://imgur.com/F7LS1wK.jpg

Xiaomi beweert dat de Mi drone gebruik maakt van GPS + GLONASS (Amerikaanse GPS en het Russische GLONASS satelliet), dual satelliet en het optische lokalisatie-systeem. Naast het gebruik een satelliet, gebruiken onbemande luchtvaartuigen (UAV) meestal een extra locator voor positionering. De Xiaomi Mi drone gebruikt een optische locator welke zich bevindt aan de onderkant van de romp. De ultrasone locators zijn als twee ogen om nauwkeurig de relatieve positie tussen de UAV en de grond te meten, en hiervoor veilig onder 2.5m hoogte kan vliegen. Het heeft hiervoor dan ook een speciale camera voor optische visuele locatie geplaatst.


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/camera.jpg
De Xiaomi Drone komt eigenlijk in twee dozen. Een voor de drone zelf, de andere is voor de camera. Zowel de 1080p versie als de 4K versie camera is 3-axis en kan tot 2000 vibraties per seconde stabiliseren. Beide camera's hebben een beeldopname van maximaal 140 graden.

http://imgur.com/sDq9g9K.jpghttp://imgur.com/ZTPsHPI.jpghttp://imgur.com/SPXLXrm.jpg

De camera is gemakkelijk te monteren of te demonteren door een kliksysteem. De camera zit super strak in dit klik systeem en met geen mogelijkheid kan deze er zomaar uitvallen heb ik het idee.

http://imgur.com/7ze6z9M.jpghttp://imgur.com/R2Tso4A.jpghttp://imgur.com/auE9MN7.jpg

Op de achterkant van de camera is een optie om een TF (micro-sd tot maximaal 128GB) kaartje te plaatsen, maar is het ook mogelijkheid om via de 5Ghz verbinding live de beelden door te sturen. Doordat de camera met een goed kliksysteem werkt, en de rotorbladen gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden, is de drone makkelijk te vervoeren in een backpack.

http://imgur.com/kTD272I.jpghttp://imgur.com/SPYZJN1.jpghttp://imgur.com/4IuV1Ts.jpg


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/remote.jpg
De remote control heeft ingebouwde PCV attenna's, welke dezelfde zijn als in de laatste versies van Xiaomi routers en daardoor een goede connectie met de drone kunnen behouden. De remote control wijkt niet veel af van de concurrentie. Het heeft twee 'sticks' waarbij de linker voor de hoogte en om zijn as heen draaien werkt, terwijl de rechter stick voor het daadwerkelijk naar voren of naar de zijkanten te vliegen.

http://imgur.com/AZBzKMk.jpghttp://imgur.com/SrC77yE.jpghttp://imgur.com/wKpJyqe.jpg

Daarnaast zitten er ook wat knoppen op de remote controller. Zo is er een aan uit button die precies hetzelfde werkt zoals op de drone. Eerste keer 1x een seconde indrukken, daarna nogmaals voor 3 seconde. Dit is een veiligheid mechanische om niet zomaar contact met de drone te verliezen. Naar de aan/uit knop zit er een automatische take off / landing button, welke het moeilijke werk zal doen voor je. Daarnaast zit er nog een 'return-to-home' knop, welke op elk moment van de vlucht gebruikt kan worden om de drone automatisch terug naar huis te laten komen.

Aan de onderkant vinden we twee USB connecties. De micro usb is voor het opladen van de remote controller, terwijl de normale USB poort voor de kabel is die naar de telefoon gaat. Daarover gesproken, de remote controller heeft een houder welke tot 6" telefoons ondersteund en kan geplaatst worden aan de bovenkant van de controller.

Achterop zijn twee knoppen te vinden, welke ingedrukt kunnen worden om een foto te maken, of om een video opname te starten. Daarnaast zijn op de 'schouders' van de controller ook wieltjes te vinden welke de camera naar boven of onder laten bewegen, en de sterkte van de indicatie lichten op de drone versterken of verminderen.

http://imgur.com/AFB379N.jpghttp://imgur.com/c3WNo93.jpghttp://imgur.com/l2hRG0W.jpg


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/software.jpg
De software is goed, strak en netjes uitgewerkt, al zit er wel een grote 'maar' aan.. alles is in Chinees. Op het forum van Mi hebben ze dit vertaald en zal ik dan ook deze plaatjes gebruiken om het een en ander te verduidelijken. Om de Drone werkend te krijgen zijn een 5 tal stappen nodig alvorens er gevlogen kan worden:
  • 1. Download de Xiaomi Mi Drone App op je telefoon (QR code is gegeven in de envelop)
  • 2. Zet je telefoon in de houder op de remote, sluit de USB kabel aan van je telefoon naar de remote controller.
  • 3. Zet de remote controller aan en zet hierna op de telefoon USB tethering aan, alsook GPS, en je mobiele dataverbinding
  • 4. Zet de Drone aan (1 korte klik, daarna 1 lange klik)
  • 5. Gebruik de Xiaomi Mi Drone applicatie en volg de stappen op het scherm.
Als je bovenstaande hebt gedaan, dan begint het Chinees naar voren te komen. Hiervoor gebruik de foto's van het Mi forum om zo het een en ander te verduidelijken. Op onderstaande foto zie je het begin scherm, dit is het hoofdscherm en zal bij elke nieuwe keer vliegen tevoorschijn komen. Voordat je hier komt zal er wel worden gevraagd om met je Mi Account in te loggen, waarna je instructies over de Drone krijgt.
http://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/114524xjh47maxatlqzu7x.png.thumb.jpg
http://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111703gl5t1jzl51tt3553.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111717gmcy3m7z5ror57or.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111720nqcf7xldzdd6yz91.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111722nsd0wp6q1301t2ec.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111725p5pcqdvfpu9zjfz6.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111729h7mp0av6743w0p0o.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111732wvk5544j9r9tkj88.png.thumb.jpg

De Drone App zal elke keer kijken of er updates beschikbaar zijn, of de hardware nog goed is etc en hierdoor heb je altijd de laatste software, zonder dat je hierdoor de App moet bijwerken (welke niet in de Google Playstore is te vinden)
http://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/114526hnszsbok0ps6blsb.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/114529q7c4k5whw145n9co.png.thumb.jpg

Hierna zal de drone gekalibreerd moeten worden. Dit is niet alleen voor de Drone zelf, maar ook voor de camera, zodat deze altijd rechte video's maakt.
http://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111738faztmq7s00m7ssqx.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111752lztoolxodvv6tw22.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/114540uaxfp5v7hii4ji4i.png.thumb.jpg

Nadat al deze stappen zijn doorlopen ben je klaar om te vliegen. Het is meer leeswerk en de eerste keer lijkt het veel en moeilijk, maar als je eenmaal de USB kabel aan de telefoon heb gekoppeld en de App start, kan je binnen 30 seconde vliegen als je dit de eerste keer en eenmalig heb doorgelopen.
http://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/114531xjaek8e71aphi9v9.png.thumb.jpg

Hierna kom je standaard bij de landkaart uit, maar je kan ook op de camera klikken om live mee te kijken met je drone. De eerste keer kostte mij wat moeilijk om precies te begrijpen wat er nu precies gedaan moest worden met de App, maar na de engelse vertaling op het forum gevonden te hebben was de installatie en het gebruik van de applicatie super makkelijk. Zoals eerder aangehaald kan er gemakkelijk foto's en videos worden gemaakt met de knoppen op de achterkant van de remote controller, en kan je deze ook alvast terugkijken in de Mi Drone App. Het beeld wat je op de telefoon ziet is vele malen minder van kwaliteit, maar dat is om je de live beelden te laten zien. Als je video's of foto's maakt doet deze dat standaard in de beste kwaliteit, maar zal je dit achteraf pas makkelijk kunnen zien.
http://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111748kd3glzexzb3d08dc.png.thumb.jpghttp://en.miui.com/data/attachment/forum/201607/30/111744icgkw9gvhht93v7j.png.thumb.jpg


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/setup.jpg
Als we het hebben over de batterij in de drone, dan gebruikt deze 15.2 V / 5100 mAh of 77.52 Wh in totaal, welke volgens Xiaomi 27 vliegminuten zou moeten hebben. 27 minuten worden er niet gehaald, maar een kleine 25 minuten zit er zeker in. Verder heeft Xiaomi een veiligheidssysteem ingebouwd. Zo is de powersupply en communicatie via twee contactpunten verveeld, mocht het geval zijn dat de contact punten worden verbroken, de andere het werk kan overnemen.

http://imgur.com/mVdp5hk.jpghttp://imgur.com/KUFJgUl.jpg

Mocht de batterij van de Drone bijna bij het kritieke punt zijn, dan zal de Drone automatisch terug vliegen naar de laatst bekende opstijg locatie. De Drone is ook zeer goed in het stabiliseren van zichzelf, en mocht de drone te veel wind ervaren, dan keert deze ook terug. Doordat de batterij aardig groot is, en er niet via een traditionele oplaad systeem zoals USB word gewerkt, duurt het een tijdje voordat de batterij helemaal vol is. Tevens word er door Gearbest geen EU plug adapter meegeleverd, dus zorg dat je deze of aanvraagt, of erbij koopt.

http://imgur.com/oE0yrMA.jpghttp://imgur.com/iE5krkn.jpghttp://imgur.com/E9Dy6Ju.jpg


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/flighttest.jpg
Het vliegen met de drone is heel gemakkelijk. Als de auto-take of knop van rood naar wit veranderd, betekend dat naast dat de Drone zelfstandig kan opstijgen, ook handmatig aangezet kan worden. Het kan soms eventjes 1 minuut duren voordat alle of voldoende GPS signalen zijn gevonden, en op te starten moeten beide joysticks naar elkaar toe worden gedrukt, en dan naar beneden de hoeken ingedrukt worden. Al met al een slim systeem om zo deze niet spontaan te laten starten. Hetzelfde geld voor het stoppen van de motor, als de drone geland is dan blijf je de linker joystick naar beneden houden, en die druk dan je dan langzaam naar de linker onderhoek om zo de motor te stoppen. Doordat een kleine camera en sensoren in zitten, weet het systeem dat deze op de grond staat en de motor kan uitschakelen. Hierdoor je in de lucht dus nooit zomaar de drone op dezelfde manier uitzetten, mocht je toevallig deze beweging maken op de controller.

Als de drone eenmaal de lucht in is, dan blijft deze altijd netjes en stabiel op bijna dezelfde plekken hangen als je niet met de drone doet. De auto take-off en landing zijn handige functies voor beginners, maar als je eenmaal een paar keer heb gevlogen dan is vooral het handmatig landen vele malen smoother dan dat de drone dat voor je doet. Tevens met de auto landing stuitert de drone veel, en dat vergroot de kans op ongelukken.

Het is ook mogelijk om way-points in te stellen, al is deze functie op China gericht en weet de App niet goed hoe deze om moet gaan met deze functie in Nederland / Bulgarije. Daarnaast is het ook mogelijk om de drone zelfstandig een cirkel te laten maken, of de drone je te laten volgen. Net als eerder aangehaald is ook dit lastig omdat dit niet goed op de landkaart kan worden aangegeven. Xiaomi is hier mee aan de gang om het ook buiten China goed werkend te krijgen, maar voor nu zal je alles zelf handmatig moeten doen.

Wat niet handmatig gedaan hoeft te worden is naast het opstijgen, het landen. Op elk moment van de vlucht kan de home-button ingedrukt worden, waardoor de drone naar de laatst bekende locatie terug zal vliegen om hier zelf automatisch te gaan landen. De Drone houdt er geen rekening mee of er objecten tussen zitten, pas hiermee dus op.


http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/videoencamera.jpg
Ik woon al twee jaar lang in Bulgarije en in de zomer maanden ben ik hier vaak te vinden als host voor een van de vele Nederlandse reisorganisaties. Zo doende heb ik lekker bij hotels wat kunnen filmen en schieten. Het leuke is zelfs, dat managers naar mij toe komen met de vraag of ik voor een leuk bedragje een promo video in elkaar wilt zetten.

Hieronder heb ik 10 samples geplaatst, waarvan de eerste zes zijn meer op het landschap en architectuur gericht zijn, terwijl de laatste 4 foto's meer van dichterbij zijn en vooral voor het lokale agentschap zijn gemaakt. Vooral de landschap en architectuur foto's vind ik zeer mooi. Van de eerste 6 foto's zijn sommige gemaakt tijdens het filmen, en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met het resultaat.
http://imgur.com/u3GD3Un.jpghttp://imgur.com/zrJqFwc.jpghttp://imgur.com/08Kl9Su.jpghttp://imgur.com/i5IULJP.jpg
http://imgur.com/u7xnTlH.jpghttp://imgur.com/Cle1e1S.jpg

Zoals je kan zien op de groepsfoto hieronder heeft de camera een beetje moeite om bewegende objecten ( ze zwaaiende armen ) vast te leggen van dichtbij. Niet een groot hekelpunt, omdat het meerendeel van de foto's vooral op architectuur en landschap zijn gericht.
http://imgur.com/SUc3sG6.jpghttp://imgur.com/SWfrcCz.jpghttp://imgur.com/xcmxur4.jpghttp://imgur.com/nAt3nPE.jpg

Hieronder heb ik 5 video's gemaakt, welke onbewerkt zijn geupload zodat jullie goed kunnen zien wat de 'standaard' oftewel 1080p kwaliteit is. Vooral de stabiliteit ben ik heel erg blij mee, wat je goed kan zien als de Drone zelfstandig stil hangt. Jullie kunnen zelf denk ik wel voorstellen hoe gaaf een filmpje word wanneer deze volledige ge-edit is. Misschien dat ik daar nog een leuke blogpost over maken. :)








http://martijnwester.com/Xiaomi-Mi-Drone/conclusie.jpg
De Drone is zeker een leuk (mannen) speelgoed, wat zeer goed betaalbaar is vergeleken met andere Drones van hetzelfde kaliber. Omdat de prijs / kwaliteit verhouding zo ontzettend goed is, is de vraag gigantisch waardoor Xiaomi en hun partners moeilijk aan deze vraag kunnen voldoen. Zoals eerder gemeld is de prijs hierdoor dan ook flink gestegen, maar vergeleken met de JDI drone prijs heb je hier heel veel plezier van.

Dat Xiaomi voor deze prijs een top drone neergezet is te merken. De batterij gaat 25 minuten mee en heeft een degelijk back-up plan waardoor de kans minimaal is dat de Drone spontaan uitvalt. Omdat het van een speciaal back-up gebruik maakt, kan de batterij niet via de standaard methodes worden opgeladen. Hierdoor duurt dit ietsjes langer dan batterijen die deze grootte ook hebben, maar via het USB protocol worden opgeladen.

Als we gaan kijken naar de besturing van de drone dan is dit zeer goed uitgedacht. Twee joysticks geven je alle mogelijkheid om de Drone goed te besturen alsook de mogelijk om snel de camera naar boven of beneden in te stellen of de video aan/uit te zetten. Dit alles is in goede samenwerking met de remote controller, welke goed vasthoudt en door de goede 5Ghz connectie de drone in de lucht laat houden.

In tegenstelling tot veel fabrikanten heeft Xiaomi ook vaak de optie om onderdelen los te kopen. Zo kunnen bijvoorbeeld de propellers, batterij en protectie ring alles los worden gekocht. Al moet wel worden vermeld dat de batterij een erg duur onderdeel is.

https://ic.tweakimg.net/images/member/234x176/1BIQQu1rKnRlgB1.jpeghttps://ic.tweakimg.net/images/member/234x176/1BIQQuRc8sCUG7h.jpeghttps://ic.tweakimg.net/images/member/234x176/1BIR0T2HLpMSeIY.jpeg

Wanneer de Drone eenmaal in de lucht hangt is het nog maar weinig zelf doen. De Drone stabiliseert zichzelf ontzettend goed, ondanks de hevige wind waar ik vaak mee heb gevlogen, en zijn er tal van gemaksfuncties ingebouwd waardoor het nog leuker word om met de drone te spelen. Mocht bijvoorbeeld de batterij bijna leeg zijn, dan keert de Drone automatisch terug. Ditzelfde geldt voor de button 'return-home' en bij te veel wind komt deze ook terug.

Helaas zijn er ook 3 kleine minpuntjes welke snel opgelost kunnen worden om de drone nog interessanter te maken. Zo is de minimale vliegtijd van 5 uur te lang om uit de 'beginner' stage te komen, waardoor je gelimiteerd bent aan de 50 meter hoog en 100 meter ver. Niet alleen dat, er is helaas geen Engelse versie van de app beschikbaar, waardoor je tot de onofficiŽle apps moet richten, welke vaak nog kleine bugs hebben in vergelijking tot de originele app. Weet je eenmaal goed hoe de drone werkt, dan is het Chinees geen probleem meer.Als laatste zou het leuk zijn geweest als er bijvoorbeeld de mogelijkheid was geweest om ook een GoPro onder de drone te hangen, desnoods dat er een tussen als accessoires uit word gebracht om zo alsnog mensen de mogelijkheid te geven.

Uiteindelijk blijft de Drone fantastisch en word je nog steeds raar aangekeken als je met een drone overstraat loopt. Mensen vinden het allemaal erg interessant, omdat vele denken dat zo'n drone al gauw 1000+ euro kost, en alleen door professionele bedrijven gebruikt word. Mocht je in staat zijn de drone aan te schaffen voor een leuke prijs, dan is het zeker leuk om deze mee te nemen op vakantie, promo video's mee te maken om als omgevingsverkenner te gebruiken zodat er meer te zien is dan alleen alles op ooghoogte. Veel mensen kijken met lopen vaak naar de grond, en dit is zeker een eye-opener op wat voor soort mooie wereld wij leven welke gezien mag worden, maar ook zeker beter in beeld gebracht mag worden.

Zoals altijd, mocht je een vraag hebben, commentaar of vond je de review gewoon top, een reactie word zeer gewaardeerd! Daarnaast ben ik ook benieuwd wat jij van de Xiaomi Mi Drone vindt en/of wat jouw ervaringen zijn. Meer van mij zien op t.net of een review aanvraag willen doen? Breng dan je stem uit. Het is 2 seconde werk, maar daar maak je mij heel erg blij mee:

http://i.imgur.com/UQfiOHy.png

In bovenstaande stukken zijn Google Links gebruikt, zodat ik wat statistieken bij kan houden. Lees meer hierover in mijn 'about' rechts op mijn Tweakblogs pagina

http://imgur.com/TXnB6vq.jpg

Ciao, thanks, doei, довиждане,

Martijn

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Xiaomi Mi Drone 1080p - Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (65)

Wijzig sortering
Fantastische review! Van genoten :)
Vraagje: is het ook mogelijk om de gimbal langzamer te draaien dan dat je in het filmpje deed?
En wat is het maximaal bereik in de praktijk terwijl de drone ook nog soepele videobeelden doorstuurt? 1km lijkt mij namelijk een beetje overdreven, of heb ik dat fout?

(En nog een klein foutje ontdekt:
"Niet alleen dag, er is helaas geen Engelse versie van de app beschikbaar,"
Dag = dat)

[Reactie gewijzigd door wouterg00 op 13 september 2016 16:56]

Bedankt voor de feedback :)

Yes, zeker wel! De drone afstandsbediening is super gevoelig, dus je kan heel precies en zachtjes de drone laten draaien.

Het ligt heel erg aan de omgeving. Vlieg je in een open vlakte dan is dit allemaal zeer goed, en krijg je beeld op je telefoon in zeer lage kwaliteit 540/720p te zien. Goed genoeg om te zien wat je ziet en uiteindelijk maak je wel in hoge kwaliteit de video's natuurlijk.

Zitten er wat obstakels tussen jou en de drone zoals bomen of gebouwen Hapert deze een beetje.
Super review, super foto's, super video's en super product welke ik graag wil maar op geen manier kan goedpraten :D

Ik weet weinig van de reis branche, maar dient 'hostess' in jouw geval niet gewoon 'host' te zijn.
Super review inderdaad, lekker uitgebreid en mooi in beeld gebracht.


(@Foritain, misschien is hij tijdens het werk een zij ;))
Thanks! ik heb dit keer heel erg ingezet op beeld materiaal en gebruiksvriendelijkheid van de drone, omdat drones in tegenstelling tot smartphones bij lange na nog geen gemeengoed zijn. :)
Haha, thanks thanks! dit is te leuk speelgoed om eerlijk te zijn :D

Hostess en host kan eigenlijk beide. Host word meer gebruikt op evenementen etc, terwijl hostess meer voor de reisbranche word gebruikt. Niet dat dit mijn beroep is, meer omdat ik veel van het land weet :)
Mooie review, dank je wel! Erg jammer dat die prijs zo wordt opgedreven door de grote vraag en beperkte productie. Voor 650 dollar heb je ook een bewezen Dji Phantom 3. Ik ga nog even wachten!
Klopt! Met 1 a 2 maandjes zijn beide versies beter leverbaar en zal de vraag misschien iets gaan liggen, dan zal de prijs hopelijk dichterbij de originele 380$ liggen waarvoor Xiaomi hem in de digitale schappen heeft liggen.. :)
Ik kan hem op de MI website niet vinden, kun jij mij een linkje bezorgen? Ik heb op dit moment familie in China zitten, wie weet :-)
http://www.mi.com/miuav/

Als ze in bijv. Shanghai wonen is er een kleine kans dat hji in de Mi winkel te vinden is.
De beperkte levering is onder andere omdat hij via Mi's eigen versie van Kickstarter verkocht wordt. Het is geen massa-product (nog niet) (ondanks dat Lei Jun zei dat het voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn :P)

http://home.mi.com/shop/detail?gid=186&source=ecosystem
Julie waren mij voor heren, toppers!

Maar bovenstaande is helemaal correct :)
Aahhh, iemand nog zo'n 700 euro die ik mag hebben? :+

Ontzettend gaaf ding, toffe review en prachtige foto's. Zowel door en van de drone. :)
Tegenwoordig zijn ze rond de 500§.. al iets schappelijker. Al helemaal als je het vergelijkt met JDI drones. :9

Thanks! Ik vind dat wanneer je een fysiek product reviewed, er zoveel mogelijke goede plaatjes van moet maken omdat een fabrikant zijn foto's altijd bewerkt.
Dat is zeker niet veel voor wat je krijgt.. :o

Ben het met je eens. Gelukkig weet jij jezelf daarin goed te bewijzen. :)
De DJI Phantom 3 Standard is niet veel duurder hoor ;)

Indrukwekkend complete review!
Thanks voor de review! Het valt me wel op dat vaker bij verschillende producten bij Xiaomi de prijzen omhoog gaan omdat ze het product niet kunnen leveren (zie bijvoorbeeld ook de XI fitband). Ik heb dan ook een vermoede dat ze adverteren met goedkopere prijzen en dan nonchalant gewoon meer vragen omdat er toch wel vraag naar is.
Ze leveren wel zeker de prijs in mainland China, alleen omdat wij westerlingen zijn moeten wij tussenpersonen of internationale webshops gebruiken, die ook wat willen verdienen. Als die lastig aan toestellen kunnen komen, maar ze wel veel backorders hebben staan, dan is het logisch dat de prijs omhoog gaat.
Hey kanem0chi! Toffe review. :) Ik heb een tijdje geleden een review geschreven over een goedkopere drone. Met een review als deze zie je al snel een groot verschil in 'drone kwaliteit'. :P

Super tof ding, zou er graag ook zelf mee willen spelen. :) +3
Gaaf, dank je wel voor je +3. Yes, ik heb ook heel lang zitten twijfelen.. maar toen Xiaomi er met een kwam en qua formaat mij precies schikt moest ik die gewoon hebben. :9

Als ik weer in Nederland ben en heb hem bij me dan kom je hem maar eens uittesten :)
+3 van mij :)

Enig idee hoe deze zicht verhoudt tot de Hubsan X4 Pro?
Thanks! :)

Om eerlijk te zijn geen idee.. als ik hun website bekijk zijn ze zo een jaartje goed jaartje bezig en is dit voor mijzelf ook mijn eerste drone. Daarnaast ben ik een Xiaomi fan.. dus gaat mijn voorkeur liever naar Xiaomi dan een onbekendere drone.
Top review weer.

Kleine schoonheidsfoutjes. Het is DJi, niet JDI :)
En "In vergelijking met andere Xiaomi producten, maak Xiaomi de Mi Drone niet zelf."
Xiaomi maakt vrijwel geen enkel product zelf behalve de telefoons.
Camera's = Xiaoyi, Headpones = Onemore, powerbanks = ZMI, kleding etc = 90 Degrees / MIJIA)
Ah, goed punt! Heb iets te veel telefoons van Xiaomi gehad waardoor ik die andere producten vergeten ben haha 8)7

En wat betreft de DJi.. Tja, kleinigheidjes haha. Ga het later aanpassen. Thnx voor je feedback!
leuke review en leuk toestel, graag meer van beiden! :)
Thanks! Binnenkort heb ik een aantal weken de Xiaomi Mi Laptop thuis, dan komt daar ook een uitgebreide en dezelfde style review van. :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*