Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

CUBOT Zorro 001 Zwart Review

+2
Chocoball 22 februari 2015, laatste update op 13 juni 2017, 1.537 views

CUBOT Zorro 001 Zwart (Product volledig gesponsord)

De Cubot Zorro 001 is een voordelig 4G toestel met 4G ondersteuning in Nederland, dual SIM en stock Android 4.4.4. De hoofdcamera valt tegen, officiŽle updates via Cubot.net ontbreken en 4G is slechts op 1 SIM slot mogelijk.

Pluspunten

  • 4G ondersteuning Nederland
  • Aantrekkelijke prijs
  • Stock Android
  • Dual SIM

Minpunten

  • Kwaliteit camera
  • Geen updates via Cubot
  • 4G op 1 SIM slot
  • Luide startmelodie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 3
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_inl.png
In oktober van 2014 liet Cubot weten te werken aan een Qualcomm Snapdragon telefoon met 4G voor minder dan $200 (175 Euro). Inmiddels is de Cubot Zorro 001 met Snapdragon 410 SOC een aantal maanden op de markt en is deze te krijgen voor rond de $140 (122 Euro).

Wat kun je verwachten voor deze prijs? Een 64-bit Qualcomm quad-core Snapdragon SOC, GPS met Glonass en Beidou ondersteuning, 13MP hoofdcamera, dual SIM en iets wat vaak ontbreekt op Chinese telefoons 4G ondersteuning voor Nederland. Kan de Zorro 001 alle verwachtingen waarmaken voor deze prijs?


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_vpk.png
De Cubot Zorro 001 heb ik bij Tinydeal gekocht. Tussen bestellen en aankomst met de reguliere post zat 3 weken. De Cubot was goed verpakt in een witte noppenfolie envelop. De Cubot Zorro komt in een zwart doosje en is zelf wederom goed verpakt in noppenfolie. Naast de Cubot Zorro 001 wordt het volgende meegeleverd:

1x Oplader met Euro stekker;
1x USB – micro USB kabel;
1x 2200mAh batterij;
2x Screenprotector (1x los, 1x reeds aangebracht);
1x Transparante hardcase cover;
1x Verkorte handleiding in het Engels.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/20141215_143829%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_164435%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Er zitten geen stickers, QR codes of iets dergelijks om na te gaan of de Cubot Zorro echt is. Waar de verkorte handleiding over instellingen op de telefoon gaat staat er op het karton wat de smartphone van de accessoires scheidt ook informatie. Op dit karton staat de installatie van de SIM kaarten en SD kaart beschreven. Aan de andere kant van het karton staat een afbeelding van de Zorro met uitleg waar wat zit.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150212_150417%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150212_150459%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Let op: de batterij heeft een sticker over de contactpunten, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij het plaatsen en dan wil de telefoon niet opstarten. Een vriendelijke sticker (waarschijnlijk van Tinydeal) met deze boodschap waarschuwt hiervoor maar deze sticker is wel moeilijk te verwijderen wat ten koste kan gaan van de screenprotector die er al op zit.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/20141215_144028%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_spc.png
Zoals gezegd de Cubot Zorro 001 komt met een Qualcomm Snapdragon 410 64-bit SOC en heeft verder de volgende specificaties:

SOC: Qualcomm MSM8916, quad core 1.2GHz
GPU: Adreno 306 MHz onbekend
Geheugen: 1 GB RAM, 8 GB ROM
Display: 5 inch IPS OGS HD 1280x720 resolutie, 5 punt multi touch
Corning Gorilla Glass of Dragontail glas: Onbekend
Dual SIM standby: Ja, 2x micro SIM
Netwerk: 2G: GSM 850/900/1800/1900 3G: WCDMA 850/2100 4G:LTE-FDD 800/900/1800/2100/2600
Data transfer: EDGE, GPRS , HSPA , HSPA+, LTE
Wi-Fi: 802.11 b/g/n
Camera: Voor 5MP aperture 1.8 zonder LED flits, achter 13MP aperture 1.8 met LED flits
SD kaart ondersteuning: Ja, tot 32 GB
Sensoren: accelerometer, light en proximity
Overig: GPS, A-GPS, Bluetooth 4.0, USB 2.0, Notificatie LED, FM Radio.
Batterij: 2200mAh, verwijderbaar, 36 gram
Android: KitKat 4.4.4 (Build ZORRO.001.09)
Afmetingen: L 14 cm x B 7,1 cm x D 0,79 cm
Gewicht: 142 gram inclusief batterij
Kleuren: wit of zwart

Meer specitficaties zijn hier te vinden.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_afw.png
De Cubot Zorro heeft op het eerste gezicht geen bijzonder ontwerp maar oogt wel compact en dun. De randen zijn hoekig en plat waardoor het toestel niet prettig in de hand aanvoelt. Met een gewicht van 142 gram voelt het toestel verder niet zwaar aan.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150222_114107%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150222_114843%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Om een indruk te geven waar wat zit volgt hier een kort overzicht:
Bovenkant: 3,5mm koptelefoonaansluiting
Links: geen toetsen
Rechts: aan/uit knop en daaronder de volumetoetsen
Onderkant: uitsparing voor achterkant, micro USB aansluiting en microfoon
Voorkant: 5MP camera, luidspreker en capacitieve navigatietoetsen
Achterkant: LED flits, 13MP camera, microfoon en luidspreker

http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_164723%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_165144%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_165000%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

De achterkant is van kunstof en daaroverheen zit een rubberachtige coating wat voor stroefheid moet zorgen. Het materiaal wordt echter gauw vettig, laat duidelijk vingerafdrukken zien en is krasgevoelig. Wel een aardig detail is dat bij de luidspreker aan weerskanten een klein bobbeltje zit. Hierdoor ligt de luidspreker niet vlak op het oppervalk eronder en zou voor een beter geluid moeten zorgen.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_165337%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Aan de binnenkant ziet de afwerking er beter uit dan wat ik soms in andere Chinese smartphones tegenkom. Vooral de afwerking van de SIM sloten en SD kaart ziet er netjes uit. Wat wel opvalt maar verder niet van invloed is dat de backlight van de LCD doorschermert bij de SIM sloten.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_165537%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_165757%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

De reeds aangebrachte screenprotector had helaas al wat kleine luchtbellen onder de folie. Ook is de screenprotecter vrij krasgevoelig. De witte oplader met Cubot logo lijkt op een schaamteloze kopie van een Apple iPhone oplader.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_164529%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_res.png
De Cubot Zorro heb ik een aantal weken uitgeprobeerd en daarbij diverse dingen getest. De resultaten hiervan heb ik hieronder beschreven.

Prestaties
De Cubot Zorro 001 heeft een nieuwere generatie Snapdragon aan boord, de Snapdragon 410 om precies te zijn. Deze 64-bit SOC is de opvolger van de Snapdragon 400 maar met een lagere klokfrequentie namelijk 1,2GHz in plaats van 1,6GHz. In de synthetische benchmarks levert dat het volgende beeld op:

BenchmarkCubot Zorro 001
Antutu 520025
3DMark: Ice Storm Extreme2614
NinaMark253,2 fps

Met Antutu scoort de Cubot Zorro helemaal onderaan wordt voorbij gestreefd door oudere toestellen zoals de Zenfone 5 en Xiaomi Mi2.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-20-20-52-51%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-20-20-52-58%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Om de Snapdragon 410 te vergelijken met zijn voorganger de Snapdragon 400 en een andere quadcore SOC de Mediatek 6582 heb ik 2 vergelijkingstabellen voor Antutu en Nenamark2 gemaakt[

Antutu (punten)
http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Antutu.png
Nenamark2 (fps)
http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Nenamark.png
(klik om te vergroten)

Zoals te zien is scoort de Snapdragon 410 een 3e en 4e plek.

Geheugen
De Zorro heeft standaard 1 GB werkgeheugen en met de standaard applicaties aan boord blijft ongeveer 50% vrij. Daarnaast heeft de Zorro 8GB ROM geheugen wat is opgedeeld in een 2GB deel (waarvan 1,4 GB vrij) en 4GB deel (waarvan 3,2 GB vrij). Daarnaast kan de Zorro uitgebreid worden met een SD kaart tot 32GB.


Bediening
De fysieke toetsen zitten redelijk stevig maar zijn goed met 1 hand te bedienen. De capacitieve navigatietoetsen zijn ook met 1 hand te bedienen. Wel prettig is dat de capacitieve navigatietoetsen verlicht zijn maar met de opmerking dat ze niet vanuit het midden van de toets maar vanaf de onderkant verlicht zijn.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_190803%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Gesprekskwaliteit
De gesprekskwaliteit is voldoende maar wel wat blikkerig. Ook over een Bluetooth carkit is de gesprekkwaliteit voldoende zonder op- of aanmerkingen.


SIM beheer
De Cubot Zorro is een dual SIM - dual stand-by telefoon wat will zeggen dat je gelijktijdig 2 SIM kaarten kunt hebben maar dat maar 1 SIM kaart gelijktijdig actief kan zijn. Alleen slot 1 is geschikt voor GSM, 3G en 4G. Slot 2 is alleen geschikt voor GSM. Mochten beide SIM kaarten geschikt zijn voor 4G dan moeten ze fysiek gewisseld worden.

Via Dual SIM settings kun je aangeven welke SIM spraak en berichten moet doen en welke mobiele data. Sinds firmware 1.09 is er ook een aparte enable 4G settings erbij gekomen waardoor in 1 keer 4G kunt in- of uitschakelen. Ook kun je nu per SIM kaart een ringtone instellen.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-17-29-14%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-17-29-33%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

3G/4G/Wi-Fi ontvangst
Afhankelijk of 3G of 4G gebruikt wordt wordt in de notificatiebalk aangegeven of het een 3G of 4G verbinding is. Ontvangst bij 3G en 4G is meestal 3 van 4 strepen. Wi-Fi ontvangst is in de buurt van mijn modem geeft 4 van 4 strepen maar 1 etage hoger blijven er nog 2 van de 4 over. Met Speedtest heb ik eerst de snelheid van 4G dan 3G en als laatst Wi-Fi (ADSL 20Mbit) getest.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-20-10-10-58%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

GPS
Bij de eerste poging met GPS en firmware 0.04 had ik problemen met de GPS fix en waren GPS routes in 1 rechte lijn. Met firmware 1.09 heb ik een nieuwe poging ondernomen en daarbij GPS Test, AndroiTS GPS Test en Open GPS Tracker gebruikt. Buiten kreeg ik met GPS een fix in 7 seconden, binnen duurde het langer dan verwacht namelijk 16 seconden. Buiten krijg ik GPS, Glonass und Beidou satellieten en binnen alleen GPS en Glonass.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-08-14-14-23%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-08-14-17-28%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-08-14-18-28%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-08-14-19-41%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Open GPS Tracker laat nu wel netjes een route zien.
http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-19-21-33%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Display
De Cubot Zorro heeft een 5 inch IPS display met een HD resolutie (1280 bij 720) en een One Glass Solution (OGS) oplossing waardoor het scherm een tussenlaag mist en LCD en digitizer 1 laag zijn in plaats 2 afzonderlijke lagen. Onbekend is of het ook Gorilla Glass of Dragontail glas heeft maar aangezien ik er geen aanwijzingen over vind lijkt dit niet het geval.

De kleuren en helderheid van het display zijn verrassend goed. Ook de kijkhoeken zijn goed waarbij de kleuren goed blijven en de helderheid toch wat moet inboeten. Bij daglicht is het display nog wel af te lezen maar met direct zonlicht is het display nauwelijks af te lezen.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_185903%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_185838%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Het display heeft 5 point multitouch en reageert verder goed.
http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-08-22-09-20%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Luidsprekers/headset
Dat de luidspreker best hard kan merk je al bij het opstarten. Helaas heeft Cubot er voor gekozen om bij het opstarten en afsluiten een nogal harde melodie te gebruiken. Helaas is dit standaard niet aan te passen of nog beter uit te zetten. Verder klinkt het geluid bij het afspelen van muziek en video’s een beetje blikkerig Als je de equalizer binnen Google Music activeert dan verschijnt Snapdragon Audio + (de systeemtaal van Android moet dan wel op Engels staan). Het geluid van de speaker wordt dan wel iets beter maar het blijft ietwat blikkerig.

Cubot levert geen headset mee daarom dat dit heb getest met mijn Xiaomi Piston V2 headset. Het geluid via de koptelefoon is goed. Heldere klanken, geen vervorming. Met Snapdragon Audio + kun je bass boost en surround instellen. FM radio klinkt ook helder.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-23-24-24%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-20-19-33-42%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Batterij
De Zorro heeft een verwisselbare 2200mAh batterij. Opladen gaat erg vlot, met 1 uur en 50 minuten is de batterij volledig opgeladen. Bij normaal gebruik gaat de batterij makkelijk 2 dagen mee, bij licht gebruik zelfs nog iets meer. Wel ontdekte ik iets vreemds. In het begin zat er nog geen SIM kaarten in de Zorro en was deze binnen 16 uur helemaal leeg. Waardoor dit ontstaat heb ik niet kunnen achterhalen. Ook heb ik enkele batterij tests gedaan. Bij Antutu Battery test scoort de Zorro 5468 punten wat de 4e plek oplevert en bij Geekbench 1622 punten met een tijd van 4 uur, 6 minuten en 20 seconden.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-20-20-26-38%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-15-24-08%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

De notificatie LED brandt rood zodra de batterij onder 15% is, een gemengd rood-groen wat geel moet voorstellen als het aan het opladen is en groen zodra de batterij meer dan 95% is.


Camera
De Zorro beschikt over een hoofdcamera met 13MP en een frontcamera met 5 MP. Beiden zouden een aperture van 1.8 hebben maar de foto's die ik heb gemaakt hebben echter een aperture van 2.4. Ik heb een buitenopname en een binnenopname zonder en met flits gemaakt.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_171121.jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_171244.jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150208_144922.jpg
(klik om te vergroten)

De binnenfoto's hebben veel ruis en de buitenfoto is onscherp. De 5MP frontcamera heeft iets van een gezichtherkenning waarbij de ogen en de mond gevolgd worden. Dit werkt echter niet op objecten die ook een gezicht hebben. Ook de front camera heeft last van ruis en onscherpte.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150222_113607.jpg
(klik om te vergroten)

De LED flits is lekker fel en is ook goed te gebruiken als zaklamp.

Sensoren
Met Sensorbox for Android heb ik de volgende sensoren met succes kunnen testen: Acceleration,Light, Orientation, Proximity en Magnet.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-20-23-07-56%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Nofiticatie LED
De Cubot Zorro notificatie LED geeft 3 kleuren weer: rood, groen en geel. Bij gemiste oproepen en berichten knippert de notificatie LED groen. De kleur kun je verder niet instellen.


USB connecties
De Cubot Zorro ondersteund het volgende via USB: USB Mass Storage, Media device (MTP), Camera (PTP), Charging, Connect to PC software en Install driver (als de rest niet werkt).


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-19-26-52%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_rom.png
De Zorro komt met een stock Android KitKat versie 4.4.4 met enkele eigen apps maar geen Chinese bloatware. Ook is er een app drawer. Wel is een minpuntje is dat geen verkort overzicht is met veel gebruikte instellingen.

De Zorro is al een aantal maanden uit maar op cubot.net is er geen enkele update te vinden voor de Zorro. Sinds de initiŽle firmware 0.04 zijn er op Needrom 2 nieuwe firmware versies verschenen namelijk 0.05 en 1.09. Van 0.05 is er overzicht (in Chinees) welke verbeteringen zijn aangebracht. Van 1.09 is er geen overzicht maar lijkt de 4G schakelaar onder instellingen en ringtone instellen per SIM kaart de meest opvallende aanpassingen. Wel blijft dat onbekend is waar deze firmwares vandaan komen en niet aangepast zijn of malware bevatten. Diverse scans met diverse antivirus apps leverde geen resultaten op.

Cubot maakt geen gebruik van OTA updates maar van SD card updates. Daardoor moet de nieuwere firmware altijd hernoemd worden naar update.zip en in de root van de SD kaart (niet intern geheugen) gekopieerd worden.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-19-20-01%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-19-21-08%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-17-28-59%20(Mobile).png http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/Screenshot_2015-02-21-17-28-43%20(Mobile).png
(klik om te vergroten)

Standaard heeft deze firmware geen root maar deze inmiddels wel te krijgen via Needrom (op eigen risico). Daardoor is het ook mogelijk de boot en shutdown audio uit te schakelen.

Update: met de app Silent Boot is de boot en shutdown audio ook om zeep te helpen. Met dank aan birdibird voor de tip.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Banners/Zorro/CZ_acc.png
Transparante hardcase cover
De Cubot Zorro komt met een transprante hardcase cover als accessoire. De cover voelt hard aan, is niet bepaald een schoonheid en beschermt alleen de zijkanten.


http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_171804%20(Medium).jpg http://rva73.home.xs4all.nl/Image/Photo/Zorro/IMG_20150221_171819%20(Medium).jpg
(klik om te vergroten)

Samengevat is de Cubot Zorro een voordelig 4G toestel. Helaas scoort het niet overal even goed zoals op de synthetische benchmarks en de camera. GPS en 4G werken gelukkig wel naar behoren hoewel het jammer is dat 4G niet op beide SIM sloten werkt.

Bedankt voor het lezen van mijn review over de Cubot Zorro. Mocht je na deze review nog vragen of reacties hebben laat ze alsjeblieft hieronder weten.

Heb jij ook een CUBOT Zorro 001 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (19)

Wijzig sortering
Het verschil met de G620s (160 euro) is wel erg klein. Het enige wat je bij deze telefoon krijgt is dual SIM functionaliteit, stock Android maar met een launcher deels op te lossen en een slechtere camera. Als je geen dual SIM nodig hebt dan zou ik eerder voor de Huawei G620s of Honor 3C kiezen.
Voor mij is dat juist precies het punt: Ik heb een dual-sim telefoon nodig die alle Europese 4G banden heeft. Deze voldoet daar aan is is een prettige telefoon voor een goede prijs.
Voordat je bestelt er staat dat deze 1x4G en lager heeft en 1xGSM.
Ik heb 'm al :)
Het is een fijne telefoon die aan mijn eisen voldoet,

[Reactie gewijzigd door birdibird op 24 februari 2015 23:47]

Nou, ik dacht ik doe ook eens een sensortest. Werkt op de sound sensor na geen enkeke sensor (meer) :? . Kan dit door mijn waterpech komen of zou het wat softwarematigs zijn. Ik heb build 09, ben geroot en heb Xposed + Gravitybox in gebruik.
Dat is goed mogelijk dat er door water schade is ontstaan. Bij build 04, 05 en 09 werkte Sensorbox bij mij zonder problemen.

Heb je hetzelfde resultaat ook met andere sensor apps? Misschien dat anderen nog suggesties voor je hebben in het GoT forum zoals bij onbekende Chinese smartphones.
Bedankt. Daar heb ik de vraag ook gedropt. Het essentiele werkt nog dus ik kan nog even vooruit. Misschien dat ik nog met een mooie korting een nieuwe ga bestellen. Het is verder een prima toestel en mooi aan de prijs. Ben ook langs een reparatieshop geweest en die verwachten ook dat het waterschade is. Binnenkort Ook maar eens openmaken dan :) kan toch geen kwaad.
Mooie uitgebreide review!
Het opstart- en afsluitgeluid kan je ook met de app Silent Boot stilzetten (geen root nodig)
Bedankt voor het compliment en de tip, zal Silent Boot proberen en opnemen in de review.

[Reactie gewijzigd door Chocoball op 23 februari 2015 14:31]

Ik zie die Snapdragon Audio + trouwens niet in Play Music. Alleen 'Equalizer'
Ook niet als je Play Music opstart en dan hamburger menu (3 streepjes) - Settings - Equalizer doet?
Aha!
Als de taal op Nederlands staat heet het 'Equalizer' en bij Engels 'Snapdragon Audio+'
:P
kraakt bij jou de behuizing ook een beetje in je handen?
Alleen als ik de behuziing stevig aan de zijkanten beetpak hoor ik een klein kraakje en soms ook niet.
Ik heb ook de vreemde situatie dat als ik in de Launcher op widgets klik en dan wat schermen naar rechts swipe, de launcher crasht.
Heb jij dat ook? (1.09)
Quad niet, ik heb maar Nova Launcher nu geinstalleerd, maar het is wel vreemd.
Ik kan het probleem niet reproduceren, de launcher blijft gewoon werken.
Bedankt voor de review. Deze week ook mijn Zorro ontvangen met build 06. Nu wil ik updaten naar 09 en ik heb een paar vragen:
1. Is het zinvol om te upgraden an build 06 naar build 09
2. Op needrom las ik mogelijke problemen met de belfunctionaliteit. Hoe heb jij build 09 ervaren?
Build 09 heeft wat verbeteringen aan de camera, de 4G switch en ringtone per SIM kaart onder instellingen toegevoegd gekregen. Als build 06 voldoet kan je wachten op een nieuwere versie dan 09 waar de problemen met bellen dan hopelijk in zijn opgelost.

Ik heb tijdens het testen met build 09 geen problemen gehad met bellen maar ik zie nog steeds geen builds op de Cubot site verschijnen. Vraag anders eens in het topic voor onbekende Chinese smartphones over ervaringen.
Ik heb een topic aangemaakt voor de Cubot Zorro.

Vanaf nu kan je hier terecht:
[Cubot Zorro] Ervaringen en Discussie

Ik heb onder andere uitgevonden hoe je het belgeluid harder kan maken, waar sommigen last van hebben bij ROM 009. Zie het topic :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*