Een toppertje van Foscam wat mij betreft. Verbluffend scherpe beeldkwaliteit
Pluspunten
- Zeer goede beeldkwaliteit
- IR-cut geeft overdag natuurgetrouwe kleuren
- Lichtgevoeligheid is uitstekend
- Brede kijkhoek
Minpunten
- Spinnenwebjes blijft een probleem bij geintegreerde IR-leds
Design & bouwkwaliteit
Score: 3
Featureset
Score: 3
Prijs
Score: 5
Opnamekwaliteit
Score: 5
ik heb deze camera als vervanging voor de SD wireless Foscam die mijn voordeur 'bewaakt'. Deze camera werkt weliswaar niet draadloos, maar de beeldkwaliteit maakt veel goed! Alles is kristalhelder, goede kleuren en de lichtgevoeligheid is prima. Bij scherming nogsteeds goed beeld. De IR-leds schakelen pas laat in. Misschien zou dit wel eerder mogen, het beeld wordt op een gegeven moment wel redelijk korrelig. In de schemer shakelt de camera de leds nog regelmatig uit als de koplampen van een auto erin schijnen. Als de auto voorbij is, schakelt de camera weer redelijk snel terug.
Een tweede positief punt is de kijkhoek van 70 graden. Als 'plus' ten opzichte van mijn vorige Foscam kan ik nu ook mijn geparkeerde auto in de gaten houden.
De software in de camera zelf kan handig zijn: bewegingsmelding, opnamefunctie (wel een externe opslag nodig) en alarminstellingen. Ik zelf gebruik dit niet, omdat de camera aangesloten is op een Synology NAS. Hoewel niet ondersteund door Synology, werkt deze prima als je hem toevoegt als GENERIC ONVIF camera. Overdag genereert deze camera een stream van ca. 800MB/30 minuten. In het donker is dat een kleine 300MB/30 minuten (vanwege het ontbreken van de kleurinformatie, denk ik)
Ik heb de camera rechtstreeks bij Foscam NL besteld. Is goed aangekomen, alleen de UTP-kabel was kapot. Deze is nagestuurd.
Al met al: fantastische prijs / kwaliteit verhouding.
De afbeelding is het zicht door de camera op het moment van het schrijven van deze review en hetzelfde standpunt om 19 uur 's avonds als de IR-leds werkzaam zijn.