Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Ryzen 5 3600 en 3600X - Nieuwe Ryzens op budget

Op 7 juli hebben we ons geconcentreerd op twee processors: de octacore 3700X en de 3900X met 12 cores. Inmiddels hebben we ook de Ryzen 5 3600X en de Ryzen 5 3600 kunnen testen.

177    19 jul

Preview - Ryzen 3000 en Radeon RX 5700 - Alle details over AMD's nieuwste cpu's en gpu's

AMD gaf ons vlak voor de E3 uitgebreide details over de nieuwe Ryzen 3000-processors en Radeon RX 5700-gpu's. In dit artikel lees je over de producten en de architectuur.

165    11 jun

Videoreview - Ryzen 5 3600 en 3600X Review - Nieuwe Ryzens op budget

Met de formele introductie van de nieuwe Ryzen 3-serie op 7 juli hebben we ons geconcentreerd op twee processors: de octacore 3700X en de 3900X met twaalf cores. Inmiddels hebben we ook de Ryzen 5 3600X en, met dank aan Azerty, de Ryzen 5 3600 kunnen testen.

3    19 jul

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
1
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+1
raverzzz 31 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Voor mij geen plug en play. Ik twijfelde om mijn ervaring te delen maar denk dat er veel doorsnee gebruikers zijn die ook aan een upgrade zitten te denken. Ik heb gisteravond erg veel problemen ondervonden met mijn upgrade naar Ryzen 5 3600 + MSI B350 PC Mate moederbord.

Pluspunten

  • Hoge verwachtingen

Minpunten

  • Bios issues?

Eindoordeel

Score: 2

+1
sicinc 1 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

AMD heeft grote stappen gemaakt in de single core performance. Dus mijn 1600 vervangen door de 3600 op een Asus Prime X370 Pro. Bij mij was het wel plug and play.

Pluspunten

  • Sterke single en multi core performance
  • Veel processor voor je geld
  • Stroomverbruik is erg laag

Minpunten

  • Bios is nog in ontwikkeling
  • De verkoopprijs van je oude processor is zo laag ....

Eindoordeel

Score: 5

noda32 17 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Prima processor, komt met Mugen5 koeler niet boven 65 graden, plug en play op MSI Thomahawk Max b450 moederbord.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Nog geen

Eindoordeel

Score: 5
Nikeo 10 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

De nieuwe processor van kaliber i5-2500k maar dan van AMD en in het jaar 2019. Prima installatie inclusief bios flash op een B450 gaming pro AC van MSI.

Pluspunten

  • Supersnel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Festafa 9 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Als upgrade gekocht voor mijn 1600x in combinatie met een ASRock X570 PRO4 Zeer goede processor voor een relatief lage prijs. Verbetering in vrijwel alle spellen i.c.m. een RX580 Zeker een aanrader voor personen die opzoek zijn naar een bang voor buck processor.

Pluspunten

  • Performance tijdens gaming
  • Prijs
  • Veel lager verbruik t.o.v. 1600x

Minpunten

  • Stock cooler is matig

Eindoordeel

Score: 5
KRB 7 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Ik heb mijn oude 4670K vervangen door deze processor en ben er zeer tevreden over. De prijs/prestatieverhouding is goed, en ondersteuning is beter dan ik verwachtte (op wat kinderziektes de eerste dagen na). Aankoopprijs €212,-

Pluspunten

  • 6c/12t voor redelijke prijs
  • Overclocking niet meer nodig
  • Geen extra koeler nodig
  • Koeler op 100% niet vervelend luid

Minpunten

  • Mogelijk nog kinderziektes

Eindoordeel

Score: 5
Robi.S 5 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Wat een beest van een cpu. Sneller dan mijn Ryzen 2700X in alle games ook voelt hij vlotter in normaal dekstop gebruik.

Pluspunten

  • Super Snel
  • Prijs!
  • 32MB l3 Cache!

Minpunten

  • Problemen op sommige oudere moederborden

Eindoordeel

Score: 4
aminam 30 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Geupgrade van r5-1600 naar deze cpu en mijn x370 moederbord gehouden. Is vooral bij iets oudere games merkbaar sneller bij een mid-highend videokaart, heeft met multitasken ook geen enkele moeite. De enige irritatie die ik heb is dat de temperatuur heel kort spiked bij het inschakelen van PBO OC.

Pluspunten

  • Keurige single core prestaties
  • Indrukwekkende multicore prestaties
  • relatief goedkoop

Minpunten

  • temperatuur spikes bij OC
  • Low-end koeler

Eindoordeel

Score: 5
Jern_97 26 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Ik heb mijn Ryzen 1600 vervangen door deze chip en gewoon B350 moederbord kunnen houden. Grote single threaded improvements voor een schappelijke prijs. Jammer van de onduidelijkheid i.v.m BIOS versies/bugs voor de doorsnee gebruiker.

Pluspunten

  • Goeie performance
  • Goeie prijs
  • Draait op B350 moederborden
  • Zuinig

Minpunten

  • Onduidelijkheid rond BIOS versies
  • draait relatief warm in idle
  • Weinig/geen ruimte tot overclocken

Eindoordeel

Score: 5
MaxTheKing 19 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Fantastische nieuwe CPU van AMD, enorm goede prijs/prestatieverhouding, en werkt ook prima op X470/B450 bordjes na BIOS update. En mits gepaard met een goede koeler blijft hij ook op nette temperaturen.

Pluspunten

  • Performance
  • Prijs
  • Single-Core performance
  • TDP
  • Temperaturen

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
GameShark 15 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Gewoon een top product! Erg energiezuinig in vergelijking tot Zen en Zen+.

Pluspunten

  • Energiezuinig
  • Mooi geclockt en veel cores

Minpunten

  • Nog steeds de pinnetjes op de cpu AMD...

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 3600?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Microsoft

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True