Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Tweakers zegt: 8

Review - OnePlus 6T - Niet elke verandering is verbetering

De OnePlus 6T is in de basis een variant van de eerder verschenen OnePlus 6, maar verschilt toch op enkele belangrijke punten. We leggen hem onder de loep.

275    29 okt

Achtergrond - Oostenwind op smartphonemarkt - Chinese makers nemen telefoonmarkt over

Ooit stonden Chinese smartphones bekend als copycats. Nu zijn het voorlopers met een stevige marktpositie en veel hardwarevernieuwingen. Watskeburt?

229    5 dec

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
13
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Frozen 11 december 2018 Product geleend

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

De OnePlus 6T is een enorm snelle telefoon met goede accuduur en korte oplaadtijd. Het scherm is prachtig maar er is geen 3,5mm jack, geen waterdichtheid, geen draadloos opladen. De vingerafdrukscanner onder het scherm werkt goed en snel.

Pluspunten

  • Snel
  • Vlotte software
  • Mooi scherm
  • Camera overdag en schemer
  • Laadt snel op
  • Goede accuduur
  • Goed updatebeleid
  • Vingerafdrukscanner is snel

Minpunten

  • Geen 3,5mm jack
  • Geen waterdichtheid
  • Vingerafdrukscanner OP6 is accurater
  • Camera in het donker
  • Geen notificatieLED
  • Always-on display is niet "always on"

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Komende van een S6 en Iphone 7 zie ik veel voordelen. Voor zo'n 400 euro zou het voor veel mensen een aanrader zijn. De prettige software, snelle unlock en goede accuduur kan de prijs van 580 euro niet verantwoorden gezien de matige camera, monospeaker en ontbrekende 3,5mm jack.

Pluspunten

  • OxygenOS
  • handige features
  • goede accuduur + snellader
  • screenprotector + hoesje
  • eenvoudig overstappen
  • mute switch
  • prachtig scherm

Minpunten

  • matige camera
  • monospeaker
  • ontbrekende 3,5mm jack
  • prijs
  • ontbrekende led

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

+2
elvis4444Testpanel 19 februari 2019 Testpanel

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Fijne telefoon met een bijbehorende prijs.

Pluspunten

  • kleine notch
  • fast charge
  • zaklamp is aan te zetten terwijl het scherm uit staat
  • switch aan de zijkant om het geluid uit te zetten
  • oled scherm
  • bescherming bijgeleverd

Minpunten

  • speaker aan de onderkant
  • camera

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

+2
ThePendulum 10 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Heerlijk apparaat met een vertrouwde en vlotte Android interface. De vingerafdruklezer is voor mij niet merkbaar langzamer, maar heeft wel meer moeite met water gerimpelde vingers. De stereo speaker mis ik niet, maar ik heb de neiging de aanwezige speaker te blokkeren met mijn hand als ik een video kijk.

Pluspunten

  • Vlot, clean en innovatief OS
  • Groot ruimte-efficient scherm met mooist mogelijke notch
  • Innovatieve vingerprintlezer
  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Toereikende accu
  • Power-off functionaliteit
  • Prima prijskaartje

Minpunten

  • Geen 3.5mm, blijft toch handiger
  • Geen notificatie LED
  • Geen stereo, hand kan speaker blokkeren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+1
JP-tjuh 10 februari 2019 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prima toestel maar ik deel de euforie over dit toestel niet (sorry Tweakers.net) :)

Pluspunten

  • Snel, totaal geen haperingen
  • Voelt stevig/degelijk
  • Niet echt top prijs-/kwaliteitverhouding maar nog altijd goedkoper dan de toppers
  • Lekker veel geheugen. Gemiddeld 2x zoveel dan gebruikelijk.
  • Persoonlijk vind ik de "druppel" de netste oplossing tot moment van aanschaf
  • Zeer goede accu
  • Zeer snel op te laden
  • Fysieke knop om toestel op stil te zetten

Minpunten

  • Tegenvallende camera
  • Saai standaard uiterlijk
  • Niet echt een flagshipkiller meer, overall beschouwd
  • In het begin bluetooth issues gehad
  • Ondersteuning vnl via communitie/forum. Geen reactie OnePlus zelf.
  • Geluid uit speaker kan beter

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

+1
Helium-3 8 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Glanzend Zwart

Uitstekend toestel, werkt erg vlot en heeft een helder en kleurrijk scherm. De software is heel erg geoptimaliseerd en bevat veel geavanceerde opties voor powerusers. De fingerprintscanner werkt vlot maar heeft zeker nadelen, zie daarvoor de uitgebreide review. Verder vind ik het ontwerp met de Notch goed uitgedacht.

Pluspunten

  • werkt erg vlot
  • erg mooi scherm
  • prima notch

Minpunten

  • geen photo sphere optie zoals in de Google Camera
  • scherm moet 'aan' zijn om fingerprints te gaan lezen, hiervoor moet je of dubbel tappen of de powerknop indrukken
  • Weer iets duurder dan het vorige OnePlus model

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

0
Kvibe 14 december 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Wat een Toptelefoon!! Altijd iPhones gehad maar wat mij betreft nooit meer. Misschien waren iPhones in het verleden de hogere prijs nog wel waard, maar de belachelijke prijzen die ze nu hanteren zijn totaal niet meer te rechtvaardigen.

Pluspunten

  • “Mooie” notch
  • Goedkoop
  • Oxygen
  • Prima camera
  • Fingerprint sensor achter scherm
  • Face id zeer snel
  • Goede bouwkwaliteit
  • Mooi hoesje meegeleverd

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

Ubeydullah2001 9 februari 2019 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Paars

Had hiervoor een sony xperia xz daarna wilde ik xz2 halen maar iedereen ging mij overhalen om de 6t te halen en dat heb ik gedaan en heb er 0% spijt van, 1 nadeel is de speaker

Pluspunten

  • Scherm
  • Accu
  • Snel
  • Ram
  • Software
  • Hardware

Minpunten

  • Speaker makkelijk te blokkeren

Eindoordeel

Score: 5
trommelaap 22 januari 2019 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Snelle en degelijke telefoon voor een goede prijs. Het scherm is uitstekend.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Scherm
  • Alertslider
  • Accuduur en laadtijd

Minpunten

  • Geen 3,5mm jack
  • Camera bij weinig licht

Eindoordeel

Score: 5
Roeves 4 januari 2019 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 256GB opslag) Zwart

Meer dan tevreden met de 6T! Overgestapt van een Nexus 6P en vooral tevreden over de software (Oxygen). Het zijn de kleine dingen zoals het gemakkelijker toegang krijgen tot de notificatiebalk (door halverwege het scherm te swipen) waar ik erg blij van wordt. Dikke aanrader!

Pluspunten

  • Supervlot
  • Oxygen OS
  • Face-unlock
  • Prijs-kwaliteit

Minpunten

  • Speaker

Eindoordeel

Score: 5
Worpietje 29 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prettig en vlotte android beleving.Vingerafdruklezer en gezichtsherkenning werken ook lekker snel.Batterij doet het ook goed. Lekker groot en mooi scherm.

Pluspunten

  • Goede batterij
  • Mooie scherm
  • Snelle android ervaring
  • prima notch
  • Standaard een net hoesje erbij
  • Voelt kwalitatief goed

Minpunten

  • Geen stereo, hand kan speaker blokkeren
  • Geen officiele IP rating

Eindoordeel

Score: 5
Barwin8 29 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 256GB opslag) Zwart

Van SGS7edge naar OnePlus6t en bijzonder tevreden. Pure Android en de relatief lage prijs tov de prima specs maakten deze keuze. Verrast door de accuduur en nog meer door de snelheid van laden. Snel! Solide en doorstaat een regenbui. Camera prima en persoonlijk mis ik die 3,5 mm jack niet.

Pluspunten

  • Software (nagenoeg pure Android)
  • Accuduur
  • Scherm
  • Bouwkwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Geen stereo speakers

Eindoordeel

Score: 5
bingneef 17 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Zeer tevreden met de telefoon, het scherm is geweldig en alles loopt lekker vloeiend

Pluspunten

  • Heel, heel mooi scherm
  • Heerlijk soepel
  • Goede camera
  • Snelladen

Minpunten

  • Vrij groot (maar dat wist ik al)

Eindoordeel

Score: 5
Stephan_rivera 15 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Geweldige telefoon. Ik ben van een budget phone (lenovo p2) naar deze telefoon overgestapt. ik heb deze telefoon nu bijna een week en ik sta nog steeds versteld van het mooie scherm en de snelheid. kortom ik ben een grootte fan van oneplus geworden en ben zeker niet teleur gesteld.

Pluspunten

  • kwaliteit
  • mooi scherm
  • snel
  • gratis hoesje
  • prijs

Minpunten

  • geen headphone jack
  • notch (persoonlijk geen fan)
  • pinch to fill screen
  • PERSOONLIJK kleine batterij (van 5100 naar 3700 mAh

Eindoordeel

Score: 5
PheraX 14 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prachtige telefoon voor een juiste prijs. Het is niet meer de flagship killer zoals OPO, maar wat je krijgt voor die 580E is niet mis. De in display fingerprint scanner werkt razendsnel, en bij elke app. Ook de gezichtsherkenning heeft me na een week nog niet in de steek gelaten.

Pluspunten

  • In display fingerprint scanner
  • Amoled scherm
  • Druppel notch
  • Formaat scherm
  • OS

Minpunten

  • Downfiring single speaker

Eindoordeel

Score: 5
samyn 9 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Gekocht om mijn oude 1+ One te vervangen en ik ga niet meer terugkijken. De fingerprint scanner gecombineerd met face unlock zorgt ervoor dat ik mijn lock screen nooit meer. Rest van de telefoon voelt top notch.

Pluspunten

  • Goede camera
  • Supersnelle unlock
  • Dash Charge
  • Do not disturb slider
  • Bijna stock android

Minpunten

  • Geen 3.5mm jack
  • Geen officiele IP rating

Eindoordeel

Score: 5
12erik1234 7 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Glanzend Zwart

Prima telefoon, zeker een goede upgrade als je al van een wat oudere telefoon komt. Kom zelf van de Samsung J5. Zeker aan te raden

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera
  • Snelheid
  • Fingerprint achter scherm
  • Face unlock

Minpunten

  • Geen 3.5mm jack

Eindoordeel

Score: 5
Leander465 3 november 2018 Product gekocht

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Voor de prijs is dit de beste telefoon die ik ooit gekocht heb. Niet alleen is het OLED scherm en de grote van het scherm fantastisch ook heeft het een coole aandachts trekker, de vingerprint scanner in het scherm. Super snappy phone en dat blijft die nog heel lang.

Pluspunten

  • Grote Batterij
  • OLED Scherm
  • In-screen Fingerprint scanner
  • Clean Android
  • Minimale Notch
  • De prijs

Minpunten

  • 3.5mm jack is weg
  • Fingerprint scanner is niet instant

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een OnePlus 6T (8GB ram)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True