Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 18 januari 2019

Android One-telefoons rond 200 euro

De Motorola One is de eerste Android One-smartphone van Lenovo en het is direct een goede poging. Hij scoort op veel punten op zijn minst een voldoende. Het scherm is voldoende afleesbaar in direct zonlicht, de software presteert prima voor zijn prijsklasse en de accuduur is goed. De software is schoon, en Lenovo is tot nu toe goed bezig met updates en upgrades. Hij heeft bovendien drie slots: twee voor simkaarten en een voor uitbreidbare opslag. De opslag is met 64GB op zich al prima voor deze prijsklasse. Niet alles is goed: de luidspreker is ondergemiddeld, de trilmotor is ruw en van de camera hoef je ook niet al te veel te verwachten. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
mvansluis 14 maart 2019 Product gekregen

Motorola One Zwart

Ik had liever een scherm gezien met hogere resolutie en een tweede camera waar meer uit te halen is, maar gezien de prijs ben ik erg tevreden. Het is een betaalbaar toestel, zonder poespas/bloatware. Tevens ben je geruime tijd verzekerd van updates en beveiliging. Wat mij betreft een aanrader.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snel updates en beveiligingspatches
  • Uitgebreide camera app
  • Goede batterij

Minpunten

  • Lage resolutie scherm
  • Tweede camera gimmick
  • Rondingen hoeken scherm en notch

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 2
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
companion_cube 30 november 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Ben over het algemeen erg tevreden over het merk Motorola en was op zoek naar een telefoon met Android One en NFC. Toen kwam ik deze tegen en het toestel was in de aanbieding dus toen was de keuze snel gemaakt!

Pluspunten

  • Accuduur
  • NFC
  • Koptelefoonaansluiting
  • TurboPower
  • Updatebeleid

Minpunten

  • Notch

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
denlange 20 november 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Geweldig toestel voor schappelijke prijs!

Pluspunten

  • Vingerprintsensor
  • Batterijduur
  • Android one
  • Prijs
  • Prestaties

Minpunten

  • Mono speakers
  • Automatische helderheid scherm

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 3
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
jwvisser 19 november 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Zeer goede smartphone met, gezien zijn prijs, uitgebreide features (nfc, finger print scanner). Geen gedeelde sim/micro-sd. Nagenoeg geen bloatware. Reageert vlot en heeft voldoende opslagruimte. Scherm helder en goed te lezen vanaf verschillende inkijkhoeken. De adaptieve verlichting reageert niet altijd correct.

Pluspunten

  • Prima prestaties
  • Prima scherm
  • Goede batterij
  • Snel opladen
  • Geen gedeelde sim/xdcard
  • NFC, Finger Print Sensor

Minpunten

  • Adaptieve schermverlichting
  • USB C aansluiting voelt niet heel stevig aan
  • Ontvangst binnenhuis van mobiel netwerk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

Nickkname 16 juli 2019 Product gekocht

Motorola One Zwart

Mooie telefoon voor een kleine prijs. Ik was hiervoor een samsung gewend, dit is wel lekker opgeruimd. Ik vind hem persoonlijk wat te groot, maar misschien went dat nog. (heb 'm nu 1 week)

Pluspunten

  • Prijs
  • Snel
  • Android One
  • Accu

Minpunten

  • Grootte (afmetingen)

Eindoordeel

Score: 4
RamonRJC 4 april 2019 Product gekocht

Motorola One Zwart

Erg fijne telefoon.Scherm is prima. Alles gaat lekker vlot. En erg snelle updates door Android One. Vond deze telefoon persoonlijk fijner dan de G6 Plus. Alleen de camera valt erg tegen. Batterijduur is meer dan prima! Ook voorzien van een snelle vingerprintsensor en NFC.

Pluspunten

  • batterij
  • Android One

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
Burak53 24 februari 2019 Product gekocht

Motorola One Zwart

Na een iPhone 8 wou ik een goedkoper toestel hebben, uiteindelijk koos ik de motorola one. Ik merk helemaal niet dat ik nu een goedkoper toestel heb. Alles werkt gewoon vlot en de accu gaat ongeveer anderhalve dag mee.

Pluspunten

  • Accu
  • Snel opladen
  • Toestel is mooi
  • Android One

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
JohbenzNewbie 24 december 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Op dit product kun je gewoon onmogelijk kritiek leveren, voor dit geld heb je een Smartphone waar menig iPhone, laat staan Samsung niet bij in de schaduw kan staan, en dan heb ik het niet over de instapmodellen.

Pluspunten

  • Snel
  • Camera
  • Laat geen steken vallen
  • Motorola, betekent ervaring

Minpunten

  • Plastic gehalte

Eindoordeel

Score: 5
deroodefam 2 december 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Bijzonder prettige telefoon met een scherm dat goed helder kan. Inmiddels ook Android 9.0 update ontvangen. Dual Sim werkt perfect.

Pluspunten

  • Snelle update
  • Niet te groot en ligt met een hoesje prettig in de hand
  • Dual Sim

Minpunten

  • Achterkant van glas
  • Zonder hoesje erg glad

Eindoordeel

Score: 4
JimmiNewbie 18 november 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Prima,mobiel je kan er alles mee groot geheugen goede en sterke batterij ,snel hoef je geen dure voor te kopen,erg tevreden.

Pluspunten

  • Goede camara
  • Snel
  • Gemakkelijke bediening

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
patrickm74Newbie 16 november 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

super telefoon voor een mooie prijs alles werkt zoals je mag verwachten. camera maakt mooie foto's en alle apps werken soepel deze telefoon kan zich meten met duurdere telefoons van andere merken. schermresolutie is wat minder maar valt mij zeker niet tegen. Een dikke voldoende van mij voor deze telefoon.

Pluspunten

  • geheugen 64gb
  • android one
  • NFC
  • MOTO Functies
  • USB-C snelladen
  • groot scherm/compacte telefoon

Minpunten

  • scherm resolutie
  • geen ip certificering

Eindoordeel

Score: 4
Behrang99Newbie 16 november 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Heel mooi licht toestel, dual sim, mooie foto's, snelle finger ontgrendelen, Geen overbodige app's Komt met beschermhoesje, Foutloze overgang en scroll. Loopt niet vast lijkt op iphone x.

Pluspunten

  • Dual sim
  • Helder beeld
  • Groot opslag
  • Reageert Snel

Minpunten

  • Geen oordopjes
  • Behuizing achter plastic

Eindoordeel

Score: 5
Teun MarcelisNewbie 18 oktober 2018 Product gekocht

Motorola One Zwart

Ik heb tot nu Tu veel pleizier gehad met de motorola one en altijd trouw gebleven. Er snel en mooi design. Wel een beetje Apple, maar met bijna geen randen en een fingerprintscanner is deze telefoon helemaal top. De 2 camera’s werken er goed!

Pluspunten

  • Goede camera
  • Groot beeld
  • Snel
  • Mooi uiterlijk
  • Vingerprint scanner

Minpunten

  • Nare plek vingerprint scanner

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Motorola One?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Groot-Brittanie

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True