Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Intel 660p-ssd - De eerste qlc-ssd getest

We hebben Intels 660p-ssd getest, de eerste consumentendrive met qlc-nand die daadwerkelijk verkrijgbaar is. We kijken we ook naar de techniek achter deze drives: het qlc-nand.

103    3 okt '18

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
11
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Fantadop 4 juni 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

1TB M.2. voor goede prijs. Net als hieronder ben ook ik na het kijken van het filmpje van Linus Tech overtuigd van deze SSD. Met mijn gebruik zal ik niet/nauwelijks de negatieve effecten van QLC ervaren.

Pluspunten

  • M.2 (geen kabels)
  • Prijs

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
quintox 16 juli 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Zeer snelle en betaalbare 1TB NVMe. Pas toen ik mijn game library van mijn oude SSD naar de 660p wilde verplaatsen ( 300gb ), zakte na +/- 100GB de snelheid in naar 70-100MB/s doordat de cache vol zat. Vervolgens flipperde deze steeds voor enkele seconden tussen max en low speed.

Pluspunten

  • Goedkoop ( prijs/gb/performance )
  • Erg snel
  • Beschikbaarheid

Minpunten

  • QLC
  • Aanzienlijk trager bij flinke transfers
  • Niet de snelste NVMe

Eindoordeel

Score: 4
Miuccia 26 juni 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Veel snelle opslag voor weinig geld. QLC vormt voor mij geen enkele beperking.

Pluspunten

  • Veel opslag
  • Goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • Geen M.2 schroefje erbij

Eindoordeel

Score: 5
Mazda Man 4 juni 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

1TB M.2 SSD voor ~120 euro, moet er meer worden gezegd?

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
retchet4 23 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 512GB

Als je dit in je build hebt steken en je pc valt regelmatig random uit. Kan het wel een keertje aan je RAID driver liggen die niet goed kan samenwerken met dit latje. Heel lang achter gezocht.

Pluspunten

  • mooie kwaliteit
  • goede prijs

Minpunten

  • was helaas niet compatibel met mijn build

Eindoordeel

Score: 4
Thorne 22 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Goedkoop, groot en snel... ideaal als vervanging voor mijn 1TB SSD...

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Sneller als SSD
  • Bang for Buck

Minpunten

  • Levensduur

Eindoordeel

Score: 5
jancoz 20 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Een van de goedkoopste SSD's in prijs/opslag, een stuk sneller dan de SATA SSD's (en nog steeds goedkoper). Als je SLC cache op is schijn je nog maar met 100 MB/s te kunnen schrijven, maar daarvoor moet je meer schrijven dan 1/4 van je vrije opslag, beetje onrealistisch.

Pluspunten

  • Spotgoedkoop
  • Snel

Minpunten

  • QLC
  • Langzame write zonder cache (niet merkbaar in praktijk)

Eindoordeel

Score: 5
Daace 18 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Jammert dat ik er tijdens het inbouwen achter kwam dat ze niet de moeite hebben gedaan hier een m.2 schroef en stand bij te leveren. Voor de rest doet het precies wat je er van verwacht.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen m.2 schroef
  • Geen m.2 stand

Eindoordeel

Score: 5
Belgar 13 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Heb deze schijf nu sinds de release, dus ruim een half jaar. Ik heb besloten QLC niet als negatief te labellen. Het werkt zoals geadverteerd en voor mijn gebruiksdoeleinden volstaat de verwachtte totale schrijfcapaciteit, terwijl je toch bijna alle voordelen krijgt van een NVME schijf.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • SLC buffer snoept een paar procent van geadverteerde opslag

Eindoordeel

Score: 4
Niels1981 7 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Uitstekende M2 SSD met genoeg capaciteit (1 TB) en snelheid voor de meeste doeleinden.

Pluspunten

  • goedkoop
  • veel opslagruimte
  • word niet echt warm
  • goede productondersteuning van Intel

Minpunten

  • QLC moet zich nog bewijzen

Eindoordeel

Score: 5
Bearmun 2 mei 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Gebruik deze SSD nu voor mijn games. Werkt prima voor dit doeleinde. Is vrij vlot zolang de cache maar niet vol zit.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel in meeste use cases
  • M.2

Minpunten

  • QLC
  • Lager TBW (200TB)

Eindoordeel

Score: 5
wesseltie 27 april 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Goede ssd voor de prijs en hij is het zeker waard.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Sneller dan sata voor zelfde prijs

Minpunten

  • Qlc

Eindoordeel

Score: 5
Jeroenk691 18 maart 2019 Product gekocht

Intel 660p 512GB

Mooie snelle ssd. De ssd wordt steeds meet mainstream met deze prijzen en de prestaties zijn ook geweldig. Makkelijk 3x sneller dan mijn oude sata ssd. Wel jammer dat er geen m2 schroefje meegeleverd is aangezien veel laptopfabrikanten die weglaten. Was nog wel even zoeken naar zo'n klein schroefje.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop
  • Compact

Minpunten

  • Geen schroefje meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Spanjard 13 maart 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Prima M2 voor weinig geld. Nadat ik een video van Linus Tech had gezien over deze QLC-nand ssd, dacht ik prima het is niet de beste M2 SSD maar het is wel sneller dan mijn huidige SATA Samsung EVO 970. 3x sneller getest met crystaldiskmark.

Pluspunten

  • 1638 MB/sec lezen, 1799MB/sec schrijven
  • goedkoop (prijs/snelheid/ruimte)
  • gemakkelijke installatie
  • goed beschikbaar
  • deze M2 is sneller dan duurdere SATA tegenhangers

Minpunten

  • design/ presentatie product
  • geen highend M2 snelheid (logisch voor prjs)
  • QLC-nand (dus geen TLC)

Eindoordeel

Score: 4
Detmer 3 december 2018 Product gekocht

Intel 660p 512GB

Prima SSD en haalt de snelheden zoals geadverteerd. Over de levensduur kan ik nog niets zeggen, maar ook dat zal waarschijnlijk wel goed zitten.

Pluspunten

  • Snel
  • Gunstige prijs
  • 3 jaar garantie

Minpunten

  • Niet de snelste schijf

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel 660p?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True