Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur games 29 november 2018

Fallout 76 - Een game in een ongemakkelijke spagaat

Fallout 76 is een open spelwereld waarin je grootse avonturen zou moeten beleven, maar het ontbreekt aan de kleurrijke figuren die voor leven in de brouwerij moeten zorgen. Je moet veel lopen, voor quests die niet gaan leven doordat de personages waar je ze voor uitvoert allemaal al dood zijn. Het maakt dat de game leeg aanvoelt. De verhalen zijn er, maar je krijgt ze alleen via geschreven en ingesproken teksten toegediend. Dat gat zou gevuld moeten worden door de interactie met andere spelers. Die is er helaas niet of nauwelijks. Fallout 76 laat zich solo prima spelen en dat is ook wat gebeurt. Er is weinig reden om samen te werken en het wordt ook nauwelijks gestimuleerd. Als rpg is Fallout 76 nog steeds prima, en ook de actie is nog steeds vertrouwd, maar door de nieuwe opzet is Fallout 76 een game waar we moeilijk enthousiast van kunnen worden. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
1
Score: 4
5
Score: 3
1
Score: 2
4
Score: 1
1
+1
rolframaker 2 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Kan op momenten een leuke game zijn vooral in team verband, maar voelt niet aan als eerdere Fallout games. Er zijn bijna geen verbeteringen doorgevoerd aan de engine en dit leidt tot performance problemen en bugs. De stap van singleplayer naar multiplayer brengt veel meer negatieve aspecten mee dan postieve.

Pluspunten

  • Via voice chat makkelijk te communiceren met medespelers
  • Met een team van vrienden spelen maakt het spel een stuk leuker
  • Wereld is sfeervol, mooi en interessant om te verkennen ondanks dat het wat dood aanvoelt
  • Meer wapens, armor en items + nieuwe legendary items systeem

Minpunten

  • Extreem veel bugs en er lijkt niet goed te zijn na gedacht over essentiele onderdelen van een multiplayer game
  • Slechte performance (framerate is niet stabiel + in gebouwen stottert het spel bij hoge framerates)
  • pvp is ongebalanceerd en voegt weinig toe
  • Moeilijk om rustig te ondekken en quests te doen met respawnende vijanden en andere spelers in de buurt
  • Voelt niet als een Fallout game en bevat weinig tot geen RPG elementen meer
  • Gameplay loop werkt nog niet goed door stash limiet
  • Veel minder vrijheid dankzij de keuze voor multiplayer. Bijv. Stash limiet, bouw limiet, kosten fasttravel, traden levert weinig op, wachten op events voor bepaalde content

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Gameplay Score: 2
Beeld Score: 2
Geluid Score: 3
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 1
Prijs Score: 2

Saratje 10 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Het eerste echte multiplayer spel in de Fallout reeks. Gebaseerd op de gameplay van vooral Fallout 4, kunnen spelers in dit spel samen op avontuur gaan in een post-apocalyptisch Appalachia, USA.

Pluspunten

  • Hedendaagse graphics
  • De bekende Fallout gameplay
  • Samen met vrienden op avontuur gaan
  • Bouw je eigen thuisbasis en deel deze met andere spelers
  • Mod support in de toekomst op eigen dedicated server

Minpunten

  • Een aantal bugs zullen pas later worden gepatched
  • Geen mogelijk om te text chatten, alleen voice-chat
  • Alle NPC's zijn robots, beesten of zombies (lingo: ghouls en scorched), er zijn geen mensen behalve de spelers

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 3
hack_attack_2 18 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, Xbox One

Moet Xbox Live Gold kopen, anders kan je niet beginnen met gamen. Deze gekocht, en abonnement beëindigd. Als cadeau: Houd hier rekening mee, want dit kost extra geld. Momenteel kan ik niet spelen omdat de server onbereikbaar is. Hiervoor ook al 2 keer gestopt tijdens het gamen.

Pluspunten

  • Fallout, volledig anders maar speelt goed.
  • mooiere omgeving dan voorgaande versies.

Minpunten

  • Serverproblemen, dus je kan niet verder.
  • duur, je zit vast aan Xbox Live Gold
  • kan niet pauzeren.

Eindoordeel

Score: 2
nelizmastr 19 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Hoewel je merkt dat het spel nog net nieuw is en sommige zaken niet 100% werken is de indruk van het spel tot dusver zoals verwacht: Fallout 4 met online play. Grafisch opgepoetst, leuk special systeem met kaartjes en pittige survival elementen.

Pluspunten

  • Survival element uitdagend
  • Uitstekende soundtrack
  • Nieuwe SPECIAL systeem

Minpunten

  • Buggy
  • Performance

Eindoordeel

Score: 4
samkarakol 19 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, PS4

mooie game. wenen als je de anderen falout gewend ben . jammer dat het geen singel player bevat. en heel veel bugs waardoor er veel updates zijn.

Pluspunten

  • leuke game

Minpunten

  • veel bugs
  • geen singel player
  • veel updates

Eindoordeel

Score: 3
Gopher 29 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Ik wil nog een uitgebreide review doen. Spel word beetje bij beetje stabieler. Bethesda communiceerd beter spel speelt vrij goed momenteel, contentbeloftes voor 2019 en al honderd(en) uren plezier gehad!

Pluspunten

  • Fallout feel
  • Gigantische map
  • Niet hoarden
  • Multiplayer is voor mij heerlijk
  • Camp bouwen word steeds beter!

Minpunten

  • performance drops
  • Endgame
  • Hoge verwachtingen community

Eindoordeel

Score: 4
0
johan501 30 november 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Helaas heeft Bethesda een game uitgebracht die alleen voor online is en vol met fouten. Langzamerhand worden die fouten wel opgelost.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Zelf nog niet heel veel bugs tegen gekomen

Minpunten

  • Bugs
  • Game freezes
  • Online
  • Te weinig verhaal
  • Onduidelijk

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Gameplay Score: 2
Beeld Score: 3
Geluid Score: 4
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 2

rswrwjwt 5 december 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Grote fan sinds fallout 3, maar wat een bak stront is dit. Ik had op moeten letten toen er gemeld werd dat er geen NPC's in de game zouden zitten. Duidelijke flop van bethesda deze game hadden ze free-to-play moeten maken. Hopelijk weten ze dit snel weer recht te zetten.

Pluspunten

  • Bekende Fallout Omgeving
  • Grote map, redelijk gevuld
  • Customization guns

Minpunten

  • RPG?
  • Fetch missies
  • Bugs
  • Microtransactions voor totale troep
  • PVP waardeloos
  • Guns gekoppeld aan lvl
  • Lore verpest
  • Caps betalen om te fast travelen?!

Eindoordeel

Score: 2
Dragonetti 7 december 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Ik heb het spel gekocht ondanks de reviews, dat gezegd vind ik het wel meevallen met de bugs. Ook het grinden. zoals in WOW of andere spelen is niet echt aan de orde. Wapen zijn niet echt krachtig te noemen en je gaat vaker dood dan ik zou willen.

Pluspunten

  • Goede prestaties, kom zelf weinig bugs tegen
  • Bekende Fallout Omgeving en gevoel
  • Grote map, goed gevuld, met mooie omgevingen en variaties ervan
  • SPECIAL systeem
  • Blueprints en recepten
  • updates en extra aanvulling in de toekomst

Minpunten

  • Bouwen van thuisbasis, die op veel plaatsen niet te plaatsen is
  • Alle NPC's zijn robots, beesten of zombies (lingo: ghouls en scorched), er zijn geen mensen behalve de spelers
  • Van check point naar checkpoint dus geen save wanneer jij dat wilt
  • veel updates, dat gezegd de game is nieuw
  • Atom winkel niet echt geweldige keuzes en duur
  • online zijn om te spelen, zoals zoveel games tegenwoordig

Eindoordeel

Score: 4
Zeb H 9 december 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Eigenlijk echt een top spel. Ik snap niet waarom het spel zo slecht wordt beoordeeld. Oke het is niet zoals de vorige Fallout games maar dit maakt het spel daarom niet slecht.

Pluspunten

  • Top spel
  • Eindelijk Multiplayer
  • Updates, bugs worden snel aangepakt

Minpunten

  • Eigenlijk geen naar mijn weten

Eindoordeel

Score: 5
ElayZ 20 december 2018 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Fallout 3,4 en NewVegas allemaal uitgespeeld, dus deze direct voor 60eu gepreordered...wat een fout. Ik hoef er niet veel over te zeggen Het is een totale flop. Huidige prijs is al budget-bak, niemand wil dit spel hebben. Saai, geen goeie quests, geen NPC’s, vol bugs. Kortom drama, gauw vergeten

Pluspunten

  • Niets

Minpunten

  • Vol bugs
  • Geen verhaal, saai
  • Grootste teleurstelling op game gebied ever wat mij betreft

Eindoordeel

Score: 1
Mister-White 24 juni 2019 Product gekocht

Fallout 76, Windows

Als MMO speler kan je je goed vinden in deze game. Ben zelf iemand die de voorgaande Fallout Games nooit heeft uitgespeeld, maar Game draait voor mij alleen soepel met V-sync Pas maanden na release gekocht, geen bugs tegen gekomen nog! Speelt op 35 fps(max) met v-sync

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Leuke setting/map/omgeving
  • Nog geen bugs tegen gekomen.

Minpunten

  • Speelt alleen soepel met V-sync
  • Geen 60fps
  • Gamepad is dus een must-have!

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Fallout 76?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True