Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 23 januari 2018

Samsung 860 Evo en 860 Pro - Rappe maar dure satadrives

Na drie jaar heeft Samsung een opvolger van de populaire 850 Evo-ssd's uitgebracht. De drives hebben vernieuwd nand aan boord, gecombineerd met een verbeterde controller. De levensduur is volgens Samsung verbeterd, getuige de endurance-cijfers die het bedrijf opgeeft. De 860 Evo-drives bieden prima prestaties voor een satadrive, maar de adviesprijs bij introductie is behoorlijk hoog. Pas bij zwaar gebruik rechtvaardigen ze hun meerprijs. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 19 februari 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van de review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Samsung 860 EVO 250GB

Na jaren dienst maakt de 850 EVO plaats voor de 860 EVO, maar de veranderingen zijn subtiel. Niet vreemd gezien er binnen het SATA protocol bijna geen ruimte meer was voor verbeteringen. De EVO was erg goed, en blijft erg goed, Samsung dient enkel te zorgen voor een redelijke prijs-per-Gigabyte.

Pluspunten

  • Nog altijd ongeveer zo snel als een SATA drive kan zijn.
  • Oogt chic, past in menig systeem met venster beter dan de meeste concurrentie
  • Flink betere TBW garantie (5 jaar of TBW, whichever comes first) wat fijn is voor de intensieve ssd-schrijvers onder ons.
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • Magician software overzichtelijk, optioneel RAPID mode.
  • Nu met officiŽle Linux support.

Minpunten

  • Wellicht geen hele spannende release. Verwacht niet dat de gebruikerservaring significant anders is dan met vorige generatie SSD.
  • Inhoudelijk klagen is lastig. Let wel op de prijs-per-Gigabyte op moment van aanschaf. Uitstekende SATA drive of niet, als goede concurrenten een (significant) betere prijs-per-gigabyte bieden staat de positie van de 860 onder druk.
  • Inmiddels enkele weken verder lijkt er sprake van een stevige price premium, een lastig punt wanneer je evt prestatieverschillen lastig in de praktijk kan ondervinden.

Eindoordeel

Score: 4

+3
Foritain 23 januari 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van de review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Samsung 860 EVO 1TB

Na jaren dienst maakt de 850 EVO plaats voor de 860 EVO, maar de veranderingen zijn subtiel. Niet vreemd gezien er binnen het SATA protocol bijna geen ruimte meer was voor verbeteringen. De EVO was erg goed, en blijft erg goed, Samsung dient enkel te zorgen voor een redelijke prijs-per-Gigabyte.

Pluspunten

  • Nog altijd ongeveer zo snel als een SATA drive kan zijn.
  • Oogt chic, past in menig systeem met venster beter dan de meeste concurrentie
  • Flink betere TBW garantie (5 jaar of TBW, whichever comes first) wat fijn is voor de intensieve ssd-schrijvers onder ons.
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • Magician software overzichtelijk, optioneel RAPID mode.
  • Nu met officiŽle Linux support.

Minpunten

  • Wellicht geen hele spannende release. Verwacht niet dat de gebruikerservaring significant anders is dan met vorige generatie SSD.
  • Inhoudelijk klagen is lastig. Let wel op de prijs-per-Gigabyte op moment van aanschaf. Uitstekende SATA drive of niet, als goede concurrenten een (significant) betere prijs-per-gigabyte bieden staat de positie van de 860 onder druk.

Eindoordeel

Score: 5

+1
HisEvilness 24 juli 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Als je een SSD zoekt waar je PvP games op kan slaan dan hoef je niet lang te zoeken. Redelijk voor de prijs, je betaald wel voor performance.

Pluspunten

  • Read/Write Speed.
  • Perfect Gaming.
  • Low Latency.

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

Marnixjee 17 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Gekocht om een oude laptop wat nieuwer leven in te blazen, prima prijs/kwaliteit verhouding, laptop voelde bijna 10 x zo snel aan.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
xendacine 5 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Kortom goede SSD. Prijs kwaliteit gewoon uitmuntend. T.o.v. men oude ssd, een dubbel zo snel in schrijven van data. Zoekt heel snel volledige schijf door, iets wat je niet altijd hebt met SSD's zodra ze bijna vol komen.

Pluspunten

  • Snel
  • Ziet er goed uit.

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
timpie81 2 november 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 1TB

Heb al jaren Samsung SSDs en dit is weer een prima product. Betrouwbaar, snel en goede prijs/kwaliteitsverhouding. Aanrader.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar
  • Snel
  • Veel ruimte

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
jgreven 15 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Snelle SSD voor weinig geld, ziet er gaaf uit in mn NZXT S340 Elite.

Pluspunten

  • Looks
  • Snelheid
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
rodgerz 11 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

topkwaliteit natuurlijk. altijd betrouwbaar en snel.

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit
  • snelheid

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
barry kuiper 7 oktober 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 250GB

Voor 60 euro vind ik dit een prima aankoop.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Uistraling

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
revengeyo 25 september 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

De 500gb is nog net betaalbaar. Met Samsung Data Migration kan je alle data van je oude hdd overzetten op de ssd. Daardoor hoef je geen fresh install te doen! Deze ssd is lekker snel.

Pluspunten

  • Snel
  • Software (Samsung Data Migration, Samsung Magician)

Minpunten

  • Maar 465gb te gebruiken van de 500gb
  • De prijs vanaf 1tb

Eindoordeel

Score: 4
NielsG 15 augustus 2018 Product geleend

Samsung 860 EVO 1TB

Prima SSD voor de prijs. Prestaties die je op SATA verwacht (550 / 520 MB/s) en dat voor een lage prijs. Helaas wordt de SSD niet ondersteund door de Samsung Magician software, waardoor je dus niet de Samsung drivers hebt en tevens de overige handige opties.

Pluspunten

  • Prestaties die je verwacht van SATA
  • Goedkoop

Minpunten

  • Eindelijk Magician support na een lange tijd

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 10 augustus 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Deze SSD voor mijn server gekocht. Hij was niet super duur, maar ook niet echt goedkoop te noemen. Goed verkrijgbaar, deze ff bij de MediaMarkt opgehaald.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
TechVolger 22 juli 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Leuke SSD. De prijs begint al te dalen en daardoor wordt de SSD nog aantrekkelijker al zeg ik dat zelf. Hij is gemaakt van plastic wat ik wel jammer vind maar zie je veder niks van. Hij is stil (geluidloos) en snel wat wil je nog meer.

Pluspunten

  • Geluidloos
  • Snel
  • Prijs is beter geworden
  • Good looking

Minpunten

  • Behuizing van plastic
  • Accessoires mogen wel

Eindoordeel

Score: 5
MASTER NO PRO 17 juni 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

ik vind het erg snel in gamen en bootup vergeleken dat ik mijn hele leven op HDD zat op xbox laptop en nu 28 dagen op SSD AWSOME

Pluspunten

  • snel
  • super klijn

Minpunten

  • voel me berooft kwa prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5
MrDanMan 17 juni 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Goede prijs voor een snelle & grote SSD. De bouw kwaliteit kan beter, maar daar merk je toch niks van wanneer hij ingebouwd zit in je desktop/laptop.

Pluspunten

  • Random 4k read & write heel snel
  • Samsung Magician software
  • Ziet er modern uit

Minpunten

  • Bouwkwaliteit (plastic, maar merk je niks van)

Eindoordeel

Score: 5
Tweakriez 29 april 2018 Product gekocht

Samsung 860 EVO 500GB

Prima SSD, snel, actueel en ziet er netjes uit. Helaas niet van metaal zoals mijn 830, ook geenlc geheugen meer zoals deze. Prijs wisselt sterk, zelf gekocht voor 120 euro wat ik een mooie prijs vind.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi
  • Prijs

Minpunten

  • Plastic fantastic
  • Geen accesoires zoals schroefjes, kabel, niet eens een kek stickertje.
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 860 EVO?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True