Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiŽle budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geŽvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive.† Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 29 mei 2018
De reviewer heeft het product niet gekocht, maar gekregen in ruil voor het schrijven van een review.

Crucial MX500 2,5" 500GB

Ondanks dat de MX500 SSD's tot de aller goedkoopste behoren zien we uitstekende prestaties die enkel hun meerdere moeten erkennen in de 860 EVO serie. Het prestatieverschil is echter klein, maar datzelfde gaat op voor het prijsverschil. Beide uitstekende keuzes waar de dagprijs de doorslag zal moeten geven.

Pluspunten

  • Zeer goede prestaties, laat het gros van de SATA drives achter zich
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • 5 jaar garantie
  • Uitstekende prijs-per-Gigabyte

Minpunten

  • 860 EVO is nipt sneller, dat merk je niet, maar wil je toch in de prijs terug zien. Meestal is dat zo, maar check de dagprijzen.
  • Wmb geeft Crucial hun MX-/BX- SSD's eens een visuele upgrade voor desktop pc's met venster.

Eindoordeel

Score: 5

+1
LooneyTunes 20 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Aangeschaft ter vervanging Samsung 830 (512gb) in Macbook (mid 2011). Het lijkt er op dat het systeem iets minder snel is geworden (gevoel!), maar veel meer ruimte! (lees verder)

Pluspunten

  • Prijs
  • Ruimte
  • Snel!

Minpunten

  • Geen Mac software (maar dat gaat ook op voor andere merken)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
planet8 5 juli 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Opgepast bij klonen van hdd naar ssd, voor de rest prima ssd. De snelheidswinst t.o.v een hdd is enorm.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • stroomuitval bescherming

Minpunten

  • Clone software werkt niet voor HDD
  • Misinformatie van fabrikant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
stargamer112 23 maart 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Een goede SSD voor iedereen die van de HDD komt. …ťn van de beste 1TB SSD's getest qua schrijf- en leessnelheid en vertraging. Prijs is geen pro, noch een con. Iemand die het geld ervoor over heeft koopt hem toch wel en iemand die dat niet heeft koopt hem niet.

Pluspunten

  • Retesnel
  • Zeer compatibel
  • Goede garantie

Minpunten

  • Schrijfsnelheid valt ietwat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 4

0
BUSINESSRA 1 april 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Compact, snel en genoeg opslag voor de meeste basis dingen.

Pluspunten

  • Snel
  • Genoeg opslag

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
MarcelB96 2 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Prima product, sinds mijn overstap van HDD naar SSD kan ik niet meer zonder

Pluspunten

  • Stil
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijzig (overstap HDD->SSD)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

Kwant02 11 oktober 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Goede SSD geen problemen mee gehad voelt aan als goede kwaliteit

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs
  • Genoeg opslag voor mij

Minpunten

  • niet echt kunnen vinden

Eindoordeel

Score: 5
crptc 21 september 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Dit is een goedkope schijf met makkelijk te gebuiken kloonsoftware. De opstarttijd van de pc is van 3 minuten naar 36 seconden gegaan. De controller was wel wat wiebelig bij het inpluggen van de sata kabel en de power kabel. Ik als regular user ben enorm tevreden.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Makkelijke installatie
  • 5 jaar garantie

Minpunten

  • Controller voelt wat gammel aan

Eindoordeel

Score: 4
DeepDive 19 juli 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Lekker vlot en mooi afgewerkt. Tot nu toe altijd Samsung SSD's gehad maar ik dacht laten we Micron ook eens een kans geven.

Pluspunten

  • Mooie metalen behuizing
  • Prestaties vergelijkbaar met de 860 EVO

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
AMD-USER 28 mei 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 250GB

Zeer goede ervaring met deze SSD. De Crucial MX 500 256 GB heeft een garantietermijn van 5 jaren. Dit vind ik schappelijk. Deze SSD is veel sneller dan mijn voorgaande SSD. Deze Crucial MX 500 256 GB heeft een snelle lees- en schrijfsnelheid voor zijn prijsklasse.

Pluspunten

  • Goede behuizing
  • Snelle lees- en schrijfsnelheid voor deze prijsklasse
  • Garantietermijn van 5 jaren

Minpunten

  • Geen tot nu toe

Eindoordeel

Score: 5
ezrapeet 20 mei 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 500GB

Door de driver van deze schijf te downloaden laden games intens snel, prijs/kwaliteit verhouding zit goed.

Pluspunten

  • Goedkoper dan samsung
  • Driver software

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Reynaert98 9 februari 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 1TB

Ontzettend goedkope SSD met prima prestaties.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • SATA kabel zit niet vastgeklikt, vrij onhandig met de case die ik heb.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5"?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True