Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 20 december 2017

Fractal Design Define R6 - Prijzige upgrade met of zonder glas

Na drie jaar heeft Fractal Design een update uitgebracht voor zijn topserie behuizingen: de Define R-serie. Met de Define R6 heeft het Zweedse bedrijf kleine verbeteringen doorgevoerd, maar zeker op het eerste gezicht zijn de uiterlijke veranderingen gering. Van binnen zijn iets meer wijzigingen te zien, zoals een tunnel voor de voeding en kabels, en een schot voor de harde schijven. De R6 is echter wel duurder geworden en dan nog moet je diverse accessoires, zoals een frontpaneel met usb-c-connector, er los bij kopen. De koeling is wel in orde en de behuizing is lekker stil. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
10
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0

Fractal Design Define R6 Black

De alweer uit begin 2018 uitgebrachte define R6 computer kast. Is en blijft een zeer multifunctionele kast met heel veel mogelijkheden. Tevens een zeer mooie fraaie kast om te zien dat hier en daar verbetert is ten opzichte van de voorgaande modellen. Maar toch 2 steken heeft laten vallen.

Pluspunten

  • Fraai, mooi en strak uiterlijk
  • Gemaakt van premium materialen
  • Ruime kast voor ATX, EATX, MATX en ITX moederborden
  • Standaard geleverd met 2x 140 mm front fans en 1x 140 mm fan aan de achterkant, maximaaal uitbreidbaar tot 9 fans
  • Zijkanten gaan nu gemakkelijk open dankzij magneet klik systeem inclusief bovenkant
  • Stof filters aan de voorkant, onderkant en bovenkant
  • apparte Lucht tunnel voor voeding
  • 6x 3,5 inch harddisk brackets uitbreidbaar tot max 11, 2x 2,5 inch ssd brackets uitbreidbaar tot 4

Minpunten

  • Deurtje aan de voorkant van de kast gaat niet lekker dicht je moet het 2 keer aandrukken
  • Maar een extra meegeleverde moederbord stand off schroef
  • Plaatsen van voeding is iets lastiger geworden door de lucht tunnel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 4

+1
Michael van S 14 maart 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Black

Super kast met geweldige radiator support. 360mm PE boven 480mm CE voor 140mm CE onder en misschien ook nog een 120mm PE in de onderkant. Zie foto voor het resultaat.

Pluspunten

  • Kwaliteit van de kast is super (steving)
  • Deurtje kan je van richting wisselen
  • Keuze uit heel veel schijven of watercooling (of beide)
  • Tempered glass zonder zichtbare mountingholes
  • Super ventilatie roosters

Minpunten

  • Erg lasting om te vinden wat wel en niet past kwa radiator dikte

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 5

+1
tomreeven 27 mei 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Blackout

Gekocht voor m'n eerste serieuze build en ik ben helemaal in m'n nopjes. Ik zocht een strak vormgegeven case met genoeg opties voor AIO's en fans. Ook wilde ik een PSU cover en TG. De Define R6 heeft hiermee al mijn wensen vervuld.

Pluspunten

  • Veel configuratiemogelijkheden
  • Ruimte genoeg voor uitbreiding
  • Niet over-the-top game design maar gewoon strak
  • TG zonder zichtbare schroeven
  • Deur kan eventueel beide kanten open

Minpunten

  • Stof filter voorkant creert veel geluid bij hoge fan speeds
  • Stoffilter ontwerp bovenkant wat saai/lelijk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 3

0
Lagavulin1963 23 maart 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Blackout

Ik wilde wat kleiners (na de Be Quiet Dark Base 900). Dit is een mooie mid-size tower met prima bouwkwaliteit en veel mogelijkheden voor de hobbyist om het interieur te veranderen en/of met waterkoeling aan de slag te gaan. En het is de stilste case die ik heb meegemaakt.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Variabiliteit
  • Stilte
  • Kabelmanagement
  • PSU cover
  • Inbouwmogelijkheden SSD's en HDD's

Minpunten

  • Niets

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 5

0
mslik 17 oktober 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Tempered Glass Gunmetal

Ruime kast met veel mogelijkheden om hem in te richten zoals jij dat wil.

Pluspunten

  • Ruim van binnen
  • Veel mogelijkheden om in te richten
  • Mooi design
  • Randloze glasplaat geeft veel zicht

Minpunten

  • Deurtje zit verkeerdom (niet echt een minpunt maar het vermelden waard)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 4

0
Maxxpower1989 20 juni 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black

Een net uitziend en degelijk product met uitgebreide en ruime radiator support. ik zelf gebruik 2x een 360 Pe Ekwb radiator in mijn systeem

Pluspunten

  • bouw kwaliteit
  • modulaire bouw
  • ruimte voor waterkoeling
  • ventilatie mogeljkheden

Minpunten

  • behuizing bekrast gemakelijk
  • lastig te vinden wat past kwa radiatoren

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 3

Tricolores 22 juli 2019 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Tempered Glass Gunmetal

Wat een absoluut beest! Groot, stevig, mooi en inbouwopties zat.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Inbouwmogelijkheden
  • Tijdloos design
  • Cable management opties

Minpunten

  • Niet echt minpunt, maar wel zware kast. Rekening mee te houden

Eindoordeel

Score: 5
Roeptoeter 21 juli 2019 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Black

Bouwkwaliteit, Stil, Ruim, Kabelmanagement, Fancontroller, 5,25 Bay Wow wat een fijne kast. Hiervoor had ik een Corsair Carbide 500R. Ook een fijne kast. De Define R6 is echter een klasse hoger. Als je de zijpanelen verwijderd voel je meteen de degelijkheid.

Pluspunten

  • Robuuste kwaliteit
  • Stil
  • Veel extra schroefjes voor drives en fans.
  • Fancontroller
  • Stof filters

Minpunten

  • Fans niet PWM

Eindoordeel

Score: 5
ebbersevan 2 mei 2019 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black

De kast zelf is grotendeels gemaakt staal, wat ervoor zorgt dat de kast wel tegen een stootje kan. Het uiterlijk is erg simpel en onopvallend, maar wel erg aantrekkelijk. Verder is er genoeg ruimte voor zo ongeveer alles wat je je kan wensen, en is de kast erg stil. Aanrader!

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit
  • Low-profile en aantrekkelijk uiterlijk
  • Genoeg ruimte voor zo ongeveer alle mainstream-hardware
  • Standaard ruimte voor 6 harde schijven (uitbreidbaar tot 11 als je extra bays koopt)

Minpunten

  • Erg zwaar en groot, maar dat valt te verwachten

Eindoordeel

Score: 5
Bonomel 5 februari 2019 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black

Een van de strakkere cases in deze prijsklasse (mening). De mogelijkheden van deze case zijn enorm. Door het flexibele ontwerp is hij uitermate geschikt voor waterkoeling (custom of AIO) en luchtkoeling, of een combinatie daarvan. De kabelmanagement mogelijkheden zijn ook top. Minpuntje is dat de stoffilters beetje goedkoop aanvoelen.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Flexibel
  • Kabel management

Minpunten

  • Plastic stoffilters

Eindoordeel

Score: 5
San4311 27 oktober 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Tempered Glass Black

Misschien wel de ultieme PC case: modulair, robuust, en genoeg ruimte voor kabels en dergelijke.

Pluspunten

  • Modulair: kan er van alles mee doen. Waterkoelen, server-systeem met veel HDDs etc.
  • Moduvent in het plafond: genoeg ruimte voor je radiator (tot ~360mm)
  • TG steving en helder
  • Geen duimschroeven nodig om de panelen vast te zetten (wel aan te raden wanneer je de PC transporteert)
  • Goede combinatie stil en koel.
  • Optie tot verticale GPU montage
  • PSU shroud

Minpunten

  • Moduvent knop kan een beetje stug zijn
  • Moduvent modules uit elkaar halen is... lastig

Eindoordeel

Score: 5
Korvaag 12 oktober 2018 Product gekocht

Fractal Design Define R6 Black

Perfecte kast. Opvolger van m'n Define R2. Kast gekocht ivm ruimte voor waterkoeling. (Fractal Design Celcius S24). Makkelijk om te bouwen naar 'open' versie zonder HD-racks. Zat plaats voor fans en waterkoeling en uiteraard weer lekker stil.

Pluspunten

  • Standaard 3 stille 14cm fans
  • Stil
  • Prachtig Design
  • Flexibel in indeling
  • Fancontroller (als je die nodig hebt)
  • Veel plaatsen voor waterkoeling

Minpunten

  • Vrij fors

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Fractal Design Define R6?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True