Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Core i3-8350K en i3-8100 - Twee keer zoveel cores

We hebben in deze benchmarkreview niet alleen de i3-8100 en i3-8350K samen met hun voorgangers opgenomen, maar ook de directe concurrenten van zowel AMD als Intel vergeleken.

135    25 okt '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
4
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
pclinde 27 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

De Intel Core i3 8350K levert degelijke prestaties voor zijn prijs. Toch vrees ik het ergste met de komst van H370 moederborden voor deze processor. De Core i5 8400 met een H370 moederbord zal de populariteit winnen, waardoor de 8350K op overlevingsmodus moet overgaan met een lagere prijs.

Pluspunten

  • Een 'vrije multiplier'.
  • Degelijke overklok potentie (leuk speelgoed).
  • Een standaard klokfrequentie van 4GHz.
  • Vergelijkbare prestaties als de 7600K voor 186 euro.
  • Degelijke prijs gezien de prestaties.*

Minpunten

  • Intel Core i5 8400 is een interessantere keuze, zeker dadelijk met de komst van H370 moederborden.
  • De Core i3 8350K is op het moment te duur in vergelijking met de Core i5 8400.
  • Geen ingebouwde Turbo.

Eindoordeel

Score: 4

0
Hitman1O1 31 januari 2018 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

Klein, krachtig en onderschat monster. Functioneert prima, met goedkope waterkoeling makkelijk koud te houden, ook bij overclocken.

Pluspunten

  • Goede prijs voor vier 4 GHz kernen (makkelijk 4,5 GHz met overclocken)
  • Goed te koelen

Minpunten

  • Geen standaard turbo

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 5

dudey101 9 juni 2019 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Tray

prima processor, zijn uiteraard veel betere maar voor het budget en wat de processor bied is het een zeer fijn, snel en solide processor

Pluspunten

  • snel
  • degelijk
  • geen bottleneck

Minpunten

  • 4 threads

Eindoordeel

Score: 4
Joramk 6 januari 2019 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

Een goede CPU. Draait ieder spel goed op 1080p. Is stabiel en mooi te overclocken. 4.5Ghz kun je makkelijk halen met een redelijk moederbord/koeler.

Pluspunten

  • Stabiel
  • Snel
  • Redelijke prijs/kwaliteitsverhouding
  • 4.0Ghz & overclockbaar

Minpunten

  • 'maar' 4 cores

Eindoordeel

Score: 4
BierfietsNL 20 december 2018 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

Zeer leuke CPU welke de I7 4790K op single core performance achter zich laat. Draait bij mij op 4,8Ghz op 1,31volt zonder problemen.

Pluspunten

  • Erg snel op stock speeds
  • Nog sneller als je 'm overclocked
  • Goedkoop!

Minpunten

  • Standaard al 91 watt TDP

Eindoordeel

Score: 5
b0b1991 24 oktober 2018 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

Super snel, zonder moeite icm een MSI Z390 overgeclockt naar 4.8Ghz, niet delidded onder volle load max 82 graden Celsius. Voor gamen een absolute killer. Erg goede prijs / kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijk te overclocken
  • Op 5Ghz max 82 graden
  • Niet heel duur

Minpunten

  • Voor betere temps moet je delidden

Eindoordeel

Score: 5
BullForce33 16 juni 2018 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

De snelste i3 van dit moment, deze cpu is echt een beest. Werkt uitstekend met gamen.

Pluspunten

  • OC i3
  • Zeer snel
  • Geen crapy stock koeling

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 21 november 2017 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

Goede processor voor gaming & kantoor applicaties. Ik game voornamelijk en ervaar goede prestaties. Zelf game ik alleen online en heb ik mijn graphics nooit op Ultra, maar ik merk op ultra wel CPU bottleneck met BL2&BF1. r6Siege gaat wel erg goed. Al met al, goede processor voor gaming

Pluspunten

  • Goede prestaties voor gaming
  • Overclock zonder issues tot 4.7
  • Prijs-Prestatie houding erg goed
  • 4 Cores
  • Perfect voor budget gamer

Minpunten

  • Sommige games CPU bottleneck
  • Geen Turbo

Eindoordeel

Score: 4
Erikv8power 1 november 2017 Product gekocht

Intel Core i3-8350K Boxed

Kleine krachtpatser! De nieuwe i3 is, anders dan zijn voorganger, een echte krachtpatser. Met 4 cores en een kloksnelheid van 4.0GHZ een meer dan serieuze processor die niet misstaat in een moderne game pc!

Pluspunten

  • 4 cores
  • 4.0 GHZ
  • Prijstechnisch goed

Minpunten

  • Geen standaard koeler meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i3-8350K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Cartech

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True