Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Intel Coffee Lake - Meer cores, hogere prestaties

Coffee Lake, de desktopprocessors van Intel met onder meer de i7-8700K en i5-8600K, wordt op 14nm geproduceerd en hebben we nu alvast kunnen testen.

212    5 okt

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
10
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Coffee Lake en de 8000-serie Intel desktop CPU's zijn de grootste upgrade in jaren die we van Intel hebben gezien. Niet vanwege de technische verbeteringen, de optimalisaties zijn maar schaars, maar wel omdat we gewoon meer fysieke cores krijgen. Het resultaat: een flink dikkere processor voor je centen.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie = grootste Intel mainstream performance upgrade in jaren.
  • Zet, naast gaming, weer goede druk op AMD Ryzen 7 voor productiviteitstaken.
  • Zonder twijfel de beste gaming CPU van dit moment.
  • Overclockpotentieel (5GHz+) lijkt in orde.
  • Meerprijs boven vorige generatie zou niet significant moeten zijn.
  • Dermate ver doorontwikkeld product dat de winst per core wellicht niet zo spannend is, maar dat er vanuit het praktische perspectief gewoon geen compatibilteitsproblemen of kinderziektes lijken te zijn. Denk bijv aan geheugenissues, bios tweaks, etc. Werkt 'gewoon goed'.

Minpunten

  • De nieuwe i5 is ook krachtiger geworden, dus de druk van beneden af blijft zeker actueel. Voor gamers, zeker zij op budget, maar ook voor typische prosumer taken als Photoshop.
  • Interne hitteoverdracht (core->heatspreader) lijkt niet heel denderend.
  • Let op: Werkt niet op 100 en 200 serie moederborden, ondanks gelijke socketbenaming.
  • Let op: Issues met Windows versies anders dan Windows 10, ook x86 is niet ideaal. Windows 10 x64 is the way to go.
  • Let op: Daadwerkelijke voorraden moeten nog blijken, zo ook redelijke prijzen voor geschikte moederborden.

Eindoordeel

Score: 5

+1
Timx2 22 oktober 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Aangezien de i7-8700K een 'unlocked model' is en er al genoeg over deze processor is te vinden; vermeld ik in deze review met name mijn overclock resultaten. In feite draait het bij deze processor hierom. Deze overclock is gericht op 24/7 gebruik.

Pluspunten

  • 5000Mhz / -2 AVX offset @ 1.29
  • CineBench R15: 1665 / 215
  • Realbench 2.56: 183.647
  • Time Spy CPU score: 8.621
  • Time Spy Extreme CPU score: 3.837
  • Fire Strike physics score: 20.716

Minpunten

  • Delidden / custom loop noodzakelijk voor stevige overclock
  • TIM (14C verschil tussen twee cores...)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

RGAT 16 december 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Lekker snelle CPU voor het gamen+streamen of om aan de clocks te tweaken.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie
  • Hoge kloksnelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
RGAT 16 december 2017

Intel Core i7-8700K Tray (Product gekocht)

Lekker snelle CPU voor het gamen+streamen of om aan de clocks te tweaken.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie
  • Hoge kloksnelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 9 december 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Super snel. Uitstekende prestaties voor multi tasking. Alleen word wel erg warm. Zo rond de 70 graden icm MSI FROZR L.

Pluspunten

  • Super snel
  • Uitstekende prestaties

Minpunten

  • Word snel heet bij gamen

Eindoordeel

Score: 5
Ticho2k 26 november 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Ik deel mijn ervaring even omdat ik er zelf niet heel veel over kon vinden. run deze op 5gHz zonder vcore adjustment. in games onder 55 graden. ook in cinebench ron dde 60 graden met een score van 1630. erg slecht performance in csgo. geen idee waarom.

Pluspunten

  • Snel
  • Krachtig
  • redelijk koel (mijne dan)

Minpunten

  • aan de dure kant
  • heeft een erg beefy koeler nodig
  • csgo performance??

Eindoordeel

Score: 5
freaky35 21 november 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Zeer snelle cpu, echt een beest voor het gamen. Echter ook een heethoofd dus een goede koeler is gewenst.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Goed overclokbaar
  • Hoge geheugen sneleheden zijn geen probleem
  • Zeer hoge single core performance

Minpunten

  • Stroomverbuik
  • Warmte
  • Niet elke 8700k haal zonder dellid de 5ghz
  • Zeer hoge prijs/ slechte leverbaar
  • Slechte Heatspreader

Eindoordeel

Score: 4

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Geweldige stap vooruit. Wat mij betreft de nieuwe sandy bridge. Ik hoop dat deze cpu net zo veel plezier gaat opleveren als destijds de 2500K (4800 Mhz). Mijn exemplaar lust echter wel aardig wat voltage en 5 GHz met HT op Prime95 zit er echt niet in.

Pluspunten

  • 6 cores
  • Niet duurder dan het 4-core model van vorig jaar
  • Snelste gaming processor van dit moment
  • Per core instelbare multipliers
  • Load 200W op 4800 Mhz (valt reuze mee)
  • Idle 34W met OC, 1W beter dan mijn G4560

Minpunten

  • 109 euro voor HyperThreading is fors
  • Hyperthreading kost extra vcore en dit gaat ten kostte van je max OC
  • Niet elke 8700K is geschikt voor 5 Ghz zonder delid

Eindoordeel

Score: 4
AverageAlex 18 november 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Redelijk hoge prijs, niet veel beter dan de 7700k. Met alle settings max op Titanfall 2 (ook in de Nvidia settings) kreeg ik met de 8700k ongeveer 20fps avg meer. Ik vind het voor het prijsverschil het niet waard. Ik heb hem btw geOC naar 5ghz.

Pluspunten

  • 6 cores in plaats van 4
  • OC tot 5Ghz
  • 12 threads in plaats van 8

Minpunten

  • Heel duur
  • Heeft een Z370 MB nodig

Eindoordeel

Score: 5
Punkbuster 9 november 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Intel 8th Gen Intel Core i7-8700K is een beest van een CPU. Prijs is behoorlijk, maar de vraag is nu ook erg hoog..

Pluspunten

  • Snel
  • 6-core
  • High-end

Minpunten

  • Warm ( maar dat weet je van te voren )

Eindoordeel

Score: 5
Ernst_Jan 31 oktober 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Wat. Een. Beest. In die paar dagen dat ik 'm nu heb merk ik dat alles met een vloek en een zucht verloopt. De komende jaren ben ik weer onder de pannen wat betreft gaming, beeld- en videobewerking.

Pluspunten

  • Compact formaat
  • Stabiel
  • Snel
  • Gemakkelijk te installeren
  • Zonder zorgen overklokken

Minpunten

  • Door slechte verkrijgbaarheid in oktober 2017 meer betaald dan nodig

Eindoordeel

Score: 5
Julian-Intel 19 oktober 2017

Intel Core i7-8700K Boxed (Product gekocht)

Geweldige processor, de eerste hexacore op het mainstream na 9 jaar quadcore. Top prestaties.

Pluspunten

  • Snel
  • Hexacore
  • Stabiel

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i7-8700K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*