Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Intel Coffee Lake - Meer cores, hogere prestaties

Coffee Lake, de desktopprocessors van Intel met onder meer de i7-8700K en i5-8600K, wordt op 14nm geproduceerd en hebben we nu alvast kunnen testen.

212    5 okt '17

Review - Intels 8086K getest: een 5GHz-jubileumprocessor

Veertig jaar geleden, op 8 juni 1978, introduceerde Intel zijn eerste x86-processor, de 8086. Ter gelegenheid daarvan heeft Intel de Core i7-8086K uitgebracht.

135    26 jun

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
19
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 5 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Coffee Lake en de 8000-serie Intel desktop CPU's zijn de grootste upgrade in jaren die we van Intel hebben gezien. Niet vanwege de technische verbeteringen, de optimalisaties zijn maar schaars, maar wel omdat we gewoon meer fysieke cores krijgen. Het resultaat: een flink dikkere processor voor je centen.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie = grootste Intel mainstream performance upgrade in jaren.
  • Zet, naast gaming, weer goede druk op AMD Ryzen 7 voor productiviteitstaken.
  • Zonder twijfel de beste gaming CPU van dit moment.
  • Overclockpotentieel (5GHz+) lijkt in orde.
  • Meerprijs boven vorige generatie zou niet significant moeten zijn.
  • Dermate ver doorontwikkeld product dat de winst per core wellicht niet zo spannend is, maar dat er vanuit het praktische perspectief gewoon geen compatibilteitsproblemen of kinderziektes lijken te zijn. Denk bijv aan geheugenissues, bios tweaks, etc. Werkt 'gewoon goed'.

Minpunten

  • De nieuwe i5 is ook krachtiger geworden, dus de druk van beneden af blijft zeker actueel. Voor gamers, zeker zij op budget, maar ook voor typische prosumer taken als Photoshop.
  • Interne hitteoverdracht (core->heatspreader) lijkt niet heel denderend.
  • Let op: Werkt niet op 100 en 200 serie moederborden, ondanks gelijke socketbenaming.
  • Let op: Issues met Windows versies anders dan Windows 10, ook x86 is niet ideaal. Windows 10 x64 is the way to go.
  • Let op: Daadwerkelijke voorraden moeten nog blijken, zo ook redelijke prijzen voor geschikte moederborden.

Eindoordeel

Score: 5

+1
Timx2 22 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Aangezien de i7-8700K een 'unlocked model' is en er al genoeg over deze processor is te vinden; vermeld ik in deze review met name mijn overclock resultaten. In feite draait het bij deze processor hierom. Deze overclock is gericht op 24/7 gebruik.

Pluspunten

  • 5000Mhz / -2 AVX offset @ 1.29
  • CineBench R15: 1665 / 215
  • Realbench 2.56: 183.647
  • Time Spy CPU score: 8.621
  • Time Spy Extreme CPU score: 3.837
  • Fire Strike physics score: 20.716

Minpunten

  • Delidden / custom loop noodzakelijk voor stevige overclock
  • TIM (14įC verschil tussen twee cores...)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

bvenlh 3 oktober 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Prima snelle processor, wordt niet heel warm in mijn setup (met Mugen 5).

Pluspunten

  • Hoge kwalitet

Minpunten

  • Vrij prijzig
  • Weinig vooruitgang op processorgebied

Eindoordeel

Score: 4
Jorn115 18 september 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Betaalbare processor. Goede kwaliteit en lekker snel.

Pluspunten

  • 6 core
  • 3,7 Ghz

Minpunten

  • Werkt alleen met 1151 moederbord

Eindoordeel

Score: 5
Omebob 1 augustus 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Retesnel. Prima overclockbaar. Goeie processor!

Pluspunten

  • Snel
  • Overclocking
  • Krachtig

Minpunten

  • Prijs
  • Temperatuur

Eindoordeel

Score: 5
GAZcool 1 augustus 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Een goede concurent voor AMD, Al licht AMD's prijs per performance wel wat hoger. Momenteel gebruik ik deze om te Virtualizeren, en dit gaat geweldig met de 6 Cores en 12 treads. helemaal tevreden!

Pluspunten

  • 6 cores, 12 treads.
  • Over/Under clockable.

Minpunten

  • Hoge TDP 95W(Niet gek)

Eindoordeel

Score: 5
Gertjan300 28 juni 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Zeer goede processor. 3,7 Ghz tot 4,7 En is unlocked haalt soms 5 tot 5.2 Vergeleken de prijs is hij misschien een beetje duur Maar is het zeker waard. Als je een beetje high end wilt.

Pluspunten

  • 3,7 Ghz Tot 4.7 Ghz Haalt soms 5 Ghz tot Ghz 5.2
  • Waterkoeling is een must.

Minpunten

  • Wordt soms best wel warm.

Eindoordeel

Score: 5
nikipompert 11 juni 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Ik ben zeer tevreden met deze processor. Ik kom van een Intel I5 6400 dus dit is een hele grote upgrade. Hij is erg snel en kan veel processen tegelijk uitvoeren.

Pluspunten

  • Zeer krachtige processor
  • 6 cores I.p.v 4 zoals vorige generaties
  • Te overclocken
  • Zeer goed voor multitasken

Minpunten

  • Redelijk duur
  • Kan erg warm worden zonder goede watercooler
  • Ik vind de verpakking niet al te geweldig. Het is een dun kartonnen doosje die zo kapot kan gaan als er iets zwaars op ligt

Eindoordeel

Score: 5
Cflokkie 5 juni 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Een krachtpatser puur sang! De processor heeft met zijn 6 cores geen moeite met grote games zoals Battlefield 1, PlayerUnknown's Battlegrounds en Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Echter staat die er wel om bekend dat die wat warm wordt en is een goede lucht of waterkoeler aan te raden!

Pluspunten

  • Geen moeite met de meest recente games
  • Streamen kan in OBS op 900p met een preset van Faster of zelf Medium bij bepaalde games (Getest met Battlefield 1 & PlayerUnknown's Battlegrounds)
  • Zeer geschikt voor snel renderen van foto's & video's door de 6 processorkernen
  • Makkelijk over te klokken naar 5Ghz

Minpunten

  • Processor wordt warm. Zelfs met de Corsair Hydro 100x Series (86 graden op Full-Load)
  • Werkt alleen op Z370 borden
  • Voor minder geld heb je ook een hele goede 6 core i5 processor

Eindoordeel

Score: 4
MartysParty 14 mei 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Zeer snelle en krachtige chip. Hitteproductie is alleen aardig belachelijk.

Pluspunten

  • Snel
  • Krachtig
  • 6 cores
  • Hyperthreading
  • Hoge turboboost
  • Sterke IPC

Minpunten

  • Intel TIM
  • Ding loopt heet zelfs met custom waterkoeler

Eindoordeel

Score: 4
NielsG 2 mei 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Fantastische CPU die al het werk met gemak doet. Wel wordt hij erg warm bij het overclocken, al kun je dat makkelijk oplossen door er een All-in-one waterkoeler bij te doen :). Ik heb helaas geen silicon lotery gewonnen, de max was dus ook 4.9 Ghz.

Pluspunten

  • Gigantisch snel
  • Veel cores / threads
  • Goed overclockbaar
  • Perfect multitasken
  • Redelijk goedkoop voor wat je krijgt

Minpunten

  • Geen koeler meegeleverd, though je dat toch niet redt om hem goed te koelen met zo'n standaard koeler

Eindoordeel

Score: 5
eko69 27 april 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Na 15min stresstesten haalde een temperatuur van 84C met stock settings waarbij alle cores op 4,3ghz stond. Grote overclock potentieel als de processor cool blijft. i7-8700 heeft een betere prijs/kwaliteit verhouding. Chip is 40euro goedkoper en je kan het combineren met een goedkope B360 moederbord en goedkope CPU cooler.

Pluspunten

  • Momenteel de beste chip voor gaming. Iedereen met een andere mening hierover heeft mentale problemen.
  • 6 core intel chip
  • 5Ghz overclockbaar
  • Goed met multi tasken

Minpunten

  • Temperatuur
  • Prijs
  • Dure CPU cooler, Z370 moederbord en voldoende case fans nodig om zonder ''delid'' deze chip tot 5ghz te overclocken.

Eindoordeel

Score: 4
Grimfilth 28 maart 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Tray

Jep, dat is een i7.

Pluspunten

  • Performance x6

Minpunten

  • Wordt warm, op fabrieksinstelling zelfs met Kraken x61 AIO waterkoeling.

Eindoordeel

Score: 5
broodjeaapje 6 maart 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Prima product, met een upgrade kan ik jaren vooruit gezien ik niet boven 20% load kom op dit moment!

Pluspunten

  • Snel
  • Hoge kwaliteit
  • 6 cores

Minpunten

  • hoge prijs

Eindoordeel

Score: 5
josvdbroek 22 januari 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Prima CPU, heeft me wel flink wat duiten gekost. Een goede keuze voor zowel gamen als content creation. Je kunt flink wat overclocken als je een goede koeling hebt. Die van mij loopt nu op 5 GHz met 1.395V

Pluspunten

  • 6 Cores
  • Overclocking

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Kateautje 2 januari 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Voor 420 euro gekocht, week later is ie nog maar 390. Jammer van die 30 euro maar toch een heel mooie CPU. Super snel in games, gebruik niet boven 50% door GPU bottleneck van de GTX 970 op low settings, nog steeds 180+ FPS. Fantastische processor

Pluspunten

  • Snel, zelfs op stock
  • op stock niet hoger dan 55 graden op stock onder een X62
  • verwarming kan minder hoog
  • 75W gebruik op stock settings tijdens stress test
  • Momenteel de allerbeste CPU voor gaming

Minpunten

  • Redelijk warm bij OC zonder delid, zelfs met een X62
  • Delid tools op dit moment niet verkrijgbaar in NL
  • Bij overclocken gaat de efficiŽntie het raam uit, maar dat is niets nieuws
  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
RGAT 16 december 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Lekker snelle CPU voor het gamen+streamen of om aan de clocks te tweaken.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie
  • Hoge kloksnelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
RGAT 16 december 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Tray

Lekker snelle CPU voor het gamen+streamen of om aan de clocks te tweaken.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie
  • Hoge kloksnelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 9 december 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Super snel. Uitstekende prestaties voor multi tasking. Alleen word wel erg warm. Zo rond de 70 graden icm MSI FROZR L.

Pluspunten

  • Super snel
  • Uitstekende prestaties

Minpunten

  • Word snel heet bij gamen

Eindoordeel

Score: 5
Ticho2k 26 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Ik deel mijn ervaring even omdat ik er zelf niet heel veel over kon vinden. run deze op 4.8gHz @ 1.26V. in games houd de x62 het koel. ook in cinebench rond de 60 graden met een score van ommenabij de 1600. een beets van een cpu voor in CS:GO

Pluspunten

  • Snel
  • Krachtig
  • redelijk koel (mijne dan)
  • 4.8gHz @ 1.26V

Minpunten

  • aan de dure kant
  • heeft een erg beefy koeler nodig

Eindoordeel

Score: 5
freaky35 21 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Zeer snelle cpu, echt een beest voor het gamen. Echter ook een heethoofd dus een goede koeler is gewenst.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Goed overclokbaar
  • Hoge geheugen sneleheden zijn geen probleem
  • Zeer hoge single core performance

Minpunten

  • Stroomverbuik
  • Warmte
  • Niet elke 8700k haal zonder dellid de 5ghz
  • Zeer hoge prijs/ slechte leverbaar
  • Slechte Heatspreader

Eindoordeel

Score: 4
sdk1985 19 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Geweldige stap vooruit. Wat mij betreft de nieuwe sandy bridge. Ik hoop dat deze cpu net zo veel plezier gaat opleveren als destijds de 2500K (4800 Mhz). Mijn exemplaar lust echter wel aardig wat voltage en 5 GHz met HT op Prime95 zit er echt niet in.

Pluspunten

  • 6 cores
  • Niet duurder dan het 4-core model van vorig jaar
  • Snelste gaming processor van dit moment
  • Per core instelbare multipliers
  • Load 200W op 4800 Mhz (valt reuze mee)
  • Idle 34W met OC, 1W beter dan mijn G4560

Minpunten

  • 109 euro voor HyperThreading is fors
  • Hyperthreading kost extra vcore en dit gaat ten kostte van je max OC
  • Niet elke 8700K is geschikt voor 5 Ghz zonder delid

Eindoordeel

Score: 4
AverageAlex 18 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Redelijk hoge prijs, niet veel beter dan de 7700k. Met alle settings max op Titanfall 2 (ook in de Nvidia settings) kreeg ik met de 8700k ongeveer 20fps avg meer. Ik vind het voor het prijsverschil het niet waard. Ik heb hem btw geOC naar 5ghz.

Pluspunten

  • 6 cores in plaats van 4
  • OC tot 5Ghz
  • 12 threads in plaats van 8

Minpunten

  • Heel duur
  • Heeft een Z370 MB nodig

Eindoordeel

Score: 5
Punkbuster 9 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Intel 8th Gen Intel Core i7-8700K is een beest van een CPU. Prijs is behoorlijk, maar de vraag is nu ook erg hoog..

Pluspunten

  • Snel
  • 6-core
  • High-end

Minpunten

  • Warm ( maar dat weet je van te voren )

Eindoordeel

Score: 5
Ernst_Jan 31 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Wat. Een. Beest. In die paar dagen dat ik 'm nu heb merk ik dat alles met een vloek en een zucht verloopt. De komende jaren ben ik weer onder de pannen wat betreft gaming, beeld- en videobewerking.

Pluspunten

  • Compact formaat
  • Stabiel
  • Snel
  • Gemakkelijk te installeren
  • Zonder zorgen overklokken

Minpunten

  • Door slechte verkrijgbaarheid in oktober 2017 meer betaald dan nodig

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i7-8700K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True