Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Intel Coffee Lake - Meer cores, hogere prestaties

Coffee Lake, de desktopprocessors van Intel met onder meer de i7-8700K en i5-8600K, wordt op 14nm geproduceerd en hebben we nu alvast kunnen testen.

212    5 okt

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
13
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 5 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Coffee Lake en de 8000-serie Intel desktop CPU's zijn de grootste upgrade in jaren die we van Intel hebben gezien. Niet vanwege de technische verbeteringen, de optimalisaties zijn maar schaars, maar wel omdat we gewoon meer fysieke cores krijgen. Het resultaat: een flink dikkere processor voor je centen.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie = grootste Intel mainstream performance upgrade in jaren.
  • Zet, naast gaming, weer goede druk op AMD Ryzen 7 voor productiviteitstaken.
  • Zonder twijfel de beste gaming CPU van dit moment.
  • Overclockpotentieel (5GHz+) lijkt in orde.
  • Meerprijs boven vorige generatie zou niet significant moeten zijn.
  • Dermate ver doorontwikkeld product dat de winst per core wellicht niet zo spannend is, maar dat er vanuit het praktische perspectief gewoon geen compatibilteitsproblemen of kinderziektes lijken te zijn. Denk bijv aan geheugenissues, bios tweaks, etc. Werkt 'gewoon goed'.

Minpunten

  • De nieuwe i5 is ook krachtiger geworden, dus de druk van beneden af blijft zeker actueel. Voor gamers, zeker zij op budget, maar ook voor typische prosumer taken als Photoshop.
  • Interne hitteoverdracht (core->heatspreader) lijkt niet heel denderend.
  • Let op: Werkt niet op 100 en 200 serie moederborden, ondanks gelijke socketbenaming.
  • Let op: Issues met Windows versies anders dan Windows 10, ook x86 is niet ideaal. Windows 10 x64 is the way to go.
  • Let op: Daadwerkelijke voorraden moeten nog blijken, zo ook redelijke prijzen voor geschikte moederborden.

Eindoordeel

Score: 5

+1
Timx2 22 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Aangezien de i7-8700K een 'unlocked model' is en er al genoeg over deze processor is te vinden; vermeld ik in deze review met name mijn overclock resultaten. In feite draait het bij deze processor hierom. Deze overclock is gericht op 24/7 gebruik.

Pluspunten

  • 5000Mhz / -2 AVX offset @ 1.29
  • CineBench R15: 1665 / 215
  • Realbench 2.56: 183.647
  • Time Spy CPU score: 8.621
  • Time Spy Extreme CPU score: 3.837
  • Fire Strike physics score: 20.716

Minpunten

  • Delidden / custom loop noodzakelijk voor stevige overclock
  • TIM (14įC verschil tussen twee cores...)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

Grimfilth 28 maart 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Tray

Jep, dat is een i7.

Pluspunten

  • Performance x6

Minpunten

  • Wordt warm, op fabrieksinstelling zelfs met Kraken x61 AIO waterkoeling.

Eindoordeel

Score: 5
broodjeaapje 6 maart 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Prima product, met een upgrade kan ik jaren vooruit gezien ik niet boven 20% load kom op dit moment!

Pluspunten

  • Snel
  • Hoge kwaliteit
  • 6 cores

Minpunten

  • hoge prijs

Eindoordeel

Score: 5
josvdbroek 22 januari 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Prima CPU, heeft me wel flink wat duiten gekost. Een goede keuze voor zowel gamen als content creation. Je kunt flink wat overclocken als je een goede koeling hebt. Die van mij loopt nu op 5 GHz met 1.395V

Pluspunten

  • 6 Cores
  • Overclocking

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Kateautje 2 januari 2018 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Voor 420 euro gekocht, week later is ie nog maar 390. Jammer van die 30 euro maar toch een heel mooie CPU. Super snel in games, gebruik niet boven 50% door GPU bottleneck van de GTX 970 op low settings, nog steeds 180+ FPS. Fantastische processor

Pluspunten

  • Snel, zelfs op stock
  • op stock niet hoger dan 55 graden op stock onder een X62
  • verwarming kan minder hoog
  • 75W gebruik op stock settings tijdens stress test
  • Momenteel de allerbeste CPU voor gaming

Minpunten

  • Redelijk warm bij OC zonder delid, zelfs met een X62
  • Delid tools op dit moment niet verkrijgbaar in NL
  • Bij overclocken gaat de efficiŽntie het raam uit, maar dat is niets nieuws
  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
RGAT 16 december 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Lekker snelle CPU voor het gamen+streamen of om aan de clocks te tweaken.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie
  • Hoge kloksnelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
RGAT 16 december 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Tray

Lekker snelle CPU voor het gamen+streamen of om aan de clocks te tweaken.

Pluspunten

  • Meer cores dan vorige generatie
  • Hoge kloksnelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 9 december 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Super snel. Uitstekende prestaties voor multi tasking. Alleen word wel erg warm. Zo rond de 70 graden icm MSI FROZR L.

Pluspunten

  • Super snel
  • Uitstekende prestaties

Minpunten

  • Word snel heet bij gamen

Eindoordeel

Score: 5
Ticho2k 26 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Ik deel mijn ervaring even omdat ik er zelf niet heel veel over kon vinden. run deze op 4.8gHz @ 1.26V. in games houd de x62 het koel. ook in cinebench rond de 60 graden met een score van ommenabij de 1600. een beets van een cpu voor in CS:GO

Pluspunten

  • Snel
  • Krachtig
  • redelijk koel (mijne dan)
  • 4.8gHz @ 1.26V

Minpunten

  • aan de dure kant
  • heeft een erg beefy koeler nodig

Eindoordeel

Score: 5
freaky35 21 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Zeer snelle cpu, echt een beest voor het gamen. Echter ook een heethoofd dus een goede koeler is gewenst.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Goed overclokbaar
  • Hoge geheugen sneleheden zijn geen probleem
  • Zeer hoge single core performance

Minpunten

  • Stroomverbuik
  • Warmte
  • Niet elke 8700k haal zonder dellid de 5ghz
  • Zeer hoge prijs/ slechte leverbaar
  • Slechte Heatspreader

Eindoordeel

Score: 4
sdk1985 19 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Geweldige stap vooruit. Wat mij betreft de nieuwe sandy bridge. Ik hoop dat deze cpu net zo veel plezier gaat opleveren als destijds de 2500K (4800 Mhz). Mijn exemplaar lust echter wel aardig wat voltage en 5 GHz met HT op Prime95 zit er echt niet in.

Pluspunten

  • 6 cores
  • Niet duurder dan het 4-core model van vorig jaar
  • Snelste gaming processor van dit moment
  • Per core instelbare multipliers
  • Load 200W op 4800 Mhz (valt reuze mee)
  • Idle 34W met OC, 1W beter dan mijn G4560

Minpunten

  • 109 euro voor HyperThreading is fors
  • Hyperthreading kost extra vcore en dit gaat ten kostte van je max OC
  • Niet elke 8700K is geschikt voor 5 Ghz zonder delid

Eindoordeel

Score: 4
AverageAlex 18 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Redelijk hoge prijs, niet veel beter dan de 7700k. Met alle settings max op Titanfall 2 (ook in de Nvidia settings) kreeg ik met de 8700k ongeveer 20fps avg meer. Ik vind het voor het prijsverschil het niet waard. Ik heb hem btw geOC naar 5ghz.

Pluspunten

  • 6 cores in plaats van 4
  • OC tot 5Ghz
  • 12 threads in plaats van 8

Minpunten

  • Heel duur
  • Heeft een Z370 MB nodig

Eindoordeel

Score: 5
Punkbuster 9 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Intel 8th Gen Intel Core i7-8700K is een beest van een CPU. Prijs is behoorlijk, maar de vraag is nu ook erg hoog..

Pluspunten

  • Snel
  • 6-core
  • High-end

Minpunten

  • Warm ( maar dat weet je van te voren )

Eindoordeel

Score: 5
Ernst_Jan 31 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Wat. Een. Beest. In die paar dagen dat ik 'm nu heb merk ik dat alles met een vloek en een zucht verloopt. De komende jaren ben ik weer onder de pannen wat betreft gaming, beeld- en videobewerking.

Pluspunten

  • Compact formaat
  • Stabiel
  • Snel
  • Gemakkelijk te installeren
  • Zonder zorgen overklokken

Minpunten

  • Door slechte verkrijgbaarheid in oktober 2017 meer betaald dan nodig

Eindoordeel

Score: 5
Julian-Intel 19 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-8700K Boxed

Geweldige processor, de eerste hexacore op het mainstream na 9 jaar quadcore. Top prestaties.

Pluspunten

  • Snel
  • Hexacore
  • Stabiel

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i7-8700K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*