Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 2 november 2017

Assassin's Creed Origins - Heeft goed gekeken naar The Witcher 3

Assassin's Creed Origins bevat onderdelen die de algemene kwaliteit van de game flink omhoog stuwen, maar ook een aantal onderdelen die daar juist afbreuk aan doen. Het is goed om te zien dat Ubisoft het met diverse elementen daadwerkelijk een keer over een andere boeg gooit. De manier waarop de spelwereld in elkaar zit en het nieuwe vechtsysteem zijn daar de beste voorbeelden van, en ze lijken te verklappen dat games als The Witcher 3 een belangrijke inspiratiebron zijn geweest. Het is echter jammer dat het verhaal nauwelijks uit de verf komt doordat te veel stemacteurs een onvoldoende scoren. Daarnaast vertoont de kunstmatige intelligentie van de soldaten duidelijk gebreken, wat soms kolderieke situaties oplevert. Toch is Assassin's Creed Origins de moeite waard. Nooit eerder speelden we een uitgebreidere game in de serie en nooit eerder zat de gameplay zo goed in elkaar. De kans om een topgame te zijn wordt dan wel gemist, maar goed is het spel zeker nog wel. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
6
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
1
+2
bamibal15 27 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

zeer gave game. Ik vind het vooral gaaf dat ze het in een RPG jasje hebben gestoken. combat moet je onder de knie krijgen en daarna is t zeer gaaf. de learning curve is best lastig als je een "traditionele" Assassins Creed game gewend bent.

Pluspunten

  • grafisch prachtig
  • Assassins Creed in een nieuw jasje
  • pijl en poog spelen heerlijk
  • RPG stijl
  • level systeem

Minpunten

  • af en toe wat buggs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 4
Geluid Score: 3
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

+1
Tman11S 8 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Ik heb 2 jaar gewacht op deze game en had eigenlijk geen hoge verwachtingen na de 2 vorige games. Origins is in mijn ogen een pracht game en zit qua speelplezier op het niveau van AC Blackflag. Ubisoft heeft de afgelopen 2 jaar goed gespendeerd!

Pluspunten

  • Verhaal
  • Leerrijk
  • Nieuwe combat systeem
  • Meer vrijheid
  • Zee gevechten
  • Meerdere personages
  • Immense wereld
  • Dagen speelplezier (ook na het uitspelen)

Minpunten

  • Accepteert alleen stereo headsets
  • AI kan wat dom zijn
  • Voice acting van side characters kon beter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 5
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4

0
Kapats Gaming 6 juni 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Goede game grote en mooie map mooie moves tijdens het vechten wel jammer dat de paarden niet harder kunnen

Pluspunten

  • Graphics zijn mooi
  • Grote map
  • Mooie vecht moves

Minpunten

  • Paardrijden soms niet helemaal mooi
  • Paardrijd niet hard genoeg
  • Dlc's zijn een beetje saai

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 3
Geluid Score: 3
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

Sk313t0r 10 augustus 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PlayStation 4

Ik heb me erg vermaakt met deze game, mede mogelijk gemaakt door de sfeer van het (oude) Egypte. Dit is de eerste Assassin's Creed game die ik daadwerkelijk heb uitgespeeld (minus alle sidequests). Op twee (merkbare) minpuntjes is dit een fijne game en zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Geweldige sfeer
  • Grafisch sterk, zelfs op 1080p
  • Controls zijn simpel

Minpunten

  • Stemmen zijn wat 'plat'
  • Sommige quests wat ééntonig

Eindoordeel

Score: 5
Mehmet Emre 22 mei 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PlayStation 4

Nadat de vorige AC spellen het nodige kritiek te verduren kregen heeft Ubisoft eindelijk weer een keigoeie spel uitgebracht, met een goed en sterk verhaal. Ook na het verhaal te hebben uitgespeeld blijf je geneigd om door te spelen door de vele sidemissies, maar ook om de wereld te verkennen.

Pluspunten

  • Goed verhaal
  • Mooie graphics
  • Doorgaande evenementen
  • Grote map
  • Goed te spelen

Minpunten

  • Voice-actors matig
  • Verhaal net te kort

Eindoordeel

Score: 5
Kenneloth 21 februari 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PlayStation 4

Assassin's Creed is terug en beter dan ooit. Ze hebben goed naar de concurrent gekeken.

Pluspunten

  • GROTE open wereld
  • RPG elementen en upgrades
  • Graphics zijn top notch!
  • Veel dingen om te doen
  • Maandelijkse updates
  • Gratis DLC

Minpunten

  • Microtransacties

Eindoordeel

Score: 4
TobiasW013 13 februari 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PlayStation 4

Zeer goede game, geweldige aanvulling voor het genre

Pluspunten

  • grafisch mooi
  • goede verhaallijn
  • veel mogelijkheden

Minpunten

  • Missies soms erg herhalend

Eindoordeel

Score: 4
baldemar 12 februari 2018 Product gekregen

Assassin's Creed: Origins, Xbox One

Top spel. De wereld is ontzettend groot en ongelooflijk mooi. De gevechten/wapens zijn super divers. Vele leuke missies en VETTE graphics. De ai reageert soms wat dommig echter en t lvlen gaat te makkelijk en goede wapens krijg je ook bij een pakje boter. Niet twijfelen maar kopen.

Pluspunten

  • Mega grote spelwereld
  • Vele side missies
  • Super graphics
  • Elke omgeving is geheel anders
  • Veel killmogelijkheden
  • Veel vaardigheden
  • Je kunt alle kanten op

Minpunten

  • Ai valt wat tegen soms
  • Betrekkelijk korte hoofdmissie

Eindoordeel

Score: 5
UncleSam 20 december 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Je merkt dat een aartje skippen van een AC titel zijn vruchten afwerpt. De missions(incl. side missions) zijn erg afwisselend. Was bang dat het weer veel herhaling zou zijn. Gelukkig is dat het niet. Verder echt prachtige graphics met mijn 980ti.

Pluspunten

  • Graphics
  • Afwisselende missies

Minpunten

  • kleine bugs. Niet storend.

Eindoordeel

Score: 4
BandiBandiet 7 december 2017 Product gekregen

Assassin's Creed: Origins, Xbox One

Vette game, leuk voor de afwisseling

Pluspunten

  • heel goed naar de Witcher gekeken
  • veel content
  • verfrissend nieuwe look and feel

Minpunten

  • matige AI
  • combat systeem niet altijd even soepel

Eindoordeel

Score: 4
MeneerIkWil 28 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Na de andere reeks goeie Assassins creeds, Weer genoten van dit spel. Zodra je de game inkomt begin je gelijk met het vechten van een sterke AI. Daarna betreed je gelijk een waanzinnige tempel.

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Fight mechanics
  • Veel side - quests

Minpunten

  • Storyline valt beetje tegen
  • aantal map delen waar niks te beleven valt

Eindoordeel

Score: 4
Erikv8power 27 november 2017 Product gekregen

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Assassin's Creed Origins ziet er zéér indrukwekkend en goed uit. De graphics zijn gaaf en er is veel aandacht besteed aan de kleinste details. Echter vind ik de game langdradig en heeft mij in 25 uur niet gegrepen. Vandaag ben ik op het punt gekomen het niet meer te spelen.

Pluspunten

  • Graphics
  • Oog voor detail
  • Moeilijkheidsgraad

Minpunten

  • Langdradig
  • Vullende content
  • Oninteresant verhaal

Eindoordeel

Score: 3
shadow4thedark 22 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Deze spel is onspeelbaar met GTX 1080TI. Omdat het dubbele DRM heeft, ook 100% CPU gebruik met i7.

Pluspunten

  • Gameplay
  • Locatie

Minpunten

  • 2x DRM
  • Bugs
  • Fps drops
  • Overhyped
  • Zelfs met 900 euro kostende GPU onspeelbaar!

Eindoordeel

Score: 1
gamerboy 11 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

een super goed spel voor de serie. het RPG aspect is echt enorm goed voor deze serie en de game is echt enorm groot. er is super veel te doen en als je het spel 100% wilt uitspelen lukt dit je niet onder de 65 uur. gewoon weg top!

Pluspunten

  • RPG
  • super mooie setting
  • enorm goed geoptimaliseerd (PC)
  • veel te doen en ook verschillende quests (niet 1 pot nat)

Minpunten

  • voice acting iets minder (niet hinderlijk)

Eindoordeel

Score: 5
iinsane 8 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PlayStation 4

Goed vernieuwend deel van de AC reeks. Even wennen in het begin, maar je krijgt het al gauw onder de knie. Door het level system heb ik er 23 uur over gedaan, wat ik top vind. Minpunt is wel het trage levelen. (Gespeeld op PC)

Pluspunten

  • Verhaal
  • Easter eggs
  • Combat system
  • Speeltijd
  • Sterke vernieuwingen

Minpunten

  • Levelen duurt soms te lang

Eindoordeel

Score: 5
Razorbite 1 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, PC (Windows)

Liefhebbers van vorige AC en van openwereld games zullen met deze game ruim aan hun trekken komen. De graphics zijn de beste die ik tot nu toe heb gezien. Al wordt de game verkocht als een RPG, ik zou het willen betittelen als RGP 'light'.

Pluspunten

  • Graphics
  • Veel hoogwaardige content
  • Gameplay

Minpunten

  • Snel overleveled
  • CPU - heavy
  • RPG 'light'

Eindoordeel

Score: 5
Svennetjee 1 november 2017 Product gekocht

Assassin's Creed: Origins, Xbox One

Absoluut één van de beste games van 2017 en misschien zelfs wel de beste Assassin's Creed tot nu toe.

Pluspunten

  • (Enorm) grote, open wereld
  • Visueel adembenemend
  • RPG elementen (jagen, craften)
  • Gevarieerde quests

Minpunten

  • Wennen aan nieuw combatsysteem
  • Stemacteurs ondermaats

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Assassin's Creed: Origins?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True