Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Logitech MX Master 2S. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
8
Score: 4
9
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
0
+2
mustisen 2 juli 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Ontzettend goed product. Aanrader als je een fijne muis zoekt voor werk. Ergonomisch dik in orde. Hoewel niet getest zou het ook met meerdere computers tegelijk moeten werken.

Pluspunten

  • Ergonomie
  • Bouwkwaliteit
  • Precisie
  • Scrollen
  • Manier van opladen

Minpunten

  • USB ontvanger fragiel
  • Back en forward knoppen zitten te ver naar achteren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 4
Functionaliteit Score: 5

+2
NTwoO 8 oktober 2017 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Blauw

De logitech Master MX 2S is wellicht de enige alternatief indien een frictieloze scroll en hoge dpi draadloze muis gewenst is. De muis is goed te configureren, maar de ergonomie is toch niet zo goed als de Performance MX van een paar jaar geleden.

Pluspunten

  • Master MX scroll probleem is verholpen
  • Standaard instellingen werken out of the box op Linux
  • Instellingen wordt in de muis opgeslagen
  • Smartscroll is supertof
  • 70 dagen op een lading beloofd
  • 4000dpi sensor die op glanzend oppervlakte het doet
  • klik feedback is een vooruitgang op de Performance MX

Minpunten

  • Ergonomie is een achteruitgang op de Performance MX
  • configuratie support onder Linux ontbreekt
  • Geen bluetooth support onder Linux
  • Opslag van de unifying receiver ontbreekt.
  • Bluetooth functionaliteit werkt niet onder Android en Linux

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 3
Ergonomie Score: 3
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 3
Functionaliteit Score: 5

+1
joepsel 8 mei 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Topmuis. Degelijke bouwkwaliteit en unieke en goed uitgewerkte functionaliteit. De bijbehorende software is echter ondermaats en past niet bij een muis van deze (prijs)klasse.

Pluspunten

  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Premium look & feel
  • Veel minder futuristisch en bulky als op de "reclame" foto's
  • SmartShift! (automatisch schakelen tussen vaste en vrije scrollmodus)

Minpunten

  • Matige software (Logitech Options)
  • Bijgeleverde USB-laadkabel past niet

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 4
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 2
Functionaliteit Score: 5

0
thewizard2006 22 maart 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Wat een tegenvaller. Ik heb altijd de MX Performance muizen gehad en die zijn echt fantastisch. Deze muis valt echt op alle fronten tegen... Ik ga hem in ieder geval terug sturen. Wat een tegenvaller zeg EDIT: Zie uitgebreide review. Nieuw product is beter

Pluspunten

  • Installeert direct zonder problemen
  • Veel opties

Minpunten

  • Hard en plastic
  • Harde klik bij muisklik
  • Forward button is onbereikbaar
  • Irritante bollingen bij duim voor grip

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 3
Ergonomie Score: 3
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Drivers / support Score: 4
Functionaliteit Score: 4

0
SmokedSausage 26 november 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Lichtgrijs

Fijn in het gebruik. Veel mogelijkheden met de knoppen. De software is erg onduidelijk (weer jammer dat je dat nodig hebt), maar eenmaal alles ingesteld werkt het prima.

Pluspunten

  • Frictieloos scrollen
  • Sidescroll
  • Ligt fijn in de hand (vergelijk met gewone muis)

Minpunten

  • Micro-usb (weer een kabel extra nodig)
  • Duur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 3
Ergonomie Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Drivers / support Score: 2
Functionaliteit Score: 4

Danny-snow 12 september 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Gekocht en spijt gehad Deze muis had last van een hoge latency en valt soms weg Als u voor naar deze muis kijkt kan ik u beter de Corsair Ironclaw RGB wireless voor de zelfde prijs.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd

Minpunten

  • Valt soms weg
  • Hoge latency

Eindoordeel

Score: 2
Nardon 31 mei 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Prima muis die lekker in de hand ligt. Alle knoppen zijn naar wens te configureren. De vooruit/terug knoppen aan de zijkant zijn mij net iets te klein waardoor je weleens de verkeerde knop indrukt. Gesture button op thumbpad werkt super! Kleine nadelen: geen USB-c poort en ondersteuning Linux is matig.

Pluspunten

  • Redelijk ergonomisch
  • Goede configuratieopties
  • Knoppen voelen stevig aan en geven goede feedback

Minpunten

  • Knoppen aan zijkant te klein
  • Geen USB-c laadpoort
  • Linux support is matig

Eindoordeel

Score: 4
Tylosion 9 februari 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Een goede muis die er niet zo flashy uitziet als alle andere muizen, dat je de cursor kunt verplaatsen tussen verschillende systemen is nice, maar je betaalt er wel voor. Ik heb hem gekozen omdat ik wireless wou gaan met een goede laser en een GROTE pasvorm.

Pluspunten

  • Goede muis
  • Snel gewend aan het vrijloopscrollwieltje
  • Horizontaal scrollwiel
  • Accu gaat bij mij 2 maanden mee
  • Grote muis
  • I like the design

Minpunten

  • Prijskaartje

Eindoordeel

Score: 5
baxic 24 januari 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Gekocht na veel last te krijgen van RSI na jaren lang ict gestudeerd te hebben. Beste muis die ik tot nu toe gehad heb geen behoefte aan nog een andere. Niet te duur en krijgt er veel voor terug. Soepele overgang tussen meerdere computers.

Pluspunten

  • Veel features
  • heeeel Ergonomisch
  • Fantastich voor adobe programmas
  • Accu tijd en oplaad snelheid

Minpunten

  • geen USB C helaas

Eindoordeel

Score: 5
Thomas_bakker 3 januari 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Muis ligt erg fijn in de hand en de infinity scroll is een erg fijne en veel gebruikte functie!

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Ergonomisch

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
rvanrees 3 januari 2019 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Naar mijn mening is deze muis de beste op de markt. Deze muis ligt lekker in de hand en bevat functies die een muis moet hebben, zoals de back/forward knoppen, horizontal scroll en infinite scroll. Top apparaat!

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • Boordevol functies
  • USB/Bluetooth connectie

Minpunten

  • Batterij-indicatie alleen bij aanzetten

Eindoordeel

Score: 5
zipb 17 december 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Ter vervanging van een Logitech Performance MX met een haperende rechtermuisknop. Lage prijs bij amazon.de en goede recensies dus de keuze was snel gemaakt. Eerste indruk: de muis heeft een beetje het elastiek gevoel, alsof de cursor met elastiek aan de muis gekoppeld is. Enigszins teleurstellend.

Pluspunten

  • batterij

Minpunten

  • smartshift werkt niet lekker
  • duimwiel zwaar en sponzig
  • beetje elastiek effect

Eindoordeel

Score: 3
player-x 2 december 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Blauw

Heb deze muis samen met de K375 toetsenbord gekocht mede voor de Flow software wat prima werkt. De muis bevalt prima en ligt prima in de hand, en is een verbetering ten opzichte van mijn G700, hoewel er best wel wat meer knoppen op had mogen zitten voor extra functies/macro's.

Pluspunten

  • De lekkerste muis qua form, ook voor grote handen. (persoonlijke mening)
  • Flow software, geen KVM meer nodig

Minpunten

  • Logitech Options is gewoon waardeloos stuk software!!!
  • Back knop zit een beetje te ver naar achteren.
  • Forward knop is gewoon irritant in gebruik, waar je zelfs goed moet voelen of je goed zit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 1
Functionaliteit Score: 3
nikipompert 4 oktober 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Erg fijne muis voor hevig gebruik. Hij ligt heel fijn in de hand en de extra knoppen en functies zijn heel handig. Ook de hele lange batterij duur is fijn aangezien je niet om de dag hoeft op te laden

Pluspunten

  • Zeer ergonomisch
  • Automatisch switchen tussen scroll typen fijn en handig
  • 70 dagen batterijleven is altijd handig, je hoeft nu bijna nooit meer op te laden!
  • De kilcks van de muis zelf zijn best fijn vind ik
  • Mooi design

Minpunten

  • Heel duur
  • Software lijkt alsof hij niet echt veel opties heeft
  • sidescroll doet het niet bij mij (ik hoop een software instelling? Nog niet gevonden in ieder geval)

Eindoordeel

Score: 5
TRyeSePP 24 september 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Lekkere muis goed inde hand. Lekker wat extra knoppen die je zelf kan binden met de software, waarvoor de download automatisch tevoorschijn komt, nadat je de muis hebt ingeplugd. Helaas is hij wel aan de dure kant, en is er geen mogelijkheid om de DPI de veranderen met een knop.

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand, voorals je rechtshandig bent.
  • Mooi disign, goede materialen
  • Aardig wat toevoegingen: "oneindig" scrollen, alt+tab op een knop, side-scroll wiel en natuurlijk de duimkoppen
  • Oplaatbare batterij, gaat ook lekker lang mee
  • Alle knoppen appart in te stellen
  • Download pop-up als je hem voor het eerst aansluit. Dan hoef je niet het Internet af te speuren naar de software
  • Bluetooth en radiogestuurd (USB'tje)

Minpunten

  • Aardig duur, maar het is ook een high-end muis
  • Geen DPI-knop
  • Beetje groot

Eindoordeel

Score: 4
KevinNguyen 20 september 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Gekocht via Amazon, de software raakt verward wanneer er twee unifying receivers in zitten (van mijn Mx800 combo) en loopt gelijk vast wanneer hij zoekt naar de muis. Ook vind ik het jammer dat de receiver niet kwijt kan in de muis, maar verder is het een prima product.

Pluspunten

  • Cool Design
  • Ligt lekker in de hand
  • Batterij gaat vrij lang mee

Minpunten

  • Receiver kan niet kwijt in de muis
  • Logitech Unifiying software niet fijn om te gebruiken

Eindoordeel

Score: 4
Ample Energy 4 augustus 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Je zou kunnen beargumenteren dat de ergonomie tegenover de MX Performance wat minder is, maar daarentegen krijg je wel een betere accu, blijft de oplaadkabel zitten als je de muis gebruikt, een geweldige scrollwheel en een aparte side-scrollwheel. Er wordt alleen geen stekker meegeleverd en de aansluiting is nog micro-USB.

Pluspunten

  • Vrij ergonomisch en draadloos
  • Vernuftig bedachte scrollwheel
  • Zeer goede side-scrollwheel
  • Accuduur en kabel blijft nu zitten!
  • Wissel snel tussen tot 3 apparaten

Minpunten

  • Alleen een kabel meegeleverd
  • Micro-USB
  • Geen serieuze concurrentie

Eindoordeel

Score: 5
HaX0r 3 augustus 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Grafiet

Bij gebrek aan beter en doordat oudere muizen met de jaren gesmolten plakrubber krijgen ben je op deze muis aangewezen op dit moment. Maar tijden zijn zeker verandert sinds de Logitech G9(x). Grootste gemis is onboard memory, de boeven van Logitech willen graag dat je altijd hun software draait.

Pluspunten

  • Ergonomisch
  • Signaalsnelheid
  • Accuduur
  • Te gebruiken tijdens het opladen

Minpunten

  • Geen onboard memory
  • Dankzij het gebruik van bluetooth is er nog wel eens wat jitter

Eindoordeel

Score: 2
Robbbie123Newbie 28 mei 2018 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Lichtgrijs

Deze muis gekocht als vervanger voor de Logitech Performance MX, waar ik gek werd van het continue opladen. Voor een draadloze muis lag er te vaak een kabel op mijn bureau. In 2 weken dat ik de Master 2S gebruik heb ik minstens 2 oplaad momenten "bespaard". Uitgebreide toelichting volgt.

Pluspunten

  • Batterij
  • Ergonomie
  • Design
  • Scroll wielen

Minpunten

  • "Lawaai" knoppen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Drivers / support Score: 2
Functionaliteit Score: 5
JeroenTheStig 4 september 2017 Product gekocht

Logitech MX Master 2S Lichtgrijs

Prima, stijlvolle opvolger van de MX Master, waarbij het scrollwiel-issue (het 'ratelen' verdwijnt bij veel exemplaren binnen enkele dagen) lijkt te zijn verholpen. Wat wel jammer is, is dat de bluetooth-connectie nog steeds niet betrouwbaar is. Deze valt zo nu en dan weg.

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand
  • scrollwiel issue lijkt verholpen
  • stijlvol
  • zeer nauwkeurig

Minpunten

  • duur
  • bluetooth verbinding valt regelmatig weg
  • prev/next buttons zitten onlogisch

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech MX Master 2S?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True