Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Tweakers zegt: 8,5

Review - Motorola Moto G5 Plus: de naam Moto G meer dan waardig

De Moto G5 Plus is bedoeld voor kopers die net iets meer dan een budgettoestel willen hebben, maar niet al te veel meer willen betalen. We namen hem onder de loep.

196    8 mei '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Hilmo 27 januari 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Fijne telefoon, prima voor zijn prijs ook, een van de betere heb ik begrepen uit de diverse onderzoeken. De grootte is ook fijn (maar dit is persoonlijk).

Pluspunten

  • 5,2 inch
  • Snel
  • Camera

Minpunten

  • Inzoomen digitaal

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
Perihelion 29 december 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Zeer goede telefoon voor een goede prijs. Een kompas ontbreekt, en er zit wat software op van Google en Motorola welke je informatie verzamelen. Maar vind maar eens een betere, voor zo'n mooie prijs. Ik zou deze smartphone toch echt aanraden.

Pluspunten

  • Handige functies toegevoegd zoals schudden om zaklamp te gebruiken, en draaibeweging om snel foto's te maken.
  • De fingerprint scanner kan ook dienst doen als een soort swipe button, waardoor de menu knop en terug knop op het scherm niet meer nodig zijn, en het hele scherm kan worden benut
  • Upgrade naar android 8.1 is uitgerold! Beveiliging patches worden ook netjes geleverd binnen ongeveer 3 maanden.
  • Voldoende accu vermogen, en snelladen is ook echt snel. Officele moto snellader werd bij mij ook meegeleverd, en heeft een stevige USB draad die echt niet snel stuk gaat.
  • Dual sim EN SD kaart! Kunnen dus 3 kaartjes tegelijk in! (2 sim + 1 opslag)
  • De camera is ook nog redelijk in het half donker. (gewoon redelijk, niet bijzonder goed). Ook slow motion wordt ondersteund. En opname in 4K. De standaard camera app neemt panoramas van hooguit 120 graden, maar een andere app kan dat misschien beter.
  • Motorola biedt op hun eigen website een bootloader unlock key aan. Daarvoor moet je je even registreren (gratis) en akoord gaan dat je afstand neemt van je garantie. Je kunt deze telefoon dus rooten, de leverancier maakt het je niet moeilijk.
  • Scherm heeft een hoge resolutie, en ziet er in praktijk ook goed uit.

Minpunten

  • Vingerprint scanner herkent vinger vaak niet. Er ontstaat zeer gemakkelijk condens op de sensor. Als je net uit je warme bed komt, en de telefoon is nog koud, kun je de vingerafdruk scanner niet gebruiken omdat er onmiddelijk condens ontstaat.
  • De voorgeinsaleeerde software van Motorola (welke er niet af kan, en welke nodig is voor de handige schud en draai functies) is helemaal niet privacy vriendelijk. Motorola verzameld gegevens. Ook is de zoekfunctie van Google voorgeinstaleerd op het startscherm, en ook die kan niet verwijderd worden. Verder zit er geen andere voorgeinstaleerde troep op.
  • Geen flits voor de selfie camera, wel doet het scherm dienst als een soort flitser
  • Heeft een NFC chip maar een goedkopere variant, is dus niet voor alles bruikbaar. (mifi-classic wordt niet ondersteund)
  • De Europese versie heeft een NFC chip in plaats van een kompas. Geen kompas dus.
  • De autofocus doet nog wel eens moeilijk, maar door een opject te selecteren in de camera app kun je dat voorkomen.
  • Micro USB, dus geen USB C. Maar dat is echt niet zo erg.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Daniel36 12 juli 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Goud

Zeer prettige telefoon met uitstekende prestaties. Misschien wel de beste onder de 300 euro. Kleur is smaakgevoelig maar met een robuuste zwarte case is het wel een erg mooie combinatie.

Pluspunten

  • uiterlijk
  • prestaties
  • prijs
  • snellader

Minpunten

  • kwetsbaar
  • accuduur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

Theherm 4 juli 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Camera niet geweldig

Pluspunten

  • Vlotte telefoon
  • Prima vingerprint scanner
  • Geweldige accu
  • Solide gebouwd en goede afwerking
  • Handige always on screen bij beweging

Minpunten

  • Camera niet geweldig
  • Scherm beetje flets
  • Connectiviteit kan beter (wegvallen signaal in bv trein)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 3
actionhenk 11 juni 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Goede telefoon voor relatief weinig geld. Vlot in gebruik voor dagelijkse bezigheden (email, telefoneren, browsen, whatsappen). Helaas is de cameramodule kwetsbaar doordat hij uitsteekt en er glas op zit. Beeldkwaliteit is goed en de accu gaat 2 dagen mee met gemiddeld gebruik.

Pluspunten

  • Camera
  • Snelheid
  • Prijs
  • Batterij

Minpunten

  • Kwetsbaar
  • Ontbreken compas

Eindoordeel

Score: 4
doeternietoe001 28 april 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Mercedes onder de Smart Phones. Prima prijs/kwaliteit, opbouw kast gebruiksgemak, geluid en de beeldkwaliteit bij scherp zonlicht. Opladen in een mum, accuduur 36 uur bij; bellen, video en sociaalmedia gebruik. Met het Extra hardglas verkrijgbare veiligheidsschermpje ( € 10,= ) plus een mooi flip hoesje. (€15,=) is het helemaal af.

Pluspunten

  • Robuust
  • Accuduur
  • Bedieningsgemak / PCU snelheid
  • Geluid / Beeld
  • Oplaadtijd
  • Beeldscherm afmetingen

Minpunten

  • Android maakt ongewenst backups.

Eindoordeel

Score: 5
leuk_he 5 januari 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Goud

Goede middenklasser telefoon. Vooral de camera is uitzonderlijk goed in deze prijsklasse. Stelt snel scherp, lukken vaak. groot dynamisch bereik. Geheugen 32 Gb voor apps kan een tijdje mee, en er kan ook nog eens een SD kaart in. Ook dual-sim, al was dit in dit geval niet nodig.

Pluspunten

  • goede camera voor middenklasser.
  • dual sim
  • voldoende app geheugen (32 GB)
  • Ram geheugen (3gb) goed voor wisselen van apps.
  • vingerscanner werkt goed.

Minpunten

  • groter dan verwacht.
  • Ongebruikelijk merk, hoesjes moeilijker te vinden.

Eindoordeel

Score: 5
Tennie 12 september 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Goud

Alles is uitstekend aan deze telefon, behalve de kleurenweergave van het scherm en de speaker had iets luider gemogen, maar die is front facing, dus je hoort wel alles goed.

Pluspunten

  • Front facing speaker
  • Snelle vingerafdrukscanner
  • Foto's zijn super
  • Accuduur
  • Stabiel
  • Snel

Minpunten

  • Scherm

Eindoordeel

Score: 5
grun93 20 augustus 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend. Deze telefoon overtreft mijn verwachtingen, hij kan meer dan wat ik er ooit mee wil gaan doen. Bouwkwaliteit is prima, op de micro-usb aansluiting na. Hij doet het wel, maar ik heb liever aansluitingen met duidelijk voelbare feedback, dat ontbreekt hier volledig.

Pluspunten

  • prima bouwkwaliteit
  • prachtig display
  • ook goed afleesbaar in de zon
  • gaat naar verluid ook android v8 krijgen
  • ik doe minstens 2 dagen op een acculading
  • geluid is beter dan ik had verwacht
  • mobiel betalen met nfc werkt uitstekend

Minpunten

  • usb aansluiting is een beetje fragiel (subjectief)
  • power en volume toetsen had ik liever andersom gezien, zoals bij de Moto E

Eindoordeel

Score: 5
de Koning 12 juli 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Prettige en praktische telefoon voor dagelijks gebruik. De snelheid, batterijduur en de (relatief) recente versie van Android maken het een goede allround telefoon. Des al niet te min aan de grote kant. Het ontbreken van een magneet-sensor is een gemiste kans.

Pluspunten

  • Batterij
  • Snelheid
  • Vingerprint scanner
  • Camera
  • Zeer gunstige prijs
  • Custom roms beschilbaar
  • Ondersteuning netwerken
  • Goede kwaliteit behuizing (indruk)

Minpunten

  • Ontbreken magneet sensor
  • Enkele luidspreker
  • Ontbreken infrarood sensor
  • Batterij niet vervangbaar

Eindoordeel

Score: 4
pellekil 6 juni 2017

Motorola Moto G5 Plus Dual Sim Zilver

Dit is misschien wel eens de beste telefoon die ik ooit heb gehad. Ik hoef niet de allerbeste functies want dan was ik wel voor een S8 gegaan maar deze dual-sim doet alles wat je wilt en blinkt uit in functionaliteit en prijs/kwaliteitsverhouding.

Pluspunten

  • Batterij en gebruiksgemak
  • Ligt goed in de hand
  • Android 7 is prima zonder skin!

Minpunten

  • Camera kon iets beter
  • Schermresoltie is voldoende
  • Knopje aan de zijkant is onhandig

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Motorola Moto G5 Plus Dual Sim?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True