Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 30 maart 2018

Toen bleek dat Far Cry 4 meer een soort '3.5' was, wist iedereen dat er hoge eisen gesteld zouden worden aan een eventueel vijfde deel. Dat gebeurde, maar gelukkig ook intern bij Ubisoft. Het resultaat mag er zijn. Far Cry 5 is de beste Far Cry-game sinds het eerste deel van de serie. Het brengt op diverse punten verbetering en verfrissing ten opzichte van de vorige games. Vooral de opzet van het verhaal, dat is opgebouwd rond vier kleurrijke personages met elk eigen zones in het spel, draagt daar aan bij, net als de veel meer open progressie. Dat de game er daarnaast prachtig uitziet, lekker speelt en doorlopend nieuwe elementen toevoegt aan de gameplay, komt daar nog eens bij. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is er ook nog de Arcade, met een multiplayer-modus en een challenge-modus die compleet met map editor geleverd wordt. Perfect is Far Cry 5 ook weer niet. De kunstmatige intelligentie van de soldaten in de game laat bijvoorbeeld te wensen over, maar dan nog is het eenvoudigweg een dijk van een game. Het grootste nadeel zal zijn dat het, ondanks de vernieuwingen die er wel zijn, toch nog vaak aan Far Cry 3 en 4 doet denken, mede dankzij de typische Far Cry-look. Elke gamer moet voor zich uitmaken hoe storend dat is. Voor ons bleek het geen moment een belemmering voor het spelplezier. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
5
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
3
Score: 1
1
+1
Q 22 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Grafisch fantastisch maar zuigt je niet mee in de game.

Pluspunten

  • Grafisch prachtig

Minpunten

  • Buggy
  • Het verhaal zuigt je niet mee - je komt er niet lekker in

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 1
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 3
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 3

+1
Outerspace 5 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PlayStation 4

Far Cry 5 is een open world shooter met een paar RPG elementen. Voor een hardcore shooter hoef je FC5 niet aan te schaffen, maar voor iemand die uren wil struinen door Montana en zo nu en dan een mob weer neerschieten is het een perfecte game.

Pluspunten

  • Grafisch sterk
  • Verhaallijn
  • Open wereld
  • Zij-missies
  • Geluid

Minpunten

  • AI NPC's bedroevend
  • 'Mobs' lijken allemaal wel familie van elkaar
  • Bugs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 5

0
BUSINESSRA 2 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Nog niet veel gespeeld, maar tot zo ver echt een fantastische game.

Pluspunten

  • Beste graphics ooit gezien
  • Veel vrijheid
  • Goed te runne

Minpunten

  • Misschien wat meer variatie in de map.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4

Godjira 30 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PlayStation 4

Far Cry 5 is een mooi spel met enkele hele goede gameplay elementen. De omgeving is prachtig en gedetailleerd. Verhaallijn is interessant, maar ook niet bijzonder nieuw. Karakters zijn zeer goed neergezet, vooral de tegenpartij. Protagonist is "onbekend", wat jammer is, geen binding met je karakter.

Pluspunten

  • Gameplay, speelt heerlijk weg
  • Verhaal, boeiende karakters
  • Graphics
  • Open wereld is prachtig ingedeeld
  • Voertuigen (auto's, trucks, helikopters, vliegtuigen, )

Minpunten

  • AI vijanden is ronduit slecht
  • Store (niet voor echt geld, maar in-game) werkt niet intuitief
  • Replay waarde

Eindoordeel

Score: 4
Kopri 25 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Ik heb enorm genoten van Far Cry 5. De wereld was visueel fantastisch en er was veel gaande. Waar je ook naartoe gaat, er gebeurd altijd iets in Far Cry 5. Er zijn ook heel veel leuke missies om te doen. Alleen het verhaal kan een beetje beter.

Pluspunten

  • Fantastische graphics en wereld
  • Enorm veel te doen (prepper stashes, side missions, etc.)
  • Cheeseburger de companion beer
  • Besturing voertuigen
  • Perk systeem
  • Far Cry 5 Arcade

Minpunten

  • Kort en saai verhaal
  • Slecht einde (geen spoilers)
  • Silverbars (Far Cry 5's premium geld dat je met echt geld kan kopen)
  • Vrij moeilijk, je gaat vaak dood. Ook op "Normal".
  • Snel uitgespeeld
  • Slechte A.I.

Eindoordeel

Score: 4
Vincent RajfuraNewbie 19 april 2018 Product gekregen

Far Cry 5, PlayStation 4

Ik vind heel veel games heel leuk, maar deze krijgt de kroon. De graphics zijn mooi en de multiplayer funcions zijn prima bedenkt.

Pluspunten

  • Multiplayer
  • graphics
  • storyline
  • Grote map
  • duurt lang
  • veel voortuigen
  • auto, vliegtuig ect. zijn goed te besturen
  • best moelijk in het begin

Minpunten

  • Op pc zijn de voertuigen moeilijk te besturen
  • een beetje te grote wereld
  • Veel recoil in de guns
  • iA een beetje dom
  • verhaal vergeet je best snel

Eindoordeel

Score: 4
Bremg 17 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Meer van hetzelfde, droevend slecht verhaal. Veel te veel bugs. Slechte checkpoints. Console port. Instellingen en menu zijn erg slecht. Domme AI. Te veel scripted bullshit. Vliegtuig niet te besturen op pc

Pluspunten

  • Prima graphics
  • Voor een AAA game best stabiel bij launch
  • Ultrawide werkt zowaar

Minpunten

  • Bugs
  • Consoleport
  • Keybinds + de hints echt triest
  • Menu
  • AI
  • Scripted
  • Geen diepgang
  • Slechte cutscenes niet te skippen

Eindoordeel

Score: 2
RonnieLwd 12 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Ik had totaal geen fun in Far Cry 5, op easy voelt het aan alsof je normaal speelt en op normaal voelt het als hardcore mode. Ik ben nog nooit zo vaak dood gegaan in een game dan in Far Cry 5, ben letterlijk voor het eerst ge-rage quit!

Pluspunten

  • Grafisch
  • Side quests

Minpunten

  • Bugs
  • OP AI`s en dom
  • Wilde dieren glitchen regelmatig door de grond
  • Busjes vliegen rond als je er een lijk in stopt
  • Steeds de zelfde vijanden
  • Armor is Consumed on use, elke keer een nieuwe kopen voor 200 dollar, one shot en weg is ie!

Eindoordeel

Score: 1
Wubson 8 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PlayStation 4

Ubisoft heeft echt zijn best gedaan om binnen een bekende serie iets origineels op te zetten. De nadruk op exploring komt in meerdere elementen terug. De buddies zijn variabel genoeg om verschillende speelstijlen te ondersteunen. Je bent ook volledig vrij om te kiezen om halverwege missies iets anders te doen.

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Origineel verhaal
  • Flexibel met story/side missions/exploring

Minpunten

  • Af en toe kleine bugs

Eindoordeel

Score: 5
JordyVerhex 8 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PlayStation 4

Ziet er goed uit! Leuke sfeer, alleen een ontzettend saaie wereld.. Niks te beleven zowat of om de 100 meter kom je weer enemies tegen..

Pluspunten

  • Ziet er goed uit
  • Mooie wapens
  • Leuke sfeer

Minpunten

  • Saaie wereld
  • Frame drops bij explosies
  • Je kan jezelf niet meer healen zoals voorgaande delen

Eindoordeel

Score: 3
phate247 6 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PlayStation 4

De gold edition in de pre-order 4 dagen vr release-date ontvangen en sindsdien volop aan het gamen! De graphics zijn een grote verbetering t.o.v. 4 en Primal en de gameplay voelt vertrouwd aan. Wel even wennen dat de mini-map er niet meer is maar het kompas werkt prima.

Pluspunten

  • Graphics
  • Gameplay
  • Diversiteit

Minpunten

  • Dunya Engine is soms schokkerig

Eindoordeel

Score: 5
Jorissie87 4 april 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Deze game aangeschaft na het lezen van de goede reviews. Elke euro tot zover waard! Goede graphics, boeiende story en soepele gameplay. Schijnt wel veel op eerdere FarCrys te lijken maar aangezien ik die niet heb gespeeld heb ik hier geen last van. AI had slimmer en diverser gemogen Aanrader!

Pluspunten

  • Erg groede Graphics
  • Boeiende Storyline
  • Coop speelmodus
  • Soepele gameplay
  • Arcademodus
  • Ondanks erg grote wereld toch overzichtelijk (niet zoals Skyrim)
  • Veel vrijheid met veel sidemissies
  • Spel is niet bizar groot (24 GB volgens mij)

Minpunten

  • Tegenstanders zijn nogal dom
  • NPC's zien er vaak hetzelfde uit, zeker de cultleden (vijand)
  • Wapens makkelijk te verkrijgen (1x oppakken betekent dat het daarna gratis in de winkel is)
  • Vrij gemakkelijk uit te spelen (zeker wanneer je het voorspelbare gedrag van de AI misbruikt/gebruikt
  • Grinden om in game geld te verdienen, anders betalen met echt geld om dit direct te unlocken (niet pay to win overigens)
  • Vrij duur (60 euro) maar dat hoort bij AAA titels. Prijs per uur plezier valt mee
  • Voertuigen besturen voelt te simpel en niet natuurlijk
  • Verhaalmissies kunnen geforceerd worden wanneer je bepaald XP bereikt (terwijl je eigenlijk net lekker aan het free-roamen bent)

Eindoordeel

Score: 4
bierkwadraat 29 maart 2018 Product gekocht

Far Cry 5, Xbox One

Ziet er op de One X heel goed uit. Geluidskwaliteit opvallend goed, en gameplay is minder statisch dan voorgaande delen (wordt zelfs gek mee aangestoken in story mbt torens beklimmen). Neemt minder dan 40 GB ruimte in beslag.

Pluspunten

  • Mooie wereld en setting
  • Geluidseffecten
  • Helikopters
  • Co-op

Minpunten

  • Draait niet op 60 fps
  • Had graag keuze gehad tussen performance en kwaliteit (zoals bijv. The Witcher 3)
  • De vijanden gedragen zich voorspelbaar en voelt dan erg als voorgaande delen (Been there done that).
  • Uitgebreide keuze ingame items, waar je gemakshalve zilver voor kan kopen met echt geld. 1 euro is 100 zilver. Een specifieke helikopter kost zomaar 4 euro.

Eindoordeel

Score: 4
Piet_Piraat7 29 maart 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

Prachtige game die je veel vrijheid geeft. Typische Far Cry game; vond je voorgaande versies leuk, dan vind je dit ook leuk.

Pluspunten

  • Prachtige omgeving
  • Veel vrijheid
  • Hoog fun gehalte
  • Co-op erg leuk

Minpunten

  • Co-op slaat progressie niet op
  • Voertuigen besturen houterig
  • Sommige missies geforceerd

Eindoordeel

Score: 4
Rexxar 28 maart 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PlayStation 4

Meer van hetzelfde, maar met veel scripted gameplay en een zeer mager en ongeloofwaardig verhaal. De ai en de spawns van tegenstanders zijn ook frustrerend. Echt een tegenvaller. Spel leunt ook op micro transacties.

Pluspunten

  • Open wereld ziet er goed uit
  • Goed aanbod in voertuigen en hulp
  • Coop

Minpunten

  • Besturing voertuigen
  • Veel scripted gameplay, geen keuzevrijheid
  • Rake schoten ketsen vaak af op onzichtbare omgevingsfactoren
  • Micro transacties
  • Coop, maar beperkt en geen nieuwe balans

Eindoordeel

Score: 2
marcellino1903 27 maart 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

eindelijk is het er, lang geduurd maar het was waard. mooie beelden, nieuwe voertuigen, meer aktie, en waanzinnig mooi uiterlijk.

Pluspunten

  • erg groot open wereld
  • meer voertuigen vliegtuigen , auto s,etcc
  • verhaal en missie op div punten

Minpunten

  • prijs mag wat lager.
  • hoge syst eisen aanbevolen

Eindoordeel

Score: 5
A87 27 maart 2018 Product gekocht

Far Cry 5, PC (Windows)

UITGESPEELD ALLES!. 1080ti /16GB@ 4Ghz./ 7700k. ULTRA settings Scherm 1440p 144hz. Mooie open wereld game!! Goed vervolg, goede locatie! Goed verhaal, niet kinderachtig Alleen JAMMER dat de console echt de PC industrie hard inhoudt, slechts 3 GB video ram in gebruik.

Pluspunten

  • Echte Far Cry game

Minpunten

  • VEEL BUGS en FPS drops EN DX11
  • Steeds zelfde domme vijanden
  • VISSEN MOEILIJEKR dan alle eindbazen :S
  • Omgeving steeds hetzelfde (steeds zelfde bomen)
  • IN APP AANKOPEN
  • TRAGE QUAD (voertuig)
  • CONSOLE noobs houden PC graphics tegen!
  • matige kleuren korrelige graphics

Eindoordeel

Score: 4
DoctordesktopNewbie 26 maart 2018 Product gekocht

Far Cry 5, Xbox One

Zomaar 3 dagen eerder gekregen van bol.com. Ik doe al 2 dagen niets anders, wat een geweldig spel. De open world en vrijheid om te ontdekken is heel prettig en je komt veel willekeurige gebeurtenissen tegen. Ook het companionsysteem werkt prima en leidt niet af. Absolute aanrader

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Voelt anders dan voorgaande Far Cry games
  • Setting en verhaallijn

Minpunten

  • Je gaat snel dood

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Besturing Score: 3
Geluid Score: 5
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Far Cry 5?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*