Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Kaby Lake voor de desktop: de kleine stap van 6700K naar 7700K

Het is ruim vier maanden geleden dat Intel zijn nieuwste processorgeneratie aankondigde met de codenaam Kaby Lake. We concentreren ons op de S-serie desktopprocessors met de Z270-serie chipset.

162    3 jan '17

Benchmark - De prestaties van tien Intel- processorgeneraties vergeleken

Computers zijn in de loop der jaren steeds sneller geworden, kunnen meer en kunnen dat ook nog eens sneller én zuiniger, wordt algemeen gedacht. Maar is dat wel zo?

228    16 feb '17

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
12
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
GOTD 25 juni 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product geleend)

De opvolger van de Skylake is Kaby lake. Iets meer snelheid voor dezelfde prijs en je kunt je huis ook nog eens verwarmen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Temp spikes
  • 95C onder load zonder overclock
  • Overclocken zonder waterkoeling of delid lijkt niet mogelijk

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 3
Warmteproductie Score: 1

+1
Ruud12345 6 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Lekker snel en stabiel! I. c.m met Asus Hero IX makkelijk te overkokken naar 5.1ghz. Wel rekening houden dat je daarvoor een goede (water)koeling nodig hebt! Idle: 25c - @5.1Ghz Stress: 65c - @5.1Ghz

Pluspunten

  • Goed overklokbaar @5.1Ghz
  • Stabiel
  • Laag in energie verbruik

Minpunten

  • Prijs veel te hoog
  • Levering zonder stock fan
  • Temperature Spiking!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 2
Overklokbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 2
Prestaties Score: 5

0
ThoiZ 30 november 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

Prima product, door de nieuwe generatie (8 serie) is er beter alternatief beschikbaar. De prijs nu (30-11-2017) is naar mijn mening prima in verhouding met de prestaties. Goed over te clocken. Ik had persoonlijk geen problemen met hoge temperaturen.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Overclockbaarheid
  • Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Prijsdaling door nieuwe 8e generatie

Minpunten

  • Beter alternatief beschikbaar (8 serie)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 3
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

RiggzNewbie 28 november 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

De 7700K is een van de beste processors die je kan krijgen om mee te gamen en te editen. Het is wel jammer dat je nu voor ongeveer dezelfde prijs een 8700K kan hebben en als je wil gaan editen koop je natuurlijk een Ryzen processor. Verder zeer tevreden.

Pluspunten

  • Goede overclock-kwaliteiten
  • Perfect voor gamen

Minpunten

  • Hoge TDP
  • waardeloos door de 8e generatie
  • Prijs
  • hierna met Z170/Z270 geen upgrade mogelijk.

Eindoordeel

Score: 4
Horus Holding 1 november 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

Wat een Beestje! zeer snel en makkelijk overclockbaar ( met de juiste MB ) helaas was deze Pcu niet opgewassen tegen mijn 4000Mhz werkgeheugen. dit is wel haalbaar met overclock. en een nadeel zoals vaker met intel is de prijs.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • overclockbaar

Minpunten

  • Prijs
  • zonder juiste instellingen niet opgewassen tegen 4000Mhz werkgeheugen

Eindoordeel

Score: 5
jacolc 31 oktober 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

Ik wou een processor en kreeg een multitasker. Naast processing is het ook een gratis kachel

Pluspunten

  • nooit meer in de kou zitten
  • 20% processor

Minpunten

  • waarom geen leds
  • 80% kachel

Eindoordeel

Score: 3
gergs 22 september 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

Meer heb je niet nodig!

Pluspunten

  • Snel
  • Blijft koel
  • Goed overklokbaar

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
dmagielse 24 augustus 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

Een erg sterke CPU die elke taak die je maar kan verzinnen verslind. Met renderen/multitasken zijn CPus met meer cores natuurlijk wel beter. Enige nadeel aan deze CPU is de prijs en de hoge temperaturen vanwege de slechte TIM van intel

Pluspunten

  • Extreem goede performance
  • Erg goede supportende chipset (Z270x)

Minpunten

  • Duur
  • Erg duur voor 4 cores.
  • Belachelijke slechte TIM van Intel (Hoge temperaturen op sommige modellen)

Eindoordeel

Score: 4
haans013 2 augustus 2017

Intel Core i7-7700K Tray (Product gekocht)

Snel en stabiel, erg goede CPU! Ik ben niet zo van het overclocken, houdt alle hardware gewoon 'stock'.

Pluspunten

  • Geen koeler bijgeleverd, kun je zelf een goede kopen
  • Stabiel
  • 4.2Ghz en 4.5Ghz turbo

Minpunten

  • Boxed versie mét koeler kost 3 euro meer
  • Temperatuur schiet weleens op en neer

Eindoordeel

Score: 5
tommie1001 1 juli 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

ik heb de i7 7700k gekocht omdat ik wilde upgraden van de amd athlon x4 860k. dankzij deze processor kan ik battlefield 1 nu bijvoorbeeld van low met 30 fps naar high op 70 fps draaien met mijn gtx 960 4gb van msi. pracht processor, een echte aanrader

Pluspunten

  • krachtig
  • kan jaren mee
  • perfect voor workstation en gamen

Minpunten

  • voor sommigen de prijs

Eindoordeel

Score: 5
StinkdierkontjeNewbie 27 juni 2017

Intel Core i7-7700K Tray (Product gekocht)

Prima CPU doet wat ik ervan verwacht. Ik heb de koelpasta in de CPU-case vervangen met nh1 van noctua Niet overklokt standaard 19 graden Overklokt maximaal 42.7 Daarnaast hebt het moederbord en CPU in mijn custom x70 case geplaatst.

Pluspunten

  • snel
  • stabiel
  • overclocked
  • stabiel bij onderload
  • zuinig
  • sterk gebouwd

Minpunten

  • slechte koelpasta in de cpu zelf

Eindoordeel

Score: 5
kris560 22 juni 2017

Intel Core i7-7700K Boxed (Product gekocht)

Makkelijk overclockbaar naar 5 ghz zelfs mogelijk naar 5.1 maar in combi met de cooler master evo 212 is de tempratuur wel wat hoog (91 graad)

Pluspunten

  • Ez overclock naar 5 ghz kan 5.1
  • Lekker snel
  • Je kan zeggen dat je een kaby lake hebt 😜

Minpunten

  • Soms wat hogen temps ( hangt af van je cooler)
  • Verder geen

Eindoordeel

Score: 4
kwiedovb 30 mei 2017

Intel Core i7-7700K Tray

Ontzettend snelle processor. Ingebouwd in een editing pc. Waar voorheen niet alle lanes in het programma gebruikt konden worden, kan dat nu met gemak!

Pluspunten

  • Snelheid
  • Kleinere chip dan gedacht

Minpunten

  • Redelijk aan de prijs

Eindoordeel

Score: 4
hanskasam 24 mei 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Veel is al geschreven. In combinatie met Cooler Master Nepton 240M zijn de temperaturen hoger dan bij mijn vorige 4790k. Ook valt het mij op dat de temperaturen schommelen. Bij een kamer temperatuur van ~22 graden: Idle ~35 graden, 100% load (15 minuten) max 67 graden.

Pluspunten

  • Snel
  • 4,2 Ghz
  • 4,5 Ghz turbo

Minpunten

  • relatief warm t.o.v. 4790k
  • temperatuur schommelingen
  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
A87 24 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Wat een barslechte CPU is dit, wordt 90+ graden (stress test) in een Fractal 1100 omdat Intel er bagger TIM in heeft gestopt. Dit scheelt 30 graden bij mij!!!

Pluspunten

  • Komende 5 jaar snel zat op 5ghz
  • Alleen goed als je TIM vervangt

Minpunten

  • Is het zo moeiijk goede TIM toe te voegen?
  • WAAROM INTERNE GPU??? pointless

Eindoordeel

Score: 3
Metallize 24 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Vrij recentelijk gekocht , in een combinatie met een Asus tuf 270 mark 2 wat vele mensen missen is dat je de CPU's IGP kunt in stellen voor als aparte monitor te dienen , los van je PCI-E kaart , al moet je Mobo het wel ondersteunen

Pluspunten

  • i7 IGP als aparte video adapter in te stellen
  • Erg snel
  • uitstekende tempratuur regeling

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
HackingDutchman 11 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Doet wat ie moet doen. Snel genoeg in vrijwel alle applicaties, van Adobe pakket tot normaal gebruik, want alles is nu eenmaal goed geoptimaliseerd voor Intel. Helaas weinig winst t.o.v. zijn voorganger. Nog steeds jammer dat ze dit model niet zonder interne GPU leveren. Aanrader.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Snel
  • Stabiel

Minpunten

  • Weinig verschil met 6700K
  • Nog steeds interne GPU in ''topmodel''

Eindoordeel

Score: 4
Chrome123 28 februari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Ben er zeer tevreden over

Pluspunten

  • 4 cores / 8 threads
  • Goed overklokbaar
  • HEVC / H.265

Minpunten

  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 5
axensir 20 februari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Erg goede cpu, duur maar kwa prestaties top! Wel jammer dat kaby lake bijna hetzelfde is als skylake

Pluspunten

  • Goede cpu
  • Koel
  • Overclockbaar

Minpunten

  • Duur
  • Weinig verandering dan eerdere generaties

Eindoordeel

Score: 4
debeer 13 februari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Van een i7 870 (1e gen) naar een i7 7700K (7e gen) ge-upgrade. Deze nieuwe telg is best wel snel en zeker geen heethoofd.

Pluspunten

  • snel
  • koel
  • overklok potentie

Minpunten

  • prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Timx2 29 januari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Om onderstaande te realiseren heb ik de volgende settings nodig i.c.m. een MSI Z270I: Multiplier/ring 47x / AVX offset -1 / 1.31Vcore. Realbench stresstest 4 hours / 16gb, Realbench benchmark loop 10x, IntelBurnTest stress level max. loop 25x, Prime95 28.10 24 hours (90% ram), Geen rare fratsen tijdens dagelijks gebruik.

Pluspunten

  • 4.7Ghz @ 1.31V
  • @4.7Ghz Realbench score 155.680 (= snel!)

Minpunten

  • Temps (1.36V i.c.m. Corsair H115i = max. 96 graden!)
  • Delidden noodzakelijk voor serieuze overclock

Eindoordeel

Score: 4
Ceaneye 23 januari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Draait stabiel - wordt niet warm in samenwerking met mijn BeQuiet Pure rock. Daarnaast is het energieverbruik, ten aanzien wat ik gewend was, lekker laag naar kracht ratio.

Pluspunten

  • Kracht
  • Energieverbruik
  • Stabiliteit
  • Warmte

Minpunten

  • Prijs (Intel heeft concurrentie nodig! RYZEN?)

Eindoordeel

Score: 4
Tjeerd84 19 januari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Zoals de laatste jaren altijd het geval, een prima cpu van Intel.

Pluspunten

  • Gemakkelijk zelf in te bouwen
  • Werkt meteen goed op de bijbehorende chipsets
  • Kan een grote druk van de koeler aan

Minpunten

  • Prijs is (door monopoly van Intel) aan de hoge kant
  • Heeft een BIOS update nodig bij de chipsets van vorige generaties

Eindoordeel

Score: 5
tony999 15 januari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Prima CPU met 4 cores en 8 threads. heeft een cinebench R15.0 score van 937 zonder te overclocken.

Pluspunten

  • Hoge snelheid
  • overclockbaar met het juiste moederbord
  • Energiezuinig

Minpunten

  • prijs
  • niet veel prestatie winst tov skylake 6700k

Eindoordeel

Score: 5
Vatos 13 januari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Omdat ik mijn week oude i7 6700k nog terug kon brengen heb ik ervoor gekozen om dit te doen en de i7 7700k hiervoor in de plaats te nemen. Prima processor, maar is de overstap niet waard!

Pluspunten

  • Dezelfde prijs als een i7 6700k maar 8% prestatiewinst
  • Super snelle processor net zoals zijn voortganger!

Minpunten

  • Word erg snel warm
  • Merk vrijwel geen verschil (benchmarks) met zijn voortganger, de i7 6700k
  • Slecht overclockbaar... Bij 4.8ghz bluescreens. Mijn i7 6700k kreeg ik tot 4.9ghz stabiel

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i7-7700K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*