Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
15
Score: 3
4
Score: 2
1
Score: 1
1
0
BUSINESSRA 2 april 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Zelf ooit 2de hands gekocht en nog nooit spijt van gehad

Pluspunten

  • Goeie bouwkwaliteit
  • Makkelijk mee te nemen
  • Comfortabel
  • Enigzins waterdicht

Minpunten

  • Niet mechanische

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4

TheNumberOne 17 november 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Leuk toetsenbord, maar gaat erg snel kapot. Zeer zuinig op geweest, maar toch werken bepaalde keys opeens niet meer. Goedkoop ook wel duurkoop zeggen ze. Langdurige kwaliteit helaas erg slecht.

Pluspunten

  • Fijn in gebruik

Minpunten

  • Snel kapot

Eindoordeel

Score: 1
Slupor 10 november 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Prima toetsenbord dat er ook nog goed uitziet. RGB is leuk en werkt prima als je de benodigde software hebt geÔnstalleerd. Weliswaar niet zo'n uitgebreide functionaliteit als de duurdere versies, maar daar is de prijs ook naar.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Fijne polssteun
  • Prijs/kwaliteit
  • RGB

Minpunten

  • Geen calculator-knop
  • Felle caps- en numlock lichten

Eindoordeel

Score: 5
MASTER NO PRO 25 oktober 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

ik had dit gekocht om dat mijn skiller keyboard mijn computer froze kwan er totaal niet in nu met dit keyboard is goed man voelt heel goed

Pluspunten

  • kabel lengte
  • plug en play
  • vingers glijden niet
  • cue app is geen probleem met rgb
  • de vorm van de letters erg mooi
  • niet erg luid
  • mooi ontwerp

Minpunten

  • dunne draad
  • heb wat kip laten vallen dat is lastig om schoon te maken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Znorkus 5 september 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Software zeer buggy - tobo wordt niet herkend na sleep/hibernate dus iedere keer kerstboom-wave bij resume. Software moet dan gereboot en tobo unplugged/replugged. Bekend en oud probleem. Polssteun erg slap en niet helemaal recht waardoor hij 'klapt' bij handoplegging. Indicatorleds erg fel. WKOA-kandidaat.

Pluspunten

  • Mooie looks
  • Typt lekker
  • Geinige kleurtjes

Minpunten

  • Icue software zeer buggy: tobo niet herkend na sleep/hibernate
  • Capslock / numlock leds storend fel en niet aanpasbaar (staan uit op alle glamour shots)
  • Kwart gig suite vereist om bewegende kerstboom uit te zetten en lichten op normale RAL9010 background te krijgen.
  • Functietoetsen aan de linkerkant is zeker even wennen
  • Polssteun buigt door, is hard, en niet recht

Eindoordeel

Score: 2
mstx 2 augustus 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Prima bordje. Voornamelijk gekocht vanwege de macrotoetsen (zijn er niet zo veel van in deze prijsklasse). Deze toetsen stel je in op het toetsenbord zelf dus het is wat gelimiteerd, maar geen geklooi meer met drivers (zoals bij Logitech).

Pluspunten

  • Niet duur
  • Macrotoetsen
  • RGB
  • Geen drivers nodig
  • Minimalistisch design
  • Knop om windows-toets te vergrendelen

Minpunten

  • Instelmogelijkheden van macrotoetsen en rgb zijn wat beperkt
  • RGB heeft maar 3 instelbare zones

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 3
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 3
Functionaliteit Score: 4
josmeerssman 14 juni 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Goed toetsenbord met stevige bouwkwaliteit. Het toetsenbord typt lekker en gamed ook fijn! Zeker een aanrader om te kopen!

Pluspunten

  • Stevig
  • Hoge toetsen
  • RGB (3 zones)

Minpunten

  • RGB is alleen in 3 zones in te stellen. (niet per toets)

Eindoordeel

Score: 4
Snackvriendjes 29 mei 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Goeie prijs voor goeie kwaliteit. Toetsen klinken fijn Macrokeys zijn ook goed Het jammerste is dat de RGB niet 100% aanpas baar is.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Wrist Rest
  • RGB
  • Macro's
  • Volume knoppen
  • Software

Minpunten

  • Maar 3 deels RGB
  • Rubber Dome
  • Moeilijk schoon te houden
  • Glossy plastic
  • Harde wrist rest

Eindoordeel

Score: 3
Pokjus 27 april 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Fijn toetsenbord, ook goedkoop vergeleken met de rest

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Mooie lichten

Minpunten

  • Lichten zijn in 3 delen inplaats per toets

Eindoordeel

Score: 5
ItsMoaNiels 15 april 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Dit is een fijne budget RGB verlicht keyboard met verassende toetsen die toch wat beter indrukken da nandere membrane keyboards. Heeft 6 programmeerbare toetsen die makkelijk te gebruiken zijn.

Pluspunten

  • Heel erg tactile voor membrane
  • RGB
  • Wrist rest
  • 6 macro toetsen
  • 'full sized' numpad
  • Media knoppen

Minpunten

  • Wrist rest word snel vies
  • Alles is plastic

Eindoordeel

Score: 4
wolfiowww 27 maart 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Fijn toetsenbord, premium looks en feels.

Pluspunten

  • RGB
  • pols ondersteuning de attacheble
  • Prijs
  • Multi media knoppen

Minpunten

  • RGB heel stutterig

Eindoordeel

Score: 4
Nareman 14 maart 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Al met al een mooi toetsenbord voor de prijs, maar er zijn zeker minpunten.

Pluspunten

  • 3 zone RGB verlichting.
  • Typt nog steeds fijn, maar wel minder dan eerst.
  • Gunstige prijs.
  • In principe heb je geen software nodig om dit toetsenbord en de meeste functies te gebruiken.
  • Heeft in iedergeval een polssteun, ook al is die hard.
  • Polssteun losmaken is vrij uitdagend.

Minpunten

  • Polssteun is vrij hard.
  • Na een paar maanden merk je dat de toetsen minder makkelijk indrukken.
  • Bouwkwaliteit is niet geweldig.
  • Software van Corsair is in mijn ogen erg teleurstellend.
  • Wordt snel vies

Eindoordeel

Score: 3
Retaliator 2 februari 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Deze ramplank voor mijn vriendin gekocht. Ze wilde geen mechanisch toetsenbord, omdat dit volgens haar teveel lawaai maakt. :) Prima toetsenbord voor dit geld. De RGB gebieden lichten leuk op. Je kunt andere kleuren kiezen. Hij typt en gamed best lekker voor een non-mech bordje.

Pluspunten

  • Prima bouwkwaliteit, maar niet te vergelijken met mijn K70's
  • Niet duur
  • Leuke RGB-verlichting
  • Stil vergeleken met Cherry's
  • Goede polssteun

Minpunten

  • Niet mechanisch
  • Polssteun wordt snel vies (sneller dan die van mijn K70's)
  • Niet zo makkelijk schoon te maken (alle keys moeten eruit)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Wibihumme 29 januari 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty EU)

De corsair k55 typt best wel goed maar soms krijg ik last van rubber dome Een Wrist rest kwam standaard bijgeleverd maar is heel hard hij heeft 6 macro keys wat niet van te pas komt omdat ik ze niet gebruik

Pluspunten

  • Wrist rest
  • 6 macro keys
  • bouw kwaliteit
  • best zwaar
  • anti glip
  • koptelefoon mute knop
  • pauze knop
  • Windows lock key

Minpunten

  • Rubber dome
  • geen mechanisch
  • harde wrist rest

Eindoordeel

Score: 4
jannes_japes 8 december 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Het is een mooi toetsenbord met ontzettend veel functie voor een geweldige prijs. Keycaps voelen goed aan, ook al is het geen mechanisch toetsenbord. Well done Corsair.

Pluspunten

  • RGB
  • Hoge Kwaliteit
  • Robuust gebouwd
  • Marco toetsen
  • Media Toetsen
  • Number pad
  • Polssteun
  • Prijs

Minpunten

  • RGB gaat in 3 zones, en niet per toets

Eindoordeel

Score: 4
TriceraTops1000 24 juli 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Prijs/kwaliteit verhouding=goed. De bouwmaterialen zijn grotendeels van plastic, maar hij is robuust en de bouwkwaliteit vind ik erg goed. Verlichting is iets minder fel dan normaal, maar goed. Handige functies zoals: macro keys/video playback/volume-sneltoetsen. Zeker een aanrader! Geen aanvullende software nodig! Verlichting wel in 3zones en niet per toets instelbaar

Pluspunten

  • Plastic bouw, maar toch goede kwaliteit & robuust.
  • Mooi Design
  • Geen aanvullende software nodig om het toetsenbord te bedienen, maar de Corsair Utility Software is wel aan te raden en te downloaden via de corsair website
  • Typt bijna net zo lekker als een mechanisch toetsenbord
  • ~8 key aanslagen tegelijkertijd mogelijk vs ~10 van duurdere alternatieven
  • Wanneer je alleen voor Rainbow Effect verlichting kiest is de 3 zone verlichting geen probleem en is het effect nog steeds erg mooi
  • Steunplaat voor je polsen voelt erg prettig aan
  • Zeker een aanrader als je budget lager is of als je geen 100-200 euro aan een mechanisch toetsenbord uit wilt geven. Doet zeker niet onder voor mechanische&duurdere alternatieven

Minpunten

  • RGB Verlichting is iets minder sterk dan dat van duurdere alternatieven
  • Geen Mechanisch toetsenbord
  • Verlichting is verdeeld in 3 zone's en kan alleen per zone ingesteld worden.
  • Verlichting kan dus niet per toets ingesteld worden voor speciale effecten.
  • Niet de speciale mechanische klik als je typt maar die mis je niet!
  • Toetsenbord is lastig te updaten maar kan via de Corsair Utility Engine, via het optie radartje kun je de optie vinden op het toetsenbord te updaten waarna je pas volledig gebruik kunt maken van de utility en RGB opties daarvoor is het instellen van het toetsenbord via de utility niet mogelijk. Uitvogelen hoe dit precies moet is een beetje lastig.

Eindoordeel

Score: 4
vtapz 20 juli 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Prima toetsenbord voor deze prijs, typt fijn en prima voor gaming! Je kan de kleuren aanpassen met sneltoetsen of met de driver voor dit toetsenbord. Ben erg blij met deze aankoop!

Pluspunten

  • Typt fijn
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Veel mogelijkheden met RGB
  • Knop om win-toets uit te schakelen
  • Macro keys
  • Driver makkelijk te gebruiken
  • Polssteun inbegrepen

Minpunten

  • Verwar de G1 toets snel met ESC

Eindoordeel

Score: 4
DitisDusDylan 18 juli 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Ik heb het toetsenbord sinds een paar dagen en het bevalt me wel. De RGB verlichting kan je met de laatste update gewoon aanpassen in CUE Software! Het is een stevig toetsenbord voor een mooie prijs. Jammer genoeg is de polssteun iets minder stevig.

Pluspunten

  • RGB-Verlichting
  • Stevig
  • Multimedia-toetsen
  • Macro-Toetsen

Minpunten

  • Polssteun minder stevig.
  • CUE Software is bijna verplicht om te gebruiken.

Eindoordeel

Score: 4
Neallord 14 juni 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Een "zone"RGB toetsenbord met prettige toetsen en een polssteun van zacht voelend rubber voor nog geen zestig euro is een aardige deal. Corsair's CUE software werkt momenteel helaas nog niet goed met dit toetsenbord terwijl ondersteuning wel officieel is geworden in de laatste update. Werkt zonder software wel gewoon prima.

Pluspunten

  • Prettige rubber dome toetsen
  • Polssteun
  • RGB
  • Mediatoetsen
  • Design

Minpunten

  • RGB modus disconnect toetsenbord elke 5 seconden.
  • Geen volledige RGB maar "zone" RGB

Eindoordeel

Score: 3
daupie 21 mei 2017

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty EU)

Heerlijk nieuw toetsenbordje, mijn eerste toetsenbord met RGB verlichting, dacht het eerst niet nodig te hebben ivm blind typen, maar het is toch fijn in het donker en het staat gewoon cool :-). Goede aankoop, zeker voor de prijs waar hij te koop was!

Pluspunten

  • Vloeiende kleuren
  • Makkelijk te regelen via software
  • G toetsen voor macro's
  • Windows lock key zodat je niet per ongeluk je fullscreen applicatie minimaliseert
  • Verlichting met een toets uit te schakelen

Minpunten

  • Esc toets wordt snel verwisseld met de G1 toets

Eindoordeel

Score: 5
Zizzl 17 maart 2017

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Mijn eerste game georiŽnteerd toetsenbord. Goede kwaliteit, weinig flex. Polssteun voelt ook prettig aan. Alleen beetje lastig te demonteren. Verlichting word geregeld via sneltoetsen, wel jammer dat er niet meer mogelijkheden zijn. De toetsen vind ik alleen wel behoorlijk glad. Met gamen wil het nog wel eens mis gaan. Frustrerend.

Pluspunten

  • Stevig
  • Polssteun
  • Toetsverlichting
  • Mediaknoppen

Minpunten

  • Gladde toetsen
  • Demonteren van de polssteun
  • Weinig toetsverlichting opties
  • Erg wennen aan de positie van macro toetsen. Vaak verward met de Esc toets.

Eindoordeel

Score: 4
jannyboy313 12 maart 2017

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Het instellen van de macro's is niet goed en wanneer je de lichtjes heel rustig laat veranderen zie je het flikkeren ook heb reageert een toets soms niet goed. De multimedia knopjes zijn echt super handig ik had nooit gedacht dat ik dat zo veel Zou gebruiken.

Pluspunten

  • Multimedia toetsen
  • Macro's
  • Knop om windowstoets te disablen
  • De F toetsen in groepjes van 4
  • On board memory
  • Geen software nodig
  • Kan licht veranderen

Minpunten

  • Lichtjes flikkeren wanneer langzaam veranderen
  • Pols ondersteuning niet zacht en genereerd snel zweet
  • Linkershift wil soms niet reageren
  • Niet gewoven kabel
  • Licht overgang

Eindoordeel

Score: 3
gotvet 19 februari 2017

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Voor deze prijs is het een heel erg fijjn toetsenbord

Pluspunten

  • typt en gamed goed
  • pols steun inbegrepen
  • rgb
  • prijs
  • ziet er cool uit

Minpunten

  • macro keys moet je eerst verbinden aan een andere key op je toetsenbord voordat het werkt

Eindoordeel

Score: 5
brogamma 2 februari 2017

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Fijn toetsenbord voor de prijs. Uiteraard wel met de Corsair kwaliteit.

Pluspunten

  • Fijne toetsen
  • Mediakeys
  • RGB verlichting
  • Macro's
  • Prijs

Minpunten

  • RGB verlichting is zoned
  • Macro's snel ingedrukt(persoonlijk, vind je nauwer toetsenbord fijner is dit geen probleem)
  • Maar 1 eigen profiel voor de verlichting
  • RGB aanpassen via toetsenbord

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 3
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Roger Beurskens 16 december 2016

Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)

Fijn toetsenbord met verlichting welke naar wens aan te passen is, Toetsen voelen goed aan. Verlichting lijkt op laagste stand af en toe te knipperen. update 4-5-2017: Inmiddels via software te regelen. Met dank aan medetweaker Bjorn77! CUE software kan nu ook keyboard aansturen!

Pluspunten

  • Polssteun
  • Prijs voor RGB toetsenboard
  • Macro keys
  • Erg fijn gevoel met toetsen aanslag ondanks geen mechanisch toetsenboard.

Minpunten

  • Aanpassen verlichting moet via fn keys, niet via software ( inmiddels opgelost!)
  • stabiliteit verlichting op laag niveau

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair Gaming K55 RGB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True