×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jelle Stuip - Redacteur laptops en componenten 2 december 2016

De 15,4"-versie van de MacBook Pro is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De accuduur is langer, het scherm is verbeterd en de hardware is wat sneller geworden. Het toetsenbord heeft helaas heel weinig travel, de usb-c-aansluitingen zijn met vier stuks talrijk, maar vereisen op dit moment nog verloopkabels. De prijs is hoog, vooral als je een aangepaste configuratie bestelt. Voor dat geld krijg je wel een Touch Bar, die handig is, maar in tegenstelling tot de vingerafdruklezer niet overtuigend. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
1

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

De MacBook Pro 15" met TouchBar is de opvolger van mijn 2015 MacBook Pro 15". Een spannende upgrade vanwege alle controverse die verschenen is. Inmiddels heb ik een paar dagen de tijd gehad om aan het nieuwe toetsenbord en de touch-bar te wennen.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • USB-C
  • Indrukwekkend Scherm
  • Geluidskwaliteit
  • Sneller dan MBP 15" 2015 2.2GHz

Minpunten

  • 'Maar' 4 USB-C poorten
  • Geen fysieke ESC- en FN-keys
  • Toetsenbord heeft weinig travel 👇
  • Bestaande randapparatuur vereist adapters

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 2

+1
Blue.Shift 28 november 2016

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

Ik houd t kort, want ik heb hem ook binnen 48 uur terug gebracht. Komend vanaf de MBP 13" zat ik te wachten op een behoorlijke upgrade.

Pluspunten

  • Prachtige vormgeving
  • significant lichter en dunner dan het oude model
  • De helderheid kan hoger, handig voor in de zon of buiten
  • betere speakers
  • groot touchpad, en is op het hele touchpad in te drukken

Minpunten

  • processor is te traag
  • Het grootste deel van de MBP users die ik ken gebruikt hun SD card slot dagelijks
  • geen magsafe
  • amper travel op het keyboard
  • spant de kroon wat betreft slechte prijs/kwaliteit
  • ruimte die je wint met nieuw design ben je in meervoud kwijt aan alle verloopjes en dongels
  • had ik al gezegd dat de processor traag was?

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 1
Featureset Score: 5
Prijs Score: 1

+1
plind 1 mei 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

Op het oog en bij het eerste gebruik is dit een droommachine. Totdat het eerste beetje stof/vuil zit in het toetsenbord begeeft. En dat begint de ellende en kun je terug naar de winkel ermee om het hersteld te krijgen. Ik zou 'm nooit weer kopen!

Pluspunten

  • Mooi en helder scherm
  • Fingerprint reader
  • Grote touchpad
  • Verrassend goed geluid

Minpunten

  • Extreem kwetsbaar toetsenbord
  • Touchbar voegt weinig toe
  • USB-C is nog verre van volwassen

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 1
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 3

+1
magnat505 19 januari 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs (Product gekocht)

Dit is werkelijk de mooiste macbook die Apple ooit gemaakt heeft. De kwaliteit druipt van het product af, echter is het wel erg duur, zelfs voor Apple termen is het belachelijk. (ipv dongers te kopen heb ik gekozen voor andere kabels, ik heb geen dongels is handig).

Pluspunten

  • Prachtig scherm, zeer fel
  • Persoonlijk ben ik echt een fan van het butterfly mechanisme, ik type hier sneller op dan op mijn corsair gaming keyboard mx brown. Het toetsenbord is stukken beter dan het macbook model
  • Monsterlijk snel
  • Grote touchpad werkt erg fijn
  • Relatief stil, zelfs onder load

Minpunten

  • PRIJS
  • Accuduur haalt nooit de 10 uur, eerder 4-5 uur, soms zelfs maar 3.
  • Magsafe was toch wel erg fijn
  • 4x een nieuwe laptop gekregen wegends faulty keyboard, schijnt groot probleem te zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 2
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 2

+1
mr.paaJ 3 december 2016

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

Waanzinnig mooie laptop met uitstekend beeld en geluid. De touchbar lijkt me overbodig, het toetsenbord is even wennen.

Pluspunten

  • Beeldscherm
  • Design en afwerking
  • Geluid

Minpunten

  • Touchbar onnodig
  • Toetsenbord OK maar wennen.
  • Alle vingerafdrukken en vegen zichtbaar.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

0
Marctraider 5 juni 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Zilver

Prachtige laptop die naar alle verwachtingen presteert. Ik haal met gemak de 8+ uur op deze MacBook, waar ik wel bij moet zeggen dat ik de touchbar compleet uit heb staan aangezien ik hem daar niet voor hebt gekocht. Het schermpaneel blinkt uit in vergelijking met elke andere laptop.

Pluspunten

  • Scherm kwaliteit, 500 Nits Brightness
  • Mooie afwerking van behuizing, lekker dun.
  • Batterij
  • Typt heerlijk, totaal geen problemen mee.
  • Trackpad is groot!
  • Speakers meer dan adequaat.
  • Snelle CPU (3.5GHz+) en 16GB geheugen
  • Behuizing heel dun, verbeterde koeling!

Minpunten

  • Geen fysieke Esc/Functie knoppen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5

Menesis 6 mei 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

Erg tevreden op mijn werk met een max-spec MBP 2014, daarom deze privé aangeschaft. Voor mij is dit mooiste en beste laptop die er te koop is. Ik gebruik veel Sketch, Photoshop, Xcode en Unity3D. Geweldige combinatie van goede behuizing (dun, sterk, scherp) met hoge specs.

Pluspunten

  • Scherm. Nog beter dan de vorige MBP
  • Behuizing: mooi en heel strak (mede door USB-C)
  • Speakers
  • Stil
  • Touchbar is leuk en soms handig
  • Enorm touchpad
  • Toetsenbord (even wennen, maar vreemd genoeg wel fijn)
  • MacOS (was "windows man", vanaf windows 3.11)

Minpunten

  • Prijs
  • Geen SD kaart lezer

Eindoordeel

Score: 5
Karizma 1 april 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Zilver

Geweldige laptop met de hoogst haalbare kwaliteit zoals je gewend bent van Apple. Perfect beeld, geluid en afwerking. Toetsenbord is erg persoonlijk en viel mij tegen. Touch bar is leuk maar gebruik je bijna niet. Wel een aantal flaws wat niet kan bij een laptop van deze prijs.

Pluspunten

  • Scherm
  • Touchpad
  • Kwalteit is ongeevenaard
  • Geluid is het beste wat ik ooit gehoord heb van een laptop
  • Touch ID werkt super snel en goed

Minpunten

  • Toetsenbord (travel)
  • Schermnaad gaat stof/vuil tussen zitten
  • Scherpe randen waar je armen op leunen
  • Prijs, dit kan allemaal veel goedkoper
  • Touch ID knop voelt heel goedkoop aan
  • Glanzend scherm (persoonlijk)

Eindoordeel

Score: 4
oossie 20 januari 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

Al jaren werk ik op een kleine Toshiba Satellite, 13" oud beestje (8jaar) op windows. Bewust voor de 256gB uitvoering gekozen, grote liberaries staan toch wel op mn NAS en is het nodig om meer schijfcapaciteit te hebben komt er wel een Thunderbolt3 schijf bij.

Pluspunten

  • Scherm, helderheid
  • Cleane uitstraling
  • Eco systeem
  • MacOS
  • Grote touchpad
  • Kwalitieit luidsprekers

Minpunten

  • Prijs
  • Toebehoren Apple prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Paragon93 20 januari 2017

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,6Ghz, 256GB Spacegrijs

Krachtige, stille laptop. Van te voren bang voor opmerkingen over slechte batterijduur/keyboard, maar niks is minder waar: 10 uur licht gebruik / 4 uur FCPX gebruik, en keyboard typt heerlijk. Draadloze muis indien nodig, dongles alleen nodig voor projectoren/externe schermen. Rest van de kabels makkelijk te vervangen voor USB-C. (15inch2,6Ghz512GB560GPU)

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Fijn keyboard
  • Stil (Hoor alleen licht na 30 min renderen)
  • Batterijduur (10 uur licht/ 4 uur zwaar gebruik)
  • Keyboard typt erg fijn, moet wel zachter typen dan dat je gewend bent, anders maak je er wel herrie mee
  • Snelheid CPU/GPU/SSD
  • Touch ID

Minpunten

  • Duur...
  • MacOS is even wennen, kom van Windows
  • Dongels nodig voor externe monitoren/projectoren
  • Paar kleine bugs nog in software, voornamelijk met touchbar

Eindoordeel

Score: 4
theblindman 29 november 2016

Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,7GHz, 512GB Spacegrijs

Een prachtige, krachtige laptop in een modern jasje. Een waardige vervanger voor een MacBook Pro 15" uit 2011.

Pluspunten

  • Erg mooi
  • Voelt erg stevig
  • USB-C: klaar voor de toekomst
  • Verrassend goede speakers
  • Prachtig beeldscherm
  • Stil
  • Touch ID

Minpunten

  • Duur
  • Blind typen + TouchBar is wennen
  • Het Appeltje geeft geen licht meer

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*