Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de NZXT Kraken X62. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
11
Score: 4
13
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

De NZXT Kraken X62 verstoot zijn voorganger en is nieuwe koning van de AIO's: Iets koeler, iets efficienter, en vooral: een heel stuk aantrekkelijker met o.a. de infinity-mirror pomp, RGB LED effecten en nieuwe stijl slangen. Prijzig, maar dat neemt niet weg dat je hem ergens heel graag wilt hebben.

Pluspunten

  • Koelt wederom als een beest: verslaat de oude koploper in onze grafiek
  • Tevens iets efficienter dan de vorige generatie (bij gelijke geluidsproductie iets koeler)
  • Onhoorbaar stil onder de meeste omstandigheden, zelfs load met OC op een 6700K hoef je de stille stand niet af.
  • Looks! Infinity mirror design met de RGB LEDs is (subjectief) fantastisch, ook de slangen en het rad is net weer wat mooier.
  • Uiteraard eenvoudig inbouwen
  • 6 jaar garantie
  • Prijs: Toont overtuigend meerwaarde tov andere AIO's voor een te-overziene meerprijs

Minpunten

  • Grote pompconstructie kan layout-afhankelijk boven of tegen je eerste geheugenbank komen te zitten.
  • Prijs:Voor 'een beetje oc' op een typische Intel quadcore kan je natuurlijk met een veel goedkopere luchtkoeler uit de voeten: dit product schiet dat prijs-prestatie-toppunt wel ruim voorbij; beetje overkill koeler dus.

Eindoordeel

Score: 5

+3
Deathchant 9 januari 2019 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Met de X62 haal je een mooie RGB CPU-koeler in huis die gewoon uitstekend presteert. De lichteffecten zien er mooi uit, de koeling is uitmuntend, prijs is goed, maar de ervaring met deze koeler valt of staat bij een goede werking van de software en daar schiet ie tekort.

Pluspunten

  • Uitstekende koelprestaties, ook met stille fanwerking
  • Pompgeluid verwaarloosbaar
  • Koelpasta preapplied op koelblok out of the box
  • Mooi uiterlijk: mirror effect in het koelblok

Minpunten

  • CAM software zeer matig op alle gebieden
  • Slangen erg stug en NZXT logo niet roteerbaar, wat de orientatie in de kast kan bemoeilijken
  • Teveel (brede) kabels: zowel functioneel als estetisch
  • Hoge geluidsproductie op max RPM, ook met Noctua fans

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Modbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Installatiegemak Score: 4
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 2
Koelvermogen Score: 5
Prijs Score: 4

inversions 9 maart 2019 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Valt eigenlijk best tegen. had een beter product verwacht

Pluspunten

  • RGB
  • grote koelers

Minpunten

  • Sata aansluiting nodig voor power!
  • 2e type standoffs die beide eigenlijk niet niet goed zijn
  • Handleiding is prutswerk

Eindoordeel

Score: 3
Delta21 4 maart 2019 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

Prachtiger koeler goede performance. CAM software = Rampzalig Kortom wees gewaarschuwd de X62 is een prachtig ding maar helaas kan je niet om CAM heen. Had ik dit geweten was dit zeer waarschijnlijk een deal breaker geweest. En had ik een ander merk genomen!

Pluspunten

  • Stil
  • Verlichting op de CPU koeler super mooi!
  • Performance

Minpunten

  • CAM Software is echt een ramp
  • Groot, past niet in elke case!

Eindoordeel

Score: 4
kverhoef 17 januari 2019 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Mijn i9 9900K liep warmer dan ik gehoopt had met mijn oude luchtkoeler, de Kraken 62 houd de CPU mooi koel onder alle omstandigheden. Min 1 ster voor de software!

Pluspunten

  • Looks! Het ziet er echt mooi uit. Verder vind ik een ander voordeel dat het het koel element niet het zicht ontneemt in de kast.
  • Koel prestaties zijn zeer goed
  • Koelpasta is al aangebracht dus geen geknoei
  • Zeer eenvoudig te installeren
  • Pomp is nagenoeg onhoorbaar

Minpunten

  • De bijgeleverde software, CAM, vereist een registratie en verzameld nogal wat gegevens. Je kan het uitschakelen maar dan gaat de software in "gast modus" en kan je je instelling niet bewaren. Echt een enorm minpunt en had ik het van te voren geweten dan had ik deze koeler niet gekocht.
  • Pomp is stil maar de fans zeker niet!
  • De footprint is wat groot. Voor mij geen probleem maar ik kan me voorstellen dat hij een geheugenbank blokkeert. Bij de Aorus gaat het net!

Eindoordeel

Score: 4
rodgerz 11 januari 2019 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Fantastisch mooie koeling. ICM 7700K, tov van mijn Mugen 4 Luchtkoeler helaas maar een verschil van 10graden op top en in idle. Had er iets meer van verwacht.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Erg stil, mits fans niet boven de 50% aan toeren zit
  • LED Cirkels in de pomp
  • Afwerkings kwaliteit

Minpunten

  • Prima koeling, tov mugen4 luchtkoelers toch een groter verschil verwacht!
  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
IsmailTR 23 december 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

De mooiste AIO naar mijn menig. Koelt je CPU erg goed en tot nu toe nooit problemen gehad. Is erg stil zelf als er load is op je CPU.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Koel
  • Stil

Minpunten

  • Software buggy as hell
  • Kan in de weg zitten voor je RAM

Eindoordeel

Score: 5
jgreven 15 oktober 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Gave AIO die ook nog eens goed koelt voor een redelijke prijs!

Pluspunten

  • Houdt ryzen 2600x koel
  • Looks
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
dixkix 1 september 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Kraken aangeschaft nadat mijn Be-Quiet Silent-Loop 280 defect raakte na 2 maanden en veel herrie begon te produceren. Zorg was of eea onder Linux zou werken, maar alles (pomp, fans en LEDs) werkt via de krakenx package. Stil, koel, solide en beter dan de Be Quiet die serieuze ontwerpfouten heeft.

Pluspunten

  • Werkt prima onder Linux
  • Stil
  • Koelt goed
  • Ziet er goed uit
  • Solide

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
asaki 9 augustus 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Prima AIO voor CPU en GPU. Houd alles koel en stil, de RGB leds in de pomp zijn een mooie bonus. CAM Software is nodig om in te regelen, maar werkt niet altijd goed.

Pluspunten

  • Stil
  • Houd zelfs een i9 goed koel
  • mooie afwerking

Minpunten

  • Geen RGB fans
  • CAM Software

Eindoordeel

Score: 4
yannisvdbosch 30 juli 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Waterkoeling is makkelijk aan te sluiten en werkt heel goed om ook de zwaarde processors koel te houden.

Pluspunten

  • Zeer stevig
  • 4 fan aansluitingen
  • Stille pomp

Minpunten

  • USB aansluiting nodig voor optimale monitoring

Eindoordeel

Score: 5
Noud027 29 juni 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Mooi maar redelijk duur voor wat je krijgt. De pomp maakt altijd wat geluid, dus als je rest van je fans weinig doen, hoor je de pomp een beetje.

Pluspunten

  • Mooie lampjes
  • Goede koeling
  • Stille fans

Minpunten

  • Installatie is even zoeken
  • Duur
  • Software is niet heel fijn
  • Pomp is hoorbaar als je pc verder weinig doet

Eindoordeel

Score: 4
NielsG 2 mei 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Gewoon een fantastische koeler, echt waar voor je geld. Mooie fans, sterk gebouwde radiator en mooie pomp (vooral de infinite mirror effect :)). Ook is hij redelijk stil, al kun je de pomp soms wel horen. De kraken is gemakkelijk te bedienen via het fantastische programma NZXT CAM.

Pluspunten

  • Mooie fans
  • Sterke gebouwde radiator
  • Mooie pomp (infinite mirror )
  • Sleeved tubes
  • Goed werkend NZXT CAM software
  • Redelijk stil
  • Hele goede koelprestaties

Minpunten

  • Veel kabels

Eindoordeel

Score: 5
nalufrank 5 maart 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Koelt uitstekend. Hij houdt mijn i7-8700K (met Intel XMP 2.0 aan) lekker koel op 23 graden idle en 34 graden tijdens het gamen. Heel erg mooi om te zien in je kast!

Pluspunten

  • Koelt prima!
  • Prachtig om te zien in je kast!
  • Led's automatisch laten aanpassen op CPU/GPU temps!
  • Installatie gemak. Blok is voorbewerkt met een laagje koelpasta, dus geen geklooi!

Minpunten

  • Wat duur t.o.v. luchtkoeling, maar je krijgt er zeker wat voor terug!

Eindoordeel

Score: 5
sjwbos 15 januari 2018 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Prima CPU koeler en de infinity mirror staat ook erg mooi (als je er van houdt). Koelprestaties dik op orde, zelfs wanneer er niet met push-pull gewerkt wordt.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Prima koelprestaties

Minpunten

  • Wat log om in te bouwen
  • Kabels niet goed weg te werken

Eindoordeel

Score: 5
Ticho2k 24 november 2017 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Na anderhalf maand hield mijn pomp ermee op. een veel voorkomend probleem bij deze koeler. als je deze koopt. koop hem dan bij een site met een sneller rma service. mijne bij meggeko terug gestuurd, 2 werkdagen later had ik mijn nieuwe koeler ontvangen. 4 sterren door falende pomp.

Pluspunten

  • Wow factor
  • 280MM radiator
  • stil.

Minpunten

  • heel veel kabels in de koeler.
  • pomp?

Eindoordeel

Score: 4
FramesPerSecond 23 september 2017 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

Lastig om hier een cijfer aan te geven. De koeler is uitstekend, 5 sterren. De vereiste software is rampzalig, 1 ster. Maar koelen doet hij wel! Zelfs op mijn grote Threadripper blijft hij met minimale geluidsproductie op een koele 67ºC. En die pomp... Wauw, wat een beauty!

Pluspunten

  • Koelvermogen is next-level
  • Geluidsproductie in idle is onhoorbaar, onder load amper te horen
  • Infinity mirror design is innovatief en gewoon prachtig
  • Kabels hebben mooie sleeve voor strakke uitstraling
  • Kwaliteit is uitstekend en dat mag blijken met 6 jaar garantie
  • Voor deze prijs veel extra's en performance t.o.v. concurrentie

Minpunten

  • Grote pomp, let op dat je RAM nog past
  • Grote kans dat je lucht in de loop hebt, krijg je er niet uit > RMA
  • Slangen lastig te buigen en houden niet hun positie
  • CAM is de vereiste software en is echt compleet rampzalig!
  • De power cable set ziet er niet uit
  • RGB verlichting lijkt niet soepel te bewegen (lage FPS lijkt het)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Modbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Prijs Score: 5
Unexiist 24 juli 2017 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

De Kraken X62 is een beest van een koeler en tegelijk ook super mooi in je case. Het aansluiten in installeren is vrij eenvoudig, wel moet je goed opletten of hij in combinatie met je moederbord en kast wel erin kan. Bij mij loopt hij net niet tegen de geheugen.

Pluspunten

  • Goede koel eigenschappen voor overclocken
  • Via de CAM software helemaal naar wens aanpassen
  • Ziet er goed uit met het tunnel effect en RGB

Minpunten

  • Grote radiateur dus grote kast nodig
  • CAM software nog beetje buggy

Eindoordeel

Score: 4
Tjm De Groot 15 juli 2017 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

De kraken x62 is voor mij de mooiste AIO cooler op dit moment, en dus een prachtige vervanging van mijn oude nepton 240 die nogal luidruchtig was. Nu draai ik in push/pull configuratie via een fancontroller zodat de koeler draait op 600 pwm dus heerlijk stil.

Pluspunten

  • Installeren is makkelijk
  • Pomp is stil
  • AM4 mount aanwezig
  • Goeie bouwkwaliteit
  • Eye candy

Minpunten

  • De cam software is traag en bugy
  • Stugge slangen
  • Pomphuis is vrij groot en kan bij sommige moederborden tegen je rambank aankomen.
  • Had graag een kabel gehad zonder de fan connectors eraan

Eindoordeel

Score: 5
jaychoi85 6 juli 2017 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (met AM4 support)

super mooie koeler. alleen beetje moeite voor de NZXT S340 midtower. verder is alles super!

Pluspunten

  • RGB
  • lekker groot.

Minpunten

  • pas net in de S340 (Front)

Eindoordeel

Score: 5
Hedgy 1 april 2017

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

Moeite gehad om de standoffs te installeren, maar na wat trial en error ging dit uiteindelijk prima. De slangen nemen nogal veel ruimte waardoor extra ram installeren in het 1e slot een net wel of net niet situatie zal zijn. Uiteindelijk is het een prachtige waterkoeler!

Pluspunten

  • RGB RGB RGB! ik wordt er blij van ^_^
  • Koeling doet wat het moet doen (zodra hij goed geinstalleerd is )
  • In combinatie met NZXT hue super mooi

Minpunten

  • CAM software start soms traag op, standaart ingesteld op silent en liquid temperature werkt niet goed (niet alsj e wilt overklokken in ieder geval)
  • Neemt een usb header in (samen met de NZXT hue neemt hij al mijn USB2 headers in beslag waardoor ik geen plek heb voor de USB2's van mijn case, gelukkig heeft die ook 2 USB3's die er wel in kunnen en vind ik 2USB poorten aan de voorkant voldoende )
  • Standoffs lastig te installeren
  • Meer RAM zal niet passen denk ik (MSI Z270 carbon pro)
  • Vrij duur, dus wel vaak kijken naar die lampjes!

Eindoordeel

Score: 4
Jdenreijer 18 maart 2017 Product gekocht

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

Battlefield 1 60c prima toch

Pluspunten

  • ziet er goed uit
  • koelt je cpu goed
  • zeker je geld waard

Minpunten

  • software is een ramp

Eindoordeel

Score: 4
Chrome123 28 februari 2017

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

Tegenover mijn vorige systeem is dit veel stiller (amper hoorbaar tijdens normaal gebruik en zelf bij intensief gebruik is het nog stiller dan mijn oud systeem op idle). In het begin tikte de pomp lichtjes, dit was na een aantal dagen verdwenen. Zeer tevreden.

Pluspunten

  • Stil
  • RGB

Minpunten

  • Duur
  • Iets moeilijker te installeren tegenover een standaard koelblok (amper)

Eindoordeel

Score: 4
Floris Heinen 23 februari 2017

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

Met enorm goede koelprestaties en een duidelijke meerwaarde over de competitie, krijg je echt waar voor je geld. De NZXT CAM software is echter waardeloos, na 1 maand gebruik zijn mijn instellingen 3 keer gereset en werd de koeler meerdere keren niet herkend. Ontzettend jammer.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Verlichting
  • Fans
  • Meerwaarde/prijs verhouding

Minpunten

  • CAM software, echt slecht

Eindoordeel

Score: 3
SethLigthart 16 februari 2017

NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support)

Voor de persoon waarvoor geld geen factor is bij het aanschaffen van een CPU AiO cooler. je moet CAM opnieuw installeren wil je er gebruik van maken. De temperaturen zijn natuurlijk hetzelfde als die van een ander merk 280 mm. De minpunten zijn alleen voor de installatie.

Pluspunten

  • Kwaliteit van de cooler en radiator
  • CAM-compatibiliteit
  • Uiterlijk = WOW
  • Uitstekende temperaturen
  • Soepele fluid slangen

Minpunten

  • Stand-offs zijn lastig te installeren
  • Lastig om te installeren op een mobo met groto VRM heatsinks
  • Veel kabels om te installeren
  • Zorg ervoor dat de heatsink de CPU heatspreader aanraakt!

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een NZXT Kraken X62?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True