Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 13 januari 2017

Lenovo P2: midrange-mobiel met gigantische accuduur

De Lenovo P2 is de telefoon met grootste accu tot nu toe, gemaakt door een bekende fabrikant. Met 5100mAh is hij meer dan anderhalf keer zo groot als de accu van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7, terwijl hij zelfs drie keer zo veel capaciteit heeft als de accu van een iPhone 7. Het leidt tot een geweldige accuduur, die zijn gelijke niet kent. Daarnaast heeft hij prima hardware, een solide metalen behuizing en een goed werkende vingerafdrukscanner. Zwakke punten zijn de camera's en eventueel de eigenaardigheden in de software. Bovendien is het de vraag hoe vaak deze telefoon updates zal krijgen; Lenovo heeft op dat gebied geen goede naam. Desondanks is deze telefoon zeer aan te raden voor eenieder die de dag wil doorkomen zonder zorgen over de accu, bij welk gebruik dan ook. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
55
Score: 4
20
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
2
Daanthk 27 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Op veel vlakken is dit een ideale smartphone voor iemand die een ontzettend lange batterijduur zoekt zonder veel in te leveren, en dat voor een mooie prijs. Zelf heb ik het toestel geretourneerd vanwege mijn eerste 2 minpunten, maar als je daar geen moeite mee hebt is dit een topper!

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit
  • Goed scherm
  • Ongeëvenaarde batterijduur
  • Fingerprint scanner aanwezig
  • Ondanks grote batterij niet heel dik
  • Weinig bloatware
  • Handige extra functies op bijna stock android
  • Camera beter dan verwacht

Minpunten

  • Duidelijke ruis hoorbaar bij gebruik oortjes/koptelefoon tijdens afspelen audio
  • Matige speakers
  • Fingerprint scanner werkt niet altijd even goed
  • Fysieke slider niet configureerbaar
  • Selfie camera is matig

Eindoordeel

Score: 3
TobiasS 17 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Fijne telefoon voor de midrange gebruiker. Een mooi scherm, strak uiterlijk, enorme accu, prettige interface en nog meer voordelen. Helaas komt dit ook met een paar minpunten zoals de camera. Bij weinig en slecht licht is die enorm slecht. Maar voor de 280 die je betaald 100% waard!

Pluspunten

  • Scherm
  • Uiterlijk
  • Accu
  • Vingerafdrukscanner
  • ram
  • opslag
  • oplaadsnelheid

Minpunten

  • Camera
  • ram

Eindoordeel

Score: 4
indy1 14 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Prachtig scherm, kleur spat eraf. Voelt snel aan. Batterijduur is geweldig. Maar hoewel de bouwkwaliteit vaak bejubeld wordt, vind ik het zeer jammer dat de aan/uit-knop en de volume rocker los zitten. Van zodra je het toestel vastpakt hoor je ze duidelijk rammelen. Geeft een goedkope indruk, helemaal niet premium.

Pluspunten

  • Vingerafdrukscanner is snel
  • Prachtig scherm, kleur spat eraf
  • Batterijduur is fantastisch
  • Kompas is duidelijk nauwkeuriger dan mijn vorige telefoon (LG G2)
  • Behalve de loszittende knoppen is het metalen body wel prima

Minpunten

  • Fysieke knoppen rammelen hoorbaar (aan/uit en volume)
  • Camera kan beter in deze prijsklasse (de Galaxy A5 bijv. doet het beter)

Eindoordeel

Score: 4
KayW 11 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Ik heb hem gekocht voor zijn grote accu, het was geen miskoop. Naar mijn gebruik kan ik er makkelijk een week mee doen.

Pluspunten

  • Vingerafdruk scanner
  • 5,5 inch
  • Grote accu
  • Dual sim

Minpunten

  • Naar mijn mening geen

Eindoordeel

Score: 5
Tb1905Newbie 6 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Bij voorgaande midrange telefoons ondervond ik regelmatig hinder door een te korte accuduur. Deze belemmering is bij deze telefoon totaal niet aanwezig. Twee dagen intensief gebruik met oa vier uur navigatie, vier uur film kijken en veelvuldig browsen op het internet zijn geen enkel probleem.

Pluspunten

  • Uitmuntende accu
  • Goede prijs
  • Vlotte software
  • Ruim voldoende ram
  • Vingerafdruk scanner werkt uitstekend
  • Goede videokwaliteit
  • Robust ontwerp
  • Felle zaklamp

Minpunten

  • Matige Camera
  • Microsoft agenda werkt niet
  • Vrij zwaar
  • Return buttons op scherm
  • Overbodige knop voor batterij besparing

Eindoordeel

Score: 5
jutuizNewbie 5 juli 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Waardige Oneplus One vervanger. Het toestel lijkt me met opzet zo ontworpen. Neutrale looks, No frills. Zelfde grootte. Minder dik. Cameraresultaten zijn m.i. wel ok (en ik ben hobbyfotograaf). Batterijduur is onwerkelijk. Quasi geen bloatware. Lenovo biedt voor 300 euro de juiste combinatie van features met een paar serieuze plussen.

Pluspunten

  • 104 uur standbytijd
  • Lenovo Rapid charge werkt goed
  • Geen usb-c poort
  • Gebruik als externe powerbank (nog niet getest)
  • Slider spaarstand 's nachts handig
  • Zuivere android 7.0 ervaring

Minpunten

  • Materiaal v/d achterkant
  • Lenovo rapid charge is proprietary
  • Geen usb-c poort

Eindoordeel

Score: 5
Casablanca 30 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Prijs prestatie verhouding is top.

Pluspunten

  • Goede belkwaliteit
  • Hoog contrast beeldscherm
  • Accuduur
  • Voelt solide aan
  • Prijs

Minpunten

  • Kleur calibratie niet top (went wel)

Eindoordeel

Score: 4
wileazy 24 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Mooi toestel, snel en voor een scherpe prijs. Camera is niet het beste dat er is maar voor mij doen ook niet super slecht. Als je niet van een groot toestel houdt, dan zou ik wat anders zoeken. Persoonlijk vind ik het een geweldig toestel.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi design
  • Scherpe prijs
  • 4 GB RAM
  • Vlotte processor
  • Quick Charge 3
  • Accu!
  • Vlotte vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Camera
  • Gladde achterkant

Eindoordeel

Score: 5
Dan0sz 21 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Quick charge, superdikke accu (!), metal unibody, vingerafdrukscanner (én multifunctionele knop), amoled (full HD) scherm, 4 GB Ram, 32 GB opslag én Android 7! Compleet toestel dus, voor een héle kleine prijs!

Pluspunten

  • Quick charge
  • Dikke accu
  • Unibody
  • Camera is goed genoeg voor mijn gebruik
  • Super Amoled (!)
  • Multi-functionele knop/vingerafdrukscanner werkt prima na laatste update
  • Véél ram en opslag
  • Android 7!

Minpunten

  • Display had helderder gemogen

Eindoordeel

Score: 5
erikottema 19 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Komende van een Oneplus 3, nadat deze gesneuveld was, is de lenovo P2 ondanks het verschil een prijs een verademing. De snelheid van het toestel is niet merkbaar minder en de accuduur is geweldig. Door die accu en fast-charging kan de telefoon met een half uurtje laden een dag mee.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit is top
  • OLED scherm is uitstekend
  • Vingerafdruk scanner doet het goed
  • Loopt altijd soepel
  • Accuduur is fenomenaal
  • Fast Charging is een uitkomst op die haastige laad momenten
  • Een compleet pakket aan sensoren
  • Erg felle flitser

Minpunten

  • Foto's zijn relatief snel "bewogen"
  • DAC is slecht

Eindoordeel

Score: 4
tjoewa 19 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Dit is een hele goede telefoon voor iemand die niet elk jaar een nieuwe wilt kopen, door de grote accu en 4gb ram zal deze telefoon 3 jaar na aankoop nog ruim voldoen. Voor de prijs heeft deze telefoon ook veel leuke snufjes zoals gyroscoop, vingerprintscannner en een 4k camera

Pluspunten

  • Grote accu
  • Vingerprint scanner
  • Gaat lang mee
  • Grote opslag
  • Zeer scherp geprijsd

Minpunten

  • Weinig hoesjes etc. te vinden in Nederland
  • Niet de beste camera
  • Basis Android (Lenovo heeft tegenwoordig wel zijn eigen)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5
Jager123Newbie 6 juni 2017

Lenovo P2 Grijs

Telefoon nu een paar dagen in gebruik en bevalt goed. Erg goede accu, enigste nadeel vind ik dat die een klein beetje traag is. En heb bv bij whatsapp en mail niet staan hoeveel berichten ik heb. ( Kan een instelling zijn, wat niet goed is)

Pluspunten

  • Accu
  • Schermhelderheid
  • opslag/Ram

Minpunten

  • Traag bij sommige app's.

Eindoordeel

Score: 4
AdMartNewbie 29 mei 2017

Lenovo P2 Grijs

Goede prijs voor een goed scherm en een perfecte accu.

Pluspunten

  • Accu
  • Snellader
  • Prijs
  • Scherm

Minpunten

  • achterzijde is een beetje glad
  • Niet Shock/waterproof
  • Camera bij lowlight

Eindoordeel

Score: 4
kelly96Newbie 22 mei 2017

Lenovo P2 Goud

Perfecte telefoon voor mij. Ik kan uren op mijn telefoon doorbrengen door de Playstore te bekijken, games te spelen en Social media. De batterij gaat lang mee, zelfs met intensief gebruik kan hij de dag gemakkelijk halen. Bij normaal gebruik gaat hij met gemak 3 dagen mee zonder te laden.

Pluspunten

  • Super batterij
  • Snel gebruik
  • Veel opslag

Minpunten

  • Nog weinig hoesjes te verkrijgen

Eindoordeel

Score: 5
Corrit 12 mei 2017

Lenovo P2 Grijs

Ik heb de telefoon nu 4,5 maand, geen moment spijt van gehad. De accu is in een woord geweldig. Gaat minimaal 3 en soms wel langer dan 4 dagen mee. Verder solide apparaat en redelijk basic android zonder veel poespas. Het enige nadeel is de camera, beeldkwaliteit is zeer matig.

Pluspunten

  • geweldige accu
  • prima beeldscherm
  • voelt robuust aan

Minpunten

  • beeldkwaliteit en focus van camera
  • vingerafdrukscanner werkt niet altijd goed

Eindoordeel

Score: 5
magnat505 17 april 2017

Lenovo P2 Grijs

Deze telefoon heeft voor de prijs een redelijke WOW factor, helaas hebben ze net op het geen bezuinigt wat ik vaak gebruik, anders was telefoon perfect geweest

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • WAUW wat een geweldige accuduur, zouden alle toestellen moeten hebben.
  • Voelt erg premium voor de prijs
  • vingerprint scanner is goed
  • prijs

Minpunten

  • zeer ZEER matige camera
  • Oude software en grote onzekerheid voor updates

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Twister-010Newbie 15 april 2017

Lenovo P2 Grijs

Geweldige telefoon voor weinig!

Pluspunten

  • Batterij
  • Upgrade naar android 7
  • Full HD Super AMOLED scherm
  • kleurenweergave
  • Snellader
  • Prijs
  • Gewicht, niet te zwaar en ook niet te licht
  • processor erg goed, zuinig en snel

Minpunten

  • Camera had beter gekund

Eindoordeel

Score: 5
DeheerdewitNewbie 11 april 2017

Lenovo P2 Grijs

Keurige telefoon voor zijn prijsklasse. Alleen komt deze niet geleverd met Android 7, maar Android 6. De update wordt op moment van schrijven uitgerold, maar toch jammer dat ik er achter kom dat de specificaties van Tweakers me voor het eerst in de steek laten ;P

Pluspunten

  • Goddelijke accuduur
  • Niet te groot voor iemand van 1,9 m
  • Afgeronde hoeken voor meer comfort

Minpunten

  • Android 6 bij levering

Eindoordeel

Score: 5
femmy188 25 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

Fijn toestel met een mooi lange accuduur, zit lekker in de hand, nadeel is dat de achterkant redelijk glad is. Door een hoesje er om heen te doen, is dat weer verholpen. De camera is vergeleken met een S7 wat minder, maar in ruil voor de accuduur is het prima.

Pluspunten

  • Super accuduur
  • Lenovo UI
  • Lage prijs

Minpunten

  • Camera is minder
  • Gladde achterkant
  • Geen oordopjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
lucas__00 15 maart 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Opzich een prachtige smartphone, maar ik raad hem af te kopen. In drie maanden tijd is mijn display kapot gegaan. Onvoorzichtigheid kan niet een rol spelen want ik ben extreem voorzichtig. Het scherm viel gewoon vanzelf weg! Dit toetsel raad ik niet aan. (N.B. Ik kocht hem bij belsimpel)

Pluspunten

  • Batterij!
  • Scherm
  • Features
  • 4GB
  • Goed snel
  • Vingerafdrukscanner
  • FM Radio
  • Weinig vooraf geinstalleerde apps

Minpunten

  • DISPLAY IS IN KORTE TIJD AL TWEE KEER KAPOT GEGAAN ZONDER ENIGE AANLEIDING
  • Misschien net iets te groot, niet met één hand te besturen
  • Nog weinig covers te koop
  • Nog geen notitie app vooraf geinstalleerd

Eindoordeel

Score: 1
Abdelhak87Newbie 14 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

De "duracell" onder de smartphones.... Batterij gaat lang mee: met 5100mAh heb je wel een straffe batterij. Software voelt iets anders dan bij een klassieke android. Op een software update zou je best niet dromen daar Lenovo's reputatie op dat vlak vrij laag is. De camera is niet de beste.

Pluspunten

  • Geweldige batterij
  • Goede bouw kwaliteit
  • Simpel design

Minpunten

  • beschikbaarheid hoesjes / screenprotector
  • Update reputatie lenovo
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
patje89Newbie 12 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

Fijne telefoon met goed scherm, lange accuduur en dat voor een scherpe prijs.

Pluspunten

  • Mooi groot en helder scherm
  • Accuduur is fenomenaal!
  • Snel
  • Erg goed prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Ontbreken van de "terug" knop

Eindoordeel

Score: 5
T_elic 10 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

Zeer goede telefoon. De accuduur is fantastisch en de bijna kale android is ook fijn. De paar apps die Lenovo er zelf op heeft gezet kan je ook gewoon verwijderen dus ik zou het niet eens bloatware willen noemen. Het enige nadeel vindt ik het formaat, maar das vrij persoonlijk.

Pluspunten

  • prijs kwaliteitsverhouding
  • Kwalitiet scherm
  • de accuduur
  • bijna kale android
  • bouwkwaliteit
  • snel laden

Minpunten

  • Had liever een 5 inch scherm gezien.

Eindoordeel

Score: 5
Bradovic 14 februari 2017

Lenovo P2 Grijs

Geweldige telefoon

Pluspunten

  • Accu
  • Scherm
  • Snelheid

Minpunten

  • Enige minpunt is dat er geen minpunten zijn

Eindoordeel

Score: 5
b8vrede 7 februari 2017

Lenovo P2 Grijs

Degelijke telefoon voor een zeer nette prijs. De accuduur maakt dit toestel zeker de moeite waard, het is een verfrissende ervaring om moeite te moeten doen om je toestel leeg te krijgen! Daar staat tegenover dat de speaker en de camera niet ideaal zijn, maar dat mag voor zo'n prijs!

Pluspunten

  • Lange accuduur
  • Vingerafdrukscanner
  • Prima scherm
  • Weinig bloatware
  • Interessante toevoeging aan Android
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Camera is matig
  • Speaker aan de onder kant

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Lenovo P2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True