Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Nintendo Switch - Vooral geschikt voor partygames

De Switch is een typische Nintendo-console: zeer geschikt voor het spelen van partygames, maar misschien wat minder voor hardcore games. Eigenlijk net zoals zijn voorgangers.

339    1 mrt '17

Videoreview - Nintendo Switch Review - Vooral geschikt voor partygames

In zekere zin kun je Nintendo de moedigste van de drie overgebleven consolebouwers noemen. Waar Sony en Microsoft simpelweg gaan voor de krachtigste hardware die ze voor een redelijk bedrag op de markt kunnen zetten, probeert Nintendo steeds met iets...

49    1 mrt '17

Review - Zes games voor de Nintendo Switch: wat is er te spelen naast Zelda?

Toen de Nintendo Switch op de markt verscheen, ging alle aandacht uit naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Gelukkig zijn er meer games voor de Switch voorhanden, al is het aanbod niet heel groot.

137    7 apr '17

Preview - Nintendo Switch: console voor thuis en onderweg

Nintendo onthulde vrijdag alle features en de releasedatum van de Nintendo Switch. Tweakers kon op locatie in Frankfurt aan de slag met het apparaat en de eerste games.

406    14 jan '17

Videopreview - Nintendo Switch Preview - Console voor thuis en onderweg

Nintendo noemde het een uniek evenement in de historie van het bedrijf. Op vrijdag 13 januari organiseerde het Japanse bedrijf wereldwijd diverse sessies waarbij journalisten en andere gelukkigen voor het eerst aan de slag mochten met de nieuwe console, de...

40    14 jan '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
14
Score: 4
17
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
3

Nintendo Switch Zwart

De Switch is een interessante hybride console en een leuke aanvulling voor iedere gamer. Naast de unieke features biedt de Switch natuurlijk ook de alom bekende Nintendo titels, al heeft Nintendo hier en daar belangrijke steken laten vallen

Pluspunten

  • Uniek in vorm en gebruik
  • Goed werkend concept
  • Mooi scherm
  • Nintendo exclusives

Minpunten

  • Voelt fragiel
  • Kinderziektes
  • Gebrek aan software-features
  • Primitieve online services

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 3
Multimedia Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4

+2
batumulia 1 april 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

De Nintendo Switch is een leuke console om mee te spelen die vooral een voordeel geniet van draagbaarheid. Hoewel de afwerking iets beter had gemogen is deze console een leuke toevoeging aan het arsenaal van consoles die al uit zijn.

Pluspunten

  • Draagbaarheid
  • Keuze uit accesoires
  • Speelduur

Minpunten

  • Bijgeleverde accesoires had beter getest kunnen worden
  • Nog steeds niet altijd 1080p/60 anno 2017

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 3

+1
Grunt_Beard 19 maart 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Nintendo Switch, De hybride console die zijn naam eer aan doet

Pluspunten

  • Scherm helderheid hoog
  • Switchen tussen handheld/tabletop/tv
  • Scherp geluid, hoog volume
  • Stevig (kan tegen een stootje)
  • Korte laadtijden
  • Korte oplaad tijden
  • Veelzijdige controller mogelijkheden
  • Comfortabele controllers

Minpunten

  • Handheld mode niet erg ergonomisch
  • Kleine sticks
  • Weinig custom opties voor UI
  • Wrist straps voelen goedkoop
  • Geen bluetooth headset support
  • Onhandige plaatsing oplaad port
  • Alles krast. Investeer in tempered glass screen protector

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 5
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 5
Multimedia Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3

+1
Gamebuster 11 maart 2017

Nintendo Switch Zwart

De Nintendo Switch is geen home-console. De Nintendo Switch is een handheld met een dock zodat je je handheld games op je TV kan spelen. Wanneer je de switch beoordeeld met dat in je achterhoofd is de switch erg goed. De switch komt wel met wat technische issues en kinderziektes

Pluspunten

  • Prachtig beeld (voor een handheld)
  • Wisselen tussen docked and handheld werkt perfect

Minpunten

  • Zonder games 100% nutteloos: Geen netflix/browser/whatever
  • Zeer beperkt aanbod aan games; Zelda is de enige "console seller"
  • Plastic laag over scherm zeer krasgevoelig
  • Dock bekrast je scherm, koop een screen-protector
  • Alles bekrast je scherm, koop een screen-protector

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 2
Multimedia Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4

+1
Lamerikx 21 juli 2017 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Goed product alleen jammer van de hoge prijs (330)

Pluspunten

  • prachtig beeld
  • leuke multiplayer games (splatoon 2, mariokart

Minpunten

  • weinig multimedia mogelijkheden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 2

+1
Clukers 16 mei 2017

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

De Nintendo Switch heeft zogenaamd veel gekende gebreken, maar ik heb geen enkel van deze gebreken bij mijn toestel thuis. Er zijn al leuke games beschikbaar, en ik hoop dat het aantal titels nog zal stijgen. Zelda Breath of the Wild heeft al menig uur speelplezier opgeleverd. Kortom, een aanrader!

Pluspunten

  • Switch handheld/partystand/TV
  • Concept
  • Pro Controller
  • Batterijduur
  • Beeldkwaliteit scherm
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Prijs pro controller
  • Kwaliteit klepje voor Switch te gebruiken in staande modus

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Randapparatuur Score: 5
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 5
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

NLcoaster 30 april 2018 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

De perfecte combinatie van hands Held en Home console, maar het aanbod games is nog steeds beperkt (04-30-2018). persoonlijk Zijn er maar vijf games die mij boeien. mijn tip voor mensen die aanschaf van het apparaat overwegen maak je eerst een lijstje met games die je erop wil spelen.

Pluspunten

  • Meegeleverde Dock
  • Meeneembaar
  • Loskoppelen baren controllers

Minpunten

  • Dock beschadigd beeldscherm
  • kick-Stan
  • Signaal verlies van rechtse joycon controle ook na update

Eindoordeel

Score: 4
WarShadow 23 maart 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Geweldige console/handheld voor de casual gamer en Nintendo liefhebber. Goed uitgewerkt ''Docking systeem'' waarmee je makkelijk kan overschakelen tussen tv en handheld.

Pluspunten

  • Console & handheld in 1
  • Makkelijk mee te nemen
  • Nintendo Games (Mario, Zelda)

Minpunten

  • Accu gaat ongeveer 3 uren mee
  • 720p in handheld en slecht 1080p in op tv

Eindoordeel

Score: 5
Kenneloth 21 februari 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Nintendo's beste console/handheld to date. De Nintendo Switch is alles wat de Wii U had moeten zijn. Een hybride console.

Pluspunten

  • Makkelijke om mee te nemen
  • Prima scherm
  • Lange accuduur
  • Licht lekker in de handen
  • Joycon's zijn als losse controller te gebruiken

Minpunten

  • Maar 32 GB opslag
  • Dock kan het scherm bekrassen
  • Geen media apps of internet browser aanwezig

Eindoordeel

Score: 4
UncleSam 29 januari 2018 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Een tijdje getwijfeld maar alsnog over gegaan tot aanschaf. Enorm genieten van Mario Odyssey. Zowel op het grote scherm als console of lekker op de bank met de handheld als de TV bezet is. Wel prijzig maar wel veel uren plezier op dit moment. Hoop op meer mooie titels.

Pluspunten

  • Combinatie Console/Handheld
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Prijs
  • Beperkte aantal games

Eindoordeel

Score: 4
gamerboy 17 januari 2018 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Een enorm mooie console voor de echte nintendo liefhebbers. is stevig maar op het moment dat je het scherm in de dock doet is de kans op krassen groot. een screenprotector is dus nodig en had er wat mij betreft al standaard bij moeten zitten zeker voor die prijs. ;)

Pluspunten

  • stevig
  • goeie kwaliteit
  • enorm gave console
  • komen steeds meer games voor uit
  • zit een controller en dock bij
  • is (ook) een handheld console

Minpunten

  • alles is plastic (voelt niet onstevig aan)
  • aan de prijs, ook de games erg duur

Eindoordeel

Score: 4
martijn10010 16 januari 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Leuke console waarmee je altijd en overal kunt gamen. Er is aan zowel casual als meer hardcore gamers gedacht. Screenprotector is een must, accessoires zoals pro controller (zeer fijne controller) en case zal voor de meeste mensen van belang zijn. Zeker een console waar ik lang plezier van ga hebben.

Pluspunten

  • Zowel op TV als "on the go"
  • Zelda, mario etc.
  • Pro controller
  • HD rumble
  • USB-C charging
  • Stevig
  • Veel games aangekondigd voor 2018

Minpunten

  • Beperkte batterijduur (ong 3 uur) bij zware games
  • Prijzig als je de accessoires meerekend
  • Screenprotector nodig
  • Aanbod games nog een beetje beperkt

Eindoordeel

Score: 5
dennizh_1992 15 januari 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Dit is de beste console van Nintendo sinds de Gamecube!

Pluspunten

  • Degelijk gebouwd
  • Mooi scherm (ondanks 720p resolutie)
  • Game aanbod
  • Veelzijdig
  • Joy-con controller voelt verassend goed aan

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
Jxfire12 1 januari 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Ik heb mijn Nintendo Switch nu een week, en het apparaat bevalt mij wel. De games zijn erg leuk en de graphics zijn ook zeker geen minpunt. De bouwkwaliteit is wel erg slecht, dode pixels, stukke thumbsticks en loszittende joycons zijn veel voorkomend.

Pluspunten

  • Kwaliteit games
  • Kwaliteit graphics

Minpunten

  • Erg slechte bouwkwaliteit
  • Accuduur
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3
rexgildo 13 december 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Rood + Super Mario Odyssey

De Switch heeft de waakvlam in mijn gamershart weer volledig aangewakkerd tot een groot vlammend vuur. Het enige minpunt (maar wie weet wat 2018 en de nieuwe service brengt) is het online gedeelte, dat blijven ze daar toch moeilijk vinden. Is echter verre van een deal breaker voor mij.

Pluspunten

  • form-factor; lekker voor aan de tv maar ook fijn voor onderweg
  • prijs is heel redelijk voor wat je krijgt
  • Nintendo games!!

Minpunten

  • online vinden ze nog steeds heel moeilijk om echt goed te doen

Eindoordeel

Score: 5
maikelhennipman 5 december 2017 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Nintendo heeft een leuke console gemaakt die top werkt. de Switch naar dock werkt super snel en je kan gelijk door met gamen. ik zelf heb een screenprotector dus geen last van krassen op het scherm van de dock. naast gamen kan je er nog geen reet mee helaas.

Pluspunten

  • switch naar dock werkt top
  • batterij gaat lang mee
  • ligt lekker in de hand

Minpunten

  • Naast gamen kan je er geen reet mee
  • weinig first party games

Eindoordeel

Score: 4
raytjesars 7 november 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Ben zeer tevreden over de Nintendo Switch. In het begin leek het allemaal erg fragiel, vergeleken met de ouderwetse Wii-motes en Gamecube-controllers. Maar alles functioneert naar behoren. Samen gekocht met The Legend of Zelda : Breath Of The Wild.

Pluspunten

  • Makkelijk en Snel Systeem
  • Leuk voor jong en oud
  • Leuke Games

Minpunten

  • Helaas weinig games bij release
  • Netwerk traag

Eindoordeel

Score: 4
niels.poort 24 oktober 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

goed product wat werkt zoals het is beschreven. Vooral in dienst als portable device. Batterij gaat verassend lang mee en games zijn goed te spelen. Voor thuisgebruik ga ik eerder terug naar de playstation.

Pluspunten

  • Portable
  • Goede batterij
  • Makkelijk te gebruiken
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Prijs
  • accessoires zijn prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3
KoenBolhuis 31 augustus 2017 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Leuke console met veel meerwaarde. Wel aan de dure kant, maar voor mij was het de moeite waard vanwege de geweldige first party titels die Nintendo altijd weet te maken. De problemen met gebogen dock of rare glitches met het scherm hebben zich bij mij niet voorgedaan.

Pluspunten

  • Leuk concept
  • Krachtige handheld die je ook nog eens op je tv kunt spelen
  • Snelle, soepele interface
  • Mooie graphics voor een handheld
  • Het omschakelen tussen handheld, table-top en televiesiemodus werkt soepel
  • Nintendo weet altijd leuke games te maken

Minpunten

  • Prijs
  • Prijs games (soms wel 60+ euro!)
  • Afwerking had altijd beter gekund
  • Af en toe connectieproblemen met internet en tussen het device en de Joy-cons; dit is wel minimaal

Eindoordeel

Score: 4
rolframaker 9 juni 2017

Nintendo Switch Zwart

Ik was vrij skeptisch over deze console, maar ben er toch zeer tevreden mee. Lekker op de bank liggen gamen is erg vermakelijk ten opzichte van altijd maar achter een tv of monitor zitten. BOTW en Mario Kart showcasen dat de console ondanks zijn nadelen goed kan werken.

Pluspunten

  • Voor een handheld veel grafische kracht
  • handheld en docked mode biedt meerwaarde
  • User interface is simpel en snel
  • Joycon = 2 kleine controllers erg handig
  • Goede accuduur

Minpunten

  • Joycon Strips met L + R knoppen moeilijk te verwijderen
  • Dock bevat niet genoeg rubbertjes en kan je switch beschadigen
  • Dpad mist
  • Sticks zijn te klein voor precies werk
  • Geen controller support naast Joycon en Pro controller + geen usb controllers
  • Prijzig + controllers zijn duur
  • Weinig games

Eindoordeel

Score: 4
Thijs Iedema 31 mei 2017

Nintendo Switch Zwart

De Nintendo Switch is heel gaaf om mee te gamen. Het grootste voordeel wat ik ervaar is dat je makkelijk even verder kan gamen in handheld mode als je bij de tv weggaat, of iemand anders de tv wil gebruiken. Zeker een aanraden voor wisselen tussen onderweg en thuis.

Pluspunten

  • Makkelijk wisselen
  • Toffe spellen

Minpunten

  • Kleine knoppen

Eindoordeel

Score: 5
arjan1995 27 mei 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Leuke console, die zowel als handheld als op de tv is te gebruiken. De software is erg snel en vloeiend, en het lijkt erop dat er steeds meer games voor uitkomen. Enige grote minpunt is de slechte wifi. Misschien heb ik een defecte Switch, dus ik reken ditniet streng.

Pluspunten

  • Zowel onderweg als thuis gamen
  • Zeer snel menu / software
  • Leuke games
  • verschillende speelstijlen
  • Hoge helderheid beeldscherm (ook buiten afleesbaar)
  • Lijkt klein, maar scherm is toch groot genoeg.

Minpunten

  • Games en accessoires zijn prijzig
  • Wi-fi bereik
  • Back-uppen van savegames is niet mogelijk.
  • Lastig te verkrijgen
  • Multiplayer soms instabiel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 3
Multimedia Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4
muiske 29 maart 2017

Nintendo Switch Zwart

Geweldige ervaring met de switch. handheld ligt goed in de hand en op tv is het schermkwaliteit ook perfect. Voor mensen die last hebben van beschadigd scherm in de dock: Je moet dit ook met beleid doen. Geen last van krassen op mijn scherm.

Pluspunten

  • Zelda
  • Ligt goed in de hand
  • Schermkwaliteit
  • eigenlijk alles

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Lejohn_James 19 maart 2017

Nintendo Switch Zwart

Zeer tevreden met mijn switch, heb geen enkele klachten meegemaakt die anderen blijkbaar hebben. Het is geen powerhouse maar dat weet je als je nintendo koopt. Ik zie hem als mini console die ik overal mee naar toe kan nemen. Vind hem alleen wel duur voor hardware die je krijgt.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Nintendo games
  • Handheld functionaliteit

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
dquaak 16 maart 2017

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

De console is wat gehaast maar is het (vooral dankzij Zelda) zeker waard.

Pluspunten

  • Zelda
  • Controllers
  • Handheld
  • Graphics zijn beter dan verwacht

Minpunten

  • Weinig launchtitles
  • Behalve games niks te doen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nintendo Switch?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*