Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 8 maart 2016

Samsung Galaxy S7: lichtsterk, lekvrij en luxueus

De Galaxy S7 borduurt voor een groot deel voort op de Galaxy S6 wat gebruikte materialen en insteek betreft. Wel is het ontwerp verder verfijnd, heeft het toestel een grotere accucapaciteit en grijpt het terug op twee oude waarden van Samsung: waterdichtheid en een micro-sd-slot. De nieuwe Exynos 8890-chipset is weer een flinke stap voorwaarts, en het toestel richt zich op entertainment met gaming en virtual reality. De camera is misschien nog wel de grootste vooruitgang. Deze is een stuk lichtsterker en vangt meer detail, ondanks het geringere aantal megapixels. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
31
Score: 4
22
Score: 3
9
Score: 2
3
Score: 1
1
DarkPyr00 8 juli 2017 Product gekocht

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Mooie upgrade vanaf s5 neo

Pluspunten

  • Materialen gebruik
  • Design
  • Hoe het in de hand zit
  • Scherm
  • Camera's
  • Snelheid soc
  • Button lay-out
  • ip68

Minpunten

  • batterij gaat snel leeg door slechte optimalisatie ondanks dat het een 3000 mah accu is
  • achterkant is ook van glas, ik zit vaak te kijken of die niet gebarst is door een stoot ondanks dat ik een uag hoes eromheen heb

Eindoordeel

Score: 4
RVDM1982Newbie 29 juni 2017 Product gekocht

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Je hebt veel mogelijkheden met dit toestel... als hij niet constant vastloopt! Ik heb nog nooit zo een slecht toestel gehad! Nu zullen velen denken dat ik toevallig een productiefout heb, maar vrienden en collega's hebben dezelfde problemen met dit toestel en het internet staat er vol mee!

Pluspunten

  • Camera
  • Geluid
  • Mogelijkheden

Minpunten

  • Loopt elke 2 weken minstens 1 keer vast
  • Hard reset werkt zelden
  • start hehaaldelijk opnieuw op
  • Accu valt niet te verwijderen
  • Laat niet altijd op

Eindoordeel

Score: 1
JoostSmeetsNewbie 14 juni 2017 Product gekocht

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Telefoon ligt me lekker in de hand, en het design is na mijn mening ook beter uitgewerkt, beter dan de edge versies in ieder geval. Was in het begin wat aan de dure prijs, maar goed. Ben er tevreden mee!

Pluspunten

  • Goede camera
  • Laad sneller op
  • Gaat lang mee
  • Waterproof
  • Snellere proccesor

Minpunten

  • Camera voorin
  • Sterkte & kwaliteit van geluid valt tegen

Eindoordeel

Score: 4
GjaltPNewbie 29 mei 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Kort maar krachtig. Dit is een top toestel. SD-kaart-opslag kan veel groter dan wat is aangegeven. Ik heb er nu een kaartje in zitten van 500 GB en werkt perfect.

Pluspunten

  • zeer goede camera
  • lange accuduur
  • scherp beeldscherm

Minpunten

  • veel extra app's

Eindoordeel

Score: 5
HallonRubus 4 mei 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

En jaar na de release eigenlijk een veel betere deal dan eerder. Je merkt aan weinig dat de telefoon al een jaar op de markt is gebracht als topmodel. De software is lelijk maar wel gebruiksvriendelijker dan menig andere skin. Het scherm is goed, maar overtreft overdag LCDs niet.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede camera
  • Gebruiksvriendelijke software
  • Metalen frame voelt zeer degelijk, zelfs vergeleken met andere metalen telefoons

Minpunten

  • Geen USB C
  • Fysieke navigatietoetsen zijn erg 2011
  • Bloatware apps ruim aanwezig
  • OLED paneel zal beperkte levensduur hebben (inbranden, verlies helderheid)

Eindoordeel

Score: 5
Mamacita 23 april 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

De prijs ligt hoog voor de smartphone, maar kortom wel altijd blij mee geweest, nooit last van gehad. Kortom top telefoon.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Snel opgeladen
  • Design

Minpunten

  • Glad in de hand
  • Camera voor
  • Word soms warm

Eindoordeel

Score: 5
Reaver 13 april 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Fijne smartphone die snel is en die over een hele goede camera beschikt.

Pluspunten

  • Camera
  • Snel
  • Vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Houdt niet fijn vast in 1 hand

Eindoordeel

Score: 5
MarcelGo 15 maart 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Top telefoon, doet alles gewoon goed, wat je er van verwacht! (alleen andere launcher..)

Pluspunten

  • zeer goede camera
  • mooi scherm

Minpunten

  • accu valt tov 5s toch een beetje tegen

Eindoordeel

Score: 4
Tester2.0 3 maart 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Rosé Goud

Geld zeker waard!

Pluspunten

  • Mooi
  • Lange batterijduur
  • Laad snel op
  • Ligt gemakkelijk in de hand
  • Snel
  • Veel hoesjes voor

Minpunten

  • Groot en zwaar
  • Laat snel vallen

Eindoordeel

Score: 5
RobinFM 9 februari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Na jaren alleen maar Windows-toestellen is dit mijn eerste Android-telefoon. Ik was sceptisch en Android vind ik nog altijd erg rommelig, maar ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt.

Pluspunten

  • Scherm is top
  • Veel functies
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Android is een rommelig OS

Eindoordeel

Score: 4
Sverre83 26 januari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Tot nu toe erg tevreden met deze telefoon. Hij werkt lekker vlot, heeft een goede camera en de batterij gaat lang mee. Tot nu toe nog geen grote minpunten gevonden op adoptable storage na. Hier was ik mij al van bewust, voor mij is het geen probleem.

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Mooi design
  • Zeer goede camera
  • Vingerafdrukscanner werkt vlot
  • Snel
  • Knoppen zijn erg fijn
  • Goede batterij en laadt snel op

Minpunten

  • Geen adoptable storage
  • Wordt warm met fast charging

Eindoordeel

Score: 5
evd 23 januari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Hiervoor een Galaxy S6 gehad, overstap naar de S7 gemaakt. Vanaf het moment dat je hem aan doet voelt hij al beter dan zijn voorganger. Rondingen in het glas voelen fijn aan, camera beter en sneller. Vingerafdrukscanner veel sneller, betere batterij en wordt minder warm. Kortom een perfecte ervaring!

Pluspunten

  • Snel
  • Premium buildkwaliteit
  • Prachtig scherm
  • Geweldige camera
  • Snelle vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Bloatware
  • Trage updates

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
sean29920 13 januari 2017

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Een van de beste Samsung telefoons die ik heb gehad. ik heb altijd Samsung telefoons gehad, dit vanaf de Galaxy S3. Ik heb wel gewacht met het kopen van de Smartphone, ik vond de aanschafprijs van 700+/- teveel pijn doen in mijn portemonnee dus gewacht op een goede prijs.

Pluspunten

  • Vingerscanner
  • Voelt solide
  • Snel
  • Goede Camera
  • IR Blaster

Minpunten

  • Iets te groot (voor mij)
  • Glazen achterkant
  • TouchWiz

Eindoordeel

Score: 5
TristanBorst 30 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Goud

Mooi snel toestel met een geweldige camera en een hoog prijskaartje

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Goede en snelle camera
  • Vingerafdruksensor
  • Rap
  • Geweldig Amoled-scherm
  • Lange batterij duur
  • Waterdicht
  • Always on display

Minpunten

  • Bloatware
  • Edge heeft weinig toepassingen
  • Grote kans op barsten

Eindoordeel

Score: 5
Valo 28 december 2016 Product gekocht

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Edit: moederboard onder garantie vervangen. Sindsdien werkt ie top!

Pluspunten

  • Zeer goed beeld
  • Zeer goede camera

Minpunten

  • Niets

Eindoordeel

Score: 5
NightShift 22 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Valt niet veel meer over te zeggen behalve dat het goede prestaties levert.

Pluspunten

  • Design
  • Ergonomischer dan de voorgangers
  • Licht
  • Support en updates veel frequenter dan normaal voor Samsung
  • Geen ontploffende accu

Minpunten

  • Prijs blijft hoog

Eindoordeel

Score: 4
Daisy20Newbie 15 december 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

De Samsung Galaxy S7 is een prima telefoon, na de grootte van mijn vorige telefoon (huawei honor 6 plus) bevalt het formaat mij zeer goed, eindelijk kan ik hem weer met 1 hand bedienen:) Batterijduur valt helaas wat tegen. Functie snel opladen is wel een pluspunt

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Goed formaat (niet te groot)
  • Snel opladen

Minpunten

  • Batterijverbruik

Eindoordeel

Score: 4
AmberMNewbie 16 november 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Goud

Toestel binnen 1 dag wel in huis maar kan nog niet gebruiken! Hij start dus niet op zonder de (nano) sim en het gaat wel een weekje duren voordat ik die (vervanging van Vodafone) in huis heb. Dan maar met een prepaidkaartje aan de slag. Had dit graag vooraf geweten...

Pluspunten

  • Erg mooi, ligt lekker in de hand
  • Behuizing hoeft niet meer open voor batterij of sim

Minpunten

  • start niet op zonder nano sim kaart

Eindoordeel

Score: 4
e.vanbeek 15 november 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Fijne telefoon! Heb wel gekozen voor een andere launcher.

Pluspunten

  • Fantastisch beeld
  • Snel
  • Mooie functies

Minpunten

  • Oortjes zijn heel matig

Eindoordeel

Score: 5
Goldia 29 oktober 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Toptelefoon met een bijbehorende prijs.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Mooi
  • Camera
  • Snelheid
  • Waterdicht
  • Handig knop voor selfies maken

Minpunten

  • Zo mooi, zonde om hoesje te gebruiken
  • Randen zijkant zo smal dat je soms per ongeluk scherm bedient bij enkel vasthouden
  • Camera steekt nog steeds ietsjes uit

Eindoordeel

Score: 5
Geepstar 14 oktober 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Hij valt mij tegen. Weinig vernieuwend en de accu sucks big time! Ik begrijp niet dat ze hem niet 2mm dikker maken. Bij veel gebruik ligt hij na een halve dag reeds aan de lader!

Pluspunten

  • Sneller dan voorgangers

Minpunten

  • Geen waar voor je geld

Eindoordeel

Score: 2
revengeyo 10 oktober 2016 Product gekocht

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Ik had eerst een s7 edge, maar ik heb besloten om hem te ruilen voor een normale versie omdat deze veel fijner in de hand ligt! Ook is het scherm nog scherper dan de s7 edge. Update: ZEER KRASGEVOELIG update2: Oreo update, en prijs is icm abonnement 240 euro

Pluspunten

  • super snel
  • fraai display
  • materiaal (premium)
  • uitstekende camera
  • goede fingerprint scanner
  • sd card slot
  • accuduur en snel opladen
  • waterdicht

Minpunten

  • Wordt snel vies
  • Dikker en zwaarder dan de vorige generatie
  • Frontcamera
  • Zeer krasgevoelig

Eindoordeel

Score: 5
Jochemd13 7 oktober 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Na het overlijden van mijn S4 heb ik na een kleine zoektocht de S7 gekocht en er nog steeds erg tevreden over deze keuze! De S7 biedt veel goede dingen zoals een erg mooi beeldscherm, een zeer scherpe camera en een mooi design voor een redelijke prijs.

Pluspunten

  • Beeldscherm is zoals ik gewend ben van Samsung S-serie erg goed met de Amoled
  • Camera maakt erg mooie foto's en filmpjes in erg hoge kwaliteit
  • Behuizing ziet er goed uit en maakt vaak indruk op anderen, ook een erg goede afwerking met het afgeronde glas aan de voor- en achterkant
  • Draadloze lader erbij zorgt voor veel gemak
  • Waterdicht, al wordt er getwijfeld of dit echt zo goed is als beweerd
  • Zeer snel, alles is snel geladen

Minpunten

  • Coating lijkt weg te slijten van het scherm bij mij
  • Batterijduur viel mij tegen, hij is vergelijkbaar met die van de S4 maar soms is hij sneller leeg
  • Geen leuke extra zoals Gear VR, draadloze lader of iets anders standaard meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Hermida 3 oktober 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Fraai toestel, prima camera, mooi scherm, goed geluid (via jack, niet via speaker) en Samsung software die minder drukt op de prestaties dan eerdere pogingen. Dankzij uitbreidbaar geheugen is dat aspect weer goed in orde. Helaas laat de betrouwbaarheid te wensen over en is de klantenservice ruimschoots traag.

Pluspunten

  • Fraai scherm.
  • Prima microfoon en telefoon-luidspreker.
  • SD-kaart.
  • Prima camera (voor smartphone begrippen).
  • Ondanks 'zware' Samsung software is het toestel snel in dagelijks gebruik.

Minpunten

  • Telefoon crasht om de paar dagen en schakelt zichzelf uit.
  • Enkele speaker onderop ondermaats vergeleken met andere toestellen.
  • Veel meegeleverde apps.
  • 3,5mm jack onderop toestel.
  • Kleuren oververzadigd op scherm, niet op de bestanden zelf.
  • Klantenservice ondermaats: reparatie van eerstgenoemde minpunt zou bijna een maand duren.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Prijs Score: 3
menonv 30 augustus 2016

Samsung Galaxy S7 32GB Zwart

Goede en degelijke telefoon voor dagelijks privé en zakelijk gebruik.

Pluspunten

  • Scherm goed afleesbaar in meerdere omstandigheden.
  • Sterkte en krasbestendigheid van het glas
  • Accuduur voldoende voor volledige dag
  • Stabiliteit (tot op heden van schrijven nog geen crashes)

Minpunten

  • Bijgevoegde laadkabel wordt warm bij het micro-usb stekkertje. Na uitzetten snel-laden verholpen.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy S7?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True