Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Windows 10 Creators Update: niet alleen voor creatievelingen

Microsoft brengt zijn tweede grote update naar Windows 10. Het besturingssysteem is op vele onderdelen bijgewerkt. De nieuwe functionaliteit beperkt zich niet alleen tot creators.

344    10 apr

Review - Windows 10: een nieuwe Start op diverse vlakken

Met Windows 10 gooit Microsoft het over een andere boeg. We hebben de nieuwste Windows-versie getest op desktops, laptops, tablets en convertibles, en bekeken de belangrijkste vernieuwingen.

579    29 jul '15

Review - Windows 10 Anniversary Update

Microsoft werkt Windows 10 bij met een bundel wijzigingen waarop het bedrijf de naam Anniversary Update plakt. Een Service Pack mag het niet heten, maar het zorgt voor een flinke update van het besturingssysteem.

467    2 aug '16

Benchmark - De prestaties van Windows 10: snelheid, accuduur en DX12

Om te kijken welke invloed Windows 10 op een bestaande laptop of desktop heeft, hebben we drie systemen met Windows 8.1 van een upgrade voorzien. Zijn er verschillen in prestaties?

361    30 jul '15

Videoreview - Windows 10 Creators Update: niet alleen voor creatievelingen

De Creators Update die Microsoft voor Windows 10 heeft uitgebracht, is de tweede grote update voor het besturingssysteem. De naam Creators Update lijkt ook wat toevallig gekozen, want de nieuwe functionaliteit is niet in het bijzonder gericht op creators,...

18    10 apr

Videoreview - Windows 10: een nieuwe Start op diverse vlakken

In de aanloop naar de release van Windows 8 in 2012 verwachtte Microsoft dat veel apparaten tegen die tijd van een touchscreen voorzien zouden zijn. De tegelinterface van Windows 8 laat zich op dat soort apparaten prima bedienen, maar er kwam forse kritiek van...

29    29 jul '15

Videoreview - Windows 10 Anniversary Update - Microsoft polijst zijn OS

De tijden van grote Service Packs voor Windows zijn voorbij. Bij Windows 10 beloofde Microsoft continu verbeteringen door te voeren en deze niet meer op te sparen voor grote updatepakketten. En toch is daar nu de Anniversary Update, een bundel wijzigingen...

54    2 aug '16

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
11
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
Astaroth 30 augustus 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Deze review gaat over een schone installatie van Windows 10 en de gebruikerservaring. Ik zal met je door het privacy gevoelige installatieproces, gebruikersaccounts, software en de Windows 10 ervaring lopen. Teaser: een Windows installatie verliep nog nooit zo snel, een dag uittrekken voor een Windows installatie is eindelijk verleden tijd...

Pluspunten

  • Installatietijd +/- 30 min
  • Compatible met mijn apparaten
  • Systeem & vensters reageren vlot
  • Snelle opstarttijd: 30s
  • Overzichtelijk startmenu

Minpunten

  • Privacy
  • Edge draait niet alles
  • Miniscule bugs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Gebruiksvriendelijkheid Score: 4
Systeemeisen Score: 5
Prestaties Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Stabiliteit Score: 4

+2
masauri 17 augustus 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

De look & feel van Windows 10 is zéér aangenaam. Waar ik bij Windows 8 niet kon wennen heb ik hier bij Windows 10 totaal geen probleem mee. Het OS is zoals verwacht nog niet geheel bugvrij. Alleen jammer van de Privacy & Account integratie. (Zie complete review!)

Pluspunten

  • Snelheid/Functionaliteit
  • Look & Feel
  • Alt-tab functie
  • Werkt op wat oudere hardware

Minpunten

  • Privacy & Accountgebruik
  • Kleine storende bugs
  • Geen eenduidigheid (oud&nieuw samen)
  • Integratie van sommige (-niet verwijderbare) apps zoals xbox
  • Multiscreen ondersteuning
  • Meer winkel dan os gevoel met de apps & stores

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Gebruiksvriendelijkheid Score: 4
Systeemeisen Score: 3
Prestaties Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Stabiliteit Score: 4

ivoraedts 23 augustus 2017

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM (Product gekocht)

Via de laptop die ik al had, heb ik Windows 10 op een USB stick gezet. Dus via deze pagina: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 De taal is NIET gekoppeld aan de licentie. Ik heb Windows dus gewoon in het Engels geïnstalleerd. Niet te geloven voor die 20 euro! (https://game-card.net)

Pluspunten

  • Hét OS van dit moment
  • Makkelijk te installeren (clean)
  • Taal zelf kiezen
  • Goedkoop (20 euro)

Minpunten

  • Volgens mij worden we nogal door Microsoft (en Google en de rest) bespioneerd.
  • Om op internet te kunnen moest ik een driver via de moederbord DVD installeren.

Eindoordeel

Score: 5
Blackhawk59 18 juli 2017

Microsoft Windows 10 Pro NL 32/64bit, USB (Product gekocht)

Ik was op zoek nadat een herinstallatie van mijn officiele windows 10 pro geupdate pc tot 2x mislukte met errors. Deze licentie vond ik op tweakers voor even 23 euro Heel erg verwarrend die product keuze! Ik bedoelde deze : https://tweakers.net/pricewatch/453556/microsoft-windows-10-pro-nl-64bit-oem.html Gamecard.net

Pluspunten

  • Was binnen een paar minuten naar betaling binnen.
  • Windows 10 stond al te installeren met een engelse versie.
  • Ik gaf na installatie de code door bij de activering
  • En alles werkte tot mijn verbazing meteen
  • Ik had namelijk een UK OEM Windows 10 pro op mijn usb stick geinstalleerd.
  • Tot mijn verbazing werkte alles meteen.
  • Goedkoop en snel
  • Had een hoop tijd gescheeld als ik dit gisteren had geweten

Minpunten

  • Geen
  • Geen
  • Geen
  • Geen
  • Geen
  • Geen
  • Geen
  • Waardeloze Microsoft Suppport!

Eindoordeel

Score: 5
Edelhertje 25 december 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Weinig andere opties, vandaar Windows 10.

Pluspunten

  • Prijs

Minpunten

  • Privacy

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 23 december 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Windows 10 Pro... Wat moet ik er van zeggen... Prima prijs! (de OEM) Ik heb hem rond de 30 euro gekocht, maar inmiddels af en toe te krijgen voor minder dan 20 euro. Zou je meer voor een OS moeten betalen? Nee, dan kun je beter opensource draaien.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Prima OS
  • Fijn en compleet product

Minpunten

  • Non-OEM prijzen zijn idioot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Installatiegemak Score: 5
Gebruiksvriendelijkheid Score: 4
Systeemeisen Score: 5
Prestaties Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5
simon1980 8 oktober 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 32/64bit, USB

Windows 10 is wat Windows 8 had moeten zijn. Dat de update toentertijd gratis was is dus volledig terecht. Deze keer is het wel gelukt, de interface is handig en Windows is snel in gebruik. Na de grootste fout van Microsoft na Windows millenniumeditie, is dit een welkome verbetering.

Pluspunten

  • Interface is handig
  • Computer werkt er snel mee

Minpunten

  • Gratis update vanaf Windows 8 was tijdelijk
  • Bij aanschaf van een nieuwe computer weer een hele nieuwe licentie nodig

Eindoordeel

Score: 4
NielsG 26 september 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Mooi design (als je het goed aanpast), snel, goede driver support

Pluspunten

  • Mooi design (als je het goed aanpast)
  • Snel
  • Goede driver support

Minpunten

  • Privacy

Eindoordeel

Score: 4
Dezemangaatlos 20 september 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Goed product. Werkt beter dan Windows 8/8.1.

Pluspunten

  • Beter dan Windows 8/8.1
  • Goed voor gamen, heeft DirectX12
  • Strak design
  • Hele goede prijs

Minpunten

  • Moeite met activatie
  • Geen privacy

Eindoordeel

Score: 4
chris3768Newbie 27 juli 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

ik heb een tijdje terug windows 7 ultimate upgegrade naar windows 10 pro en heb daar door alleen maar problemen gehad met me pc dat de pc te warm werd en laast dat windows 10 pro uit voor zorg werd afgesloten

Pluspunten

  • start snel op

Minpunten

  • werkt niet op oudere pc's
  • word te warm

Eindoordeel

Score: 2
developcolors 11 januari 2016

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

prima product met veel mogelijkheden maar het is en blijft Windows, het blijft rommelig zoals we van Windows gewend zijn!

Pluspunten

  • beter dan windows 8.1
  • alle soorten apparaten ondersteund

Minpunten

  • nog steeds onoverzichtelijk
  • slecht design

Eindoordeel

Score: 3
marco1999 15 december 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 32bit OEM

Als windows insider was dit al een goed en stabiel product, ik vind het alleen jammer dat er bij grote updates een grote installatie wordt uitgevoerd waardoor je minimaal een aantal gb`s beschikbaar moet hebben. Maar door die grote updates blijft je computer wel snel (vergeleken met oudere windows versies).

Pluspunten

  • start snel op
  • werkt op oudere hardware
  • makkelijk in gebruik
  • zeer stabiel
  • startmenu terug
  • windows store apps in vensters

Minpunten

  • 2 menu`s voor instellingen te wijzigen
  • bij "grote" updates, pc langere tijd buiten gebruik
  • 2 internet browsers standaart in 1 besturingsysteem

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Gebruiksvriendelijkheid Score: 4
Systeemeisen Score: 4
Prestaties Score: 4
Functionaliteit Score: 3
Stabiliteit Score: 5
ColonelPhantom 17 augustus 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Prima OS. Upgrade ging eerste keer niet vlekkeloos door problemen aan mijn kant, maar daarna ging het fantastisch. Wel zorgwekkend is de privacy van 10. Ook is kopen (als je niet al 7 of 8.1 hebt) nog altijd erg duur,

Pluspunten

  • Stabiel
  • Snel
  • Fijne interface
  • Gratis als je Win7 of Win 8.1 hebt

Minpunten

  • Alle programma's-menu onoverzichtelijk
  • Privacy is zorgwekkend
  • Kopen is nog steeds duur
  • Wit thema is niet makkelijk te veranderen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Installatiegemak Score: 5
Gebruiksvriendelijkheid Score: 4
Systeemeisen Score: 5
Prestaties Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4
PoJa84 14 augustus 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 32/64bit, USB

Windows 10 maakt goed waar W8 gaten liet vallen. Het startmenu is terug, en beter dan in Win7. Snelle, moeiteloze installatie over Windows 8.1 Hard- en software wordt automatisch herkend.

Pluspunten

  • snel
  • makkelijke installatie
  • start menu weer terug

Minpunten

  • privacy?

Eindoordeel

Score: 4
jhoskamNewbie 11 augustus 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Windows 10 is een grote vooruitgang na de tegenvallende Windows 8. Het startmenu is terug en alle hardware wordt moeiteloos herkend. Jammer is dat er onder het onderdeel Privacy nog diverse instellingen moeten worden dichtgezet. Ook bij Wifi moeten er instellingen worden aangepast.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Startmenu
  • Gratis

Minpunten

  • Privacy instellingen
  • Problemen na schakelen tussen lokaal en microsoft account

Eindoordeel

Score: 4
Jochemd13 30 juli 2015

Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM

Windows 10 is een vooruitgang vergeleken met Windows 8. Alles ziet er mooier uit en het is veel stabieler. Het startmenu is na veel boze reacties niet in deze versie geplaatst en dat is voor veel mensen een groot pluspunt. En de taakbalk werkt ook handiger.

Pluspunten

  • Vooruitgang
  • Niet duur (gratis soms)
  • Mooier en stabieler

Minpunten

  • Bij sommige dingen is alleen een icoontje iets anders gekleurd.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Gebruiksvriendelijkheid Score: 5
Systeemeisen Score: 5
Prestaties Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Stabiliteit Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Microsoft Windows 10 Pro NL?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*