Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur televisies 12 december 2015

Philips PUK6400: betaalbare uhdtv met beperkingen

De Philips PUK6400 is een uhdtv met een bescheiden prijs. Om deze lage prijs te kunnen realiseren is er bespaard op de behuizing en ook de luidsprekers maken niet veel indruk. Op het beeldpaneel is niet bespaard, want dit biedt een hoog contrast en goede zwartwaarden. Ook de kleurweergave en de kijkhoeken laten niets te wensen over. Gamers kunnen deze tv beter overslaan, want de inputlag is hoog. Er zijn ook minpunten aan het beeld; de hoeken zijn wat donker en door een bug schakelt de beeldinterpolatie zichzelf keer op keer in. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
3
Score: 4
7
Score: 3
5
Score: 2
2
Score: 1
3
+1
FerryK 24 maart 2016

Philips 50PUK6400 Zwart

Sinds een aantal dagen de PUK6400 gekocht bij BCC. In het begin een aantal problemen gehad met het instellen van de weergave. Uiteindelijk is dit gelukt en ben ik te spreken over deze TV. Netflix 4k is geweldig om te zien! DLNA werkt snel! Zie verder voor mijn instellingen!

Pluspunten

  • Kleurweergave
  • Snel en eenvoudig DLNA
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Lage resolutie smart TV menu
  • Beeldweergave lastig in te stellen
  • Youtube niet in 4K
  • Diepte van de TV

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4

+1
Pubbert 1 februari 2016

Philips 55PUK6400 Zwart

Erg goede TV met 4K en 55" voor een lage prijs. Finetuning is wel nodig om de beste beeldkwaliteit te hebben. Ingebouwde speakers matig. 5Ghz Wifi is wel prettig. Ook heeft deze TV dunnen randen zodat hij niet teveel in beeld hangt in je woonkamer.

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit verhouding
  • Contrast
  • 5Ghz Wifi
  • Beeldkwaliteit (na configuratie)
  • 4K

Minpunten

  • Speakers
  • "Out of the box" beeldkwaliteit niet goed, configuratie benodigd per ingang

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Featureset Score: 4

+1
Dragnelus 23 januari 2016

Philips 50PUK6400 Zwart

Prima product, na veel instellingen testen uiteindelijk de perfecte instellingen gevonden voor mij ogen. Bij de installatie gelijk de nieuwste firmware erop gezet, netflix en youtube in 4k! Ik blijf Moving art afspelen! Voor gamen via de pc lees verder!

Pluspunten

  • Gamen via moonlight
  • Beeld
  • apps

Minpunten

  • Via pc verbinden (traag, lagg)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Pixeldefecten Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
Ls45Newbie 14 december 2015

Philips 40PUK6400 Zwart

Tv nu 1 maand in bezit! Doet op Netflix wel degelijk 4K en ook via YouTube. Druk tijdens spelen op i en Kees resolutie af

Pluspunten

  • Beeld
  • Android/ kodi mediacenter
  • Prijs/kwalteit

Minpunten

  • Geluid

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 5

0
bramhoog 23 februari 2016

Philips 40PUK6400 Zwart

De TV zelf heeft een mooi beeld, maar de instellingen zijn wat moeilijk in te stellen (tips welkom), ook geluid ben ik nog niet uit. De hoeveelheid apps die standaard op de tv staan is ook belachelijk veel. Zenders installeren werkte na een update niet meer, vraag de Philips helpdesk.

Pluspunten

  • Beeld kwaliteit
  • Prijs/Kwaliteit
  • Ultra HD
  • Makkelijk verbonden

Minpunten

  • Software problemen
  • Heel veel onnodige apps (games/standaard apps bijv calculator)
  • Geluid
  • Instellingen lastig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Ghosting Score: 3
Contrast & helderheid Score: 3
Kleurweergave Score: 3
Featureset Score: 4

0
Simkin 15 februari 2016

Philips 55PUK6400 Zwart

Een TV die goed helder en scherp beeld geeft, indien de bron zuiver is en nadat je alle beeld verbeteraars hebt uitgeschakeld. Bij witte achtergronden zie tijdens panning wel het "dirty screen" in effect (lijkt alsof het scherm vies is, vandaar de naam).

Pluspunten

  • Scherp beeld indien bron zuiver is
  • Snelle interface
  • Netflix streamt in UHD modus
  • Betaalbaar

Minpunten

  • Dirty screen effect
  • Menu + Apps locked in 720p (ook Kodi en YouTube)
  • Blikkerig geluid
  • Je mag geen APK installeren uit onbekende bronnen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Ghosting Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4

0
427 SOHC 8 januari 2016

Philips 55PUK6400 Zwart

Tijdelijjk deze tv bij mij thuis staan, besloten om eens mijn bevindingen te plaatsen.

Pluspunten

  • Prijs veel tv voor weinig geld
  • 5ghz wifi
  • android werkt na update vrij vlot
  • smart gedeelte werkt goed
  • cl module werkt goed

Minpunten

  • Dirty screen
  • afstandsbediening reageert soms traag
  • 50 hz paneel
  • dikke behuizing

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5
Vormgeving Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Ghosting Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Featureset Score: 3

PogoSticKNewbie 12 juni 2018 Product gekocht

Philips 50PUK6400 Zwart

Ten tijde van aanschaf een van de voordeligste UHD 50" TV's. Een beetje een gok? Ja, maar goed, het leven moet een beetje spannend blijven. Dat bleek: Direct LCD kapot, en na reparatie nu, 2,5 jaar later, weer hetzelfde probleem. Philips, Mediamarkt en CE repair geven niet thuis. Kut.

Pluspunten

  • Smart UHD 50" voor weinig

Minpunten

  • 'Natural motion' werkt niet vlekkeloos
  • Menu's erg traag tov duurdere philips
  • Even zoeken naar 'game mode' (inputlag)
  • Matige kwaliteit, slechte levensduur

Eindoordeel

Score: 2
marleenkj 25 december 2017 Product gekocht

Philips 55PUK6400 Zwart

Mooie tv, goed aan de muur te bevestigen. Mooie ambilight op een witte muur. Snelle Netflix knop.

Pluspunten

  • Grootte
  • Prijs
  • Ambilight

Minpunten

  • Stickers die op de tv geplakt zijn

Eindoordeel

Score: 4
cadetmahoney 28 oktober 2016

Philips 50PUK6400 Zwart

Prima tv, maar bereid je voor op out-off-sync geluid als je hem aansluit op een een versterker. Voor iemand die weinig TV kijkt en af en toe een film een prima toestel.

Pluspunten

  • Prima beeld wanneer je alles goed hebt ingesteld
  • Mogelijkheid om via hdmi versterker aan te sturen met remote van de TV

Minpunten

  • Beeld en geluid out of sync bij aansluiting op versterker

Eindoordeel

Score: 3
Sjengstah 26 juni 2016

Philips 40PUK6400 Zwart

de android versie die er opdraait zeer matige kwaliteit. Als ik voetbal cast via me iPhone (npo app) heeft iedereen grijs haar. je ziet de bal 4x als ie hoog door de lucht gaat. Dit is enkel en alleen als je android functionaliteit gebruikt.

Pluspunten

  • mooi beeld via HDMI en TV
  • Aardig geluid

Minpunten

  • Slechte Android software
  • ondanks alle klachten maar 2 updates in de laatste 4 maanden
  • te duur voor alle problemen waar die mee word geleverd.

Eindoordeel

Score: 1
FreeLighting 18 mei 2016

Philips 40PUK6400 Zwart

Voor de prijs een prima televisie. Na softwareupdate (te 17-05-2016) zeer stabiele software, kodi werkt bijvoorbeeld zonder problemen. Afstelling van kleuren is aardig te doen, maar kost wel tijd door de vele menu's. Elke input heeft een eigen profiel qua kleuren en geluidsinstellingen. Tunerproblemen kan ik niet ontdekken, settopbox namelijk

Pluspunten

  • Wandmonteerbaar
  • Geluid als aan wand gemonteerd prima
  • Veel instellingen qua kleuren en geluid

Minpunten

  • Veel menu's bij instellen
  • HDMI poort 1 wil nog wel eens geen geluid geven

Eindoordeel

Score: 4
tHe_BiNk 29 april 2016 Product gekocht

Philips 55PUK6400 Zwart

Software en kijkhoek zijn erg matig. Zorg dat je er recht voorzit. Het menu en Apps zijn langzaam. Voor mij maakt die snelheid het nagenoeg onbruikbaar. KODI komt gelukkig vanaf de PC. Een TV met een leuke price-performance. Ga niet het "smart" gedeelte van deze TV gebruiken.

Pluspunten

  • Prijs, 610,-
  • Leuke TV, ALS je er recht voorzit en ALS je de TV enkel als monitor gebruikt (Tv via kastje en/of HTPC aangesloten).

Minpunten

  • Stabiliteit software blijft erg matig. Updaten gaat vaak niet goed. Regelmatig moet de stroom van de TV af anders start deze niet meer op.
  • Kijkhoek is matig. Snel wordt het allemaal wat flets.
  • Zappen niet al te snel icm Ziggo
  • Apps = LANGZAAM

Eindoordeel

Score: 3
Rii 10 maart 2016

Philips 40PUK6400 Zwart

TV als cadeau voor mijn moeder gehaald. Internet crasht bij gebruik van internet app, dan doet alleen het internet voor de YouTube app het nog totdat tv opnieuw opgestart word. Facebook app is een onbenaderbare systeem-app en dankzij het bovenstaande probleem kan facebooken ook niet via de web browser.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • WiFi

Minpunten

  • Instabiel internet (LAN & WLAN)
  • Waardeloze software (zie toelichting)
  • Heel veel bloatware
  • HDMI poort was na 1 dag al kapot
  • TV wilt uit gaan na x aantal uren tv kijken
  • Philips komt beloftes niet na m.b.t. service

Eindoordeel

Score: 1
Edomajka 26 februari 2016

Philips 55PUK6400 Zwart

tv 2 dagen geleden gekocht via plas-disc.nl heb er allen maar problemen me YouTube speld die niet eens in full hd max 720 hd.google play store doet t niet , verder krijg ik geen geluid via hdm kabel op mijn homecinemaset ,,.,, overslaan jongens deze. game mode zag ik nergens

Pluspunten

  • groot
  • mooie
  • draaiende standaard
  • 4 hdm kabels
  • 2 usb porten

Minpunten

  • 720 p youtube games en alles
  • opent geen google play store
  • afstandbediening is ook van 2002
  • alle tv kanaals zou die op 720 draaien want meer heb je niet
  • browser doet ook raar
  • youtube via browser gaat niet heeft fie fout melding aan
  • eigenlijk wel beetje de dik voor deze tijd 8 cm

Eindoordeel

Score: 1
Rowan BakkumNewbie 6 februari 2016

Philips 40PUK6400 Zwart

Super tv veel extra functies alleen ik heb het gevoel dat het beeld niet optimaal is kwa scherpte en contract en kleur enzovoort. Ik game veel op mijn playstation 4 iemand die misschien weet wat je het beste in kan stellen ? Bedankt!

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk
  • Design

Minpunten

  • Lijkt niet optimaal ingesteld te zijn

Eindoordeel

Score: 3
paralyz3 31 januari 2016

Philips 55PUK6400 Zwart

Ik heb deze TV sinds woensdag bij mij thuis staan. Ik was op het eerste opzicht erg geschrokken van de input lag, maar met de Game mode is er niks meer aan de hand met mijn PS4 (All Settings -> Picture -> Advanced -> Game or Computer -> Game)

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Veel beeldinstellingen
  • Game mode schakelt input lag probleem uit.
  • 4x HDMI

Minpunten

  • Ziggo kanalen zonder Dolby Surround hebben geen geluid
  • Menu's erg omslachtig
  • OTA Softwareupdate haalde niet de laatste update op

Eindoordeel

Score: 4
pixels66 11 januari 2016

Philips 55PUK6400 Zwart

Een 55 inch UHD Smart TV met Android voor deze prijs. Was eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe TV, maar ik kon hem niet laten staan. In tegenstelling tot de Tweakers Review heeft de tv op Game Modus geen input lag met Ps4, dus gamen gaat ook super.

Pluspunten

  • Snel opgestart
  • Uiteraard Mooi beeld
  • Instellingen per HMDI poort op te slaan, zoals Game Modus
  • 4 HDMI poorten
  • Mooie upscaling instellingen

Minpunten

  • Menustructuur behoorlijk omslachtig, dat neem ik voor lief
  • Menu in 720p
  • Geluid is bar slecht, eigen surround benodigd

Eindoordeel

Score: 4
sammy777 26 november 2015

Philips 40PUK6400 Zwart

Deze TV blinkt inderdaad uit met de Media Markt black friday aktie, maar hij is niet zo goed als dat hij lijkt. Het beeld is inderdaad (na tweaken) helder en scherm, maar de miracast is gelimiteerd tot 720p. Casten vanaf je smartphone of vanuit de smart TV is geen UHD.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Prijs

Minpunten

  • SmartTV/Netflix nutteloos

Eindoordeel

Score: 3
Svrooij86 22 november 2015

Philips 40PUK6400 Zwart

Leuke TV, maar smart TV draait op 720p i.p.v. Ultra HD Dat betekend dat alle apps die erop draaien, (ook al zouden ze in theorie Ultra HD kunnen) worden gelimiteerd tot 720p. Netflix, uitzending gemist, Plex en Kodi zijn dus allemaal niet eens in Full HD.

Pluspunten

  • Dunne rand
  • Goede resolutie bij TV kijken

Minpunten

  • Netflix max 720p
  • Alle Android apps draaien op 720p
  • Losse media streamer nodig voor Full HD

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Philips 6000-serie PUK6400?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True