Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 20 februari 2017

Horizon Zero Dawn: prachtige game van Nederlandse makelij

Guerrilla Games is er in geslaagd om een openwereld-action/adventure-rpg af te leveren die beschikt over alles wat je in zo'n game zou willen zien: een interessante setting, een pakkend verhaal, goed werkende rpg-elementen, soepele gameplay en misschien wel de beste grafische prestatie die je ooit op een console hebt ervaren. Aangezien daar slechts kleine aanmerkingen tegenover staan, moge duidelijk zijn dat Horizon Zero Dawn wat ons betreft bij voorbaat al een van de beste games van 2017 is. De manier waarop de speler, spelend als het jagersmeisje Aloy, de wereld en de geschiedenis van die wereld ontdekt, is uitermate memorabel en prachtig uitgewerkt, en datzelfde geldt voor de interactie die er is met de vele prachtig ontworpen en geanimeerde machines in de spelwereld. Al met al is Horizon Zero Dawn een game die je eigenlijk niet mag missen als PS4-eigenaar, zeker niet als je toevallig de Pro-variant en een 4k-televisie in huis hebt. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
15
Score: 4
1
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
HolyRevenge 14 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

De game is geweldig voor een korte periode. De map is groot maar als je eenmaal fast travel hebt zit je meer in het laad scherm dan dat je loopt. Zijn veel verschillende monsters maar ook veel meerdere keren gebruikt. Maar over het algemeen goeie game.

Pluspunten

  • Grote map.
  • Mechanics zijn geweldig.
  • Goeie Photo mode.
  • verschillende activiteiten in game.
  • Graphics zijn zeker mooi.

Minpunten

  • Veel laden.
  • Wordt snel saai.
  • Camera is erg wennen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 3
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

0
WouterS5830i 14 mei 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Na de mooie trailer meteen op dag 1 gekocht, wat een ongelofelijk mooi spel! Je wordt meteen in het verhaal getrokken en ziet hoe veel detail de wereld en personen bevatten. Ook na vele speeluren zijn de graphics nog indrukwekkend, het verhaal mooi en ben ik nog weinig-geen lag tegengekomen.

Pluspunten

  • Graphics
  • Prestaties, erg soepel
  • Realistische personages
  • Menu's grotendeels op 60fps voor een soepelere ervaring
  • Verhaal

Minpunten

  • opstarttijd aan lange kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4
Stabiliteit Score: 5
Prestaties Score: 5

0
TrekbandNewbie 6 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Guerrilla is er in geslaagd om een game uit te brengen waar je makkelijk een maand zoet mee bent. de grote spelwereld zal je uren bezig houden met side-quests en andere challenges zoals de dungeon achtige "Couldrons". de verhaallijn is diepgaand en geeft je regelmatig een echt "wow" moment.

Pluspunten

  • Bijzonder gedetailleerde en grote spelwereld
  • Diepgaand verhaal
  • Enorm divers
  • "Origineel"
  • Een van de mooiste games ooit op console

Minpunten

  • Slaat af en toe een paar frames over
  • Geen Co-op modus voor de "Couldrons"

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4

Ronald-v-M 11 september 2018 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Prachtige game van Nederlandse bodem met een uitgebreid verhaal en een zeer uitgebreide gameplay

Pluspunten

  • graphics
  • veranderende weersomstandigheden
  • dag/nacht
  • prachtige verhaallijn
  • veel combat mogelijkheden
  • veel verschillende tegenstanders
  • free world en de omvang hiervan

Minpunten

  • camera is wennen
  • laadtijd

Eindoordeel

Score: 5
defcon84 13 maart 2018 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Mooiste spel dat ik ooit gespeeld heb!

Pluspunten

  • Gameplay
  • Verhaal
  • Audiovisueel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Vlassie1980 12 maart 2018 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Zeer sterke game. Prachtige wereld met diverse landschappen en een grote diversiteit aan machines en een leuke verhaallijn. Ik speel het op 1080P maar met 4K moet het helemaal eye candy zijn. Inmiddels ook de DLC the Frozen Wilds gekocht en nog lekker bezig.

Pluspunten

  • Prachtige wereld
  • Gevechten met verschillende typen machines vergt telkens andere strategie
  • Speelt heerlijk weg
  • Veel side quests die je los van the main quests kunt doen

Minpunten

  • Bij close combat is het soms wat chaotisch
  • Machines mogen soms wel wat meer reageren op je aanwezigheid

Eindoordeel

Score: 5
ThomasTheJuppie 3 juli 2017 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Console: PS4 Pro TV: PhilipsPUS6401 49inch 4k Ultra HD HDR TV Zeer prachtige game. Mechanisch geweldig. De speler gaat bijvoorbeeld bij een steile heuvel kruipen en ze struikend bij een te snelle daling. Er is echt gedacht aan de kleine elementen in de game.

Pluspunten

  • Indrukwekkende Grafics
  • Zeer mooie gameplay
  • Eenvoudige bediening
  • Geweldige scenes
  • Uitstekende Game
  • Uitzicht/wereld
  • Alles eigelijks
  • Geen Multiplayer

Minpunten

  • Bugs (plantjes in stenen/bodem)
  • Geen CO-OP

Eindoordeel

Score: 5
Piet_Piraat7 12 april 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Mooie game van Nederlandse bodem. Vermaak mij er uitstekend mee maar ik voel de hype niet helemaal. Moeilijkheidsgraad ligt erg hoog, vijanden zijn vrij dom (ik hak voor iemand neus een maat dood en hij vergeet al weer waar ik zat) en lichte bugs.

Pluspunten

  • Mooie omgeving
  • Toffe en orginele vijanden
  • Verhaal

Minpunten

  • Vijand ziet je te snel over het hoofd
  • Moeilijkheidsgraad erg hoog
  • Menustructuur niet echt handig

Eindoordeel

Score: 3
mifundum 11 april 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Wat een top game! Beetje Witcher achtig maar nog veel mooier en heel verfrissend verhaal. Wat erg goed gedaan is vind ik is dat je niet overpowered bent terwijl je al wel level 30 bent bijvoorbeeld. Nog steeds kun je het prima afleggen als de groep te groot is. Topper!

Pluspunten

  • Grote wereld
  • Graphics
  • Licht
  • Vernieuwend verhaal
  • Goede quests
  • Bent niet overpowered wanneer je hoger level bent
  • Leuke main character

Minpunten

  • Co-op zou tof zijn geweest
  • Cauldron 4 speler dungeon mode zou cool zijn
  • Nog een keer kunnen spelen met ander character zou mooi geweest zijn
  • Veel wapens gebruik je niet later in het spel omdat je al gewend bent aan een bepaalde speelstijl, zijn niet echt nodig

Eindoordeel

Score: 5
xmenno 10 april 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Beetje drukke maart gehad dus kom er eigenlijk net pas in (Level 15). Dat scheelt misschien dat ik (nog) geen ernstige bugs heb gezien. En dat voor een game van iets meer dan een maand oud, dat kom je niet vaak tegen (Watch Dogs 2 bijvoorbeeld is nog steeds onstabiel).

Pluspunten

  • Prachtige beelden
  • Zeer uitgebreid

Minpunten

  • Geen multiplay of co-op

Eindoordeel

Score: 5
Kecin 29 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Grafisch zeer goede game met een prachtig verhaal. Ik speel nog maar net maar ben al helemaal in de game ingezogen. Van Nederlandse bodem, ook wel eens mooi om dan zo'n topproduct te zien. De werelden zijn fantastisch en ik geloof de mogelijkheden eindeloos. Verliefd <3.

Pluspunten

  • Grafisch dik in orde
  • Prachtige gezichten
  • Mooie verhaallijn
  • Er valt veel te beleven
  • Combinatie van Fallout 4 + FarCry + The Last of Us. En dat is een comliment.

Minpunten

  • De camera zou wel naar gebruikersvoorkeuren aangepast mogen worden
  • Grootte van de game (maar dat is normaal voor een PS4 game tegenwoordig geloof ik)

Eindoordeel

Score: 5
m.z 26 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Persoonlijk vind ik dit de mooiste en de beste game die is uitgekomen op de PS4. Door middel leuke setting, open wereld en prima verhaal, heb ik tot nu toe met veel plezier dit spel gespeeld. Naast het niet hebben van een 4K en PS4-Pro, geeft deze game alsnog "wauw"-effect.

Pluspunten

  • Mooi wereld (soms blijf je staan om alleen adembenemend rond te kijken)
  • Dag en nacht / weeromstandigheden
  • Vrij korte laadtijd (tegenover The Witcher 3)
  • Afwisseling in Quests en landschappen
  • Vele combat mogelijkheden
  • Goed verhaal

Minpunten

  • (hoogste moelijkheidsgraad) beetje overpowered

Eindoordeel

Score: 5
peerke1987 22 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Één van dan wel niet, hét mooiste spel wat ik tot ooit gespeeld heb... Ondertussen 30 jaar oud en sinds de x286 computer heb ik érg veel spellen gezien en mogen spelen. Tóch wist dit spel mij direct te verbazen tijdens de prologue. 'WAUW' Trots van eigen bodem!

Pluspunten

  • Graphics
  • physics
  • Mogelijkheden
  • Free world
  • Genre
  • Omgeving
  • Quests
  • Verhaallijn

Minpunten

  • Laadtijd zélfs op een ps4 pro als we toch iets moeten noemen.
  • géén multiplayer (Dat zou helemaal fan-tas-tisch zijn)

Eindoordeel

Score: 5
moese 8 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Wauw! Dacht dat er nooit een fantastisch spel zou uitkomen voor de ps4 (naast de nieuwe mass effect dan).. Wat een geweldige game, alles zit er in, jagen, klimmen, items craften en nog veel meer! Dit spel is iedere cent waard!

Pluspunten

  • Grafisch een kunstwerk
  • Verhaallijn
  • Gameplay
  • Wow momenten
  • Nederlandse productie <3

Minpunten

  • Way point zijn een beetje buggy
  • Soms een bug hier en daar, maar boeiend

Eindoordeel

Score: 5
ixium 7 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Een van de beste PS4 games die ik heb gespeeld. Divers, mooie graphics, snelle & soepele actie. Inmiddels een week aan het spelen en nog lang niet alles gezien. Zeker een aanrader voor iedere ps4 gamer die van actie-rpg's houd.

Pluspunten

  • Goed verhaal
  • Mooie graphics
  • Veel missies
  • Goede sfeer
  • Veel verschillende vijanden en overnames mogelijk
  • Moeilijkheidsgraad

Minpunten

  • Soms een keer een framedrop (maar heel weinig)
  • Soms wat slechte camerastandpunten doordat het wapen altijd links wordt vastgehouden en niet kan wisselen
  • waypoints vaak onhandig. Je kan soms beter rechtstreeks oversteken.

Eindoordeel

Score: 5
DigitalError 6 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Echt een fantastisch feestje om te spelen, wat een toffe game heeft Guerilla Games hier neergezet. Zeker de moeite waard om te spelen!

Pluspunten

  • Schitterende wereld
  • Diversiteit van omgevingen en characters
  • Loopt soepel
  • Ontzettend mooi verhaal

Minpunten

  • waypoint systeem is soms een beetje onhandig

Eindoordeel

Score: 5
Derekboy2000 4 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PlayStation 4

Het is een prachtig spel. De graphics zijn goed en er is genoeg basis uitleg over de controls. Als je van de far cry reeks houd is het echt een aanrader. Zelf vind ik het ook wat weg hebben van the Witcher kwa jagen. Echt een aanrader

Pluspunten

  • Prachtige graphics
  • Goed verhaal
  • Goede combat

Minpunten

  • controls

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True